Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кришна

Featured Replies

Тъй, тъй, ние сме невежите... Един е Кришна, и Пиппи е неговия пророк... ;)

Българин е състояние не Духа и не се наследява генетично. Генетично се наследяват мошетата и циганите.

А за пошлостта? Хм, на дек. 27. 2007 бях попитан в телефонен разговор дали считам за педал един човек, когото смятам за мой приятел. И сега го считам за приятел. И не го считам за педал, въпреки, че оставя такова впечатление по форумите за себе си.

Крайностите браткиш Пип винаги довеждат до обратен резултат. А ти приятелю всекидневно стигаш до крайности.

Take it for granted

;)

КарУ царю, Трансцедентлният свят е отвъд материята и секса.

Не ги разбираш тези неща, защото си още на ниво раджас.

Но аз не ти оспорвам матриалистическото ти съзнание. Твое си. cool.gif

Кой е казал за 'черно-бели' светове?.. "Асура Мазната" ли?... ohmy.gifbiggrin.gif

Трансцеденталният свят си е Трансцедентален свят. Не зависи нито от тебе, нито от мене?.. ;)

Не да се правим, че Господ е българин и е измислил санскрита. Това са глупости, нали разбираш?...

ПС: защо идваш да пишеш тука?.. след като не пишеш за Кришна а за своите си материални въжделения?..

Искаш да изпошлевиш и Кришна ли?..

Гледам публикуваш и лични данни без разрешението на собственика? Това не ли пак комунистическа черта? От къде си я наследил?.. От 'българите'?...

Мислиш, че ще седна да споря с тебе "кой е крайна инкранация"? ;) да си меря шанцовия инструмент с тебе?.

Виждаш ли, че ти си закотвен за материлания свят?.. В който има само клюки и ........... клики cool.gif

• Отговори 825
  • Прегледи 80,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не мога да съм напълно сигурен, но мисля, че е вярно - наистина си го чел. И аз така... Ама лошото е, че трябва да се замисляме за символизма, пък ме мързи.

• Абе, човек, това е Кришна бе, сигурно и малко са му били.

• Извинявай, мило, ама как може така да недоволстваш от темата за Кришна. И спама е кришнарски, трябва да го уважаваш.

Публикувани изображения

Приятелю Цару Кару, можеш ли сега да ми обясниш защо се заждаш с мене за Кришна?.. :love:

Пак сме си приятели що се касе до образоване на публиката за юдео-масонството. Аз съм разширил кръгозора до Трансцедента, ти- до Астралът(с Асендент и Дисендент) за причините . :clap:

Всичко е доброволно и индивидуално. Кой каквото ще си вземе.

Продължавам да твърдя, че телесната машина "Шри Янтра" се ползва от евреите(меган Давид) да ни скарва нас, братята, както о-културизма, така и бг-фолка за Малина и Маслина?.. biggrin.gif

kali-body-machine.jpg

Ти какво ще кажеш?... cool.gif

Нищо лично,браткиш! Все още сме приятели. От целият зоо-кръг най-ценя положителните качества на Големото коте! :)

Тъй, тъй, ние сме невежите... Един е Кришна, и Пиппи е неговия пророк... ;)

Българин е състояние не Духа и не се наследява генетично. Генетично се наследяват мошетата и циганите.

А за пошлостта? Хм, на дек. 27. 2007 бях попитан в телефонен разговор дали считам за педал един човек, когото смятам за мой приятел. И сега го считам за приятел. И не го считам за педал, въпреки, че оставя такова впечатление по форумите за себе си.

Крайностите браткиш Пип винаги довеждат до обратен резултат. А ти приятелю всекидневно стигаш до крайности.

Take it for granted

;)

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Скъпи приятелю Пип

Аз лесно не си давам приятелството, но счета ли някого са свой приятел то това е завинаги. И не предавам приятелството си никога. Имам чест да си ми приятел. Никога не съм те нагрубявал, а и никога не бих го направил. Познаваш ме много добре - кога съм се заяждал? Знаеш моят стил на писане - иронично-саркастичен. Ми какво да направя приятелю когато не мога да се смея със затворена уста. :clap: Щото смях под сурдинка е като секс с презерватив... :yanim: И си правя майтап със всичко, което е "достойно" да стане за майтап.

