Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кришна

Featured Replies

Мани ти майтапа и кака ти Алия - защото на голо дупе - не е майтап laugh.gif

Ами кажи как стои въпросът с кастовата система - сериозно съм се замислил и не стигам до смислен отговор.

• Отговори 825
  • Прегледи 80,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не мога да съм напълно сигурен, но мисля, че е вярно - наистина си го чел. И аз така... Ама лошото е, че трябва да се замисляме за символизма, пък ме мързи.

• Абе, човек, това е Кришна бе, сигурно и малко са му били.

• Извинявай, мило, ама как може така да недоволстваш от темата за Кришна. И спама е кришнарски, трябва да го уважаваш.

Публикувани изображения

Мани ти майтапа и кака ти Алия - защото на голо дупе - не е майтап laugh.gif

Ами кажи как стои въпросът с кастовата система - сериозно съм се замислил и не стигам до смислен отговор.

Трихо, ти правилно забеляза, че в кали-йуга НЯМА истински брахмани, кшатрии и ваиши. Всички, без оглед на семенният си генетичен мат'триал по кълбото сме две класа- ШУДРИ и ЧАНДАЛА. Аз имам претецията да не съм чандала. :P В 4-та каста има 'отзвук' на 3 други касти, като играят много фактори за това-социална среда и статус, както и астралните характеристика на душата. Примерно ако имаш Слънце в Овен(Лъв или Стрелец) се раждаш повече с качества на кшатрия, въздушните-знаеш дават отзвук на брахман, но зависи от социалната среда: примерно Водолеят Хр.Стоичков научи цял свят как да 'благославят' на български- пак- " Словото" ! :camera2: Пред 10ина години един индонезиец ми цитираше имена на целият Бг-национален отбор по футбол от 'лято 94', барабар с терньорите и резервите, както и благозвучното "Да...МАЙ-КАТА' ахахахахаа :conversation::lol6:

Кастите са създадени от Кришна, но Той е над тях, т.е. не, че е 'извън-кастов', а е "ОТВЪД КАСТОВ". Кастите са ДУХОВНА основа и не- на кръвна. Кастата(класата) ДНЕС в Индия не това що се има във ВЕДА, по простата причина, че в днешна Индия СА ЧАНДАЛА(извънкастови), които копират както жабата-вола.

Кришна, като заминава 3 хилядолетие преди Христа от Земята затова я оставя без 3те горни касти, за да няма нито нови религии, нито царе, нито селяни, които да колят животни. Кришна, като Бог, е 'изиграл' в отделни 3 горни касти ОТДЕЛНА СПЕЦИФИЧНА РОЛЯ за конкретното им индивидуални Спасение. Примерно си е избрал брахмана Адвайта за 'Свой Духовен Учител'(въпреки, че не се нуждае, тъй като е Богът), за да покаже ПЪТЯТ НА ТРАДИЦИЯТА за гуру(жив духовен учител) е ВЕЧЕН ("санатана"), Самият Кришна е имал най-доверен ученик кшатрията-Арджуна, на който изрича 'Бхагавад Гита' на бойното поле Куру кшетра, а самият Кришна, въпреки, че е роден в династията на кшатрии е слязъл от отгледа в кастата на ваиши. (Колкото и да ти ч чудно СЕЛЯНИТЕ СА ПО-ВИСОКА КАСТА ОТ РАБОТНИЦИТЕ(шудрите), въпреки, че в чандалска България думата 'селянин' е равна на 'циганин', по простат причина, че циганите са главно в селата.

