Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кришна

Featured Replies

Надявам се да го приемеш с НЕОбходимото чувство за хумор!Извинявам се за лошото качество на записа,но важна е
cool.gif

хихихи, гледал съм го бг- ви бокса.. ;)

Но техното е опозитно на Кришна-вибрациите. Техното е са звуци, по скоро от Агарта и адските планетарни система...има звукова честота е около 6-10 херца , която е регистрирана от музикантите за 'адска честота на механичните вибрации'.

При автентичната мантра без тези честоти, мантрата предразполага и към трансцеденталната вибрация отвъд механиката, но това дето си го пуснал е от аддхо-локас.. :ph34r::wors::baby:

• Отговори 825
  • Прегледи 80,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не мога да съм напълно сигурен, но мисля, че е вярно - наистина си го чел. И аз така... Ама лошото е, че трябва да се замисляме за символизма, пък ме мързи.

• Абе, човек, това е Кришна бе, сигурно и малко са му били.

• Извинявай, мило, ама как може така да недоволстваш от темата за Кришна. И спама е кришнарски, трябва да го уважаваш.

Публикувани изображения

хихихи, гледал съм го бг- ви бокса.. :ph34r:

Но техното е опозитно на Кришна-вибрациите. Техното е са звуци, по скоро от Агарта и адските планетарни система...има звукова честота е около 6-10 херца , която е регистрирана от музикантите за 'адска честота на механичните вибрации'.

При автентичната мантра без тези честоти, мантрата предразполага и към трансцеденталната вибрация отвъд механиката, но това дето си го пуснал е от аддхо-локас.. :):hush::wors:

Това ми беше ясно без да ми го обясняваш толкова подробно.Защо не искаш да преведеш мантрата-забранено ли е? cool.gif Варианта Бийтълс добър ли е?

Предполагам си го гледал

:P

Редактирано от N e o (преглед на промените)

Предлагам и моите скромни познания за да оправя/ разплета ситуацията цък която заплетох sad.gif. Поздрави! cool.gif

Предлагам и моите скромни познания за да оправя/ разплета ситуацията цък която заплетох sad.gif. Поздрави! cool.gif

Не си заплела нищо,та да разплиташ.От мен имаш едно голямо Благодаря за клипа!На мен почва да ми се струва че УРа почна много да бяга по тъч -линията!Смяна ли очаква или се умори не знам,а и се прави нещо на разсеян.... cool.gif

Хипитата са готови ученици на Харе Кришна обществото. :angry: Ако хипитата се бяха появили в ислямски държави, в средновековна католическа Европа или юдейската държава по времето на Исус, щяха да бъдат екзекутирани по законите на синедриона, папизма или шария-та. Знаете сатурно-плутоновите екзекуции какви са от блога ми...... :angry: Ето защото казвам, че Хипитата са ВОДОЛЕЙСКИ АРХЕТИП, докато преднопосочените циркулират от Овен до Скорпион. Сатурнианци, cool.gif

Хипитата са готови ученици на Харе Кришна обществото.

Eeeeх,ходер!!!

Да ти имам мераците,

представи си ,ще всичките хипита си ги привлякъл само ТИ,и ТВОЯ "гуру"как ще те възнагради само а?

Какви блянове!!!хехехееееее

Много е интересно да споделиш философията ,която следват Хипитата и Бит -културата и я сравни с твоята Харе Кришнеу дали са съвместими?

Редактирано от camarero (преглед на промените)

Eeeeх,ходер!!!

Да ти имам мераците,

представи си ,ще всичките хипита си ги привлякъл само ТИ,и ТВОЯ "гуру"как ще те възнагради само а?

Какви блянове!!!хехехееееее

Много е интересно да споделиш философията ,която следват Хипитата и Бит -културата и я сравни с твоята Харе Кришнеу дали са съвместими?

хе, хе, блянове! :P аз ти приказвам за ФАКТИ, пост-фактум.! cool.gifПост-фактум е нещо, което се случило, не можеш да промениш, но ако искаш да спекулираш може да "го промениш с променливия си ум". Т.е. умът променя нещата само ИЛюЗОРНО, тъй като самият той е ПРОМЕНЛИВ. cool.gif

http://www.vbox7.com/play:6cc26d98

Обърни внимание какво съм коментирал на "гуруто"(Lordzed), дето ме критикува, че съм слушал Лед Зеббълин.. cool.gif

А това, че ти говоря за ФАКТ виж оттука:

http://www.vbox7.com/play:b16ec9ae

.....твоето и моето мнение("догма" на гръцки) вече спират да имат значение: cool.gif

.....твоето и моето мнение("догма" на гръцки) вече спират да имат значение: cool.gif

Amigo(хиспано)

твоето мнение има повече значение,ТИ спамиш повече!!хехе

Сега да приключа (щото не ми е интересно,ти си говориш отвлечени неща и то САМ) ти пускам две -три (само)песни ,и ти само кажи от тия 20/30 хиляди човечета ,които слушат ,

могат ли да повтарят след това по 16 пъти на ден (кво беше ,че забравих- харе кришна маре и т.н.)