А честно казано доста от твоите писания във форума стават за майтап. Бих искал да ти обясня защо.

Проблема се корени в теб самия. Ти си абсолютно (за себе си) убеден, че си открил "Върховния Бог" и желаеш да споделиш това си откритие със всички хора. Лошо няма. Проблема е, че искаш да го направиш, и да ги промениш насила. А насила нищо хубаво не става. Любов насила нито се взима, нито се дава. (Естествено не става въпрос за онова на пръв поглед непреодолимо желание породено от излишеството на хормони :cupid: ).

Лично моето (скромно) мнение е, че е абсолютно невъзможно за непроявения Абсолют - първопричината на всички неща - да се "прояви", да се спусне надолу из измеренията (ставайки при това подвластен на своите създания) и да се "льопне" в третото материално измерение с претенциите, че е Абсолютната Първопричина и Създател на всичко Създадено и още Несъздадено. И през това време цялото Творение е оставено на автопилот (не знам дали е Intelски или MACовски), а Създателя му през това време си джитка с гаджета, ама едно му е най на сърце. Прощавай, но ми звучи страшно несериозно и обидно към моя Интелект. Както и друг път съм споменавал - за автентична мога само да призная Рик Веда. А там не се и споменава за Кришна нито дума. Но за това пък в химните там много добре се възхвалява Създанието и неговото устройство. Това е Веда (Знание) което при всеки прочит ти открива нещо ново - когато си готов за него.

И моля те приятелю - не е изкарвай материалист - защото не съм. И ти го знаеш много добре.

Привет :friends1:

Приятелю Цару Кару, можеш ли сега да ми обясниш защо се заждаш с мене за Кришна?.. :yanim:

Пак сме си приятели що се касе до образоване на публиката за юдео-масонството. Аз съм разширил кръгозора до Трансцедента, ти- до Астралът(с Асендент и Дисендент) за причините . :clap:

Всичко е доброволно и индивидуално. Кой каквото ще си вземе.

Продължавам да твърдя, че телесната машина "Шри Янтра" се ползва от евреите(меган Давид) да ни скарва нас, братята, както о-културизма, така и бг-фолка за Малина и Маслина?.. biggrin.gif

kali-body-machine.jpg

Ти какво ще кажеш?... cool.gif

Нищо лично,браткиш! Все още сме приятели. От целият зоо-кръг най-ценя положителните качества на Големото коте! :)

Мерси, Луцка! :yanim::friends1:

ledzeppelin-icon.jpg

...така по-го приемам Луци през Джими.... cool.gif *ееее, само не намесвай половете ни с Джими, ейййй biggrin.gif

хиххихи

PS: Виждаш ли, къде е "перото на Ма'ат"(ка)?... :yanim:

biggrin.gif

Неделен поздрав за U.Ra от мен с любимото ми парче на любимата му група!

http://www.youtube.com/watch?v=PE2i1G6zo9Q

Според мене, си просто един нагъл, лицемерен материалист, който се крие зад името 'християнин'.

Способността ти да изопачаваш би направила впечатление само на луцифериански тип. :whist:

Цитати на ХУ.р-ко

ИСКОНно(ISKCON) ти декларирам, че познавам Кришна(лъжеш), както и ваишнавизмът(тоже)

Прабхупада УМИШЛЕНО е проповядвал(нали не е "проповядвал"пак излъга , а искаш да кажеш ,че е ЗАБЛУЖДАВАЛ УМИШЛЕНО за да привлече повече членове и да може "организацията" или СЕКТАТА да заработи повече ПАРИ), че 3-те абрахамски религии са ЧАСТ от ВЕДА(което е факт),като производни, за да привлече хора от тях, но не е изтъквал просто разликите(проявил е завидно ЛИЦЕМЕРИЕ и Го е предал на учениците си)

Днес в 03:55ч. Коментар: #187

Потребител # 176 307

Потвърждение на това, че си просто невеж материалист, който се крие зад името 'християнин'.

Исус Христос е велик-преданоотдаен на Кришна, а ти си просто басУра.

Мдаа ,на испански" basura" e боклук,с това не можеш да ме засегнеш щото боклук може да бъде само баща ти ,който те е направил ,сигурно в пияно състояние!

С това още веднъж , показваш какво е истинското лице на такива "кришнари" и тяхната "басУра"-рска пропаганда!

