Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

• Автор
преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

Но има вариант и за това:

BLUECHIP BusinessLine M TOWER i5-3570 8GB/500GB - 300 лв.

+

GTX 1050Ti (с остатъчна гаранция от форум) - 150 лв. (около)

+

240GB SSD ново - 65 лв.

=============================

= 515 лв.

и да помечтая още малко:

+ ново захранване - 100 лв.

+ 100 лв. за по добро видео 1060 6GB - от подобно място и с остатъчна гаранция

и идваме на 700+ лв.

Това всичкото при положение, че аз нищо не търся да купя!

И с тая остатъчна гаранция да ти дадът изпържена карта която ще ти работи 2-3 месеца? Ако исках втора ръка в олх продават геймърски машини с i7 и gtx 1060 6gb za по 800лв.

• Отговори 59
  • Прегледи 4,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не мисля, че е удачно да се влагат 200 лв. в rx 550 - особено към днешна дата. По-добре иди на балкона и хвърляй дребни банкноти на минувачите - така поне парите няма да са отишли на вятъра.

току-що, Pure Power написа:

И с тая остатъчна гаранция да ти дадът изпържена карта която ще ти работи 2-3 месеца? Ако исках втора ръка в олх продават геймърски машини с i7 и gtx 1060 6gb za по 800лв.

Има карти с по година две остатъчна гаранция ... ясно ТИ ги разбираш нещата, аз компютър само на картинка от дъвка съм виждал явно.

• Автор
преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Не мисля, че е удачно да се влагат 200 лв. в rx 550 - особено към днешна дата. По-добре иди на балкона и хвърляй дребни банкноти на минувачите - така поне парите няма да са отишли на вятъра.

Защо да са на вятъра? 15 fps разлика между rx 550 i gtx 1050 на игрите които аз играя на high еми не не ми се дават 150 лв за 15 fps. 

преди 2 часа, plamen_petrov_80 написа:

Но има вариант и за това:

BLUECHIP BusinessLine M TOWER i5-3570 8GB/500GB - 300 лв.

+

GTX 1050Ti (с остатъчна гаранция от форум) - 150 лв. (около)

+

240GB SSD ново - 65 лв.

=============================

= 515 лв.

и да помечтая още малко:

+ ново захранване - 100 лв.

+ 100 лв. за по добро видео 1060 6GB - от подобно място и с остатъчна гаранция

и идваме на 700+ лв.

Това всичкото при положение, че аз нищо не търся да купя!

Пламене! Да посоча и аз нещо на което да обърне внимание с по добър процесор   http://alphacom-bg.com/product/1525/bluechip-businessline-m-tower-i5-4590-8gb-500gb.html

Тази фирма е съвсем сериозна към клиентите си, но оная варненската, я забрави!

• Автор
преди 32 минути, Колев60 написа:

Пламене! Да посоча и аз нещо на което да обърне внимание с по добър процесор   http://alphacom-bg.com/product/1525/bluechip-businessline-m-tower-i5-4590-8gb-500gb.html

Тази фирма е съвсем сериозна към клиентите си, но оная варненската, я забрави!

М да харесва ми това но аз не купувам от Пласико аз купувам от outlet понеже имам карта с отстъпка там която брат ми подари и за това от там гледам да вземам неща но и твоята идея ми харесва компютъра не е лош. Но е втора ръка което не ми се нрави много но в крайна сметка и парите не са много така че ще го мисля. 

преди 53 минути, oic написа:

Ако ще е за игри и картата е бюджетна, истината е в AMD RX570.

Това разбира се за нова конфигурация.

GTX 1050 Ti vs. RX 570 (Test in 9 Games)

580 не е ли по добре 4gb версия нямат и голяма разлика в парите. 

преди 3 часа, plamen_petrov_80 написа:

Има карти с по година две остатъчна гаранция ... ясно ТИ ги разбираш нещата, аз компютър само на картинка от дъвка съм виждал явно.

То е ясно, че нещо не си фен на intel и сега забелязах, че на всички предлагаш amd процесори но истината е, че  колкото и да не харесваш intel те са най - добрите процесори на пазара за игри това мисля, че и хора с минимални знания го знаят. Аз до сега геймър с amd не съм виждал за вбъдеще може и да има. Но за нови части и за тея пари мисля, че са ок нещата. Аз нямам големи нужди не искам игрите да ми вървят на ултра на 1080p с 500000fps. Аз имам нужда като вляза в някоя игра да мога на medium на high да я подкарам с 60 кадъра. А сега ако на този компютър захранеането го позволи му слагам директно rx 580 4gb и за вбъдеще някой i7 процесор за да мога и да пусна някой друг стриим на league of legends или на realm royale. 

