Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кришна

Featured Replies

Браткиш, не вярвай на уикито щото е чифутоидно и манипулативно, пълно с грешки и умишлени заблуди. Доста трябва да "ровиш в ла**ата" за да откриеш зрънце истина.

След крайността Тукси идва моментен баланс, който предхожда пътя към другата крайност. Нещо като махало на часовник.

The eye of Horus is the left eye, symbolizing the moon, while Ra's is the right, symbolizing the sun. :P

http://www.touregypt.net/featurestories/eyeofhorusandre.htm

Ra VS Horus

Traditionally, there are 2 mystical eyes in Egyptian magical lore.

The Eye of Ra and the Eye of Horus.

The Eye of Ra is associated with the solar deity; The Eye of Horus a lunar. This coupled with references in literature and practical experience leads to the idea that the Eye of Ra is the right eye and the Eye of Horus the left.

However, one can often find images called The Eye of Horus, when in fact they are the Eye of Ra and the opposite. This is partially due to the artistic license used when representing the Eye of Horus, as it was often painted from either perspective. So, it is fair to say that the eye can be drawn facing either direction and still be referred to as the Eye of Horus. The inner symbolic meaning is generally lost however, therefore we choose to represent the left eye.

Wedjat

The Wedjat Eye is the left eye of Horus, which was restored by Thoth. It is a lunar eye, left being traditionally associated with the moon. It was returned after being stolen by Set (Seth) and was healed by Thoth. It was a symbol of the power of the god of light, and therefore a popular amulet.

cool.gif

• Отговори 825
  • Прегледи 80,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не мога да съм напълно сигурен, но мисля, че е вярно - наистина си го чел. И аз така... Ама лошото е, че трябва да се замисляме за символизма, пък ме мързи.

• Абе, човек, това е Кришна бе, сигурно и малко са му били.

• Извинявай, мило, ама как може така да недоволстваш от темата за Кришна. И спама е кришнарски, трябва да го уважаваш.

Публикувани изображения

Здрасти,Царю

да ,и на мене ми са ясни сектите !Аз спорих досега с брат Ти Пиппи с много добронамереност и търпение!

Повечето ми отговори бяха отправени не към него ,а към тези ,които се интересуват от ИСКСОН-ите и техните селскостопански комуни ,ресторанти и храмове!

Примери -могат да се посочат за всички религии,това исках да покажа на брат Ти Пиппи,че няма такава религия чиста и неопетнена !

Не е лошо да си смени човеколюбието ,да Го насочи наистина към една полезна дейност за повече хора ,а не само към шефовете на исксоните!

Ама това е пожелание ,не е придружено от думичката "трябва" Всъщност злобата ,която му е внушена е предостатъчно , малко прелива така да се каже (към другите инакомислещи) и това му пречи сигурно да се издигне в йерархията ,и затова са го пратили в един доста посещаем форум!

Ама това си е политика на на исксоните ,кво да прайм като са кухи лейки!

Привет и от мене !

Бъди здрав!

Браткиш Камареро, Привет

Това не е точно злоба, а отчужденост като към чумави. И така им я насаждат ( :P щото те нали са богоизбрани...) с цел запазване на единството вътре в организацията им. От лични наблюдения върху свидетелите на мадам куррвата йехова го знам. При останалите е същото - защото и методите им са едни и същи. Чел съм доста истории из форумите на бивши свидетели. Рано или късно идва момент на изтрезняване. И тогава е най-трудното. Защото са свикнали да употребяват една и съща терминология и не могат да говорят нормално - човешки. Натрапените им щампи и готови фрази идват отново и отново. Аклиматизацията им към нормален живот може да продължи от 6 месеца до 3 години при някои. И им е трудно, много трудно. За това и са направени съпорт форуми и сайтове за бивши членове.

А е толкова лесно да се посочи бизнес характера на всички тези предприятия. Поне на пръв поглед е така.

Но пък от друга страна погледнато опитът добит в тези "общества" е безценен за душата. И никога няма да се "литкат" към тези "бизнес интереси" отново. Нито в тази, нито в следващите инкарнации.

cool.gif Но пък какво ни пука - линейно време не съществува...