Ето ти един факт ,от дейността на такива като тебе

Общо на линия са 2 потребители :: 1 регистрирани, 0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 5 минути)

На 24 Окт 2008 16:46 е имало общо 10 посетители наведнъж.

Регистрирани потребители:

Статистика

Общо мнения 95 • Общо теми 24 • Общо членове 24 • Най-нов jumper

ГостЪт бях аз!

Мерси, Луцка! :speak::eek:

ledzeppelin-icon.jpg

...така по-го приемам Луци през Джими.... cool.gif *ееее, само не намесвай половете ни с Джими, ейййй biggrin.gif

хиххихи

PS: Виждаш ли, къде е "перото на Ма'ат"(ка)?... :speak:

biggrin.gif

Ура, перото на Маат ще разбереш едва, когато се освободиш от страховете си. Но това не става с бягство. Не бягай от себе си, спри се, обърни се и прегърни демоните си, само така ще престанеш да ги виждаш в хората около себе си. Сърцето ти е натежало от болка и горчивина, на Маат й домилява чак.

Аз те разбирам. Но само ти единствен можеш да си помогнеш.

Като начало тръгни от прошката.

И си прости несъвършенството да си човек.

Ти на него, то на теб или сам на себе си? Или и трите или само две от тези? :speak:

Въздействам на теб и У.Ра,а вие сте изтъкнати представители на Трансцеденталното все пак... Значи посредством вас въздействам и на самото Трансцедентално :eek:

Харти, най-лесно може да "ни въздействаш да преминем в Трансцеденталното", като ни "резнеш кабела" за Калдата.. ;):baby:

:lol6:

Въздействам на теб и У.Ра,а вие сте изтъкнати представители на Трансцеденталното все пак... Значи посредством вас въздействам и на самото Трансцедентално :wors:
Харти, най-лесно може да "ни въздействаш да преминем в Трансцеденталното", като ни "резнеш кабела" за Калдата.. :snowballfight::comp_virus:

:lol6:

Този трактат е за теб, приятелю, не ти, който четеш, а ти, който търсиш.

Както знаят всички почитатели на клишетата, Истинската Промяна започва в нас самите. Тя сублимира проблемите, трансцендира каузалността, обезсилва обстоятелствата.

И така, първа и най-важна стъпка е да си оправиш пърхута. Щото виждал ли е някой просветлен с пърхут?

Външното е проекция на вътрешното. И като такова е задължителна предпоставка за духовнo израстване.

Добрее, вече си чист ...

Продължи с развиване на способностите да летиш в облаците,

да строиш въздушни кули,

да повдигаш планини

и да покоряваш върха на щастието.

Вероятно правиш тези неща така или иначе, но Силата идва, когато ги превърнеш в съзнателен процес.

Повечето хора живеят механично.

Добро упражнение е да отделяш по десетина минути дневно в съзнателно дишане.

При повече амбиция можеш да се гмурнеш и в Прана Йога.

Също често се разхождай без посока...

Невъзможното е съвършеното предизвикателство. То провокира появата на Вяра!

Вярата е следващата най-важна стъпка. Стъпка по стъпка към крайната цел – Лекотата

Самовнушението – другото име на Вярата, е един от най-древните инструменти за случване. То се базира на постоянно насочване на вниманието в избраната посока, фокусиране, визуализация.

Или както казва любимият ми сифилистик ‘когато дълго се взираш в Бездната и Бездната започва да се взира в теб’. Предимството на сифилиса е, че откъсвайки те от възможността за нормален (полов) живот, оставя доста време за взиране.

Един стар, но не и сенилен труд на Исихастите описва придобиването на постоянна Вяра като процес, в който началният скепсис минава през етап на механично повтаряне на избрани мантри.

Мислите и думите имат космическа сила, пише там, и ни въздействат, дори когато още не вярваме в тях с цялото си същество. Така тази практика на повторението ескалира в задвижване на вътрешните енергии (не ги бъркайте с признаците на гастрит), които достигат критично натрупване и се просмукват в мисленето, в клетките ни.

Заченат ли мислите Вяра (за агностиците нека да е увереност), енергията прелива в действията и започва да случва нещата.

