Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кришна

Featured Replies

Аз с неандерталци дори не общувам. Ти като ми знаеш наталната карта, макар и да не ми позна това, за което те питах тогава, не разбра ли какъв тип партньори харесвам?

Колкото до масата - аз само със салата не се наяждам. Салатата е само между другото. :magnifier:

Е ,като гледам и те няма само до салатата да се спрат. :rolleyes:

Животните също имат душа. А някои животни са по-хора от някои с човешка форма, вярвам си се убедил. laugh.gif

Душата е една и съща но съзнанието е различно. Животните живеят в сън, душата им спи. Както и при някои животински хора, де... но за последните това не е оправдано. cool.gif

Дам,особено домашните животинки.Често стават почти хора,само дето не говорят с думи,ама това е предимство в много случаи.

Редактирано от Angel Heart (преглед на промените)

• Отговори 825
  • Прегледи 80,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не мога да съм напълно сигурен, но мисля, че е вярно - наистина си го чел. И аз така... Ама лошото е, че трябва да се замисляме за символизма, пък ме мързи.

• Абе, човек, това е Кришна бе, сигурно и малко са му били.

• Извинявай, мило, ама как може така да недоволстваш от темата за Кришна. И спама е кришнарски, трябва да го уважаваш.

Публикувани изображения

belikotetaogi.jpg

У-Ра, уважавам умните хора. Искам да споделя, че в Православен манастир, в който често ходя на въпроса ми - ИМАТ ЛИ ЖИВОТНИТЕ ДУША- ми отговориха отрицателно, имали само дух, защото душата била безсмъртна и човешка.

Аз ти отправям много сериозна и сърдечна молба - в тази снимка с белите котета, които се родиха вчера в неделя сутрин - ТИ КАКВО ВИЖДАШ! Ади

Не им вярвай толкова на православните капацитети,не е сигурно доколко са достоверен източник.А котетата -какво трябва да виждаме в тях?Малки все още слепи душички са още. biggrin.gif

belikotetaogi.jpg

У-Ра, уважавам умните хора. Искам да споделя, че в Православен манастир, в който често ходя на въпроса ми - ИМАТ ЛИ ЖИВОТНИТЕ ДУША- ми отговориха отрицателно, имали само дух, защото душата била безсмъртна и човешка.

Аз ти отправям много сериозна и сърдечна молба - в тази снимка с белите котета, които се родиха вчера в неделя сутрин - ТИ КАКВО ВИЖДАШ! Ади

Моят съвет е да не ходиш при православни, и въобще-АБРАХАМЦИ за най-пълното знание. В противен случай-ще получиш или невежества или анатеми, което е същото.

Духът Светий(Парам Атма)е също безсмъртен, дори безкрайно по-безсмъсртен от безсмъртната душа. Тя се преражда. За абрахамците душата не се преражда и за това се отнасят с животните, като с творение от някой друг неабрахамски бог(разбирай-сатана).

Просто не ми се разправя за тези невежи същества-абрахамците. Ще ги съди Кришна а Кристос дано да им е добър ходатай! cool.gif

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Люси, никъде (в никой църковен кодекс) не е записано Йошуа да е наричал Бог с името йехова. Ако това се среща из библиите то това са църковни фалшификати. А и Йошуа не е умрял на дървото (не е кръст - свидетелите веднъж да са прави в измислиците си) - стаурос (мисля че беше гръцката дума - ако не ме лъже паметта - на което е бил провесен Йошуа, а това е дървен стълб) а е изпаднал в транс - симулирал е смърт. Това будистките йоги могат да го направят за дребна сума в рупии по желание на туристите. Самия кръст (означава застинала в движението си свастика) е символ на епохата на Рибите и тяхната интелектуална стагнация.

Да, ставрос е на гръцки. Може ли да ми кажеш нещо повече за орфистите-копти и Исус, моля, много ми е интересно.

