Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нормални ли са темпратурите

Featured Replies

Няма да споря с теб повече , каквото имах го казах. Живи и здрави.

• Отговори 78
  • Прегледи 5,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 11 минути, Raze написа:

Решава много неща, докато не се пробва, няма как да се разбере каква ще е разликата, но със сигурност ще има. Друго, което се сещам, може да се направи undervolt на процесора през Intel XTU, това също ще смъкне температурите. А и сравняваш процесори с разлика 10+ години, което е напълно неуместно, новите мобилните процесори тротълват и е почти невъзможно да прегреят до такава степен, че да се включи защитата и да изгасне машината.

Първо искам да ми кажеш какво е ТРОВТВТАТ, ТРОТВАЛТ, ПРОТВАТ и така. Второ процесорите, говоря за сегашните са , десет пъти по-добри и по-бързи от тези изработени преди десет години. И десет пъти по-защитени, да не говорим че въпросният процесор е във ГАРАНЦИЯ! Сори ама вие току що разбрахте че във един лаптоп има различни компоненти и веднага станахте експерти във всеки един от тях!

Чакам автора на темата да каже резултатите от теста?

• Автор
преди 23 часа, Емил Костов написа:

Интересно що излизат в червено след като са нормални. Това, че процесорът може да издържа на тези температури, не значи, че другият хардуер може. Лаптопа да се занесе в сервиз да се почисти и ако се налага да се смени термопастата. В противен случай ще го убиеш.

Никой гаранционен сервиз няма ти смени пастата на третия месец ей така щото си готин пич :) 

• Автор
преди 23 часа, Емил Костов написа:

Интересно що излизат в червено след като са нормални. Това, че процесорът може да издържа на тези температури, не значи, че другият хардуер може. Лаптопа да се занесе в сервиз да се почисти и ако се налага да се смени термопастата. В противен случай ще го убиеш.

Благодаря на всички но искам първо да опитам да махна Turbo boots опитвах всички варианти и неможе днес един колега ми каза че неможе да го махна то автоматично се пуска но не ми се вярва 

333.png

444.png

Във БИОСА няма ли опция? Баси и орязаните дъна, нищо чюдно че вдига високи температури. Некачественни ниско бюджетни компоненети, изпращат грешно количество електричество към процесора.

Един двигател на автомобил ако работи нормално на 15 000 оборота, във завода го ограничават на 8 000 оборота със цел два пъти по-дълъг живот. Със процесорите е нещо подобно, не ми се обеснява, че много ще се образовате! :gamer2:

Малеееее, сега видях, брат, това Прозорец ЛИ Е?

Ти си начукан със вируси, БАСИ.

• Автор
преди 20 минути, ДзВяРа! написа:

Във БИОСА няма ли опция? Баси и орязаните дъна, нищо чюдно че вдига високи температури. Некачественни ниско бюджетни компоненети, изпращат грешно количество електричество към процесора.

Един двигател на автомобил ако работи нормално на 15 000 оборота, във завода го ограничават на 8 000 оборота със цел два пъти по-дълъг живот. Със процесорите е нещо подобно, не ми се обеснява, че много ще се образовате! :gamer2:

Няма в биоса 

Какъв прозорец нямам вируси сканирах го 

преди 17 минути, ДзВяРа! написа:

Това как го реши? Още повече, че на картинките се вижда, че процесора изобщо не е натоварен. Защо пишете глупости наизуст постоянно?

преди 20 минути, Martin Dimitrov_352929 написа:

Благодаря на всички но искам първо да опитам да махна Turbo boots опитвах всички варианти и неможе днес един колега ми каза че неможе да го махна то автоматично се пуска но не ми се вярва

По-назад съм ти писал как се спира turbo boost, направи ли го?

преди 22 часа, Raze написа:

На батерия видеокартата ще работи на по-ниска честота, а turbo boost на процесора няма да се промени. Ако искаш да го спреш, правиш следното: в контролния панел на windows: Control Panel\\All Control Panel Items\\Power Options\\Edit Plan Settings задаваш в change advanced settings прозореца който се отвори на processor power management/maximum processor state на plugged in 99%, така процесора работи без boost. 

Също на снимката, която си дал - най-горе - core voltage offset - намали го с 0.05 да стане с отрицателна стойност, пусни стрес тест няколко минути и виж дали ще работи нормално лаптопа, след това пробвай с още 0.01  и така докато се изключи или рестартира лаптопа, след това върни на последната стойност, на която е работил стабилно - трябва да паднат температурите след тази процедура.

преди 3 минути, Martin Dimitrov_352929 написа:

Няма в биоса 

Какъв прозорец нямам вируси сканирах го 

WINDOWS- преведено на български е ПРОЗОРЕЦ. Изчакай да проверя нещо.