Както се казва – при обикновения човек битието определя съзнанието, при магическия – съзнанието определя битието. Ето как го формулира Гуру Пуджа:

Постепенно ще установите, че медитацията ви става много дълбока. Ще станете много, много дълбоки. И вашите сили ще почнат да се проявяват. Могат да бъдат решени всякакви проблеми. Каквото и да искате да направите, то ще бъде възможно за вас.’

На Изток наричат някои форми на това общуване медитация и освен че от (книгите за) нея могат да се изкарат много пари, тя служи за постигане на пълно вътрешно фокусиране (онова фокусиране).

Бъди любопитен, въпросите са по-важни от отговорите.

Ако нямаш мярка в постоянството, може дори да придобиеш способности като левитация, телекинеза и телепатия, което ще ти позволи да пестиш от бензин, да си пиеш кафето без ръце и да знаеш какво искат жените.

За не толкова напредналите, наблягащи само на йогата, остава утехата от способността да се самозадоволяват орално.

Много нещо написах, стана цял панегирик на човешката всевъзможност. Та нека синтезирам, апофтегмирам

.

За постигане на пълна Лекота не е необходимо да ти се случи

сатори,

катарзис

или друга чуждица.

Не е необходимо дори да си се запознал с дебели и потни езотерични трактати. Всичко нужно е една най-обикновена Клизма. Щом разсъжденията и медитацията не помагат, прибягваш до Нея.

За пълноценна Клизма ти е нужен асистент режисьор, който да режисира пъхането на маркуч в задника и наливането на литър топла вода в дебелото черво, докато стане по-дебело. Можеш да ангажираш и оператор, ако желаеш да увековечиш момента. Следва петминутно джуркане с цел обиране на токсините и наличното гюбре. За предотвратяване на теч не ти е нужна тапа, а нормално функциониращ сфинктер.

Ритуалът приключва със салют в чест на Лекотата.

Към клизмата няма пристрастяване, така че може да се прилага ежедневно. Няма и ограничения като нужда от партньор или скъпи медикаменти. Резултатите са гарантирани.

Постигнатата Лекота е автентична и няма страничните ефекти от четенето на дълбокомислени текстове и менталните и мантринтните напъни ۜ.

ЖЕЛАЯ ТИ , успех В КРИШНАРСКАТА ЛЕКОТА.

п.п.С много съкращения 'веда-новиго'

uddhared atmanatmanam

natmanam avasadayet

atmaiva hy atmano bandhur

atmaiva ripur atmanah

One must deliver himself with the help of his mind, and not degrade himself. The mind is the friend of the conditioned soul, and his enemy as well.

Chapter 6

Dhyana-yoga

Text 5

"Човек трябва да използва ума си за да постигне Освобождение, а не-за да деградира! Умът е приятел на обусловената душа, но също -и неин враг" cool.gif

Бхагаваг Гита, глава 6,

Този трактат е за теб, приятелю, не ти, който четеш, а ти, който търсиш.

Както знаят всички почитатели на клишетата, Истинската Промяна започва в нас самите. Тя сублимира проблемите, трансцендира каузалността, обезсилва обстоятелствата.

И така, първа и най-важна стъпка е да си оправиш пърхута. Щото виждал ли е някой просветлен с пърхут?

Външното е проекция на вътрешното. И като такова е задължителна предпоставка за духовнo израстване.

Добрее, вече си чист ...

Продължи с развиване на способностите да летиш в облаците,

да строиш въздушни кули,

да повдигаш планини

и да покоряваш върха на щастието.

Вероятно правиш тези неща така или иначе, но Силата идва, когато ги превърнеш в съзнателен процес.

Повечето хора живеят механично.

Добро упражнение е да отделяш по десетина минути дневно в съзнателно дишане.

При повече амбиция можеш да се гмурнеш и в Прана Йога.

Също често се разхождай без посока...

Невъзможното е съвършеното предизвикателство. То провокира появата на Вяра!

Вярата е следващата най-важна стъпка. Стъпка по стъпка към крайната цел – Лекотата

Самовнушението – другото име на Вярата, е един от най-древните инструменти за случване. То се базира на постоянно насочване на вниманието в избраната посока, фокусиране, визуализация.

Или както казва любимият ми сифилистик ‘когато дълго се взираш в Бездната и Бездната започва да се взира в теб’. Предимството на сифилиса е, че откъсвайки те от възможността за нормален (полов) живот, оставя доста време за взиране.