У-Ра, аз ходя там с удоволствие, но те не разчитат на молитвите на мен грешната - аз разчитам на техните молитви, но аз ходя там да помагам и то с удоволствие - пасем и ринем на овцете, на коня,когато го имаше и ред други огромни домакински задължения.У-Ра, сложен ли е въпроса ми за белите котенца или не си го забелязал - не ми отговори. Ще си го прочета утре, сега започна тъпия български бълвоч Забранена любов и ме пъдявт от компа - лека нощ! Ади

http://www.youtube.com/watch?v=dc0mC3-7hAM

Уж, се занимават с животни православните, а не знаят за тях? Дано поне да се молят искренно на Христос да се застъпи заради отказът им да виждат.

Белите котенца имат индивидуална душа, както всяко едно живо същество-от вируса до девата.

Лека и на тебе, Ади!

Уж, се занимават с животни православните, а не знаят за тях? Дано поне да се молят искренно на Христос да се застъпи заради отказът им да виждат.

Белите котенца имат индивидуална душа, както всяко едно живо същество-от вируса до девата.

Лека и на тебе, Ади!

Животните нямат индивидуална душа, а имат групова душа. Индивидуалността е характерна за Аз-овото съзнание, а такова има само при човека. Само-съзнание се нарича.

Съзнанието за индивид се оформя в Аз-а и е присъщо на човека само. При животните имаме ниво само до астрално тяло и инстинктивни усещания.

Животните нямат индивидуална душа, а имат групова душа. Индивидуалността е характерна за Аз-овото съзнание, а такова има само при човека. Само-съзнание се нарича.

Съзнанието за индивид се оформя в Аз-а и е присъщо на човека само. При животните имаме ниво само до астрално тяло и инстинктивни усещания.

Това го твърди Рудолф Щайнер и Луцифер.

Всяко живо същество има джива-атма(индивидулана душа). Разбирам желанието на Риби и Везни да има нещо 'групово', :) но както Бог е индивид, така и душата. biggrin.gif

Такова понятие 'аз-ово съзнание' е фалшименто. Нищо не значи-куха фразеология. cool.gif

Човекът се отличва от животинствкото царство в степента на развитие на разума си, от фината си материя, както и на съзнанието, симптом на нематер. си душа, ЗА БОГА и времето,като концепции.

Съзнание за индивид има всяко живо същество. Това, че някои живеят на групи, не значи, че не са индивиди. Човекът е най-стадното животно в този аспкет. Дори социалистите го наричат 'социално животно', тъй като индивидът е 'джива-атма'(душата)., не ахамкара(егото). biggrin.gif

Рудолф Щайнеризъм, Луца за Луцифер сме ги чели. biggrin.gif Бъркочи. Уж натирваш Напънателният, а ти самата не си се освободила от заблудите на тези умствени спекулации на антропософиите на 20 век. biggrin.gif

А как ще обясниш това, че различните животни имат различен характер? Ако говорим за животни от един вид - например кучета. Различните кучета имат различен характер.

...може би ще си изфантазира, че 'груповата душа' се сцепва на няколко части... biggrin.gif

ти правиш ли групов секс, Тюки?.. biggrin.gif може да не ми отговаряш, въпрос-бъзик, защото щом 'груповите души' са групови, значи са склонни на 'групов секс'... biggrin.gif

А как ще обясниш това, че различните животни имат различен характер? Ако говорим за животни от един вид - например кучета. Различните кучета имат различен характер.

Характер е силно казано.

Различията в поведението на животните се обуславят от различните емоции, които те изпитват.

Минералите имат само физическо тяло, растенията освен него и етерно, а животните тези двете и астрално. Човекът се отличава по наличието на ментално и градящо се каузално/причинно-следствено/ тяло.

За разлика от човека, животниските реакции, които могат да бъдат най-различни, не се дължат на мисли, а на инстинкти.

Кришна-съзнание си падали по такива неща. :rolleyes:

Ех, Тюки, Тюки, като видиш дебелият край ръсиш на изуст... biggrin.gif

Такива неща се разправят за сектите. cool.gif

Мисля, че ти нарочно ме пита дали си падам по груповия секс. Искаш да ме вземеш в сектата да правим групов секс ли? biggrin.gif

Тюки, Тюки, баба ми от Кестрич ти ги разправя тези неща. Убав човек си, но май няма да станеш по-убав... :)

Животните нямат индивидуална душа, а имат групова душа.