Кришна не се занимава САМО с ШУДРА и ЧАДАЛА! С Шудра се занимава по-късно Негов аватар- Сидхарта Гаутама, принцът от провинция Гоа, известен с прозвището 'Буддха'(Пробуденият), който отрича донякъде ВЕДА, както и казва, че 'Богът е Пустотата'. Това е казано, ТЪЙ КАТО "target group-a" Е ШУДРА! Най-ниската класа, която не приема Богът. За Буда се казва, че владее положението и е усмирил безбожието, защото, като Бог знае КОЙ КАКВО ИСКА и му го дава, но всеки си носи последствията. Примерно, ако твоето дете иска една играчка, ти, като родител, му я даваш, но казваш условията си за използването и, все пак-не лишаваш дете си от капризите му. И за това Буда ина ПЕРСОНАЛЕН подход към всяко индивидуално съзнание. Примерно ако дойде един която вярва в Бога и го пита: "Буда, има ли Бог?", Буда ще каже- 'ДА'(защото му е разбрал съзнанието предварително), а ако дойде един безбожник и го изпитва: "Буда, има ли Бог?" Буда ще каже- 'НЕ'. И безбожникът пак ще му се поклони. cool.gif

Извънкастовите са 'друга бира'- те копират класите със "СОБСТВЕН БОГ": "дух-илюзия". Това да слушаш, че "Бог е дух" и че "обожаването на Богове и деви е "идолопоклонничество"(самата дума обожаване има за корен БОГ, а не -"дух"), както и "колене на животни(и хора) в името на този фантастичен дух" е ЧАНДАЛА-приумица. Чандала са по същия начин неспасяеми КОНЦЕПТУАЛНО да разберат Бога, така както на циганин да му дадеш апартамент наготово-той ще си вкара конете и добитъка си вътре. cool.gif

Исус Христос е СПЕЦИАЛНА АВАТАРА ЗА ИЗВЪНКАСТОВИТЕ. Извънкастовите- освен с кръв, по никакъв друг начин не могат да разберат Бога. И Исус им показва какво трябва да направят..... cool.gif

Целта на "Новия световен ред", както и евреите-комунисти е ДА ИЗРАВНЯВАТ КЛАСИТЕ КЪМ ЧАНДАЛА.

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Хммм.

Добре обяснено, но пораждащо други въпроси.

Вишну къде се вписва в края на Кали-Юга ? Калки ?

ахам. :conversation: Вишну ще действа като Шива, тъй като Шива е под нозете на разбеснялата се Кали.... :camera2:laugh.gif

Доста шиваити(шайви, в днешна Индия има най-мнгоо обожатели на Шива и Кали/предна- "Майа" и Ганеша, но Кришна/Вишну не на последна позиция-на последна е Брахма има само около 10-ина храма на Брахма в цяла Индия)считат, че това е Шива, тъй като има неговата фукция, но се бъркат. :lol6:

Както и Картикея(Сканда-Моргун), ведиечския Марс/Арес са го бъркали с Кришна, тъй като има за придружител Пауна. Но кришна ОБЕДИНЯВА ВСИЧКИ, но е над тях всички.. cool.gif

ахам. :rolleyes: Вишну ще действа като Шива, тъй като Шива е под нозете на разбеснялата се Кали.... :lol6:laugh.gif

Тююю - сега се сетих,че бях чел някъде някога, че Вишну ще затанцува Танца на Шива и така ще свърши Ерата на Кали.Тъп въпрос задавам -извинявай.и още тогава се чудех на следното - това война ли означава ?нали всъщност това е Танцът на Унищожението ?

Доста шиваити(шайви, в днешна Индия има най-мнгоо обожатели на Шива и Кали/предна- "Майа" и Ганеша, но Кришна/Вишну не на последна позиция-на последна е Брахма има само около 10-ина храма на Брахма в цяла Индия)считат, че това е Шива, тъй като има неговата фукция, но се бъркат. :lol6:

Както и Картикея(Сканда-Моргун), ведиечския Марс/Арес са го бъркали с Кришна, тъй като има за придружител Пауна. Но кришна ОБЕДИНЯВА ВСИЧКИ, но е над тях всички.. cool.gif

Пак ме хвърляш в оркерстъра, но простено да ти е, Чадо мое :wors:

Тююю - сега се сетих,че бях чел някъде някога, че Вишну ще затанцува Танца на Шива и така ще свърши Ерата на Кали.Тъп въпрос задавам -извинявай.и още тогава се чудех на следното - това война ли означава ?нали всъщност това е Танцът на Унищожението ?