Един стар, но не и сенилен труд на Исихастите описва придобиването на постоянна Вяра като процес, в който началният скепсис минава през етап на механично повтаряне на избрани мантри.

Мислите и думите имат космическа сила, пише там, и ни въздействат, дори когато още не вярваме в тях с цялото си същество. Така тази практика на повторението ескалира в задвижване на вътрешните енергии (не ги бъркайте с признаците на гастрит), които достигат критично натрупване и се просмукват в мисленето, в клетките ни.

Заченат ли мислите Вяра (за агностиците нека да е увереност), енергията прелива в действията и започва да случва нещата.

Както се казва – при обикновения човек битието определя съзнанието, при магическия – съзнанието определя битието. Ето как го формулира Гуру Пуджа:

Постепенно ще установите, че медитацията ви става много дълбока. Ще станете много, много дълбоки. И вашите сили ще почнат да се проявяват. Могат да бъдат решени всякакви проблеми. Каквото и да искате да направите, то ще бъде възможно за вас.’

На Изток наричат някои форми на това общуване медитация и освен че от (книгите за) нея могат да се изкарат много пари, тя служи за постигане на пълно вътрешно фокусиране (онова фокусиране).

Бъди любопитен, въпросите са по-важни от отговорите.

Ако нямаш мярка в постоянството, може дори да придобиеш способности като левитация, телекинеза и телепатия, което ще ти позволи да пестиш от бензин, да си пиеш кафето без ръце и да знаеш какво искат жените.

За не толкова напредналите, наблягащи само на йогата, остава утехата от способността да се самозадоволяват орално.

Много нещо написах, стана цял панегирик на човешката всевъзможност. Та нека синтезирам, апофтегмирам

.

За постигане на пълна Лекота не е необходимо да ти се случи

сатори,

катарзис

или друга чуждица.

Не е необходимо дори да си се запознал с дебели и потни езотерични трактати. Всичко нужно е една най-обикновена Клизма. Щом разсъжденията и медитацията не помагат, прибягваш до Нея.

За пълноценна Клизма ти е нужен асистент режисьор, който да режисира пъхането на маркуч в задника и наливането на литър топла вода в дебелото черво, докато стане по-дебело. Можеш да ангажираш и оператор, ако желаеш да увековечиш момента. Следва петминутно джуркане с цел обиране на токсините и наличното гюбре. За предотвратяване на теч не ти е нужна тапа, а нормално функциониращ сфинктер.

Ритуалът приключва със салют в чест на Лекотата.

Към клизмата няма пристрастяване, така че може да се прилага ежедневно. Няма и ограничения като нужда от партньор или скъпи медикаменти. Резултатите са гарантирани.

Постигнатата Лекота е автентична и няма страничните ефекти от четенето на дълбокомислени текстове и менталните и мантринтните напъни ۜ.

ЖЕЛАЯ ТИ , успех В КРИШНАРСКАТА ЛЕКОТА.

п.п.С много съкращения 'веда-новиго'

Затова, треве да се мисли положителното. Според мен туй е имал предвид този, който го е казал. Това е стаааара мъдрост. Ний я знаем. cool.gif

Напротив! Целта е да се подмине Ума чрез Раз-Ума и после раз-Ума да се подмине с душата. cool.gif

Ума е центрофуга. Целта е да се излезе от тази центрофуга отгоре му(не отдолу-безумието)

Но трябва да се ИЗЛЕЗЕ СЪЗНАТЕЛНО ОТ ПОЛЕТО НА УМА, Това е да си разумен, на първо време. cool.gif

bandhur atmatmanas tasya

yenatmaivatmana jitah

anatmanas tu satrutve

vartetatmaiva satru-vat

For him who has conquered the mind, the mind is the best of friends; but for one who has failed to do so, his mind will remain the greatest enemy.

Chapter 6

Dhyana-yoga

А тези твои разсъждения написани ли са точно по този начин в тези писания или ти си достигнал до тях само със собствения си ум?

Би ли ми казал, как може да се ИЗЛЕЗЕ СЪЗНАТЕЛНО ОТ ПОЛЕТО НА УМА? Ти явно имаш опит в тези неща, тъй че може да ни опишеш преживяванията. cool.gif

да, бих! ---Защото умът е материална енергия, която се счита за обвивка на духовната душа. :) Пак казвам-СЪЗНАТЕЛНО, не да обезумяваш. :nono:

Обезумяването е пропадане от ума. Раз-умното е 'кремът на Ума'. Отвъд разума е егото, а отвъд него-голата ти разсъблечена душа.