ти кажи само ДА или НЕ(стават ли за Кришна съзнание)

1. http://es.youtube.com/watch?v=X9hlk597HS4&...feature=related

2. http://es.youtube.com/watch?v=H6Vw402IaII

и последно наистина :

http://es.youtube.com/watch?v=BYc4uRo9maQ

Айде жив и здрав!!!

Amigo(хиспано)

твоето мнение има повече значение,ТИ спамиш повече!!хехе

Сега да приключа (щото не ми е интересно,ти си говориш отвлечени неща и то САМ) ти пускам две -три (само)песни ,и ти само кажи от тия 20/30 хиляди човечета ,които слушат ,

могат ли да повтарят след това по 16 пъти на ден (кво беше ,че забравих- харе кришна маре и т.н.)

ти кажи само ДА или НЕ(стават ли за Кришна съзнание)

1. http://es.youtube.com/watch?v=X9hlk597HS4&...feature=related

2. http://es.youtube.com/watch?v=H6Vw402IaII

и последно наистина :

http://es.youtube.com/watch?v=BYc4uRo9maQ

Айде жив и здрав!!!

Геви-метал ли? :P ....ммм, много е "геви"... :) аз преди да стана ваишнава съм гиппи...на руски...на руски 'щастие' е 'гепи-несс' cool.gif

Сложи си ръка на сърцето и си кажи не научаваш ли някой неща от моя 'спас-спам'?.... biggrin.gif

Здрав да си! Живи сме винаги! :P

Om Jai Shri Krishna Hare

"Ликува цялата земя

и се радва от сърце,

и тича тя по своя път

като девица възлюбена.

Тя жадува Слънцето

и към него се стреми.

То я милва отдалеч

и целува я с лъчи.

Тя се радва и му пей:

"О, слънце на живота мой!

Летя, летя към тебе непрестанно

и пълна с радост.

Реки текат,

извори бликат чисти,

върхове белоснежни

във розови сияния

обливаш изобилно

с милувки нежни."

Дано няма наказания :hush:

Във този миг

Във този миг изцяло да живея,

за този миг аз цяла да трептя

и даже във стиха си да немея-

във този миг прозряла Вечността.

Ето тук съм обяснила нещата :nono:

Ехааа bluehawaii това превод ли е ?! Прекрасен е :)

Геви-метал ли? :huh: ....ммм, много е "геви"... :P аз преди да стана ваишнава съм гиппи...на руски...на руски 'щастие' е 'гепи-несс' cool.gif

Сложи си ръка на сърцето и си кажи не научаваш ли някой неща от моя 'спас-спам'?.... biggrin.gif

Здрав да си! Живи сме винаги! ;)

Гаре Кришна,Гаре Кришна....... cool.gif

cool.gif Интересна версия!

В 1981 году на страницах одного из номеров журнала «Коммунист» появилось высказывание тогдашнего заместителя председателя КГБ Семёна Цвигуна:

"Существует три величайшие угрозы советскому образу жизни: западная культура, рок-н-ролл и Харе Кришна."

:bye1::jeer:

В 1981 году на страницах одного из номеров журнала «Коммунист» появилось высказывание тогдашнего заместителя председателя КГБ Семёна Цвигуна:

"Существует три величайшие угрозы советскому образу жизни: западная культура, рок-н-ролл и Харе Кришна."

:bye1::jeer:

Съгласен съм с теб,но искам да ми преведеш мантрата,толкова много ли искам? cool.gif

Съгласен съм с теб,но искам да ми преведеш мантрата,толкова много ли искам? cool.gif

Мантрата се състои от 16 думи, от които 3 се повтарят, въведена от Шри Чайтанйа Маха-прабху през 15 век.

Харе, Кришна и Рама. :P

Харе и Кришна имат общ корен КХ, което е асоциирано с пречистено масло- 'ги.' "Хари" е името "Крсна". 'Харе' е обръщение към 'Хари'.