Пак ме хвърляш в оркерстъра, но простено да ти е, Чадо мое :wors:

Е, Нали знаеш, че Шива е Космическия танцьор, а Кришна е "Космисческия шегобиец" :lol6: , тъй като космосът е само за забавление- оттам идат думите 'козметика', 'косми' и............. 'космонаФт' cool.gif (този който си маже космите с нафта) biggrin.gif

Този, който плаща поръчва музиката и.... танците на народите... :rolleyes:

Искам да попитам за лъжата.

какво е лъжата според веда,

кришнарите не пият алкохол,вегетариянстват и т.н.

а позволено ли им е да лъжат,как се приема лъжата от Лорд-Кришна

и какви видове лъжа са не/допустими?

Грях ли е лъжата във всичките и аспекти?

Интересен въпрос!Още по интересното е защо точно ти задаваш тоя въпрос?

След като няколко пъти те хванахме в явни лъжи,реши да прехвърлиш топката на друг,така ли? cool.gif

"Лъжата" според ВЕДА се нарича ИЛЮЗИЯ. Илюзия се счита като цяло материята, особено ако не обвързана с Бога, т.е 3-тата материална гуна - нарича се ТАМАС(звучи, като "ХАМАС" малко.. :) ). "ТАМАС", значи ТЪМНИНА, липса на Занание(ВЕДА), инерция, майа, омайване. В ТАМАС-гуна пребивават духовете.

Лъжата не би се нарекла "грях". Грях, може иде от "яхве", не знам?... ;)cool.gif но във ВЕДА има друго понатие-КАРМА. То може да се нарече долу горе с термина 'грях'. Всичко, което не е обвързано с Кришна натрупва във времето КАРМА. Лъжата, сама по себе си може да е основа на куп благочестви дейности и човек да си мисли, че служи на Истината. Пример ссъс съветския комунизъм. Хората си мислеха, че 'градят нещо без лъжа'. та искам да ти намекна, че ислямът е доктрина на лъжата. МОЖЕ ДА ИМА БЕЗБРОЙ благочестиви мюсли, и ти си една от тях, но след като СЛУЖИШ НА ЛЪЖА, какво може да бъде?

Как възприемаш това : "Убий неверника"?... :P

Как възприемаш това : "Убий неверника"?... :)

Многозначително го приемам.

А ако натрупаш много КАРМА какво става?

Поредно прераждане; или Кришна те приема независимо,че си стъпил в ТАМАС-а?

Многозначително го приемам.

А ако натрупаш много КАРМА какво става?

Поредно прераждане; или Кришна те приема независимо,че си стъпил в ТАМАС-а?

Бог ли те прибира(оторизираната част- Шива с тръзъбеца) или някой 'верник' с нож?... :)

Виж, Али, биологичната смърт от Бог става, като 'илюзия за ума'- БЕЗКРЪВНО. Не се пролива кръв.

Бог ли те прибира(оторизираната част- Шива с тръзъбеца) или някой 'верник' с нож?... :shake_puter:

Виж, Али, биологичната смърт от Бог става, като 'илюзия за ума'- БЕЗКРЪВНО. Не се пролива кръв.

Прибира те Кришна,ако го заслужаваш.

Ако не-прераждане и пак мъки,нали?

Впроса ми е:пречка ли е хорската лъжа за излизане от матрицата?

Прибира те Кришна,ако го заслужаваш.

Ако не-прераждане и пак мъки,нали?

Впроса ми е:пречка ли е хорската лъжа за излизане от матрицата?

Точно! ;)

Разбира се, че е пречка. Взаимоотнпениета 'човек-човек' без Бог се нарча 'социализъм', част от самсара. Ако отношенията са добри без наказания един към друг на Земята, казваме, че има християнство, ако от време на време към доброто се прибавя 'необходимото зло' от наказания, казваме, че има сатИрнианство(сатУрнианство). Ислямът е само част от последното. ;)

Кое е от двете 'народни парчета' ти звучи по близко до вибрациите на ислямът, честно?.... cool.gif

1) http://www.vbox7.com/play:fbd48103

2) http://www.youtube.com/watch?v=u7j6_wMDNFA...ature=rec-HM-r2

Значи,за теб има реална опасност да си останеш в матрицата,

казвайки лъжи по 101 пъти на ден,визирам Исляма:

нещо което не познаваш няма как да разбираш и съответно лъжеш

така ли е?

