Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кришна

Featured Replies

Туки, искаш ли да четеш?

Венци е дал хубави линкове по-надолу в мнението си.

• Отговори 825
  • Прегледи 80,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не мога да съм напълно сигурен, но мисля, че е вярно - наистина си го чел. И аз така... Ама лошото е, че трябва да се замисляме за символизма, пък ме мързи.

• Абе, човек, това е Кришна бе, сигурно и малко са му били.

• Извинявай, мило, ама как може така да недоволстваш от темата за Кришна. И спама е кришнарски, трябва да го уважаваш.

Публикувани изображения

Прочети допълнението в предния ми постинг, защо Кришна се държи по този начин. :P

Има 8 неща, към които подтиква душата да преодолее. Иначе ще си стои на ниво 'секс".. biggrin.gif

Де да знам Ти ще кажеш - Кришна нарушава ли писанията? А ти като си ги надживял какво ще кажеш по въпроса?

Тук пише, че палавият Кришна е бил много лошо дете. Бие и хапе по лицето Радка, която се оплаква на майка си и я пита как да се отърве от него:

TEXT 21 (b)

radhika: (sarosham. sanskritena)

krosantyam kara-pallavena balavan sadyah pidhatte mukham

dhavantyam bhaya-bhaji vistrita-bhujo rundhe purah paddhatim

padante viluthaty asau mayi muhur dashtadharayam rusha

matas candi maya sikhanda-mukutad atmabhirarakshyah katham

Radhika: (angrily, in Sanskrit) My dear mother, what can I say to you? Krishna is so cruel that He often attacks me on the street, and if I want to cry out very loudly, this boy with a peacock feather on His head immediately covers My face so that I cannot cry. And if I want to go away from the scene because I am afraid of Him, He will immediately spread His arms to block My path. If I piteously fall down at His feet, then this enemy of the Madhu demon, in an angry mood, bites my face! Mother, just try to understand my situation, and don't be unnecessarily angry with Me. Instead, please tell me how I can save myself from these terrible attacks of Krishna!*

Кришна си мисли някои не особено прилични работи за някаква девойка:

TEXT 26

(ity upasritya) bho genha (iti malyam nivedayati) Krishna: (anakarnitakenaiva)

kanakadri-niketa-ketaki

kalika-kalpa-kalevara-dyutih

hridi sa mudirali-medure

capala mam kim alankarishyati

(Madhumangala approaches Krishna). Please take. (He offers the garland to Krishna). Krishna: (as if He had not heard) Her body is splendid like a budding ketaki tree on a golden mountain. When will She become a lightning flash decorating the splendid monsoon-cloud of My chest?

Взето е оттук:

http://www.harekrsna.com/sun/editorials/04...torials2770.htm

Krishna_with_flute.jpg

This is an older painting of Krishna with His gopi girlfriends. The gopis love Krishna the most. Our idea of romance is but a mundane perverted imitation of this pure selfless love. They only want to make Krishna happy, but the paradox is that the more they try to please Krishna, the happier they themselves become.

The dearmost of all the Gopis is Radharani, here pictured standing next to Krishna.

The gopis do not get jealous of one another; rather, they encourage one another in loving Krishna because the aim is only to make Krishna happy.

Кришна със своите гаджета-краварки. Единственото, което те искат е да правят Кришна щастлив. Колкото повече се опитват да доставят удоволствие на Кришна, толкова по-щастливи стават. Краварките не се ревнуват една от друга. cool.gif Те се окуражават една друга в обичта си към Кришна, защото тяхната единствена цел е да правят Кришна щастлив.

От тук:

http://sveta-ray.spaces.live.com/Blog/cns&...0!580.entry

Добре, кат не щеш, не пиши вече по темата. Но, според мен ти видя, че теориите ти не могат да издържат и че нещата не са така, както ти искаш да бъдат и затова се ядоса. :P

Значи Кришна може да прави всичко, което си поиска и да бъде с колкото си поиска жени, защото той е първоизточникът на всичко! Добре. Най-накрая отговори. И се ядоса, нали?!!! Признай си!!! ;)

Ти вече ми отговори на въпросите за Кришна. Кришна и това, което е правил много ми напомнят на религията Ислям, както и на легендите д.за ислямския рай в частност.

Изключително погрешни изводи.

Изключително погрешни изводи.

Грешни в сравнението с Ислям.....Кишкурейската лъжа и лицемерие няма нищо общо с исляма....

