Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

• Автор

Така взех си абсолютна друга машина от тая нищо особено с i5 3470 и gt 1030 2gb gddr5. Така но понеже мислех за ъпгрейт реших да ги купя тия гадни тъпи части коиъо на игрите които цъкам ми излиза над 100фпс като лигата csgo realm royale. Всичко ми излезе около 500лв.с останалите пари понеже излязах къв ли не реших да си взема едно захранване понеже моето държи до 1050ti та си взех едно Chieftec GP-500A едно дъно на Asus h310 s. Рамта си е 2х4 gb което е напълно достатъчно ако не си мазохист да даваш за 16гб. На дъното преспокойно може да му ръгна интелски процесор 8 генерация. С една дума взех си машина която ще ме удоволетворява докато си взема по хубав процесор и видео карта. В кутията има място и 1080ti.Даже си направих отпред отвор за един вентилатор да охлажда по добре. А за сега и тая карта и тоя процесор са ми достатъчни за сега а до края на годината живот и здраве мисля да съм сложил новото дъно и захранване с някоя 1060 или 1070 ако им паднат цените с някое добро процесорче. Живи и здрави. 

• Отговори 59
  • Прегледи 4,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

На дъното и 9-та серия може да му сложиш но не разбрах какво те е притеснявало в захранването?

1030 е доста по-икономична от 1050TI а максимума за карта без допълнително захранване всъщност е 1650.

преди 3 часа, Pure Power написа:

"Пичага", струва ми се че изначале мисълта ти е голям карабатак.

Така и не се разбира процесора какъв е - дъно и видео и захранване иди-доди.

Просто ми се губи логиката да се вземе такава машина - с мераци за ъпгрейд по нататък - като ъпгрейда ще е процесор и дъно че и видео... ми то си е нова машина бе, какъв ъпгрейд? То и от моя последен "ъпгрейд" остана само един хард стар...

Да ти е честита, просто си помисли дали не е на далавера от началото да си вземеш поне половината компоненти такива, че да не се налага да ги сменяш кажи речи всички накрая.

Защо половината? 220 лв. е нов 4 ядрен I3-9100F щом се държи на Интел а за 300 лв. се взимат чудесни видеокарти втора ръка.

Предвид че има хард и е купил всичко останало като дъно, рам а и захранване и на мен не ми стана ясно защо ги е дал тия 500 лв.

п.с. Понеже стана дума за 1060 варианта с 6GB с оставаща гаранция се намира за около 200 лв. 

Примерно - https://www.olx.bg/ad/zotac-gtx-1060-6gb-amp-edition-CID632-ID7QglH.html#234e77bef9;promoted

Ето колко струва и актуалния 4 ядрен Интел - https://shop.sky.bg/KOMPJUTARNI-KOMPONENTI/Procesori-INTEL/CORE-i3-9100F-up-to-420GHz-no-Video-6MB-BOX-LGA1151-Coffee-Lake-?sort=p.price&order=ASC

Предполагам 9-8 годишното Санди/Айви с 1030 не е било под 460 лв. тоест парите са същите.

Сложен въпрос е защо половината.

"взех си машина която ще ме удоволетворява докато си взема по хубав процесор и видео карта."

"а до края на годината живот и здраве мисля да съм сложил новото дъно и захранване с някоя 1060 или 1070 ако им паднат цените с някое добро процесорче."

Демек до края на годината ще смени всичко....?

Друго ме мъчи мене: "взех си абсолютна друга машина от тая нищо особено с i5 3470 и gt 1030 2gb gddr5." - разбирам че това го е взел.

"та си взех едно Chieftec GP-500A едно дъно на Asus h310 s" - тука вече с дъното и горния процесор леко се замислям.....

• Автор

Ще го обесня най - просто казано дано най - накрая да ме разберете. Дадох 500лв за тая машина защото да има какво да използвам за в момента защото ако трябваше да събирам ми трябваха още доста пари което значи да стоя без компютър до края на годината. Така захранването и дъното не съм ги сложил а ги купих за направата на машина с нови части освен харда и ссд които ще си ги запазя както и рам паметта другото всичко лека полека ще се смени. За това и предпочитам да съм дал 500лв за тоя курник но да ми върши работа докато си купя всичко ново и му ги сменя. Вече имам дъно и захранване почти съм събрал и пари за i7 процесор и ми остава видеокартата за която мисля да посъбера солидна сума над 600-700лв.А до тогава тази машинка ще си е изплатила парите двойно. Дано сега сте ме разбрали. Ако ще правя машина ще е като хората всичко как си трябва. А не да събирам от на хората използваните неща. 

преди 16 минути, Pure Power написа:

Ще го обесня най - просто казано дано най - накрая да ме разберете. Дадох 500лв за тая машина защото да има какво да използвам за в момента защото ако трябваше да събирам ми трябваха още доста пари което значи да стоя без компютър до края на годината. Така захранването и дъното не съм ги сложил а ги купих за направата на машина с нови части освен харда и ссд които ще си ги запазя както и рам паметта другото всичко лека полека ще се смени. За това и предпочитам да съм дал 500лв за тоя курник но да ми върши работа докато си купя всичко ново и му ги сменя. Вече имам дъно и захранване почти съм събрал и пари за i7 процесор и ми остава видеокартата за която мисля да посъбера солидна сума над 600-700лв.А до тогава тази машинка ще си е изплатила парите двойно. Дано сега сте ме разбрали. Ако ще правя машина ще е като хората всичко как си трябва. А не да събирам от на хората използваните неща. 

Я покажи с каква памет си в момента и как я слагаш на новото си дъно!

Купил си го за да имаш система сега - добре, но за какъв вземаш от сега дъно и захранване - събери пари и вземи всичко на куп според най-доброто на пазара!

Колко пари изхарчи за компютъра + допълнителните компоненти до сега? Колко събрани пари имаш останали за i7 -цата към днешна дата?

• 3 седмици по-късно...
  • Автор
на 23.05.2019 г. в 10:24, plamen_petrov_80 написа:

Я покажи с каква памет си в момента и как я слагаш на новото си дъно!

Купил си го за да имаш система сега - добре, но за какъв вземаш от сега дъно и захранване - събери пари и вземи всичко на куп според най-доброто на пазара!

Колко пари изхарчи за компютъра + допълнителните компоненти до сега? Колко събрани пари имаш останали за i7 -цата към днешна дата?

Вече съм взел към днешна дата дъно на MSI Z370 gaming plus и процесор i7 8700k. Имам парите за 2 плочки по 4gb на Kingston HyperX FURY Black 2666mhz и очаквам новите карти на amd. Също и сега събирам за 1tb ssd на самсунг ги има за по 225лв но мисля да е M. 2 но ще видим. Захранване накрая за 87лв ще взема на cooler master elite v3 и съм готов а най накрая и згодна кутия. А за тая малинка сега дадох 500лв но ми върши чудна работа. 

преди 31 минути, Pure Power написа:

Вече съм взел към днешна дата дъно на MSI Z370 gaming plus и процесор i7 8700k. Имам парите за 2 плочки по 4gb на Kingston HyperX FURY Black 2666mhz и очаквам новите карти на amd. Също и сега събирам за 1tb ssd на самсунг ги има за по 225лв но мисля да е M. 2 но ще видим. Захранване накрая за 87лв ще взема на cooler master elite v3 и съм готов а най накрая и згодна кутия. А за тая малинка сега дадох 500лв но ми върши чудна работа. 

Браво!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.