Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кришна

Featured Replies

Символизмът е силно надценен :rolleyes:

Как ли е успявал да се справя с 16 000 мърморещи жени...Ей това ме интересува... biggrin.gif

Абе, човек, това е Кришна бе, сигурно и малко са му били.

Редактирано от Венцислав (преглед на промените)

• Отговори 825
  • Прегледи 80,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не мога да съм напълно сигурен, но мисля, че е вярно - наистина си го чел. И аз така... Ама лошото е, че трябва да се замисляме за символизма, пък ме мързи.

• Абе, човек, това е Кришна бе, сигурно и малко са му били.

• Извинявай, мило, ама как може така да недоволстваш от темата за Кришна. И спама е кришнарски, трябва да го уважаваш.

Публикувани изображения

Да.................

И след 28 стр.предимно спам,може ли някой да обясни за жените на Кришна и символизма?

Само не ми казвайте,че от всички кришнари,само 16 000 ще гушкат Кришна отвъд матрицата,или?

Извинявай, мило, ама как може така да недоволстваш от темата за Кришна. И спама е кришнарски, трябва да го уважаваш.

Извинявай, мило, ама как може така да недоволстваш от темата за Кришна. И спама е кришнарски, трябва да го уважаваш.

Амин!

Опс... Харе де... biggrin.gif

ужасни сте! :speak:

ето лицата на Кришната,

изглежда като се ядоса му расте хобот ,а когато позеленява може би губи божественото,защото

синьото е символ на божествеността,но това са мои гадания..

пожелавам скорощно посиняване на всички кришнари от сърце biggrin.gif

krishna25.jpg

Виж, как отговори на Туки.

Разбра ли Туки - наистина си бият жените и то много, много, много...

Щото, нали разбра - трябва да посиняват, тъй са божествени.

изглежда като се ядоса му расте хобота

biggrin.gif Верно е голяма работа...

Странно...

Кутията ми се препълва с доклади, когато Ура пише в другите теми, а от любимата тема на Ура не е дошло и едно оплакване, че му спамят.

:speak:

Аз ще се оплача, ето -

модератора тука иска да посинява.

Не ти е мястото тук, Мод, щом кутията ти не може да побере 16 000 доклада.

Аз ще се оплача, ето -

модератора тука иска да посинява.

Не ти е мястото тук, Мод, щом кутията ти не може да побере 16 000 доклада.

Със сигурност не ми е тук мястото, но мястото ми ми е далече biggrin.gif

Аз пък съм чел,че Кришна си имал 16 000 гаджета. biggrin.gif

Вярно ли е това? :huh:

+още 108 cool.gif

+още 108 cool.gif

Не си е играел на дребно... biggrin.gif

ужасни сте! :huh:

ето лицата на Кришната,

изглежда като се ядоса му расте хобот ,а когато позеленява може би губи божественото,защото

синьото е символ на божествеността,но това са мои гадания..

пожелавам скорощно посиняване на всички кришнари от сърце biggrin.gif

krishna25.jpg

Скъпа Али, според мене, от позицията на твоето светоусещане, правоверният въпрос, който би следвало да зададеш тука е: не дали му "расте хоботче" на Кришна, а - ДАЛИ ТОВА ХОБОТЧЕ Е ОБРЯЗАНО?.. biggrin.gif

"Договорът",който Кришна е сключил с хоботните е- да не се губи Божествеността докато Хоботната Мъжественост не се по-съкрати малко от към мат'риал. biggrin.gif

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Тц, не е вярно tuksum. Казах, че йодейските равини с рязаните пластелинчета са го приписали на Аполоний. Ма щот са били много извратени - практикували са садо-мазо - чак до наши дни. Щото нали знаеш - педерастията и всички извратености са чифутоиден патент.