Грешни в сравнението с Ислям.....Кишкурейската лъжа и лицемерие няма нищо общо с исляма....

За исляма - моля, в темата за исляма.

Молба към всички.

За исляма - моля, в темата за исляма.

Молба към всички.

А аз откога казвам Кишкурейското да си е в кишкурейско, а не в Ислям.. но кой ти чува :P

А сега изведнъж Ислям в Ислям.... А добро утро ...

П.С Иначе се толерира господинчето Янус Курешкоядец Урков в тема Ислям нали......

Редактирано от Diin (преглед на промените)

Добре, кат не щеш, не пиши вече по темата. Но, според мен ти видя, че теориите ти не могат да издържат и че нещата не са така, както ти искаш да бъдат и затова се ядоса. ;)

Значи Кришна може да прави всичко, което си поиска и да бъде с колкото си поиска жени, защото той е първоизточникът на всичко! Добре. Най-накрая отговори. И се ядоса, нали?!!! Признай си!!! :)

Ти вече ми отговори на въпросите за Кришна. Кришна и това, което е правил много ми напомнят на религията Ислям, както и на легендите за ислямския рай в частност.

Да баат Дийн, същото мюсли-рая е същото е само, че с ..........материални желания. cool.gif Няма как да бъде друго, това да се пие камилско мляко и урина са го взели от санатана-дхарма на Шива, с мааааалката разлика, че шайви не коли кравата, а мюсли коли камилата, па и не само нея.

cool.gif

Ако Кришна може да "прави каквото си иска", не смяташ ли, че има безброй демони, които Го копират, но интересно защо Кришна, "правейки каквото си иска", е останал Бог?.... :P

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

.................

Ако Кришна може да "прави каквото си иска", не смяташ ли, че има безброй демони, които Го копират, но интересно защо Кришна, "правейки каквото си иска", е останал Бог?.... :P

Кой го копира викаш твоя Курешкоядец cool.gif

Май много взе да се вземаш насериозно с твоята секта драги....

Никой не те насилва да се пъхаш и изцепваш..като твоя гуру-муру-кукуро крадеца...........

Знам че най-много нас мразиш, но сорри, просто си жалък с твойта сектичка ;)

П.С Сектичка си, защото си само едно отклонение от обширния индуизъм :)

Никой не те насилва да се пъхаш и изцепваш..като твоя гуру-муру-кукуро крадеца...........

Знам че най-много нас мразиш, но сорри, просто си жалък с твойта сектичка :P

П.С Сектичка си, защото си само едно отклонение от обширния индуизъм :)

"Обширният хиндуизъм" е строго подредена система. Това, което е непознато за абрахамците, че няма военен ред и насилие, това те кара да мислиш, че няма йерархия. "Йерархия" значи ДОБРОВОЛНО_осъзнат свещен ред, за разлика от суб-ординация- насилствен. Обще взето- колкото се изкачваш нагоре, намалява количеството, но качеството расте. ;)

А да оставим факта, че думата 'хиндуизъм' е нонсенс. "Хиндуизъм"- става дума за река Инд. Невежество тотално, бро Джин! cool.gif

Колкото секСтата "ислям" е по-многобройна, толкова е по-тежка за изкачване. 'Светлина' на английски е същото като 'лек'- LIGHT.

Знам че най-много нас мразиш, но сорри, просто си жалък с твойта сектичка ;)

П.С Сектичка си, защото си само едно отклонение от обширния индуизъм ;)

Отсявам плявата от зърното, баат Дийн. Аз съм от сектата на Вишните и крушите, а мюсли секСтата не иска да е с плодове а с това, що расте около кокала.

Не може да отсяваш зърното и да хвалиш плявата. Плявата си е плява... ;) При това- плява за пустинни, неплодородни региони...

http://www.youtube.com/watch?v=qaDJIhN4qKc...re=channel_page

Отсявам плявата от зърното, баат Дийн. Аз съм от сектата на Вишните и крушите, а мюсли секСтата не иска да е с плодове а с това, що расте около кокала.

Не може да отсяваш зърното и да хвалиш плявата. Плявата си е плява... :) При това- плява за пустинни, неплодородни региони...

http://www.youtube.com/watch?v=qaDJIhN4qKc...re=channel_page

Мечтай си Курешкоядецо, дори не можеш да стигнеш портите на брахманистите... ;) Доста има да изкачваш..и доста плява да изхвърлиш.. както и себе си да промениш ...