Ти уж се водиш за 'сексуална' а все покриваш душата си с фин пласт материя- его и ум най-вече. cool.gif

biggrin.gif

Затова, треве да се мисли положителното. Според мен туй е имал предвид този, който го е казал. Това е стаааара мъдрост. Ний я знаем. cool.gif

Не ,не заблуждаваш се ,не може да бъде по стааааара мъдрост !хехехе

Не знаеш ли вече кои са най-старите?

U.Ra Публикувано на Преди 25 минути

"Човек трябва да използва ума си за да постигне Освобождение.....

Повтарянето на джапа трябва да се прави много рано сутрин, в пълна концентрация, за предпочитане по време на брахма мухурта. Концентрирайте се изцяло върху вибрацията на мантрата, произнасяйки всяко от имената отчетливо и постепенно скоростта ви на повтаряне ще се увеличи по естествен начин. Не се притеснявайте много-много за бързото възпяване на светите имена, най-важното е слушането

ТАКА ли го постигаш(освобождението)?

Не ,не заблуждаваш се ,не може да бъде по стааааара мъдрост !хехехе

Не знаеш ли вече кои са най-старите?

ТАКА ли го постигаш(освобождението)?

Това е НАЧАЛОТО само! :)

Всяко едно начало е "пол-овин К.РАЙ". cool.gif

Края му кулминира в Кришна-съзнание, но определно не ходя като кръстоносещ да се бия за 'свещени земи' или ровя, като сврака за арте-факти за това. cool.gif

Тюксън, ти си родена със сутиен и бикини, а Жорж Ганчев- с мустаци! biggrin.gif

Имах в пред вид, че както човек се ражда гол, така и душата влиза разсъблечена в Духовното царство, къде няма секс, тъй като душата няма цепка или хоботче.

biggrin.gif

Това не го разбрах.

Нали всеки си покривал душата с това?!

Това е НАЧАЛОТО само! :angry:

Всяко едно начало е "пол-овин К.РАЙ". cool.gif

Края му кулминира в Кришна-съзнание, но определно не ходя като кръстоносещ да се бия за 'свещени земи' или ровя, като сврака за арте-факти за това. cool.gif

Края е много , тъжен!!!

И е скъп,половин година при добър психотерапевт!(няма гаранция,за нормализиране)

Ако човек не общува с преданите на Кришна, той не може да култивира Кришна-съзнание. Нирджана-бхаджана – да култивираш Кришна-съзнание на усамотено място – това не е възможно за начинаещия предан, тъй като той ще бъде обезпокоен от телесните нужди (храна, сън, самозащита и репродукция). Обезпокоен по този начин, той не може да култивира Кришна-съзнание. По тази причина ние виждаме, че преданите, наречени сахаджии, които опростяват всичко, не общуват с напредналите предани...
.

Не виждам къде си ми посочил споменаването на Кришна като Бог във "Веда"???

Края е много , тъжен!!!

И е скъп,половин година при добър психотерапевт!(няма гаранция,за нормализиране)

Не виждам къде си ми посочил споменаването на Кришна като Бог във "Веда"???

ВЕДА е събирателно понатие за ЦЯЛОТО ЗНАНИЕ на Бога. Има допълнение като "Пурани". :blow out candles:

Цялото ВЕДа има за цел "Кришна", което ше рече "каймак, крем, пречистено масло".

Относно ведическата хронология- виж това, като за начало.

И виж къде се вмества о-в Крит там... cool.gif

ВЕДА е събирателно понатие за ЦЯЛОТО ЗНАНИЕ на Бога. Има допълнение като "Пурани". :)

Цялото ВЕДа има за цел "Кришна", което ше рече "каймак, крем, пречистено масло".

Относно ведическата хронология- виж това, като за начало.

И виж къде се вмества о-в Крит там... cool.gif

Религиозна система индуизмът преминава през три основни етапа

1.Ведаизъм

2.Древен брахманизъм

3.Класически индуизъм

Веди - XV-XIV в. пр.Хр. записани Шрила Вясадева.