Крсна означава "Всепривличащ". Крсна е "ЧЕРНАТА ДУПКА' НА ЦЕЛИЯ МАТЕРИАЛЕН СВЯТ, този който излъчва и поглъща цялата Светлина. Затова знакът Му е U, това е У-стоя и У-терра на цялото материално творение и за това държи в безкрайните си орбити безкрай материални и духовни тела. Материалната "черна дупка" за физически гравитационни се нарича Хара(Шива), асоциират я с "Майа Ма", Вселенската Майка. Асоциира се със Сатурн и Плутон за нашата гравитационна материална вселена. Крисна касае НещО МАщАБНО от най-голям ранк. :wow:

Рама; Ра-ма, това е перфектния цар в материалния свят с енергия на майа-ма. "Ра" е сричка за материална енергия, страст, цар. Звукът "Р" дава вибрация на 'цар в материята' и наслада от страст на материалната енергия. За това: "Рама"-най-голямата наслада в материалнато творение.

Мантрата има не само механична, но преди всичко-Трансцедентална стойност. ;)

Харе е призив към Кришна да ни освободи от илюзията на материалната Си енергия и да ни ангажира сетивата към Духовната Си, по-висша такава. cool.gif

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Мантрата се състои от 16 думи, от които 3 се повтарят, въведена от Шри Чайтанйа Маха-прабху през 15 век.

Харе, Кришна и Рама. ;)

Харе и Кришна имат общ корен КХ, което е асоциирано с пречистено масло- 'ги.' "Хари" е името "Крсна". 'Харе' е обръщение към 'Хари'.

Крсна означава "Всепривличащ". Крсна е "ЧЕРНАТА ДУПКА' НА ЦЕЛИЯ МАТЕРИАЛЕН СВЯТ, този който излъчва и поглъща цялата Светлина. Затова знакът Му е U, това е У-стоя и У-терра на цялото материално творение и за това държи в безкрайните си орбити безкрай материални и духовни тела. Материалната "черна дупка" за физически гравитационни се нарича Хара(Шива), асоциират я с "Майа Ма", Вселенската Майка. Асоциира се със Сатурн и Плутон за нашата гравитационна материална вселена. Крисна касае НещО МАщАБНО от най-голям ранк. :)

Рама; Ра-ма, това е перфектния цар в материалния свят с енергия на майа-ма. "Ра" е сричка за материална енергия, страст, цар. Звукът "Р" дава вибрация на 'цар в материята' и наслада от страст на материалната енергия. За това: "Рама"-най-голямата наслада в материалнато творение.

Мантрата има не само механична, но преди всичко-Трансцедентална стойност. ;)

Харе е призив към Кришна да ни освободи от илюзията на материалната Си енергия и да ни ангажира сетивата към Духовната Си, по-висша такава. cool.gif

Благодаря ти!!!

• 1 месец по-късно...

Кришна - главния и най-популярния Бог на индийския Пантеон.

Той се смята за осмото въплащение на Бога - Пазител на живота - Вишу.

Понятието за древното божество е многозначно: тук присъствува и философска концепция и космогония и астрология и конкретна история, видим и невидим свят - всичко е синтезирано в едно понятие.

Конкретно - Кришна е светлия Слънчев Бог. Едновременно с това, е и човек. Той е олицетворение на Висш Космически Разум и конкретна историческа личност. Кришна е живял през конкретна епоха като човек и е умрял като човек.

Кришна е това, което в Индия наричат ”Аватар”. Той е пълното въплащение на Висшата Сила в човешкото тяло, т.е. Аватар.

...Древните индийски легенди расказват, че преди много хиляди години, у мъдреца Васудева и жена му Девака се родил самият Бог в човешки облик. Това става в царството Матхура, управлявано от братовчеда на Девака - коварен и жесток владетел, на име Канса. Като научил, от предсказателя си, че той, ненавиден от хората тиранин, ще загине от ръката на своя царствен племеник, Канса решил да убива всеки раждащ се син на Девака.

По чудо се спасили само седмото и осмото детенце. Веднага след раждането на осмото дете - Кришна - баща му тайно го прехвърлил на другия бряг на широката река Ямуна и го укрил в надеждно пастирско семейство. Разярения цар на Матхура, след като разбрал за раждането и изчезването на новородения си племеник, заповядал да бъдат убити всички бебета в Матхура, с надеждата, че сред тях ще се окаже и Кришна. Но богочовекът е охраняван от Висшите Сили.

