Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нормални ли са темпратурите

Featured Replies

Здравейте нормални ли са температурите при игра 5 мин на Gta 5  А вентилаторите се пущат много бързо и на бързи обороти лаптопа е на 3 месеца чистих го от прах с прахосмукачка тръпам и после духа 

fa.png

• Отговори 78
  • Прегледи 5,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

С прахосмукачка нищо не може да направиш. Лаптопът се отваря, почиства се от прах охладителя, ако трябва се сваля и се слага термопаста на процесора и видеокартата след, което се сглобява отново.

Температурите ако се държат така горе долу са добре, но ако дойде лятото не ми се мисли. 

Температурите е много вероятно да са по-високи дори от това което си показал от снимката с Aida64.  Свали HWiNFO , задай sensor only и минимизирай . След 15-20мин. гейминг отвори програмата и виж максималните градуси до колко реално са достигнали (както на процесора , така и на видеото). Аз си мисля ,че положението е далеч по-неприятно от колкото подозираш  .  От лаптоп не знам честно казано какво толкова очакваш в това отношение  ? 

• Автор
преди 15 минути, pepy86 написа:

Температурите е много вероятно да са по-високи дори от това което си показал от снимката с Aida64.  Свали HWiNFO , задай sensor only и минимизирай . След 15-20мин. гейминг отвори програмата и виж максималните градуси до колко реално са достигнали (както на процесора , така и на видеото). Аз си мисля ,че положението е далеч по-неприятно от колкото подозираш  .  От лаптоп не знам честно казано какво толкова очакваш в това отношение  ? 

Ето е 10 мин игра и то не на макс графика а на нормална за мен не са добри 98 :D  А за лаптопа знам но чак така Aspire 7 intel i7 ram 16gb видео карта nvidia 2gb 

111.png

222.png

преди 36 минути, Martin Dimitrov_352929 написа:

Здравейте нормални ли са температурите при игра 5 мин на Gta 5  А вентилаторите се пущат много бързо и на бързи обороти лаптопа е на 3 месеца чистих го от прах с прахосмукачка тръпам и после духа 

fa.png

Да напълно нормални са след товар от игра, съвременните процесори са произведени да издържат на над 130 градуса по-целзий, така че не виждам проблем. Добре са ти температурите, предполагам че те притеснява тази на процесора, но те уверявам че не е висока! Има много начини които могат да се приложат(да се сменят охладители и термопаста и тк.нт), но не мисля че е необходимо.

Интересно що излизат в червено след като са нормални. Това, че процесорът може да издържа на тези температури, не значи, че другият хардуер може. Лаптопа да се занесе в сервиз да се почисти и ако се налага да се смени термопастата. В противен случай ще го убиеш.

преди 1 минута, ДзВяРа! написа:

Да напълно нормални са след товар от игра, съвременните процесори са произведени да издържат на над 130 градуса по-целзий, така че не виждам проблем. Добре са ти температурите, предполагам че те притеснява тази на процесора, но те уверявам че не е висока! Има много начини които могат да се приложат(да се сменят охладители и термопаста и тк.нт), но не мисля че е необходимо.

Къде чете, че съвременни процесори издържат на 130 градуса? Най-малкото процесора няма никога да може да стигне такава температура, понеже ще тротълне или изключи преди това.

@Martin Dimitrov_352929 лаптопа прегрява и процесора си понижава честотата, докато се охлади. Най-добре го дай в сервиз да го почистят и да му сменят термопастата с някоя по-хубава, поне MX-4. Принципно повечето лаптопи, особено с по-мощни процесори си прегряват почти винаги при сериозен товар или тежки игри.

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Интересно що излизат в червено след като са нормални. Това, че процесорът може да издържа на тези температури, не значи, че другият хардуер може. Лаптопа да се занесе в сервиз да се почисти и ако се налага да се смени термопастата. В противен случай ще го убиеш.

Ти къде видя червено?......Аха, 98,97 градуса, еми не ми се вярва, ам все пак това показва, направи веднага един рестарт и виж под BIOS какво ти показва!