Тукси, много линкове са. Ще ти постна някои набързо:

http://www.culthelp.info/index.php?option=...4&Itemid=21

http://www.freeminds.org/

и един много важен линк:

http://www.jehovahswitnessrecovery.com/

http://www.jehovahswitnessrecovery.com/phpBB3/index.php

http://corior.blogspot.com/

Редактирано от Цар Кару І (преглед на промените)

И кои хора попадат в секти и защо? Доколкото знам, в секти попадат хора, отчаяни от живота, в дълбока депресия, нещастни. А може би успяват да промият мозъка и на нормални хора? ohmy.gif

Няма такова нещо. Отчаяните и депресираните или се борят, или се самоубиват. Но те са последните дето се закачат за "мисионерската" въдичка.

На въдичката обикновено се хващат добросърдечни и честни хора. В много от случаите са с висока интелигентност. Търсещи отговори на основните въпроси вълнували човека от момента на "изяждането на ябълката". Веднъж лапнали въдичката почват да ги доят като дойни крави - мангизи, помощи, продажби на Гитата (безплатни), разнасяне на Кулата от врата на врата, и още какво ли не. Вечерта докладват колко списания са раздали и ги погалват по главиците за благодарност - като кученца. И те се плезят и са щастливи. Идилия... :sobbing:

Но при всички случаи става въпрос за бизнес и много мангизи - там е скрит ключа от бараката. И защо ги наричаш ненормални? Те са си напълно нормални хора. Просто вярват в това, което вършат. Искрено си вярват. Имах един познат - вярваше, че е Наполеон. Искрено си вярваше човека. Беше тих и скромен човек. Подлудиха го с лекарства.

А "нормалните" хора ги подлудяват с телевизия и реклами - няма прошка.

Няма такова нещо. Отчаяните и депресираните или се борят, или се самоубиват. Но те са последните дето се закачат за "мисионерската" въдичка.

На въдичката обикновено се хващат добросърдечни и честни хора. В много от случаите са с висока интелигентност. Търсещи отговори на основните въпроси вълнували човека от момента на "изяждането на ябълката". Веднъж лапнали въдичката почват да ги доят като дойни крави - мангизи, помощи, продажби на Гитата (безплатни), разнасяне на Кулата от врата на врата, и още какво ли не. Вечерта докладват колко списания са раздали и ги погалват по главиците за благодарност - като кученца. И те се плезят и са щастливи. Идилия... :)

Но при всички случаи става въпрос за бизнес и много мангизи - там е скрит ключа от бараката. И защо ги наричаш ненормални? Те са си напълно нормални хора. Просто вярват в това, което вършат. Искрено си вярват. Имах един познат - вярваше, че е Наполеон. Искрено си вярваше човека. Беше тих и скромен човек. Подлудиха го с лекарства.

Абсолютно вярно.

И как дъвчат едно и също като от запис на мозъчен носител. Едно и също, само боговете им са с други имена, но смисълът е същият.

И как си приличат само по методите на промиване на мозъци всички секти, религии и религийки, т.нар. духовни школи, зад които се крият строги йерархични организации, свързани с пласмента на дрога - в Бг са плъзнали всякакви сега - Муун ги няма вече, но затова пък достойно са заместени от кришнари, дъновисти, розенкройцери - това е най-новата мода неонацисти, които пък се делят на хамерикански хамстери и холандски лалета с прахообразни добавки, разни свидетели на йехова, други разни протестанти от типа Нов живот и т.н сатанински организации, да не ги изреждам всичките. Да, също и официозите - всички са едни и същи. Но сектите са по-агресивни, защото сега набират силици.

И поведението на сектантите е толкова еднакво, чак ми се струва, че имам дежа вю като ги чета.

В този раздел на сайта пишат най-малко 90% сектанти.

Абсолютно вярно.

И как дъвчат едно и също като от запис на мозъчен носител. Едно и също, само боговете им са с други имена, но смисълът е същият.

И как си приличат само по методите на промиване на мозъци всички секти, религии и религийки, т.нар. духовни школи, зад които се крият строги йерархични организации, свързани с пласмента на дрога - в Бг са плъзнали всякакви сега - Муун ги няма вече, но затова пък достойно са заместени от кришнари, дъновисти, розенкройцери - това е най-новата мода неонацисти, които пък се делят на хамерикански хамстери и холандски лалета с прахообразни добавки, разни свидетели на йехова, други разни протестанти от типа Нов живот и т.н сатанински организации, да не ги изреждам всичките. Да, също и официозите - всички са едни и същи. Но сектите са по-агресивни, защото сега набират силици.