Като станал юноша, Кришна от пастирче със свирка се превърнал в могъщ войн. Той изпълнил своето божествено предназначение - убил демоничния тиранин и възстановил справедливостта.

Кришна извършвал безбройни подвизи и чудеса още от най-ранно детство. Земните дела на Богочовека Вишу - Кришна, завършват с грандиозната битка на силите на Светлината и тъмнината на полето Курукшетра с пълната победа над силите на злото. Това историческо сражение носи име Махабхарата, т.е. Великата война на бхаратите. Това е станало основна тема на световно-известния епос, събран от мъдреца Вияса в многотомен труд.

Преди сражениетро, Кришна дава на своя ученик Арджуна, откровение - БХАГАВАТ ГИТА, което на санскрит означава ”Божия песен”. ГИТА станала филосовска ос на Махабхарата. Това е отделна, шеста глава на епоса.

Бхагават гита - това е Езотерическата Философия, която в катехизисна форма дава съкровенните знания за света и човека.

Предадено преди повече от 5 хиляди години, това Благовестие става прамайка на всички последващи религии. В зависимост от епохата, основателите на тези религии само по-широко разгръщали пред човечеството, космогоничните и етични формули, предадени от Кришна.

Обаче, тези основи на знанието, преди да се превърнат в учението на Цар Кришна, са живели във Ведите - още по древен източник на Знание. С древността на Ведите не може да съперничи дори... времето на сътворяване на Света, посочено в еврейския Завет. Ведите са на 30 хиляди години, но Знанията, отразени в тях са се разпростанявали още през Лемуро-Атлантската Епоха.

БХАГАВАТ ГИТА е част от Универсалната Тайна Доктрина на Хималайските Махатми, произведение, станало основа на браманизма - най-древната религиозно-философска система на човечеството.

Кришна умира през ноща на 17 срещу 18 февруари 3102 година преди новата ера. Именно тази дата древно-индийските писания посочват като начало на КАЛИ ЮГА.

Както отбелязва Елена Блаватска в ТАЙНАТА ДОКТРИНА, сега приключва първият пет-хиляди годишен цикъл на Кали Юга - Тъмната Епоха.

За днешното време, чуваме думите на Кришна, произнесени преди 5 хиляди години:

”Когато краят на Кали Юга съвсем ще наближи, част от божественото Същество ще слезе на Земята... Той ще възстанови справедливостта на Земята и умовете на онези, които ще живеят в края на Кали Юга, ще се пробудят и ще бъдат прозрачни като кристал.”

Такова Пришествие, както вече знаем от историята на Атлантида, няма да бъде безболезнено за човечеството, за по голямата част от него дори пагубно. Умовете на останалите живи хора ще се ”пробудят” и ще станат ”прозрачни, като кристал”, но не веднага.

Ето, какви признаци на своето ново Пришедствие посочва Кришна:

”Когато на Земята религията е в упадък и се възцарява безбожие, Самият Аз слизам, о потомак на Бхарата, за да освободя праведните и унищожа злодеите.”

В какво се състои, в общи линии, Учението на Кришна - БХАГАВАТ ГИТА ?

Неговите основни положения са, че Космосът е безпределен, вечен и се подчинява на дву- и четри-кратни ритми на безкрайно развитие и усъвършенствуване. /Дву-кратни: Битие - Не-Битие, разгръщане- свиване, изгрев-залез; Четри-кратни: 4 Юги, 4 годишни сезона, 4 периода на човешкия живот./

Едното е разтворено в множеството. Затова, всичко във Вселената, колкото голямо или малко да е то, се явява част от Единния Живот.

Космосът е пълен със живи същества, които са заети с различни видове дейност, в зависимост от нивото на развитието си.

Само осъзнаваща се джива се нарича човек. Засега съзнанието на човека обхваща само себе си и своето семейство. Затова човек трябва да се развива и усъвършенствува, за да стигне нивото на съзнание на Висшето Божество, което обхваща цялата Вселена.

Формулата на висшето съзнание на човека, осъзнаващ се като неотделима част на цялото човечество и Космоса - АЗ СЪМ.

Всичко във Вселената има видимо /физическо, смъртно/ тяло и невидимо. При това, невидимия свят е много по-обширен от видимия. ”Материялната природа работи под мое ръководство” - казва Кришна - Бог, Символ на Духовния Космически Разум. Именно духовното движи Еволюцията и усъвършенствува материялното.