- Риг-веда ("Веда на възхвалата") състои се от 1028 стиха, представляващи "възхвални" химни, които прославят Агни - полубога на огъня, и Индра - полубога на дъжда и на небесното царство.

- Сама-веда("Веда на песнопенията, музиката, хармонията") се състои от 1549 строфи - знание за мелодичността, знание за хармонията на звуците. В частност Сама-веда прославя небесната напитка сома

- Яджур-веда ("Веда на жертвоприношенията") се състои от упътвания за провеждането на жертвоприношения

- Атхарва-веда ("Веда на заклинанията") съдържа магически формули и заклинания срещу злите духове, по-голямата част от които са предназначени за лекуване на болести.

ТИ за тия"ВЕДИ"ЛИ ГОВОРИШ ????Тука са 4(четири)

Пурани -представляват енциклопедично описание на религиозната действителност на индусите, като се започне с космогонически митове и се стигне до факти от историята на периода, предшестващ оформянето на сборниците. Смята се, че всичките 18 книги са завършени около VIII в. сл.Хр.

И за тия ПУРАНИ ли казваш?

п.п. гледах видеото,много не го разбрах хабиби-то(Тарамбуката) ,много интересен диалект извади и се смях доста на изложението му,ти съгласен ли си с тия неща дето бърбориши ???

Тази схема дето си я направил изглежда долу-горе така за християнство:

Религиозната система "Християнството" преминава през следните етапи:

1. Яхувизъм

2. Ранно Християнство

3. Класическо Ристенство

Ако ти е смешно на мене ми е дваж по смешно на твоята: biggrin.gif

Кажи сега кой те открехна за 'релгиозната схема' на 'индуистите', че май в двапара-йуга ми се чини, че всички сме 'хиндуисти' барабара с 'техните' крави и ристенските овци... ? biggrin.gif

Религиозна система индуизмът преминава през три основни етапа

1.Ведаизъм

2.Древен брахманизъм

3.Класически индуизъм

Веди - XV-XIV в. пр.Хр. записани Шрила Вясадева.

- Риг-веда ("Веда на възхвалата") състои се от 1028 стиха, представляващи "възхвални" химни, които прославят Агни - полубога на огъня, и Индра - полубога на дъжда и на небесното царство.

- Сама-веда("Веда на песнопенията, музиката, хармонията") се състои от 1549 строфи - знание за мелодичността, знание за хармонията на звуците. В частност Сама-веда прославя небесната напитка сома

- Яджур-веда ("Веда на жертвоприношенията") се състои от упътвания за провеждането на жертвоприношения

- Атхарва-веда ("Веда на заклинанията") съдържа магически формули и заклинания срещу злите духове, по-голямата част от които са предназначени за лекуване на болести.

ТИ за тия"ВЕДИ"ЛИ ГОВОРИШ ????Тука са 4(четири)

Пурани -представляват енциклопедично описание на религиозната действителност на индусите, като се започне с космогонически митове и се стигне до факти от историята на периода, предшестващ оформянето на сборниците. Смята се, че всичките 18 книги са завършени около VIII в. сл.Хр.

И за тия ПУРАНИ ли казваш?

п.п. гледах видеото,много не го разбрах хабиби-то(Тарамбуката) ,много интересен диалект извади и се смях доста на изложението му,ти съгласен ли си с тия неща дето бърбориши ???

Тази схема дето си я направил изглежда долу-горе така за християнство:

Религиозната система "Християнството" преминава през следните етапи:

1. Яхувизъм

2. Ранно Християнство

3. Класическо Ристенство

Ако ти е смешно на мене ми е дваж по смешно на твоята: biggrin.gif

Кажи сега кой те открехна за 'релгиозната схема' на 'индуистите', че май в двапара-йуга ми се чини, че всички сме 'хиндуисти' барабара с 'техните' крави и ристенските овци... ? biggrin.gif

Хе,нали беше кришнар хУрко,сега давай по кришната !ристените, после и тях толкова Ги зацепваш!

Значи заради тебе рових доста и се оказа ,че си въздух под налягане(компресия)!

Основен принцип на "Даскала" Ви е :

“Да се притеснява вярата на човека е духовно убийство, най-големият грях!”

това показва ,че ти си мого далеч от идеята на кришна сЪзнаниеТо!

Няма други "ВЕДИ" (тия са четирите)!!!

Всичко друго е ала -бала!