преди 7 минути, ДзВяРа! написа:

съвременните процесори са произведени да издържат на над 130 градуса по-целзий

Направо ме уби с този отговор. Неговия процесор тротва при въпросните 98 градуса. Впрочем , точно това очаквах и да видя. Не веднъж съм споменавал ,че с Айда няма как да се видят реалните стойности при гейминг .  Няма да се учудя , ако започнат рестарти при това положение .  Дай да видим какво е положението и с видео картата.

преди 6 минути, Емил Костов написа:

Реално другия хардуер достига много по-ниски температури, това е температура на ядрото на процесора, около него е много по-хладно - 60-70 градуса максимум на другите елементи.

• Автор

Благодаря ви много ще го занеса в технополис ще имали проблем че му сложих още 8гб рам да не казат че съм отварял капака за рам и да не приемат нищо и трябва да плащам 

преди 2 минути, pepy86 написа:

Направо ме уби с този отговор. Неговия процесор тротва при въпросните 98 градуса. Няма да се учудя , ако започнат рестарти  . Дай да видим какво е положението и с видео картата.

Еми жив, умрял, така е, ако знаеше структурата и материалите от които са изработени, нямаше да спориш. Аз съм работил във сервиз няколко години и ако знаеш колко процесори съм пържил........

Както и да е, оправяйте се, явно сте проектирали, изработвали такива компоненти. Лека.

Най-добре я извади и си прехвърли някъде важната информация, ако имаш такава. Ако лаптопа трябва да се почисти, може и да се наложи да платиш за това, все пак това е извънгаранционна услуга. Пробвай да им кажеш че много загрява и след това започва да работи бавно, приложи снимката с високите температури, вече сервиза ще кажат какво са решили, след като го видят.

ДзВяра, изобщо не съм имал намерение да те обидя . Няма биос , които да позволи температурата да премине въпросните 100/105 градуса. Тук говорим за това ,че въпросния процесор бавно го убиваш при постоянна употреба на температури над 90градуса .

Ако на момчето лаптопа е нов (до колкото разбрах на 3 месеца) , според мен никой няма да ти го приеме за обслужване. След като няма и опция да се върне единствено можеш да разчиташ на гаранцията на технополис . Другия вариант е да му купиш хубава подложка с вентилатори , които допълнително да подобрят охлаждането. И последен , вариант е влизай в биоса , премахни (ако е възможно) турбо бууста на процесора , така ще намалиш работната му честота , съответно и температурата , но пък ще падне и производителността.

• Автор
току-що, plamen_petrov_80 написа:

Признавам си - нямах сили да прочета всичко, но точен модел на лаптопа, параметри?

Acer Aspire 7 A717-71G-7488 

Intel I7-7700HQ 2.8GHZ turbo 3.8 Video card Nvidia GTX 1050 2gb Ram-16gb 

преди 35 минути, Raze написа:

Най-добре я извади и си прехвърли някъде важната информация, ако имаш такава. Ако лаптопа трябва да се почисти, може и да се наложи да платиш за това, все пак това е извънгаранционна услуга. Пробвай да им кажеш че много загрява и след това започва да работи бавно, приложи снимката с високите температури, вече сервиза ще кажат какво са решили, след като го видят.

Ще пробвам ако не беше гаранцията щях да го почистя и да му сложа термо паста нова 

Какво е положението с градусите , когато играеш на лаптопа GTA V само на батерия . (с изкл. захранващ кабел). Когато се ползва на батарея лаптопа , процесора би трябвало да бууства до по-ниска честота . Питам за да се ориентирам дали ще има смисъл от изключване на intel turbo boost -a от биоса. 

преди 57 минути, ДзВяРа! написа:

Еми жив, умрял, така е, ако знаеше структурата и материалите от които са изработени, нямаше да спориш. Аз съм работил във сервиз няколко години и ако знаеш колко процесори съм пържил........

Както и да е, оправяйте се, явно сте проектирали, изработвали такива компоненти. Лека.

Едно е да пържиш процесор, а друго да работи в компютърна конфигурация.  Той чипът може и на 400 да държи докато правиш опит за презапояване, но дънната платка направо се пука и огъва.