А най-добрия вариант също ти го казах - носиш лаптопа обратно в техно веригата за рекламация, казваш, че ти прегрява и след това започва да работи бавно, оставяш картинките с високите температури на десктопа и им ги показваш - да го пращат в сервиза, там да го оправят.

преди 2 минути, Raze написа:

Това как го реши? Още повече, че на картинките се вижда, че процесора изобщо не е натоварен. Защо пишете глупости наизуст постоянно?

Също на снимката, която си дал - най-горе - core voltage offset - намали го с 0.05 да стане с отрицателна стойност, пусни стрес тест няколко минути и виж дали ще работи нормално лаптопа, след това пробвай с още 0.01  и така докато се изключи или рестартира лаптопа, след това върни на последната стойност, на която е работил стабилно - трябва да паднат температурите след тази процедура.

Те вирусите не товарят постоянно, при определени обстоятелства се активират, зависимост от активноста и......

Гаранция че има, мога да се обзаложа!

• Автор
преди 4 минути, Raze написа:

Сега не е защото само choroma и това а като пусна некоя игра за секунди се вдигат

току-що, ДзВяРа! написа:

Те вирусите не товарят постоянно, при определени обстоятелства се активират, зависимост от активноста и......

Гаранция че има, мога да се обзаложа!

Не е невъзможно, но лаптопа прегрява при игри, никъде не пише, че е в покой, така че това не виждам каква връзка има.

преди 4 минути, Raze написа:

Не е невъзможно, но лаптопа прегрява при игри, никъде не пише, че е в покой, така че това не виждам каква връзка има.

Както и да е, искам да натовари процесора със програмата която му дадох, тя натоварва САМО ПРОЦЕСОРА, без видеото и рам памета и хад, и тк. нт. Искам да видя дали ще загрее и колко?

преди 36 минути, Martin Dimitrov_352929 написа:

Благодаря на всички но искам първо да опитам да махна Turbo boots опитвах всички варианти

при работа с Netsparker, лаптопа дигна над 100 и с TrotleStop, му дръпнах юздите
свалих множителя на 9

1878072031_.PNG.52b6d9263624d26d3614ecd78a65bc7e.PNG

• Автор
преди 21 минути, Raze написа:

Сега на правила за охлаждане на процесора ли на ми дава пасивно и активен

4444.png

Така ли трябва да бъде на 99 и Turbo boots е махнат

52.png

Максималното го направи на 99%, когато е включен на захранване. Волтажа го намали още - пробвай направо от -0.05 да смъкваш и тестваш постепенно, без да спираш турбо буст-а за начало, нали това е идеята.

• Автор
преди 8 минути, Raze написа:

Максималното го направи на 99%, когато е включен на захранване. Волтажа го намали още - пробвай направо от -0.05 да смъкваш и тестваш постепенно, без да спираш турбо буст-а за начало, нали това е идеята.

Пуснах турбо буст-а и така през 0.5 и до 0.45 го оставих и направих тест и изпиша Passed нещо друго трябва ли да правя или това му е добре 

77.png

Без име66.png

преди 22 минути, Martin Dimitrov_352929 написа:

Пуснах турбо буст-а и така през 0.5 и до 0.45 го оставих и направих тест и изпиша Passed нещо друго трябва ли да правя или това му е добре  

Следи си температурите дали ще спаднат при товар, нали това е целта - да се намали напрежението към процесора, за да спадне температурата? Теста с натоварване е хем да се види дали са по-ниски температурите, хем дали системата е стабилна.

Какво ще рече в програмката IXTU Power Limit Throttling -ако свети постоянно жълто, или премигва от време на време при стрес тест?

• Автор

Играх 15 минути на Serious Sam 2 максимална графика и вентилаторите се пуснаха но не толкова шумни и като ги видях температурите са перфектни а само да попитам може ли нещо да стане на дъното като съм му намалил напрежението към процесора 

Инече всичко е ок за мен и много ви благодаря 

ffff.png

преди 5 минути, Martin Dimitrov_352929 написа:

Играх 15 минути на Serious Sam 2 максимална графика и вентилаторите се пуснаха но не толкова шумни и като ги видях температурите са перфектни а само да попитам може ли нещо да стане на дъното като съм му намалил напрежението към процесора 

Инече всичко е ок за мен и много ви благодаря 

ffff.png

Инече на теста ми показва макс 2.79ghz с там с турбото си е на 100 но температурата си е с 30 градуса надолу

sf.png

Това ти е базовата честота, с turbo boost трябва да стига до 3.80 GHz :

https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/97185/intel-core-i7-7700hq-processor-6m-cache-up-to-3-80-ghz.html

Включи turbo boost и пробвай да намаляваш още напрежението, както ти писах по-горе. Тази игра, която си пуснал, не е процесорно зависима, затова са ти толкова ниски температурите. Пробвай с някой Assassin's creed и ще видиш разликата.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.