Те и на Соломон (Сол - Слънце, Амон - Слънчев бог) са му приписвали 16000 жени в харем. Тоя същия Соломон, най-великия от най-великите царе на планетата, най-богатия, и най-могъщия СолАмон, дето е бил толкова известен (не че някога е съществувал като исторически персонаж, нито неговия баща ДаВид), че и Бащата на Историята - Херодот - най-точния от историците, непропускащ и най-малки подробности за географски местности и народностни вярвания - - Та този Херодот бил на 20тина километра от ЙеРуСалем на път за Дамаск - и представи си - пропуснал да ни уведоми както и за най-прекрасния от градовете - Йерусалем, така и за най-царя от царете - Соломон - дето имал 16000 жени в харем - и изчуквал квот му падне - магаре, оффца - абе дупка да има - - йеииии - много потентен е бил този ми ти Соломон. Сложил Кришна в малкото си джобче. Ашкоулсум - както казват рязанопластелинковите турчиля. ;)

А Ура (Пип) дипломатично си мълчи - не са го инструктирали старейшините какво да говори по дадената тема.

Ама и ние ще го изчакаме де - нямаме бърза работа.

Абе имам едно скромно въпросче:

Защо след като кришнатите си бръснат главите, наш Пиппи (Ура) си е с дълга коса като хипи. Не че имам нещо против - напротив. Аз също съм старо хипи. Пък и Пиппи му е много готина прическата.

Та Пип - защо не си си обръснал красивата главица?

(Може и да не ми отговаряш ако не е удобно или е прекалено лично.)

:)

:P

Обаче Цар Кару I твърди, че в Кришна учат мъжете, че жените трябвало да се бият. Обаче не е сигурен дали това не е измислица на лошите. :P

Царю Кару,

от тужар нося перука. Предпочитам Лъвска да дразня Полютбюро, сега - дебелите вратове на мутрите им и силиконовите им какичи с долини хълмове.. biggrin.gif

Вече се се бръснем долу, вместо горе. Другарите пак изхамеЛЕОНстваха за визията, но името има остана. cool.gif

По-добре да си кастря около хобота, отколкото самият хобот, нали?... biggrin.gif

Плюс това -хоботчето ми е с трибагреника и без разни звездочки. laugh.gif

Тц, не е вярно tuksum. Казах, че йодейските равини с рязаните пластелинчета са го приписали на Аполоний. Ма щот са били много извратени - практикували са садо-мазо - чак до наши дни. Щото нали знаеш - педерастията и всички извратености са чифутоиден патент.

Те и на Соломон (Сол - Слънце, Амон - Слънчев бог) са му приписвали 16000 жени в харем. Тоя същия Соломон, най-великия от най-великите царе на планетата, най-богатия, и най-могъщия СолАмон, дето е бил толкова известен (не че някога е съществувал като исторически персонаж, нито неговия баща ДаВид), че и Бащата на Историята - Херодот - най-точния от историците, непропускащ и най-малки подробности за географски местности и народностни вярвания - - Та този Херодот бил на 20тина километра от ЙеРуСалем на път за Дамаск - и представи си - пропуснал да ни уведоми както и за най-прекрасния от градовете - Йерусалем, така и за най-царя от царете - Соломон - дето имал 16000 жени в харем - и изчуквал квот му падне - магаре, оффца - абе дупка да има - - йеииии - много потентен е бил този ми ти Соломон. Сложил Кришна в малкото си джобче. Ашкоулсум - както казват рязанопластелинковите турчиля. ;)

А Ура (Пип) дипломатично си мълчи - не са го инструктирали старейшините какво да говори по дадената тема.

Ама и ние ще го изчакаме де - нямаме бърза работа.

Абе имам едно скромно въпросче:

Защо след като кришнатите си бръснат главите, наш Пиппи (Ура) си е с дълга коса като хипи. Не че имам нещо против - напротив. Аз също съм старо хипи. Пък и Пиппи му е много готина прическата.

Та Пип - защо не си си обръснал красивата главица?

(Може и да не ми отговаряш ако не е удобно или е прекалено лично.)

:)

:P

Бе два пъти го четох днес това за 16 000 жени, и все не сме свърта, та ще питам, нищо че не съм наясно с кришнарите. Въпроса ми е тоя ваш бог к'во ги прави 16 000 тъщи :sobbing:

Бе два пъти го четох днес това за 16 000 жени, и все не сме свърта, та ще питам, нищо че не съм наясно с кришнарите. Въпроса ми е тоя ваш бог к'во ги прави 16 000 тъщи :sobbing:

Сега разбирам, що Кришна го рисуват все един сиво-синкав, горкичкият. :sobbing:

Сега разбирам, що Кришна го рисуват все един сиво-синкав, горкичкият. :sobbing:

Люцка, имаш тема, която уж хареса- "цветовата символика", ма туй ВеСничките ногу непостоянни пеперудки-все от цвят на цвят, че треве ние Водолейкитее като шебеци отгоре -от клон на клон... biggrin.gif

ПС: Виждаш ли как се задейства кармичната машина. От едно непостоянство м и скачане от илюзия на илюзия се натъкна на Луцифер, който е Майсторът на "Новия Световен Ред", който на Нео никак, ама- никак не му се нравеше... иди го гони сега и лей крокодилски сълзи за Нео. :sobbing:

........