преди 1 час, ДзВяРа! написа:

Ти къде видя червено?......Аха, 98,97 градуса, еми не ми се вярва, ам все пак това показва, направи веднага един рестарт и виж под BIOS какво ти показва!

Тук не играем на вяра. Има софтуер, който те предупреждава.

• Автор
преди 13 минути, pepy86 написа:

Какво е положението с градусите , когато играеш на лаптопа GTA V само на батерия . (с изкл. захранващ кабел). Когато се ползва на батарея лаптопа , процесора би трябвало да бууства до по-ниска честота . Питам за да се ориентирам дали ще има смисъл от изключване на intel turbo boost -a от биоса. 

Има разлика в градусите на 89 а с захранващ кабел 98 

преди 14 минути, pepy86 написа:

На батерия видеокартата ще работи на по-ниска честота, а turbo boost на процесора няма да се промени. Ако искаш да го спреш, правиш следното: в контролния панел на windows: Control Panel\\All Control Panel Items\\Power Options\\Edit Plan Settings задаваш в change advanced settings прозореца който се отвори на processor power management/maximum processor state на plugged in 99%, така процесора работи без boost.

Моя лаптоп при захранващ кабел максималната честота на процесора достига до 2.9Гхц  , а на батерия е 2.5Гхц.   Изключвал съм на един колега на неговия лаптоп турбо бууста точно от биоса , понеже и при него имаше проблем с градусите (пак с i7) .  Това , което ти предлагаш e също добър вариант , стига да не забрави да го направи отново при следваща преинсталация на Уиндоуса.

току-що, pepy86 написа:

Моя лаптоп при захранващ кабел максималната честота на процесора достига до 2.9Гхц  , а на батерия е 2.5Гхц.   Изключвал съм на един колега на неговия лаптоп турбо бууста точно от биоса , понеже и при него имаше проблем с градусите (пак с i7) .  Това , което ти предлагаш e също добър вариант , стига да не забрави да го направи отново при следваща преинсталация на Уиндоуса.

Но разбира се е хубаво да се направи почистване на лаптопа. 

преди 2 часа, Martin Dimitrov_352929 написа:

лаптопа е на 3 месеца

Лаптопа е нов , на 3 месеца (поне така разбрах  от неговия пост) . Колко да се е запекла пастата за това време ? Прах сигурно има но не мисля, че е нещо решаващо.  Проблема с охлаждането на подобни хардуерни компоненти в такъв клас лапопи е друга тема разговор. Човека трябва да скопи малко перформънса ,за да  се докара някакви 10-15градуса на долу. Неприятно , но факт . Аз за друго решение не се сещам. Дано поне има  хубава подложка за лаптопа , а не го държи на някоя покривка или друга подобна повърхност по време на употреба .

преди 1 минута, pepy86 написа:

Лаптопа е нов , на 3 месеца (поне така разбрах аз от неговия пост) . Колко да се е запекла пастата за това време ? Прах сигурно има , но не мисля че е нещо решаващо.  Проблема с охлаждането на подобни хардуерни компоненти в такъв клас лапопи е друга тема разговор. Човека трябва да скопи малко перформънса ,за да  се докара някакви 10-15градуса на долу. Неприятно , но факт . Аз за друго решение не се сещам. Дано поне има  хубава подложка за лаптопа , а не го държи на някоя покривка или друга подобна повърхност по време на употреба .

Това няма никакво значение. Ако около него се пуши или е запрашено имай в предвид, че вътре е чипровски килим от мръсотия. Отварял съм лаптоп на 1 месец и се бях втрещил. Отваряхме и лаптоп на 4 месеца, който беше използван в Сирия ( там собственикът работеше). Три дена не можехме да почистим дъното от пясък.

Тук мисля основния фактор е некачествено изпълнение от към охлаждане от страна на Acer , особено при наличие на процесор като Intel I7-7700HQ  .  Не пречи да ги помоли(или да си плати) за тази услуга (почистване), дали ще го направят вече е друга работа.  

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.