И поведението на сектантите е толкова еднакво, чак ми се струва, че имам дежа вю като ги чета.

В този раздел на сайта пишат най-малко 90% сектанти.

"Сектата на Кришна" не е пласьор на дрога, но сектата на луцифер - 100%. Сектата на Луцифер се нарича 'Нов световен ред" на илюминати. И ако се чувстваш 'свободна' и 'независима' е благодарение именно на свободата на този нов световен ред на луцифер, която е астрална свобода, базирана на ПАРИТЕ.

Ей, не разбра тази Луцка ЧЕ ВСИЧКО Е СЕКТА. Ако не беше така- щеше да си към сектата на 'православието', което е последната секта за нашите земи. :)

Кришна има най-големи претенции, че всичко останало е секта от Него, тъй като Кришна е ПЪРВИЯТ.

"Сектата на Водолея", въпреки, че е радетел на Човеколюбие, е най-сектантската, тъй като се опитва да не замърсява доктрината с 'демонолюбие'. Не си пада много по комунистическия COMMON-ism на illuminati" на ба'ат Луцифер. cool.gif Ти ще кажеш как е при "сектата на ВеСничките" biggrin.gif

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

На въдичката обикновено се хващат добросърдечни и честни хора. В много от случаите са с висока интелигентност. Търсещи отговори на основните въпроси вълнували човека от момента на "изяждането на ябълката". Веднъж лапнали въдичката почват да ги доят като дойни крави - мангизи, помощи, продажби на Гитата (безплатни), разнасяне на Кулата от врата на врата, и още какво ли не. Вечерта докладват колко списания са раздали и ги погалват по главиците за благодарност - като кученца. И те се плезят и са щастливи. Идилия... :)

Е, царю, знаеш, че живеем в светското общество на Луцифер, което е "Окото на Хор"(Лунно) на Илюминати и "NWO", в кали-йуга, с раджа Ейбрахам Джуда, какво очакваш?... http://www.youtube.com/watch?v=yAwi6AAoNhI...re=channel_page

Илюминати ползва египетско-месопотамска, както и персийска символика и демонична структура на рационалната пирамида.

-Първото нещо на щатските трупи, като

завзеха Ирак е да ограбят националният музей с шумерските плочки, което се оценява мин. на стойност 1 милиард дойлера, но цената е да разберат как са управлявали нагите-демоните, пръкнали се непосредствено след като Крипна напуска планетата преди повече от 5100 години- КАЛИ-ЙУГА.

Нагите атакуват точно най-чистите места, тъй като веднъж всички замърсено-няма критерий за чистота(спомни си преди 10 години какво говорих на 'гуманитаристит', според думите на Хъша- "Чичо Фичо", комунист от сектата на Костов, на служба в илюмонатското ООН в Джю Йорк!!).

Преди 10 години как ни се пулеха, че не им влизаме в схемата 'сини-червени' за извличане на жълтата синтеза на царя от мЪдрид. cool.gif

Та и какво очакваш с Кришна-съзнание? ---да го оставят спокойно нагите ли?.. Нагите 'пускат малко гювеч,' колкото да е шоу и после, ако видят, че везните не клонят към секс, наркотици и чалга- веднага вклиняват агенти за да престрокторират матрицата 'правоверно'. cool.gif

Между другото, аз винаги съм бил на менение, че свещените книги трябва да не не са безплатни(като абрахамските Иблии или политически листовки, като безплатно сиренеце в капан), но НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРОДАВАТ В СВЕТСКИ КНИЖАРНИЦИ(илюминатски) ИЛИ ОТ СВЕТСКИ ИЗДАТЕЛСТВА. Всички светски 'езотерични' книжарници стигат до Шива, майа, Китайско-персийски дуализъм и други партийни христянски езотерики. cool.gif По простата причина, че такива, като Луцката, разчитайки на ума, ще променят всичко както им пасва на светския начин на живот. нали разбираш?.. Прабхупада е бил Дева, роден на 1 септември?... cool.gif Не е чак толкова голям глупак, колкото изглежда с неговите дрипи...

http://www.youtube.com/watch?v=bptXnEM1T-M...ec-HM-fresh+div

http://www.youtube.com/watch?v=JEV8jb9s71s...re=channel_page

"Сектата на Кришна" не е пласьор на дрога, но сектата на луцифер - 100%. Сектата на Луцифер се нарича 'Нов световен ред" на илюминати. И ако се чувстваш 'свободна' и 'независима' е благодарение именно на свободата на този нов световен ред на луцифер, която е астрална свобода, базирана на ПАРИТЕ.