Веригата на предаване на знанието ВЕДА за Бога се нарича: "Парам-Парам"

The Disciplic Succession

vam parampara-praptam imam rajarsayo viduh (Bhagavad-gita, 4.2).

This Bhagavad-gita As It Is is received through this disciplic succession:

1) Krsna

2) Brahma

3) Narada

4) Vyasa

5) Madhva

6) Padmanabha

7) Nrhari

8) Madhava

9) Aksobhya

10) Jaya Tirtha

11) Jnanasindhu

12) Dayanidhi

13) Vidyanidhi

14) Rajendra

15) Jayadharma

16) Purusottama

17) Brahmanya Tirtha

18) Vyasa Tirtha

19) Laksmipati

20) Madhavendra Puri

21) Isvara Puri, (Nityananda, Advaita)

22) Lord Caitanya

23) Rupa, (Svarupa, Sanatana)

24) Raghunatha, Jiva

25) Krsnadasa

26) Narottama

27) Visvanatha

28) (Baladeva) Jagannatha

29) Bhaktivinoda

30) Gaurakisora

31) Bhaktisiddhanta Sarasvati

32) Bhaktivedanta Swami Prabhupada

Абе, ти що си въобразявяш и това е изключително смешно, че Ведите се предавали точно - "КОПИ-ПЕЙСТ"? :wors: :wors: :wors: :wors: ;) Кой ти е промил мозъка, ще кажеш ли? Или не знаеш? :rolleyes:

Ако това наистина е най-древното учение, то СЪС СИГУРНОСТ през вековете знанието, предавано от човек на човек е било изкривено. Какво те кара да вярваш, че то не е изкривено? Имаш ли някакви доказателства за това или отново разчиташ на собствения си разум? cool.gif

Докъде са боговете и откъде започват хората проповедници в този списък?

само Кришна е Бог.

Веднъж Кришна открил, че няма какво да прави. Отишъл при Бхактиведанта Прапхупада, за да се повесели малко, ако може на свирка да посвири... А Прапхупада му казва:

- Аз съм зает с възхваляването името на Бога по 6100 пъти на ден, това съветвам и другите да правят. А ти, млади човече, опитай се да възхваляваш така една седмица и ела на сатсанг в 7 часа сутринта.

“Как си стигнал до такъв живот?” - искал да попита Кришна, но кой знае защо не попитал.

Ра-Хари

biggrin.gif

Веднъж Кришна открил, че няма какво да прави. Отишъл при Бхактиведанта Прапхупада, за да се повесели малко, ако може на свирка да посвири... А Прапхупада му казва:

- Аз съм зает с възхваляването името на Бога по 6100 пъти на ден, това съветвам и другите да правят. А ти, млади човече, опитай се да възхваляваш така една седмица и ела на сатсанг в 7 часа сутринта.

“Как си стигнал до такъв живот?” - искал да попита Кришна, но кой знае защо не попитал.

Ра-Хари

biggrin.gif

С това удари десятката. biggrin.gif

Не съм виждал проста Дева. cool.gif

И Прабхупада е зодия "Дева" :P

А Brahma какво е? Проста дева ли?

Веднъж Щирлиц решил да търси духовното. Отишъл той при Мюлер и му казва: "Мюлер, вие нямате ли "Бхагават-Гита" в превод на руски?"

"А, издадохте се Щирлиц" - радостно се засмял Мюлер - "Какъв сте вие ариец, ако не знаете санскритски?"

"Но на мен ми е нужна "Бхагават-Гита" Такава Каквато Е" - без да се колебае възразил Щирлиц.

"Ето така винаги се измъква той" - въздъхнал тежко Мюлер, измъквайки от сейфа коментарите на Прапхупада.

Ра-Хари

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.