преди 17 минути, Pure Power написа:

М да харесва ми това но аз не купувам от Пласико аз купувам от outlet понеже имам карта с отстъпка там която брат ми подари и за това от там гледам да вземам неща но и твоята идея ми харесва компютъра не е лош. Но е втора ръка което не ми се нрави много но в крайна сметка и парите не са много така че ще го мисля. 

580 не е ли по добре 4gb версия нямат и голяма разлика в парите. 

Ти като искаш да си имаш карта за отстъпка, то и шефа на тази фирма ще ти даде. Но все пак, трябва да си купил нещо. Картите не се раздават ей така, щото са ти хубави очите. А и какво щеше да вземеш за такива пари? Прочети повече за него а не филосовствай Погледни захранването, дъното погледни портовете за HDD колко са и още ред неща. А и гаранцията ти е абсолютно сигурна при тях. А докато го мислиш, компютрите са само 10 на брой!

преди 14 минути, Pure Power написа:

То е ясно, че нещо не си фен на intel

Не е ясно кое ти е ясно! Не ме познаваш, не виждам как ме определяш като фен на каквото и да е!

Не можеш да сложиш всичко с марка Intel под общ знаменател, същото важи и за всичко останало.

Седни, прочети, помисли и тогава ми кажи кое е правилния избор при твоето задание и тъй като няма как да е само един варианта дай направо два. Направи им анализ -/+ и тогава тегли чертата.

• Автор
преди 5 минути, Колев60 написа:

Ти като искаш да си имаш карта за отстъпка, то и шефа на тази фирма ще ти даде. Но все пак, трябва да си купил нещо. Картите не се раздават ей така, щото са ти хубави очите. А и какво щеше да вземеш за такива пари? Прочети повече за него а не филосовствай Погледни захранването, дъното погледни портовете за HDD колко са и още ред неща. А и гаранцията ти е абсолютно сигурна при тях. А докато го мислиш, компютрите са само 10 на брой!

На повече от 2 порта кво ще включвам коледни лампички? Престанете с тия ваши или на приятели фирми процент ли ви дават, че така подканвате хората? За тия пари получавам i5 2400 8gb ram 120gm ssd 500gb hdd захранване което си мисля, че ще стане защото предлагат gtx 1060 дъно коетп и да не стане за ъпгрейт на i7 ще вземем друго все пак не е милиони. Също и Windows 10 home с key. И достатъчно и hdmi и usb портове които даже половината няма да ползвам. 

преди 6 минути, plamen_petrov_80 написа:

Не е ясно кое ти е ясно! Не ме познаваш, не виждам как ме определяш като фен на каквото и да е!

Не можеш да сложиш всичко с марка Intel под общ знаменател, същото важи и за всичко останало.

Седни, прочети, помисли и тогава ми кажи кое е правилния избор при твоето задание и тъй като няма как да е само един варианта дай направо два. Направи им анализ -/+ и тогава тегли чертата.

Веднага ти казвам правилното на моето задание р да си взема в момента машина с НОВИ части която да ми върши работа докато я ъпгрейтвам. 

преди 2 минути, Pure Power написа:

На повече от 2 порта кво ще включвам коледни лампички? Престанете с тия ваши или на приятели фирми процент ли ви дават, че така подканвате хората? За тия пари получавам i5 2400 8gb ram 120gm ssd 500gb hdd захранване което си мисля, че ще стане защото предлагат gtx 1060 дъно коетп и да не стане за ъпгрейт на i7 ще вземем друго все пак не е милиони. Също и Windows 10 home с key. И достатъчно и hdmi и usb портове които даже половината няма да ползвам. 

Веднага ти казвам правилното на моето задание р да си взема в момента машина с НОВИ части която да ми върши работа докато я ъпгрейтвам. 

Я да видя офертата ти с НОВИ части!

преди 3 минути, Pure Power написа:

Никъде в първият Ви пост не става въпрос за нови части. Тук няма гадатели! Хората са ви дали насока, а какво ще си вземате е най добре вие да решите. Не им губете времето, щом са ви ясни нещата!

• Автор
преди 3 минути, plamen_petrov_80 написа:

Я да видя офертата ти с НОВИ части!

Казах я на два пъти видеоклип или галерия ли искаш? 

• Автор
преди 5 минути, Колев60 написа:

Никъде в първият Ви пост не става въпрос за нови части. Тук няма гадатели! Хората са ви дали насока, а какво ще си вземате е най добре вие да решите. Не им губете времето, щом са ви ясни нещата!