Брахма е по-великия от тримата в индуизма... Вишнуто курешки може да яде и пак няма да го стигне ... Така че виж кой е плявата и кой не без да намесваш Ислям и Аллах...

П.С А ако решиш да сравняваш Аллах с някой, то той скрива в джоба си и тримата от индуизма...и донякъде Брахма само в някаква степен може да се мери с него...

Брахма е по-великия от тримата в индуизма... Вишнуто курешки може да яде и пак няма да го стигне ... Така че виж кой е плявата и кой не без да намесваш Ислям и Аллах...

....да ти призная честно и аз имам слабост към Брахма, може би защото има най-малко обожатели днес- няколко храма само в ДНЕШНА Индия, и не на последно място- Брахма се асоциира с Кумба(Мела)- Водолея.

Кумба Мела се извършва днес от шайви в града Аллах-абад. http://en.wikipedia.org/wiki/Allahabad

Култа към Брахма е Слънчев култ и се занимава с фината материя- ум и разум.

на тебе Брахма най ти харесва, защото има абрахамска муста и брадаци от троицата, но той има най-малка потенция. На мене Шива ми е най-неприятен, но знам, че не трябва да му обръщам внимание, тъй като той не е за мене, а се занимава с демоните шайви, дравиди, абрахамци и извънкастови бербери.

А-брахамците са копирали него но са го изопачили, така ,че Шива ще се разправя с тях. cool.gif

Ето го този с "многото джобове" и камуфлажки : cool.gifhttp://www.youtube.com/watch?v=73hSmA1d9Kk...ec-HM-fresh+div

Баат Дийн манипулация е, че 'ислям' произхождал от 'салам'-мир. Самата религия ислам е религия на омразата към чуждото, както юдаизма. Задължебие на всеки мюсли е да създава терор в сърцата на немюслитата, не мир. "Религия" на мира е единствен от абрахамците- УЧЕНИЕТО НА ИСУС ХРИСТОС. Христос не е имал за цел да прави религия с инстритуции. Учението на Хростос е за нематер. душа, не за външните белези, полове, т.нат. Такава е ведическата традиция за предаване на Истината в ученическа последователност с ЖИВ ДУХОВЕН УЧИТЕЛ, не -с измсилени духове.

Мир не може да има, щом има кървави жертопринушения. ;)

"Брахма дали е аллах"?. No way, my jaha bibi. :nono: Единствента прилика е, че има брада, както абрахамците обичат да си пускат. Всичко друго е коренно различно. :hush::clap:

Баат Дийн манипулация е, че 'ислям' произхождал от салам мир. самата религия е религия на омразата към чуждото, както юдаизма. Задължебие на всеки мюсли е да създава терор в сърцата на немюслитата, не мир. "Религия" на мира е единствен от абрайамците- УЧЕНИЕТО НА ИСУС ХРИСТОС. Христос не е имал за цел да прави религия с инстритуции. Учението на Хростос е за нематер. душа, не за външните белези, полове, т.нат. Такава е ведическата традиция на предаване на Истината в ученическа последователност с ЖИВ ДУХОВЕН УЧИТЕЛ, не -с измсилени духове.

"Брахма дали е аллах"?. No way, my jaha bibi. :nono: Единствента прилика е, че има брада, както абрахамците обичат да си пускат. Всичко друго е коренно различно. :hush::clap:

Опитай пак ;) Не разбираш .......... но затова пък си повтаряш рефрените ;)

Незнанието не е зло, но да е с мярка ....слепеца не е лош, но слепотата може да доведе до зло

Опитай пак :hush: Не разбираш .......... но затова пък си повтаряш рефрените :clap:

Незнанието не е зло, но да е с мярка ....

Това, НА което мюслитата са се съб-миснали(sub-mission)землякът Иса в самото начало е реджектнал и това що се нарича "поклонение на сатана".

сатана му е предложил ВЕЧНИ материални удобства за сетивата, това що ислямът предлага на астрално ниво след биологичната смърт.

В този смисъл мюслитата са ЗАБЛУДЕНИ АСКЕТИ, но те са ПРИНУДИТЕЛНИ такива, защото в арабския свят има най-огромното социално разделение след днешна Индия(където са пак преобладаващи дравиди и шайви, и особено след инвазията на ислямът)

"да се подчиниш" не значи, че следваш Бог. :nono: Както ти казах- в мафията 'законите' са най-стриктни и там има повече от военна дисциплина?...