Ей, не разбра тази Луцка ЧЕ ВСИЧКО Е СЕКТА. Ако не беше така- щеше да си към сектата на 'православието', което е последната секта за нашите земи. :P

Кришна има най-големи претенции, че всичко останало е секта от Него, тъй като Кришна е ПЪРВИЯТ.

"Сектата на Водолея", въпреки, че е радетел на Човеколюбие, е най-сектантската, тъй като се опитва да не замърсява доктрината с 'демонолюбие'. Не си пада много по комунистическия COMMON-ism на illuminati" на ба'ат Луцифер. cool.gif Ти ще кажеш как е при "сектата на ВеСничките" biggrin.gif

Докажи, че Кришна е първият бог на човечеството!

Мисля, че преди него е имало много други. Човечеството не е от вчера, а индийските религии са се породили едва в късна Лемурия, будизмът пък - по времето на Атлантида.

Първият бог, ако искаш да знаеш, е точно Луцифер - онзи, който е "паднал", както ти се изразяваш, от някъде и се е заселил на Земята. От там насетне са всички религии, вкл. и християнството.

Всички религии, без изключение, са малки или големи секти, това го писах няколко пъти още преди да се появиш във форума, дори имахме спор с Трихо по този въпрос.

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Ще му мине и любовта към Кришна, така, както му е минала и омразата към жените. cool.gif

А аз още си се чудя как може човек да попадне в секта. Да попадне в християнската религия по го разбирам.

..и тогава почвам любовта към телешкото с бял сос... biggrin.gif

Тюки, когато увеличиш бройката от 0 в списъка :"Какво не ям" тогава може да говориш за Бог и Духовност и да даваш мнение от позицията на практикуващ. ..но ти още практикуваш дзмиите.. cool.gif

vsrechaemmuja.jpg

..и тогава почвам любовта към телешкото с бял сос... biggrin.gif

Тюки, когато увеличиш бройката от 0 в списъка :"Какво не ям" тогава може да говориш за Бог и Духовност и да даваш мнение от позицията на практикуващ. ..но ти още практикуваш дзмиите.. cool.gif

vsrechaemmuja.jpg

Ура, в Кришното съзнание правите ли ги тези пози?

Ура, в Кришното съзнание правите ли ги тези пози?

Луцка, не очаквах да ме питаш за хатха-йога(йогата ма Майа-нага), тъй като знам, че ги знаеш тези неща. cool.gif

...очаквах Тюки да дойде пак с 'удобното ристенство', дето го предпочита пред Кришна-съзнание, за да и натреса една леееека диетка-"пости", пък след като я изпрактикува да видим дали ще се зове още 'ристенка'.. biggrin.gif

....ще и и се строи прасадам-храната по-вкусна от коледно прасенце и 'гьоргьовско агънце' :) въпреки, че няма грам месо! biggrin.gif

http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1171661

Луцка, не очаквах да ме питаш за хатха-йога(йогата ма Майа-нага), тъй като знам, че ги знаеш тези неща. cool.gif

...очаквах Тюки да дойде пак с 'удобното ристенство', дето го предпочита пред Кришна-съзнание, за да и натреса една леееека диетка-"пости", пък след като я изпрактикува да видим дали ще се зове още 'ристенка'.. biggrin.gif

....ще и и се строи прасадам-храната по-вкусна от 'гьоргьовско агънце' :) въпреки, че няма грам месо! biggrin.gif

http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1171661

Ми не ги знам, да си кажа правичката.

Туки вярва в здравия разум и това му е най-хубавото качество.

Ми не ги знам, да си кажа правичката.

Туки вярва в здравия разум и това му е най-хубавото качество.

.... дано да го запази поне, ако не може да го надхвърли, защото и със здравят разум тялото пак бива разрушено, дори ако няма външен 'болен ум'. biggrin.gif

Но определено човек не трябва да пада по разумното ниво, но аз я питах когато яде и прави секс дали малко не прекалява, ма всеки си знае мярката.... biggrin.gif

U.Ra, ето цитат от линка, който си дал.