Абсолютно вярно. Това, което вижда едно животно (от един вид) виждат и останалите. Да не ви напомням за експеримента с маймуните на японски остров - вярвам всички го знаете.

Люси, ще напиша (и с фотоси) за коптите - обещавам. Просто сега нямам много време за интернет. Ето тук ви пускам една снимка на коптска шатра от Египет - забележете чипровските килими. Кой от кого е заимствал? И кои са коптите?

coptic_tent.jpg

coptic_tent2.jpg

А специално за котките - нещата стоят малко по-различно при тях от колкото при останалите животни. Говоря за рода котки към които спадат и лъвовете.

Абсолютно вярно. Това, което вижда едно животно (от един вид) виждат и останалите. Да не ви напомням за експеримента с маймуните на японски остров - вярвам всички го знаете.

Люси, ще напиша (и с фотоси) за коптите - обещавам. Просто сега нямам много време за интернет. Ето тук ви пускам една снимка на коптска шатра от Египет - забележете чипровските килими. Кой от кого е заимствал? И кои са коптите?

coptic_tent.jpg

coptic_tent2.jpg

А специално за котките - нещата стоят малко по-различно при тях от колкото при останалите животни. Говоря за рода котки към които спадат и лъвовете.

Царю, това не се чипровски килими, наподобяващи Египет, а килими, наподобяващи МАЙската ЦИВИЛИЗАЦИЯ. на Майа.Египетдската цивилизациен е дериватна на ведическата, но също така на демони, както и при майите.

mayancarpet.jpg

chiprovskikilim.jpg

Езикът на континента "МУ" се нарича нага-майански. нага е змийче, знаеш... Уреус ... cool.gif Индианците от днешна Гватемала се разбират без проблем с японците. cool.gif

--------------------------

В Гватемала годината е 5125

http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1276098 преди 5125 г.

1) За маите( http://www.2013.net/multidim/mayas/nagas.htm ) времето е серия етапи, които се навързват безкрайно. Те отъждествяват времето с богове, които имат за задача да поддържат реда във вселената.

* http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_indigenous_peoples

2) Rosh Hashanah http://en.wikipedia.org/wiki/Rosh_Hashana преди 5770 г.

Jewish Year Starts (at sundown)

5769 29 September 2008

5770 18 September 2009

5771 08 September 2010

3) Kali-yuga http://en.wikipedia.org/wiki/Kali-Yuga преди 5111 г.

-------------------------------------------------

Ново "старото" списание "Космос". http://www.ossem.eu/article.aspx?pg=arl5 8 е числото на Сатурн, Козата, Скорпи... cool.gif

Пип, зная твоето мнение за Египет. Малко нещо са скрили някои нещица от теб когато са ти го казвали.

Тукси, за експеримента на отдалечени и безлюдни 2 японски острова не си ли чувал/а?

Много накратко ще го кажа. По 50 маймуни на всеки остров. Нямат връзка - доста са отдалечени от всякаква друга земя. Всяка седмица екип изсипва банани на плажа за храна на маймуните. Те се мръщят на тях - зацапани са с пясък и не стават за ядене. При маймуните - строга йерархия - тези най-отдолу в нея обикновено са гладни. Една млада маймунка с бебе най-ниско в йерархията - редовно гладна, няма мляко за кърмене, отделена от стадото по някаква причина. Самото стадо копира маниерите и поведението на главатаря. Та тази маймунка решава да яде от изсипаните банани на плажа - няма друг избор. А те трудно стават за ядене - пясъка скърца в зъбите и причинява болка. Та тя решава да избие бананите в морето. Стадото - в шок - гледат главатаря как ще реагира. А той не мие бананите за да не си загуби авторитета. Но храната на острова е малко и стадото започват да подражават на младата маймунка - да мият бананите. На другия ден вече младата маймунка става главатар - на върха на йерархията.

Но най-интересното става на другия остров с маймуни. Както казах те нямат връзка едни с други. Точно след едно пълно завъртване на луната (29 и нещо дни) маймуните на другия остров започват да мият бананите по същия начин.