извод: зависи на КОГО се покланяш В ЗАВИСИМОСТ от доктрината.

Понеже постоянно чета, че Кришна е трансцедентален, отвън "матрицата" ще ми е интересно някой да ми каже каква е точно позицията му по отношение на Ишвара, Пуруша, Брахман и Парабрахман. Тъждествен ли се с някой от последните? Освен това Брама, Вишну и Шива не са ли три аспекта на един и същ Бог?

Понеже постоянно чета, че Кришна е трансцедентален, отвън "матрицата" ще ми е интересно някой да ми каже каква е точно позицията му по отношение на Ишвара, Пуруша, Брахман и Парабрахман. Тъждествен ли се с някой от последните? Освен това Брама, Вишну и Шива не са ли три аспекта на един и същ Бог?

без термина "Брахман" другите са синоними за Кришна. разбира се, пре днеговата манифестация са смятали поетапно Брахма, а после Шива за тях...

Брахма има 78% от потенцията на Вишну, а Шива-84%. Това го пише в Бхагавата Пурана(Шримад Бхагаватам). Всички аватари на Кришна съдържат до 93% от потенцията на Вишну. Вишну е "свещ за материалния свят", запалена от Трансцеденталната такава- Кришна. Тъждествени, но все пак не съвсем еквивалетни.

Виж линковете в предния ми пост, а после потърси в гугъла.. ще намериш достатъчно инфо за индуизма и мястото на всичките им богове... А после може да прочетеш Махабхарата и Рамаяна ( аз съм ги чел, интересни са ;) )

П.С А за кришнарите от тук----> http://www.harekrishnabg.com/

П.С.С Сещам се за един виц сега.. Един ескимост отива в Африка.. връща се след известно време, и всчки почват да го питата, как е, какво видя там, какви животни има ..

Ескимоса отговаря че има жирафи..

Другите го гледат учудено и го питат - какво е това жираф...

Той отговаря с въпрос " Бяла мечка виждали ли сте ? "... "Да " казват другите... ".. " Е няма нищо общо с нея" отговаря нашия biggrin.gif

Та така е и за Урко и Харе-Кришна , или кришнаизма :P

P.P.P.S В смисъл че май само си мисли че е кришнар, а не си познава догмите.... ;)

Виж линковете в предния ми пост, а после потърси в гугъла.. ще намериш достатъчно инфо за индуизма и мястото на всичките им богове... А после може да прочетеш Махабхарата и Рамаяна ( аз съм ги чел, интересни са ;) )

баат Дийн, виж ко пише в линка ти на бг-ейски :

"Диин-Религия, светлина."

Има два вида светлина-на светия Дух и на паднали духове, които ползват отразена светлина.

"Внимавайте светлината във вас да не е тъмнина" Лука 11:35

това?.... :Pcool.gif

Асен и Даниела ги познавам лично. Критикувал съм им ДОГМАТА(мнението), тъй като се опитват да следват малко с его Кришна. Първата забелжка по този сайт на Асен я направих преди около 5 години, коато Асен бе сложил една анимация на магьосника Мерлин на крал Артур, който вика "Chant Hare Krishna". Той поразмисли малко и я свали. ;) Даниела пък ме изкритикува, че съм и писал анти-ционистки писма след като съм критикувал доктрината на юдаизма. ;)

На скоро(ти си причината) :P бях го изкритикувал, че сложил "аллах и яхова за имена на Кришна". Той тихомълком промени, че това са имена за 'Върховният' в отделните религии..малко двойнствена работа, ма той е променливи "Рибки", а тя- хитричък "Скорпи" ;)

...не са като нас да имат ОВЕНСКО!

ахахаха

сега е така : "Известно е, също така, че Върховният има безброй много имена, такива, като Рама, Вишну и Буддха. В различните религии Той е назоваван с различни имена, като Йехова, Аллах и пр." http://www.harekrishnabg.com/

а преди бе такаsad.gifвзел го от сайта на бг във Вики, което го няма на англ.) http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B5%...%BD%D0%B8%D0%B5

Последователите и членовете на Обществото за Кришна-съзнание са монотеисти и се обръщат към Бога с името Кришна. Според тях, Върховният може да бъде назован с безброй много имена, такива, като Рама, Вишну, Буда, Йехова, Аллах и прочее. Последователите и членовете приемат за крайна цел на човешкия живот любовта към Върховния Бог.