да или не

Значи,за теб има реална опасност да си останеш в матрицата,

казвайки лъжи по 101 пъти на ден,визирам Исляма:

нещо което не познаваш няма как да разбираш и съответно лъжеш

така ли е?

да или не

Какво значи 'не знаеш за ислямът'?... искаш да кажеш, че не знам "КУРанът, който е за неислямисти" ли?.. всъщност знам и двата КУРана: този, който се предствя за зарибявка на неислямисти, къде са изхвърлени тестовете за наказанията 'раджам', както и текстовете, които директно призовават ислямистите към терор към неверници и тзои, който е нецензуриран.

Ти имаш нещо против така предстввения 'ислям' ли? :) ... затова предствяш нова версия за КУРанът?..

Джин- "Острата шпага" бе обещал да предстви ОРИГИНАЛЪТ на КУР'анът, но се загуби из минаретата на Мекка, май?... :P

cool.gif

Но най-интетресно това що се нарича 'исламски рай'?.. там си признаваш всичко, нали?.. 'Джана' си е това, което и аз знам! нали?.. :help: Такъв 'рай' от ваишнавка(вишновка) и ведическа гледна точка се нарича ИЛЮЗИЯ(майа) с едно МАХА пред нея. cool.gif

U.Ra-не се ядосвай,pls!

не ми отговори:да или не?

а за Исляма -в ислямската тема,тука нищим тайните на Кришна

Искам да те питам нещо U.Ra, да приемем, че наистина най-ранните "свещени писания" са тези на ведите и че първият измислен от Дедо Боже бог наистина е Кришна. Да приемем и че останалите богове и вярвания просто са взели от ведите и от Кришна. Защо трябва да вярваш в първия измислен бог? Той е просто един от многото - какво като е първия измислен?! Има си един Бог/Абсолют или както искате го наречете - Дедо Боже, Кака Божана или по друг начин. Има една Вселенска Сила, а може да има и повече.

Факт е, че всички религии и първоначално записани свети книги са претърпели човешка намеса - пак по желание на Дедо Боже. Ама ти откъде си сигурен, че и Кришна Мишна - религията не е претърпяла човешка намеса и ти сега не вършиш глупости, безсмислено опитвайки се да излезеш от тъй наречената Матрица?

Когато човек изследва то той за да има ОКОНЧАТЕЛНО мнение по даден въпрос не трябва да се ограничава не само в каноничното тълкуване на дадено, но и в източниците на самите писания.

Така, че 'човешка намеса' ВЕДНАГА ОТКРИВА къде има тзои, който се стреми към Божествеността , а не че казва- "ВСИЧКО Е 'ЧОВЕШКА НАМЕСА'.

За извънкастовите религии на кали-йуга- АБРАХАМСКИТЕ, не само има човешка намеса, но тя се зове 'демонична'.

Защото: какво е "Човека"_ - добре съшита торба от кръв, слуз и изпражнения?. Ако гледаш кое е 'Човека"... Човекът е арена на животински инстинкти(от духовете) и божествени откровения(на девите). Човекът НЕ Е СОЦИАЛНО СОЦИАЛИСТИЧЕСКО ЖИВОТНО. cool.gif

U.Ra-не се ядосвай,pls!

не ми отговори:да или не?

а за Исляма -в ислямската тема,тука нищим тайните на Кришна

какво?.. Али?... Ти на 'шариф Ходжа' с гледане по КУР'ан ли се правиш?. ахаха, 'ядосвам' се?.. :help:

Али, моля те, сега те виждам как си бъркаш в носа! :wub: Не е прилично, както и си яла дьонер с чеснов сос и малко намирисква... :help::)

Какво 'да' или 'не'?.. Това тука френската полиция ли е?.. cool.gif Имам вече 'туксъм', който ще става частен детектив във френската полиция... :P

Поздрав с едно кичьече!:

http://www.youtube.com/watch?v=uyWY_eaaYuM...feature=related

kiss.gif

Усуква се,усуква се ,и се прибира на тъмно в плетения кош..