Ами то и стари не съм казал даже и мнение не съм искал, че да ми предлагате вашите си прищевки. Точно и ясно попитах какво захранване и дали дъното ще стане за ъпгрейт. Никъде не съм посочил да ми давате идеи за конфигурация или за каквото и да е. Явно само Joss Bomon ми разбра въпроса останалите си чешите езиците да не останете по назад или явно тука в тоя форум е такава традицията не знам.

току-що, Pure Power написа:

Ами то и стари не съм казал даже и мнение не съм искал, че да ми предлагате вашите си прищевки. Точно и ясно попитах какво захранване и дали дъното ще стане за ъпгрейт. Никъде не съм посочил да ми давате идеи за конфигурация или за каквото и да е. 

Конфигурацията хлапе съм я посочил на вниманието на Пламен Петров. На такива келеши като теб, не предлагам нищо! Чети внимателно. Цървули няма - гайда иска! И форумът не е място за обяснения с кое не си съгласен. Питаш, уважили са те хората и са ти отговорили. 

• Автор
преди 16 минути, Колев60 написа:

Конфигурацията хлапе съм я посочил на вниманието на Пламен Петров. На такива келеши като теб, не предлагам нищо! Чети внимателно. Цървули няма - гайда иска! И форумът не е място за обяснения с кое не си съгласен. Питаш, уважили са те хората и са ти отговорили. 

Айде малко да се успокоим само не ми се набирай щото такива като теб ги знаем познаваш ли ме, че ми говориш така изобщо? И къв го дириш тука за да се обесняваш на Пламен? Пиши му на лично и ако искаш в любов му се обеснявай все ми е тая айде у лево. Както и да е явно тука няма адекватни хора ще попитам на друго място. Благодаря на Joss Bomon за помоща може би единствения адекватен тук.А колкото до теб Колев ли си къв си не се набирай така на хора които не познаваш и то в някъв форум ако си голямата мъжага излизаш на вънка там е мястото не тук ок. Живи и здрави! 

Абе, човека си е гледал клипчета, к`во го занимвате ? След няколко месеца пак ще пита, каква карта да си купи, щото тая вече "не вади фпс". А 550-ката ще си я закачи на стената да си я гледа.

• Автор
преди 16 минути, N1K17Y написа:

Абе, човека си е гледал клипчета, к`во го занимвате ? След няколко месеца пак ще пита, каква карта да си купи, щото тая вече "не вади фпс". А 550-ката ще си я закачи на стената да си я гледа.

Ами тя и такава е целта по - принцип да я махна след няколко месеца 😆 Ама споко вече и да има нещо няма да питам тука то след такива писаници не знам да се смея ли да плача ли. Аз го питам за захранване той ми дава конфигурация и ми вика остай ги ония ела при наще. 

Дори да не осъзнаваш на колко годинки са компютрите който гледаш от фирмата дето ще купуваш или коя да е си пише че са втора ръка.

Това са офис сглобки употребявани години със съмнителни възможности за ъпгрейд.

Захранването ясно че не става за по-сериозни карти но дори да купиш ново пак ще имаш ядове.

п.с. 1650 има модели без допълнително захранване и ти е максимума. 570 може и да е по-изгодна но няма да я бъде с тоя кошник.

Колкото до по-сериозни карти не знам има ли въобще смисъл с това Санди.

Защо се занимавате и губите време с това редко щастие!?Такива се лекуват с мълчание,простият можеш ли да го надприказваш и убедиш в нещо?

• Автор
преди 11 часа, Roujin Z написа:

Дори да не осъзнаваш на колко годинки са компютрите който гледаш от фирмата дето ще купуваш или коя да е си пише че са втора ръка.

Това са офис сглобки употребявани години със съмнителни възможности за ъпгрейд.

Захранването ясно че не става за по-сериозни карти но дори да купиш ново пак ще имаш ядове.

п.с. 1650 има модели без допълнително захранване и ти е максимума. 570 може и да е по-изгодна но няма да я бъде с тоя кошник.

Колкото до по-сериозни карти не знам има ли въобще смисъл с това Санди.

Знчи gtx 1060 3gb не е сериозна карта и за нищо не става? Защото и с такава го предлагат. И втора ръка да са ми дават 2г гаранция освен на видеото което е 3 години. Мен ме интересува дали ще мога да ъпгрейтна процесора до i7 с това дъно. Толкова ли е сложно да отговорите на този въпрос ако е да ок няма ядове ако е не ок ще търся ново дъно след време. 