Ако иска да стане свободен и щаслив, човек трябва да осъзнае, че той не е материялното тяло. Човек е безсмъртен и божествен, а тялото му е смъртно. Тялото - това е низшата природа на човека. Човек страда за това, че притежава двойствена природа. По тази причина в него постянно се борят две Начала - материалното и духовното, низшето и визшето.

Душата на човека, пътешествувайки от тяло в тяло, страда от последиците на своя предишен живот и от причини породени от собственото си невежество. Човек се намира в кръговрата на своята Карма.

Такава Карма не е вечна - казва Кришна. Тя се изживява и може да бъде изцяло заличена. Само трябва да се осъзнаят причините за нашите страдания и грешки и да се поправят недостатъците на нашата природа.

Най-бързия път към освобождаване е знанието, изпълнението на дълга, стоящ пред всеки човек и безкористния труд.

Нито една планета в материалната Вселена /физическият й свят съставя едва 1/4/, не може да избегне раждането, страданието, остаряването и смърта.

Изхождайки от това, можем уверено да направим извода, че с физическите кораби, пътешествието към висшите духовни планети е невъзможно. Защото подобното може да се достигне и постигне само от подобното.

Кришна казва още:

”Човек, който не се радва, ако се случи нещо хубаво и не скърби, когато се случи нещо лошо, който знае, че не е това физическо тяло, не се заблуждава и е познал науката за Бога, вече пребивава в духовния свят”. И още:

”Живите чувства стоят над мъртвата материя, умът се намира над чувствата, разумът е по-висш от ума, а душата - още по високо от разума.”

В тези думи на Кришна се вижда познатата схема на човешките принципи, дадена в ТАЙНАТА ДОКТРИНА на Е.П.Блаватска.

”...С оръжието на знанието победи съмненията, породили се в твоето сърце поради неведението” - казва Кришна.

”Човек е длъжен да използува ума си за освобождаване, а не за деградация. Умът е приятел и враг на обословената душа. Онзи който намира щастие, активност и наслаждение в самия себе си, се явява наистина съвършен мистик.”

”...Из между вибрациите АЗ СЪМ - трансцедентната сричка ОМ...” Известно е, че ЗВУКЪТ е първият и единствен атрбут на Проявения Свят, единственото свойство на Първото Творение. Трансцеденталния звук ОМ е непостижимата по сила вибрация, всеначалната светоносна енергия, която прави непроявената мощ на Вселенската Мисъл проявена. Тази енергия постепенно се сгъстява в различни по плътност форми на живот, които запълват пространството /Вселената/ в продължение на вечности.

ОМ или АУМ - мистичен звук, който още се нарича ”шум на много води”, ”звук на космически мотор”, или ”неизреченото име на божеството”. ОМ - това е всеначалната енергия, Единен Елемент, който твори Света. Този Единен Елемент древните индуси наричали АГНИ, т.е. ОГЪН.

”Определено трябва да знаеш, че АЗ СЪМ - началото и АЗ СЪМ - краят на всичко, което е материално и на всичко, което е духовно в този свят” - казва Кришна в своята ГИТА /Песен/.

В Индия Бхагават Гита, алегорично се сравнява със свещенна крава, а Кришна с момченце - пастирче, което дои тази крава. ”Всички мъдри хора трябва да пият това мляко!” - казват тълкувателите на Гита.

Ако ние искаме да опитаме тази напитка, трябва да помним, че всяко буквално и еднозначно тълкуване на Древните Учения никога няма да разкрие истинския им смисъл. Древният символичен език изисква от човека последователно усвояване на различните нива на съзнанието, т.е. разширяване на съзнанието.

Накрая - прекрасните думи на Кришна от Бхагават Гита:

”Ти носиш в себе си един височайши приятел, когото не познаваш. Защото Бог обитава във всеки човек, но малцина умеят да Го намерят. Човек, който пренася в жертва своите желания и своите действия на Единият, на Този, от Когото изтичат началата на всички неща и от Когото е създадена Вселената, - с такава жертва постига съвършенство, защото онзи, който намира в себе си своето щастие, своята радост и в себе си носи своята светлина, този човек е в единение с Бога.

И така познай: Душата, която е намерила Бога, се освобождава от раждането и смърта, от старостта и страданието и пие водите на безсмъртието.”

Из книгата на Лариса Дмитриева

"ТАЙНАТА ДОКТРИНА на Елена Блаватска в някои понятия и символи. Част III.