Постите не са психотерапия

Преосмисляйки преживяното, молейки и изповядвайки се по време на Великите пости, човек израства духовно и търси отговори на много неразрешими въпроси.

Не бива обаче да се разчита, че постенето ще ни избави от сериозните вътрешни конфликти.

И кой ти е казал, че аз съм от християните? Това да си го видял някъде написано от мен? Откъде го измисли?

Веднъж казах, че на християнството хубавото му е това, че държи хората в страх и подчинение, за да не убиват и да не вършат глупости.

А аз не съм от никоя религия или секта. Аз разчитам на Божието провидение и на силата на положителното мислене. Може да се осланяш на Божието провидение и без непременно да си част от някоя секта или религия - нещо, което ти още не си осъзнал, за съжаление.

Да, понякога прекалявам с яденето, ама пак си имам стройна фигура. Ако прекаля с яденето, мога и да се ограничавам след това. Нали Телците уж имали воля.

А за секса, по-добре кажи за себе си. За мен не се грижи.

Ето защо, по-възрастни не трябва да общуват с по-млади, които не са осъзнати там 'горе'. 'Имайки стройна фигура', те не считат за необходимо да спазват някваки правила въобще, да не говорим-за дадени авторитетни.

При тебе нещата ще се променят, когато си изгубиш 'стройната фигура' или друго такова нещастия в обозримия свят, която става много бързо. И ще видиш как без време ще се замислиш за глупостта си преди, дължаваща се на това, че 'имаш стройно тяло'. biggrin.gif

За какво 'божие проводение' ми говориш, като не познаваш Богът? biggrin.gif Все една да разчиташ да вкуса на свинското без свинята?... biggrin.gif .. Силата на мисълта -да. Досега се убеди, че тя е 'по-слаба ракия' от силата на моят пенис? biggrin.gif Я да видим да не би 'твоят бог' да се превърне в 'Силата на Вибратора"?... biggrin.gif

U.Ra, все повече ми падаш в очите.

Не ми говори за това, че не познавам Бога. Дори и това да е вярно, как можеш да твърдиш, че ТИ го познаваш? Точно ти го познаваш по-малко от мен, защото смяташ за Бог ЕДИНСТВЕНО Кришна, а останалото смяташ за зли, паднали демони. Няма такива работи. Всичко е Бог и той е навсякъде. И демоните и те идат от Бога.

Писна ми да се разправям с теб. Като ти мине кришването пак ще говорим по въпросите, касаещи Бог. Дотогава - само по други въпроси, ако можеш да не говориш само за Кришна.

Познаваш нагите. :rolleyes:

Да познаваш Бога, не е само да четеш, а да практикуваш НАЧИН на живот, който Той изисква. Всеки може да си сложи красива картина на стената? е?... biggrin.gif

Кришна си има и деви има си и преданоотдадени. Къде видя само зли сили?... cool.gif

"Всичко е Бог" се нарича ПАН-ТЕИЗЪМ. Въведи го в Гуглето или Уикито, че не мързи да ти давам начални дефиниции! :)

Аз знам какво е пантеизъм, ама моите вярвания не са пантеистки!

Аз знам, че нищо не знам, но ти и това не знаеш дори. biggrin.gif ..

Тюки, ти си вярваш в нагите... cool.gif

Познаваш нагите. :rolleyes:

Да познаваш Бога, не е само да четеш, а да практикуваш НАЧИН на живот, който Той изисква. Всеки може да си сложи красива картина на стената? е?... biggrin.gif

Кришна си има и деви има си и преданоотдадени. Къде видя само зли сили?... cool.gif

"Всичко е Бог" се нарича ПАН-ТЕИЗЪМ. Въведи го в Гуглето или Уикито, че не мързи да ти давам начални дефиниции! :)

Ура, айде да не спорим, братле за богове, че ще ми се развали хубавото настроение за днес.

Като ти казах, че боговете разделят хората, ти не чуваш.

Ще му мине и любовта към Кришна, така, както му е минала и омразата към жените.