преди 10 часа, Слави Маринов написа:

Защо се занимавате и губите време с това редко щастие!?Такива се лекуват с мълчание,простият можеш ли да го надприказваш и убедиш в нещо?

Ей го и другия дето гледа си чеше езика в форума щото не му стиска. Дерзай приятелю тука може да си покажете мъжеството и колко струвате. 

преди 11 часа, zlinaka написа:

i5-2400

Launch Date Q1'11

Бах тия нови части, че и за без пари.

Аз ги приемам за такива защото навсякъде за употребени дават 1 година тук ми дават 2 от outlet освен за видеото което 3г. Така че и да не са нови за 2г докато ползвам тези ще взема нов процесор видео карта и ако се наложи дъно. Захранването нз защо да не става след като може дa захрани gtx 1060 3gb?

Нека се върнем на темата.

Ако купиш компютър, втора употреба, офис сглобка с i5 2400, няма как да сложиш "да кажем coffe like генерацията" без значение какво ще е дъното. Ryzen на дъно, на което е имало Intel процесор - също е невъзможно. Като цяло без значение какво е дъното, няма смисъл да опитваш да сменяш i5 с i7, дори да е същата генерация.

Общо взето като оставим настрана всичко ненужно изписано, хората обясниха, че няма особен смисъл да се взема такава конфигурация с идея за ъпгрейд. Ако вземеш подобна машина, тя се взема в състоянието в което е и евентуално й се добавя едно видео (сравнително нисък клас в повечето случаи, без допълнително захранване, примерно RX 550, RX 560 някои модели, GTX 1050(TI), GTX 1650, понеже вграденото захранване не е особено надеждно). Да, може да играеш някои игри, но не очаквай чудеса. "Аз ще сменям компонентите 1 по 1" е лоша идея, много пари и минимални резултати. За да смениш захранването, може да трябва да смениш цялата кутия, процесор и рам се ъпгрейдват заедно + дъно. Като цяло проблемите са повече от ползите, ако искаш да "ъпгрейдваш".

Не напразно те попитаха няколко пъти с какъв бюджет разполагаш. Ще ти предложат оптимална конфигурация, която е със съвременни компоненти - DDR 4 рам, дъно с опция за смяна на процесора (и ще ти обяснят с какви процесори можеш да смениш), добро захранване с поддръжка за евентуална смяна на видео картата с нещо от сорта на 200W и тнт и тнт. Ще ти го обясня с прости думи - по-добре дай ~700 лева за Ryzen 5, 16GB DRR4 и прилично захранване и карай с някаква слаба карта, докато събереш пари за да я ъпгрейднеш, отколкото да дадеш 500-600-700 лева за нещо, което след 3 месеца ще питаш какво да го правиш и ще го пуснеш за продажба, защото не ти върши работа.

Не разбирай погрешно хората, те се опитват да ти помогнат, но ти се дърпаш. Ако държиш да вземеш стара конфигурация (бивша офис станция) - ще ти помогнат с избора на видео карта. Но както споменах - ъпгрейди са на практика невъзможни.

Това отгоре е много точно казано - купуваш си стар боклук, ползваш го докато мърда и го хвърляш, щото после надали ще има друг будала да си го купи от теб.. Купуваш си части на 7-8 години с идеята да ги ъпгрейдваш? Ама те били "нови" защото са с две години гаранция. Къв ъпгрейд кви 5 лева бе. Да не повтаряме пак и това което ти се каза 10 пъти - маркова стара сглобка е най-неудачния вариант за надграждане в бъдеще.

Процесорът ти е на нивото на сегашните пентиуми, а I7-цата която си мислиш да слагаш някой ден е като i3-ка. И това нещо трябва да носи мегаяката нова видеокарта. Утре като събереш още някой лев ще питаш - Мога ли да си сложа това ии онова на старата котура... - еми няма да можеш. Ама след като имаш пари бол за даване - давай ги.

Всъщност I7 (Санди) е по-зле от актуален I3-9100 или по-стария I3-8100 които са си 4 ядрени процесори.

Предвид че това е най-доброто което може да сложи да взима такава машина с цел ъпгрейд наистина е безсмислено.

Най-добре да се посъберат още малко пари в следващите месеци до излизането на Zen 2

и да се вземе бюджетен Ryzen 3 3300 или 3300G в зависимост дали успее да събере още пари или не.

Така ще има възможност за ъпгрейд с до 16 ядрен включително "рефреша" излизащ догодина.

Очевидно ще може да се предвиди и подходящо захранване и кутия за каквато му е кеф видеокарта.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.