Преводач: Олга Крачева

От тук

Редактирано от Нео (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
Когато Кришна казва "Изостави всички религии и просто ми се отдай, аз ще те избавя от греховните реакции" означава, че се изоставят религиите, но не тръгва индивидът по пътя на егото и прищявките си, а напротив- към царството на Бога.

...

Много хубави думи. Да изоставим религиите какво ли означава? ... Май не да говорим все за тях и да правим постоянни сравнения помежду им... Като отричаме или говорим по какъвто и да е друг начин за религиите, без любов, ние не само, че не ги изоставяме, но и заздравяваме връзката си с тях. Това не е непривързаността на будиста, още повече пък отдадеността за която говори Кришна. Бог (Брахман) е навсякъде. Истинския вярващ ще открие Бог във всяка религия и ще му се отдаде, а няма да отрича неговите проявления. Изоставянето на религията става след като откриеш, че тя е само проявление на Бог, когато откриеш, че всяка религия, че всичко съществуващо е проявление на Бог. Тогава можеш да отхвърлиш религията и да се отдадеш на Бога, но не и преди да си го открил в нея.

Много хубави думи. Да изоставим религиите какво ли означава? ... Май не да говорим все за тях и да правим постоянни сравнения помежду им... Като отричаме или говорим по какъвто и да е друг начин за религиите, без любов, ние не само, че не ги изоставяме, но и заздравяваме връзката си с тях. Това не е непривързаността на будиста, още повече пък отдадеността за която говори Кришна. Бог (Брахман) е навсякъде. Истинския вярващ ще открие Бог във всяка религия и ще му се отдаде, а няма да отрича неговите проявления. Изоставянето на религията става след като откриеш, че тя е само проявление на Бог, когато откриеш, че всяка религия, че всичко съществуващо е проявление на Бог. Тогава можеш да отхвърлиш религията и да се отдадеш на Бога, но не и преди да си го открил в нея.

Когато кажеш, че "Бог е навсякъде" значи ти говориш НЕ за Него, а- за СЯНКАТА МУ(илюзията Му).

"Бог е навсякъде", но така както ти си разпилян по космосът, не значи, че си там. :lol6:

Имперсонализмът във Ведическите писания в предни времена се е наричал Брахманизъм а в по-късни- Шиваизъм и Майавади.

Днешно време най-ревностни почитатели на имперсоналния бог за персоналния Кришна са шайвитата в Индия и майавади в Мезоамериките.

От шиваизмът се е пръкнал абрахамизмът с 2-те демонични религии, като юдаизмът е в началото, тъй като Шива е началник на демоните.

Понятието рудра(ревящ)се асоциира с Шива, но Кришна казва, че от 11 рудри е самият Шива, но Шива не е Кришна!

В християнската терминология думата 'бяс' е именно ведическото 'рудра'! ;)

;)

Ведическата философия е малко странна за осъзнаване за низшите духовм, тъй като е построена на принципа на Съзнание и Доброволност, не на Заповеди и Принуди, което е фалш и човек не разбира в коя част от напредването на съзнанеито е. ;)

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

ЦИТАТ(U.Ra @ 29.12.2008г. в 16:38ч.)

Когато Кришна казва "Изостави всички религии и просто ми се отдай, аз ще те избавя от греховните реакции" означава, че се изоставят религиите, но не тръгва индивидът по пътя на егото и прищявките си, а напротив- към царството на Бога.

...

Това звучи мого добре,

кой Го е казал по точно стария Кришна или по-новия?

Или ведите така казват?

Не сериозно ,не се майтапя! :P

Звучи ми като :"Избийте ги всичките ,Бог ще ги познае"

Това звучи мого добре,

кой Го е казал по точно стария Кришна или по-новия?

Или ведите така казват?

Не сериозно ,не се майтапя! :huh:

Звучи ми като :"Избийте ги всичките ,Бог ще ги познае"

Тук се занасяш.Това което ти звучи,не е истина.Абсурд.

Тук се занасяш.Това което ти звучи,не е истина.Абсурд.

Да , майтапя се ,но има нещо което ме кара да си мисля ,че всички култове ,религии,течения и т.н. познават истината теоритично ,но когато почнат да я практикуват се сблъскват с различния "космос"

понеже сега съм в темата "ариани" и това е цитата на папата ,който е отговорил как да бъдат разпознати католици и ариани!?!

Тука не става въпрос за същото ,но ...

весели празници и късмет през новата 2009г.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.