Най сполучливия превод на Бенгалски е направен от :

Общността на Гаудия Вайшнавите дълбоко ценят всички литературни творби на Шрила Шридхар Махарадж. Добре познатият, ако не и известен ученик на Сарасвати Тхакур, Шрила Акинчан Дас Бабаджи Махарадж обичаше да казва:

„Според мен писанията на Шрила Шридхар Махарадж не се различават по нищо от тези на Нароттам дас Тхакур.”

Много просветлени души са утвърдили величината на „Гайатри-нигудхартха” като върховното съкровище на Гаудия Вайшнавите.

Пък за "хинди цивилизацията" е много дълга и сложна материя и сигурно тука има хора ,които знаят и то на сериозно ниво,аз съм лаик и си го признавам ,и нямам нито желание нито интерес да споря с папагал като тебе!

Това е ОКЕАН от инфо и никой не може да го систематизира(камо ли да Го обяснява с масони,паднали духове,сатурни,падане по ветикала и тътрузене по задник)!

Ето ти едно от мого представителен член на Лордовете(всъщност мого висока Каста-нали все Ги цитираш):

The Rig Veda shows a lively sense of the immutable laws governing Creation. Its best expression is III. 56, I, a hymn of Visvamitra. It means that the Vratas or Cosmic Laws which are at the root of creation, operate for all time and regularly, which can never be violated by anyone however clever or wise. There is no one in earth or heaven who by his power or supreme knowledge can set them at naught. "They cannot bend like mountains."

Някъде да Виждаш думичката Кришна ???

тука не са Го отбелязали ,но затова пък Го има в ИСКСОН (матреалното МУ)

мдаа

намерил съм ти мого интересни неща и за гурутата и за .... хахахаа

poco a poco ,entiendes papagallo!!!

Какво те мъчи? :) Кажи, пък може някой да ти помогне. Само промяната на умствената установка е достатъчна за промяна на живота.

Монах сънувал, че е муха която сънува, че е монах който спи, но когато се събужда се замисля

- Аз монах ли съм, или съм муха, а може би сънувам

The monk apparently suffers from a lack of imagination ..... what he dreamed to fly ...? Better under scotch rose bushes

Yeah right! Go, this is not my place has too much negative energy, mine was more and have someone put it and I offered it gladly!

Arivederchi Roma!!!

Абе, нищо не ме мъчи, като изключим от време на време твоя "sexual harrasmnet" biggrin.gif . Ще ми зарадваш душата, ако поне на мене не се опитваш да ми "вдигаш Кундалиното" отзаде и отпреде.... biggrin.gif

Стига, не го съдете U.Ra-то. sad.gif Той е нещастен и затова иска колкото се може побързо да излезе от Матрицата, за да не му се налага да страда повече тук, на Земята. А това с Кришна е неговият опит да повярва, че има и по-хубаво място от това тук. Да повярва, че един ден наистина ще има щастие за него. Lucia_Free правилно го каза.

Какъв ти е проблема U.Ra? Какво те мъчи? ;) Кажи, пък може някой да ти помогне. Само промяната на умствената установка е достатъчна за промяна на живота. Иначе и молбите към Бог много помагат. На мен са ми помагали. Не знам защо на теб не са ти помагали - ти веднъж го спомена. Странно!!!

Царю Кару, уверявам те, че аз съм изключение в Кришна-съзнание, който има култ към уличните котки. biggrin.gif Винаги им нося кремвиршите, които, уж си купувам за мене от супер-маркерта! laugh.gif

Че аз ако бях мюсли нямаше да имам доверие на някой който ме задължава нещо, а ако не го изпълня ме преследва със смърт. :huh:

Ти имаш ли такова доверие на някой, пък било той с гръмкото име "МухаМед"?... cool.gif

За сравнение, ще ти кажа, че Бог Кришна не ми заповядва нищо. Не ми казва- "Наказвай някой, който не изпълнява Волята Ми!". Казва така- АЗ ЩЕ ГО НАКАЖА ЧРЕЗ МОЯТА ИЛЮЗИЯ, проявена в него, но ти не се замърсявай съзнанието си с това. cool.gif

АЗ ЩЕ ГО НАКАЖА ЧРЕЗ МОЯТА ИЛЮЗИЯ -

U-Ra, моля какво означава това - искам да зная! Ади

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.