РАЗЛИЧНО Е, НАЛИ?.....

;-)))))))))))))))

П.С А за кришнарите от тук----> http://www.harekrishnabg.com/

П.С.С Сещам се за един виц сега.. Един ескимост отива в Африка.. връща се след известно време, и всчки почват да го питата, как е, какво видя там, какви животни има ..

Ескимоса отговаря че има жирафи..

Другите го гледат учудено и го питат - какво е това жираф...

Той отговаря с въпрос " Бяла мечка виждали ли сте ? "... "Да " казват другите... ".. " Е няма нищо общо с нея" отговаря нашия Та така е и за Урко и Харе-Кришна , или кришнаизма

P.P.P.S В смисъл че май само си мисли че е кришнар, а не си познава догмите.... ;)

........................(взел го от сайта на бг във Вики, което го няма на англ.)

Ама сега,си сменил книгата ли?Не е вече "Back to Godhead"...

За ингилизкото "вики"ти е високо мнението ,щото е на английски ли , или .....!?!

Ама сега,си сменил книгата ли?Не е вече "Back to Godhead"...

За ингилизкото "вики"ти е високо мнението ,щото е на английски ли , или .....!?!

Книгата се казва "Back to Goat-head". "Baphomet" is the anagram of its prototype Mahomet Muhamet-

http://en.wikipedia.org/wiki/Baphomet

Нали виждаш, че има брада, а рогата са му пораснали над тюрк-банда?... cool.gif Полумесецът е до него, като самата петолъчка е ТОЙ! ....и дзмиите не са забравени... cool.gif 'Сичко си е на място.

ПС: Един швейцарец шайви(шайвитата са протипи на мюслитата) им викаше "махо-метани" :P:P:computer2:

Тъй, Вожде, пледираш за разбиране, толеранс и уважение.

Правилно, това е необходимо за създаване на магнитна връзка, за да "прожектираш" в интересуващия се "картини", които не можеш да предадеш със знаци.

А дали ти се опитваш поне малко да спазиш тези си искания към другите?

Карай, ще го преглътнем.

Искаш ли сериозно на направим един паралел между идеите на западната езотерика и Кришна съзнание? Но при едно условие - че ще се опитаме непредубедено /или поне за момента/, да се отнесяме толерантно и да се опитаме да разберем идеите на другия, без автоматично да ги отричаме поради шаблонно мислене или терминологични разминавания.

Става ли?

Е, U.Ra, щом не щеш...

Тъй, Вожде, пледираш за разбиране, толеранс и уважение.

Правилно, това е необходимо за създаване на магнитна връзка, за да "прожектираш" в интересуващия се "картини", които не можеш да предадеш със знаци.

А дали ти се опитваш поне малко да спазиш тези си искания към другите?

Карай, ще го преглътнем.

Искаш ли сериозно на направим един паралел между идеите на западната езотерика и Кришна съзнание? Но при едно условие - че ще се опитаме непредубедено /или поне за момента/, да се отнесяме толерантно и да се опитаме да разберем идеите на другия, без автоматично да ги отричаме поради шаблонно мислене или терминологични разминавания.

Става ли?

Искам, разбира се, иска ли питане?... давай, Вале! до 14 февр. ще можеш ли?... :)biggrin.gif

Искам, разбира се, иска ли питане?... давай, Вале! до 14 февр. ще можеш ли?... :)biggrin.gif

Добре, откривам нова тема, а последните тук постове ще изтрия като спам, става ли?

Предлагам следният план:

1. Произход и устройство на Универсума

2. Същност и развитие на Ману /еволюция, инволюция, аволюция/

3. Пътища за освобождаване от матрицата /тази реалност/.

ОК?

А аз откога казвам Кишкурейското да си е в кишкурейско, а не в Ислям.. но кой ти чува :)

А сега изведнъж Ислям в Ислям.... А добро утро ...

П.С Иначе се толерира господинчето Янус Курешкоядец Урков в тема Ислям нали......

Баат Дийн, не може ли да правим паралели между нещата, още повече, че ВЕДА е най-старото официално нещо, кото говори за БОГ и а саламът-най-младото официално , което говори за 'ал Тралала'...?... не можем ли да сравняваме поне тука -във форума?... cool.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.