Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Фалшиви antispyware програми и как да се справим с тях

Featured Replies

http://win-defender.com/ Колко ли хора и тук са кликали и са си давали данните ? Поне за тест на защитата става - ако има желаещи. Поздрави

И да искам не мога да го отворя => защо ли ? Публикувано изображение

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=974317

• Отговори 116
  • Прегледи 37,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • 2 седмици по-късно...
http://siteadvisor.us/sites/kaldata.net/summary/ . Ikarus и McAfee са на еднакво мнение - и какво от това !? Лично аз, точно от тук ли ще тегля софтуер-освен ако не събирам дефиниции... В Калдата още трябва да се покачи нивото! Всеки сам си преценява. Деинсталирах австриеца и той засега отива в резерв... Поздрави

http://siteadvisor.us/sites/kaldata.net/summary/ . Ikarus и McAfee са на еднакво мнение - и какво от това !? Лично аз, точно от тук ли ще тегля софтуер-освен ако не събирам дефиниции... В Калдата още трябва да се покачи нивото! Всеки сам си преценява. Деинсталирах австриеца и той засега отива в резерв... Поздрави

Нещо не се вързва :

Site Advisor определя файла, (който изобщо не съществува там Messenger Plus! Live 4.60.326) като: Тук

Изтеглен файла от Калдата: Тук

Анализиране файла MsgPlusLive-470.exe от VIRUSTOTAL

Мнение?

36 различни антивирусни скенера,заплахи 0 с/у McAfee Site Advisor??

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Ами защо не изследваш всичките безплатни програми ? Изненади колкото искаш ! Нека не подценяваме различните бисквитки... Поздрави

Нека не подценяваме различните бисквитки... Поздрави

Tools--->internet options--->privacy--->advanced-->first-party cookies "Blok"--->Third party cookies "Blok" OK

и проблема ти е решен,пускаш ги когато ти искат само :angry:

Да, неприятен паразит.

Тук се обсъжда дали е замесен за появата на подобни съобщения:

http://www.malwarebytes.org/forums/index.p...ic=7170&hl=

Публикувано изображение

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

• 4 месеца по-късно...

някои да е попадал на антивирус 2009? как да се избавя от него? :rolleyes: (извинете за правописните грешки)

2.4 Форумът е снабден с търсачка, намираща се над прозорците с темите. Употребата й е задължителна с цел избягване на дублиращи се теми. Коментарите към такива теми ще бъдат премествани към вече съществуващите или изтривани.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?act=Search

някои да е попадал на антивирус 2009? как да се избавя от него? :rolleyes: (извинете за правописните грешки)

Има една тема Сигурност и антивирусна защита, виж там.

аз процедирах така : сканиране с SpyBot - Search & Destroy и след това с Malwarebytes Anti-Malware ,след рестарта въпросния антивирус го нямаше :)

що, аз пък си го платих и е много добър :P

Следващия път се майтапи в тази тема: Малко смях на тема "защита"

Редактирано от mihnev_sz
Неуместен и подвеждащ коментар (преглед на промените)

Здравейте.

Май попаднах на подобен псевдоскенер. Ето така изглежда:

Публикувано изображение

Въпросът ми е Malwarebytes' Anti-Malware безпроблемно ли го почиства, че скоро попаднах на подобно нещо (помислих, че е Antivirus 2008) при работа с документи които съм споделил с други.

Премахнах прикаченият файл с адреса, за да не навреди косвено.

Редактирано от vorfax (преглед на промените)

Здравейте.

Май попаднах на подобен псевдоскенер. Ето така изглежда:

Въпросът ми е Malwarebytes' Anti-Malware безпроблемно ли го почиства, че скоро попаднах на подобно нещо (помислих, че е Antivirus 2008) при работа с документи които съм споделил с други.

Ако сте влезли в сайта,това е само флаш имитира сканиране и няма опасност,но ако сте изтеглили файла и сте го инсталирали:

Изпълнете и ==Препоръчителни действия, преди да анализирате с HiJackThis == и дайте след това един лог от HiJackThis там.

P.s. Това че е Rogue ,не означава, че непременно ще навреди на ОС . Повечето програми от този род са с рекламна цел или искат пари за да почистят "уж" откритите зарази,а други са Trojan Downloader определено тези вече са опасни.Ако сте я инсталирали,първо се опитайте да я деинсталирате по нормалния начин,след което сканирайте за остатъци.

Сканирайте с нея и ще стане ясно, изпълнете и ==Препоръчителни действия, преди да анализирате с HiJackThis == и дайте след това един лог от HiJackThis там.

P.s. Това че е Rogue ,не означава, че непременно е опаснa. Повечето програми от този род са с рекламна цел или искат пари за да почистят "уж" откритите зарази.Ако сте я инсталирали,първо се опитайте да я деинсталирате по нормалния начин,след което сканирайте за остатъци.

Дали съм инсталирал Rogue програмата ли? Не съм. Между другото за идеята сканирах с Malwarebytes' Anti-Malware и беше чисто. В резидентен режим ползвам и SUPERAntiSpyware.

Повтарям въпросът си, почистване с Malwarebytes' Anti-Malware достатъчно ли е само по себе си за отстраняване на тази заплаха?

Повтарям въпросът си, почистване с Malwarebytes' Anti-Malware достатъчно ли е само по себе си за отстраняване на тази заплаха?

Не беше уточнено,затова и попитах!

Никога не е достатъчно,а що се отнася конкретно до тази,ами провери си сам дали е достатъчно.

Да разбирам, че Malwarebytes' Anti-Malware не е универсален инструмент за този род заплахи. Прочетох, че отстранява безотказно antivirus-2009, а доколкото това на което се натъкнах, не съм си го инсталирал, за да пробвам ще се засече ли от Malwarebytes' Anti-Malware.

Последен въпрос. On-line скенерът на Касперски достоверен (в смисъл на достатъчен) източник на информация ли е за наличието на този род заплахи. Говоря сравнително, ясно е, че понятие като 100% не съществува.

Изглежда задавам въпроси на които не може да се отговори еднозначно.

Благодаря за помощта и лека вечер.

• 1 месец по-късно...
:rolleyes: Какво е това WinPC Defender. :) Да не е от онези "програми" дето ти показват, че има вирус, :no-no: а всъщност самата програма е вирус? Щото ако е така МНОГО МОЛЯ ЗА ПОМОЩ :Pкажете как да го махна. Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение
WinPC Defender е анти-шпионска програма мошеник, клонинг на XP Police Antivirus и IE Security (също програми мошеници). Подобно на своите предшественици, тя се инсталира и рекламира чрез използване на троянски коне, които показват фалшиви сигнали за засечени вируси/заплахи. Тези сигнали съобщават, че компютърът Ви е защитен и че е нужно да кликнете върху тях, за да изтеглите специален софтуер, който ще Ви защити. След като кликнете, троянските коне автоматично ще изтеглят и инсталират програмата на вашия компютър.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.