:) Ма Тукси, той никога не ги е мразел. Защо ги преиначаваш нещата. cool.gif Пък и виж какви мадами (позата е връхта) го чачкват да си дойде от скиторене из улиците и форумите - пък и с чаша сома върху изящното дупе. Мммм, Пип, де ги намираш такива мадами? Тази да не е от Харе Кришна? Ставам ви последовател - да знаеш... :rolleyes: Какво бейби, какво чудо. А и си играе с Лего - виж как ги е разпиляло играчките... А бе Пип, няма ли други играчки да и дадеш на гаджето да си играе? angry.gif

Досега се убеди, че тя е 'по-слаба ракия' от силата на моят пенис?

Браткиш, свържи ни с въпросното гадже от снимката за да я попитаме за въпросната сила. Едно нещо искам да ти кажа браткиш - разликата между пениса и клитора е само в размера. И във вида хормони обуславящи същия този размер.

За илюминатите - ами прав си. Там (както винаги) никога сме нямали различия във възгледите. cool.gif Вярно че ни гледаха като извънземни когато се опитвахме да им разширим съзнанието. :) Помня, че тогава и измислих специална дума за тях (днес е в широка употреба, но © е мой) - първосигналносистемник ©1999 Каруцар Пайтонджия laugh.gif И за Ирак си прав. Но пропускаш едно дребно фактче. През 2000г. храсталаков и илюминатската компания искаха да си правят парти в хеопсовата пирамида. Да, ама не го направиха. Познай от трети път кой не им позволи. И това, което го търсиха в Ирак защо не го намериха? За храсталаков, бисквитките, лобута и белезите, и последвалото капитулационно навлизане в Афганистан вярвам знаеш. Не знам дали знаеш за един проход с име ШипКА - има го и в Хималаите. Пропусна да кажеш за принца на Непал, на който беше психотронно въздействано, промито съзнанието, и дадена заповед. Изтрепа цялото кралско семейство. Защо? И кому беше угодно това? Ма ти може и да си ги пропуснал тези дреболии - щото набързо бяха изметени от новините.

Веднъж казах, че на християнството хубавото му е това, че държи хората в страх и подчинение,

В страх и подчинение се държат само робите. И в труд, чийто плодове не вкусват. Типичен юдаизъм, но в много по-отвратителна форма. Даже и при мюслимите е по-добре от християните - при тях само жените са в подтиснато положение. Философията им е, че жените стават само за секс и раждане - за друго не ги търси. Тукси, открехни ни дали мюслитата имат право? Щото браткиш Пип навремето също я изповядваше тази идеология, но не по давлението на мчюслитата, а под Нитцше. Понякога си мисля, че той е имал право - особено след като ме замъкнаха (насила) в Тарикати на Гладстън във Филибето. Нагледах се на кандидат-мутреси... :lol6: първосигналносистемнички© и тъпандурки© cool.gif

Не бе, аз съм една голяма нага.

А това е вярно . Всички мислят Туки за жена, но той е мъж и половина.

И ви премята всичките на нагата си.

Да, боговете разделят хората и ги карат да се бият помежду си. Ама и това пак идва от Бога - той така е решил.

Човек сам решава съдбата си, Туки.

Аз си мисля, че човека не е свободен, а всичко му е предначертано много преди раждането.

Човекът не е свободен, докато е роб на своите инстинкти, страхове и закрепостяващи емоции.

А кой, мислиш, чертае преди раждането, ако не пак той сам.

Аз си мисля, че човека не е свободен, а всичко му е предначертано много преди раждането.

Напротив - Свободен е. И сам си е предначертал задачката за учене в час (от учебен ден) наречен инкарнация. Сам си решава с кой/кои ще се срещне, живее, ...

В астрологията може да се изчисли и деня/часа на смъртта, и това по какъв начин ще настъпи. Афета означава "животодаващ" (Apheta - "life giver") - кармична причина за инкарнацията. Анарета - "смъртодаващ" (Anareta - "death giver") индикира alchochodenа - смърта - завършващия цикъл на инкарнацията.

Мисля, че Бог му я чертае, а човекът няма думата и просто следва предначертаният път. Това е!

Е, че значи ти нямаш свободна воля да избереш? да кажем -имаш едно агне и една крава? Кое искаш да изядеш? По-малкото или по-голямото?.. Не може да избереш, така ли? Бог ти тика стейка в устата?... biggrin.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.