Вади си изводите

Пип, зная твоето мнение за Египет. Малко нещо са скрили някои нещица от теб когато са ти го казвали.

Царю, цивилизациите на Египет, Месопотамия, Mезоамерика и ДНЕШНА Индия са наследници на т.нар. ЛЕМУРИЙСКИ("Стара Луна")- период от ВЕДАическата цивилизация. Много са обожавали хексаграмата и въобще- тригълните форми в "Шри Янтра"(Телесната машина). Първият фараон Менес от Долен Египет иде като прогонен кшатрия от династията на Висва Митра през Персия, от аватара на Вишну-Парашу-Рама", а дравидите от Горен Египет-Етиопия, Кения иде от Мадагаскар, наследици на култа на Шива-хексаграмата.

Обърни внимание колко тригълни орнаменти има по килимите... това белег на лунен култ. Шива/шакти.

Виж допълнението ми към стария постинг с илюстрация-паралел на килимите. :lol6:

Привет, Царю! Благородно Голямо Коте! :rolleyes:

Хората не се отличават чак толкова от животните. И хората имат групова душа. Така мисля аз.

:shock11:

Нагите мислят(мюслят) колко едно дзмийче. biggrin.gif Щом, като 'имаме групова душа'- вземи си малко от моята за груповият си кекс с другите... biggrin.gif

:P Телците Маркс, Ленин, Миглена Ангелова и Венета Райкова също считат, че сме с групови души, които трябда стадно да пасат .. :lighter:

Хората не се отличават чак толкова от животните. И хората имат групова душа.

Тукси, какво ти става днес? Такива нелогични изводи вадиш, че ме шашваш.

ХОРата имат индивидуална душа. Инфото (чети откритията) при нас се получават от частица на праната. И тази частица се нарича МЕМЕ (чете си миим). Райх (ако не се лъжа) беше споменал за това. Ама на него не може да му се вярва не само поради факта, че е бил рязано пластелинче, но и защото нарича праната Оргон. Щото даже и не си е направил труда да попрочете това-онова преди да се прави на учЕн. Но иначе расовата му теория (за рязаните пластелинчета) в по-голямата си част е достоверна. А и заслужава уважение факта, че си отстоява убежденията си до степен да влезе в затвор (където и умира), сно не и да се отрече от тях.

Да кажем котките - всички котки общо взето реагират по един и същ начин, а кучетата по друг.

Котките въобще ги изключи от списъка. Те са строги индивидуалисти.

Да, котките са индивидуалисти и няма да споменавам онези котки, които живеят на стада - не само хищните, но и тези от домашните катки, които живеят на стада в покрйнините на градовете.

Котките може и да са индивидуалисти, но всички реагират почти по един и същ начин на еднакви дразнители. Това е заради котешката им матрица, която ги прави такива, каквито са и ризлични от останалите видове животни. Аз мисля, че самият факт, че има котешка матрица, за тези животни, която ги кара да се държат като котки, а не като кучета да кажем, говори достатъчно за тяхната душа.

Всяка една котка, Тюки, си е отделна душа. :shock11: Дори 2 сиамки няма с еднакъв характер. cool.gif

Човекът също "има една и съща матрица". Особено Телецът, особено жените Телец. :P те все за кекс :rolleyes: и сухо и зелено реагират. Но се обиждаш, котао те бъркам с душата на ВиМета Райкова?... biggrin.gif

говори достатъчно за тяхната душа.

По-правилно би било да се каже: Тяхната животинска душа.

В Човека също има животинска душа. Тази неразумна и в много случаи безумна (нали питаше за Лилит и нейната функция?) душа.

Котките въобще ги изключи от списъка. Те са строги индивидуалисти.

Как?... ohmy.gif , нима вълците-единаци са строги алтруисти?.... :P

В Човека също има животинска душа. Тази неразумна и в много случаи безумна (нали питаше за Лилит и нейната функция?) душа.