не ти прави чест U.Ra :)

опасения ли пропълзяха под русата грива?

м?

за лъжата говорехме нещо..

Кат ти казвам, че забравяш българския, ти не реагираш. Преди написа думата "тофу" по грешен начин, а сега и дЮнер.

Освен това, аз случайно и съвсем лесно открих тази информация за теб, която открих. :P

Ако искаш да разбереш що е демонлогия и не да оставяш там как да елевираш, а не да се задържаш ТАМсъм ето това е Урок#1: ;)

http://www.youtube.com/watch?v=NGELmzI_nlM...feature=related

А ти, ако си добър/а У-ченик би ми отговорил/а с това

http://www.youtube.com/watch?v=tAAh7DfmY3Y...feature=related

Oh wow, man !

Wait a second man. whaddaya think the teachers gonna look like this year ?

My butt, man !

T-t-teacher stop that screaming, teacher dont you see ?

Dont wanna be no uptown fool.

Maybe I should go to hell, but Im doin well,

Teacher needs to see me after school.

Chorus:

I think of all the education that I missed.

But then my homework was never quite like this....

;)

cool.gif

...........

Ти имаш нещо против така предстввения 'ислям' ли? :nono: ... затова предствяш нова версия за КУРанът?..

Джин- "Острата шпага" бе обещал да предстви ОРИГИНАЛЪТ на КУР'анът, но се загуби из минаретата на Мекка, май?... :rolleyes:

cool.gif

Но най-интетресно това що се нарича 'исламски рай'?.. там си признаваш всичко, нали?.. 'Джана' си е това, което и аз знам! нали?.. ;) Такъв 'рай' от ваишнавка(вишновка) и ведическа гледна точка се нарича ИЛЮЗИЯ(майа) с едно МАХА пред нея. cool.gif

Дадох достатъчно джокери Урко, достатъчни дори за слепец без интернет да открие Корана.. но явно ти не си слепец , ти си слепОк ;)

Кажи за кишкурейските жени Души , кажи за своето, недей забърква неща които ти бяха обяснени стотици пъти , но ти все заобикаляше cool.gif

Дадох достатъчно джокери Урко, достатъчни дори за слепец без интернет да открие Корана.. но явно ти не си слепец , ти си слепОк :nono:

Кажи за кишкурейските жени Души , кажи за своето, недей забърква неща които ти бяха обяснени стотици пъти , но ти все заобикаляше cool.gif

Аааа, ба'ат Дийн, хабиби, виждам, че си почитател на латинското слово. cool.gif Според менв, 'парадизо исламико' знаеш ли с коя сентенция го свървам:

«Fortuna non penis - in manus non tenis» :rolleyes:

Аааа, ба'ат Дийн, хабиби, виждам, че си почитател на латинското слово. cool.gif Според менв, 'парадизо исламико' знаеш ли с коя сентенция го свървам:

«Fortuna non penis - in manus non tenis» :nono:

А теб знаеш ли с коя латинска дума я свързвам :rolleyes:

Tapirus pinchaque Kishkureus nonliteras biggrin.gif

Айде сега се стегни и за Душите отговори

Как плодят се кат пчели

без мъжете им Курешкорейски

да ги плождат,типично гейски laugh.gif

Редактирано от Diin (преглед на промените)

А теб знаеш ли с коя латинска дума я свързвам :nono:

Tapirus pinchaque Kishkureus nonliteras biggrin.gif

Айде сега се стегни и за Душите отговори

Как плодят се кат пчели

без мъжете им Курешкорейски

да ги плождат,типично гейски laugh.gif

Я-ха биби, душата в тяло е като човек, която влиза в апартамент. Той може да построи друг апартамент, ма не може да накара друг човек(душа) да влезе в него.

Както се казваше в една санскритска поговорка: "Мога да докарам коня до извора, но не мога да го накарам да пие вода".

Душите са част от Бога. Няма нужда да плодят, тъй като каквото 'наплодят' вече е сътворено от Друг. :rolleyes:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.