Не, царю. В човекът си има една душа, индивидуална, не групова. cool.gif Животинската част у него се нарича "Астрално тяло", финна материя от ум и его. Без фината материя-разум.

Животните имат закърнял разум, но ум и его имат също.

Това, което отличава човекът от животните е не липсата на астрално тяло, или наличие на 'групова душа' или неприсъствие на Свръх-душа.

Разлика е в СТЕПЕНТА на Осъзнаване на Бога и Времето.За това, казваме, че човек "не се е събудил", тъй като по подобие на животно живее животът си , като сън, блян. cool.gif

Всички животни живеят в сън, дори и да не спят видимо, а да са уж 'будни'. За тях Трансцеденталното царство, както и мярката за времето не съществува.

И човекът и животните имат и групова и индивидуална душа. Това е!

Да направя обобщение по темата.

:P ... няма такиви фанти, Тюкън. :huh: Дзмийчетата пак вадят езиче :help wanted: чрез твоето...

Виж-групов кекс има. И групово кескиране-също :)

Пип, :P Говорим за едни и същи неща. По различни (индивидуални) начини. Не съм казал, че животинската душа у човека е групова. Но точно тази душа прави човека социално животно. И йерархическо маймунче. И като споменах за маймуните - те са произлезнали от Човека. И това е факт.

А това - за събуждането. Аз го наричам "Пробуждане на Разума". Този същия разум, който е "нанкал" от "изяждането на ябълката".

И отново с теб на едно и също мнение - за времето. Линейното време (чифутоидно - на рязаните пластелинчета) е запазена марка на мадам йехова - низшата. И то е под Мая - защото е илюзиорно.

Времето е векторно (може-би неправилен термин) - Всичко става едновременно - и миналото, сегашното, и бъдещето. Но човешкото РС (материалния мозък) това не може да го схване. Щото е 16 битово и не може да обработва инфо от 64 битово РС (като пример).

А егото си има функции, които съвсем не са без значение.

Не, царю. В човекът си има една душа, индивидуална, не групова. cool.gif Животинската част у него се нарича "Астрално тяло", финна материя от ум и его. Без фината материя-разум.

Животните имат закърнял разум, но ум и его имат също.

Това, което отличава човекът от животните е не липсата на астрално тяло, или наличие на 'групова душа' или неприсъствие на Свръх-душа.

Разлика е в СТЕПЕНТА на Осъзнаване на Бога и Времето.За това, казваме, че човек "не се е събудил", тъй като по подобие на животно живее животът си , като сън, блян. cool.gif

Всички животни живеят в сън, дори и да не спят видимо, а да са уж 'будни'. За тях Трансцеденталното царство, както и мярката за времето не съществува.

ама нещо не схващам как става тая работа.

:P Нали ти казах - на процесорчето ти му са малко битовете... cool.gif

Щото може да се Разбере само чрез медитация. А самите инкарнации (които стават едновременно) са събиране на емоционален орит за душата. Както се знае душата е женска (и творческа) като качество, и не притежава Разум

:) Нали ти казах - на процесорчето ти му са малко битовете... cool.gif

Щото може да се Разбере само чрез медитация. А самите инкарнации (които стават едновременно) са събиране на емоционален орит за душата. Както се знае душата е женска (и творческа) като качество, и не притежава Разум

..обаче виж какво хубаво бельо (с черен цвят) има за сметка на това! cool.gif

ПС: Как е по-правилно да се каже: Раз-Ум(от дваж-Ум) или "Ra-Zoom"?... :P:huh:

И на теб чрез медитация ли са ти се открили тези истини?

:):huh: Не бе - каза ми ги съседката докато се молеше на колене пред мен на Господ Бог ( :help: който по-често обитава в гащите ми :P )

:help wanted:

Ти как мислиш, дали U.Ra е бил изпратен в този форум от кришнарите, за да проповядва кришнарството или го прави само за забавление?

Независимо от отговорът му, аз мога да цитирам Нео, за тебе лично Майа те е пратила, като "агент" за проповядваш матричарството- ;):)

Ей ти един чифт групови души: :P Едн аи съща кръвна група са: "Групата, котяо хрупа"

biggrin.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.