Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мъжкото или женското приятелство е по-истинско?

Featured Replies

Всичко дотук ми изглежда ако не задълбочено и интригуващо, каквото си е, то поне доста амюзантно. Щом момичета си признават, че жените си завиждат, плетат интриги и разпространяват клюки, то аз като момче просто нямам какво да добавя, освен, че женското приятелство е загадка за науката пхихология.

;)

• Отговори 85
  • Прегледи 7,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

• Автор
Така си е. Но като цяло човешките взаимоотношения са прекалено сложни. Не знам на каква възраст си, но аз съм на 19 и още сега взаимоотношенията ми се струват много сложни, а по-нантък какво ме чака въобще не знам и не съм сигурна дали искам да разбера...

Ще ти се наложи да разбереш, ако искаш да се справяш по-нататък. Със сигурност го знаеш, ама аз да го кажа. Първо трябва да опознаеш себе си, за да се изправиш пред сериозно взаимоотношение и да положиш основата, на която и ти ще се държиш по-късно в това приятелство или каквото и да е взаимоотношение.

А trancemasha пак успя да прогони съмненията. Не че някога съм се съмнявал в теб, не го разбирай така. :)

Ще ти се наложи да разбереш, ако искаш да се справяш по-нататък. Със сигурност го знаеш, ама аз да го кажа. Първо трябва да опознаеш себе си, за да се изправиш пред сериозно взаимоотношение и да положиш основата, на която и ти ще се държиш по-късно в това приятелство или каквото и да е взаимоотношение.

А trancemasha пак успя да прогони съмненията. Не че някога съм се съмнявал в теб, не го разбирай така. :)

А е толково трудно човек да опознае себе си sad.gif Някой беше казал: "По-лесно е да опознаеш човека въобще, отколкото който и да е човек в частност"

като цяло жените са по-големите интригантки и къдети има жени стават големите проблеми,но съм виждала толкова мъже,които биха хвърлили дългогодишни приятелства на боклука без да им мигне окото,че вече не знам има ли изобщо такова нещо истински приятели или всичко е временно и хората са си нищо повече от егоисти,на които им пука за другите,колкото да има с кого да си говорят и кой да ги разбира.

Може би накрая приятелствата мъж-жена ще се окажат най-истински.Както винаги си е до човека и обкръжението му.

Мъж-жена е най-истинското приятелство.

И според мен между мъжете 1 те не си завиждат 2.помагат си дори и да не могат

• Автор

Интересно становище.

Само дето понякога мъжете не приемат жените на сериозно. Което е жалко, защото не всички жени са лекомислени и отнесени.

И двете приятелства мъж-мъж и жена-жена си имат своите предимства и недостатъци както виждаме от дискусията. Би трябвало да игнорираме личните качества, защото въпросът е за приятелството по принцип, а не за приятелство между конкретни хара с различни специфични особености.

И за мен най-здравото, най-естественото (не казвам нормално :eek:), най-продуктивното, това, което е най-чест обект на изкуството си остава приятелството между мъжа и жената.

Просто защото е взаимнодопълващо се приятелство. Поклон, дами :hush: !

И колкото да е противоречащо на написаното по-горе, ще разкажа една история за измяна, която чух, защото "изключението потвърждава правилото".

По време на работата ми в друг град, животът ме събра с една любопитна личност. Искам първо да опиша този индивид. Той беше местен похотливец на средна възраст, който поради неутолимата си сексуална енергия практикуваше неспирен промискуитет. Беше представител на онази немалка част от мъжката популация, чийто житейски хоризонти се изпълваха изцяло от техният Еверест - Mons pubis (който за нас е просто "венериният хълм") и две колкото се може по-големи ц*ци. На това бяха подчинени и поведенческите му реакции - в мъжка компания, не се отличаваше с нищо особено, но в присъствието на жена, която по неговите разбирания "ставаше", а критериите му за това бяха доста разширени, се чувстваше длъжен да заяви готовността си за сексуално общуване. Способите му бяха обичайните - от намигане, подсвиркване, многозначително кокорене, грухтене и стенания до недвусмислени вербални предложения.

Веднъж, заедно с него и други хора, бяхме извън града. Често се случваше и когато имахме свободно време си разказвахме разни забавни историйки. По времето на едно такова забавление, този "тестостеронен monster" разказа едно лично преживяване, което споделям с вас.

В кварталния магазин, който нашият герой често посещавал, продавачка била една местна хубавица. (Описанието му много ми напомни ролята на Невена Коканова в "Момчето си отива"). Тя била омъжена. С достойнство и сдържаност отблъсквала сексуалните му набези. Нашият човек вече не вярвал, че нещо може да "стане" и просто по автоматизъм съзвучен със същността му продължавал да я задява.

Един ден влязъл в магазина. Нямало други хора и за пореден път окото му намигнало и от устата му излязла фразата , която се чувствал задължен да каже вместо "Добър ден!":

- Ле ле-е-е-е! Само да ми паднеш!

Казал го без всякаква надежда за успех, обезсърчен от непоклатимите морални устои на жената.

Неочаквано достойната матрона му казала:

- Добре! Ела в стаята!

Обърнала табелата на магазина с надписа "Приемаме стока" навън и го повела към задната стаичка. Нашият човек бил сащисан. Но верен на себе си не се поколеб*л - абе пионерче - "Винаги готов!"

Свършила работата...

Табелката на магазина била обърната на "ОТВОРЕНО" и нашият герой напуснал окрилен магазина след поредното си завоевание. След 2-3 дни, уверен в успеха си и в нееднократно потвърдения принцип "Където е текло пак ще тече!" местния Дон Жуан наминал отново към магазина...

И тук следва второто му сащисване - категорично бил отхвърлен. Бедният му ум не разбирал какво става!? И тъй като е твърде простодушен, за да хитрува попитал каква е причината. Жената му казала следното:

- Разбрах, че мъжът ми ми изневерява. Уверих се, че е така и реших да му го върна. Върнах му го . Той не знае за това и бих искала да не му казваш. Аз забравих за случилото се. Забрави и ти!

Нашият човек си тръгнал. Бил си получил своето пък и не искал да се бърка в чуждите работи. Но недоумението от случилото се останало да го мъчи.

Ще запитате какво приятелство, какви пет лева? И кой на кого тук е приятел? Банална селска история! Нож в гърба и т.н.

За себе си извадих много интересни поуки. Наблюдения по-скоро за характера на връзката между мъжа и жената.

Интересно, какво мислите вие за тази случка?

Редактирано от NikolayV (преглед на промените)

И двете приятелства могат да бъдат истински,разбира се....Когато става дума за дружба и затова да имаш човек,с който да споделяш,не мисля,че полът е от голямо значение...Е,има неща,които са за споделяне само с мъже или само жени и затова аз съм на приниципа на смесеното приятелство... :) Тъпо е да се говори за"мъжко" и "женско" такова,защото приятелството е,за да радва и да те кара да се чувстваш значим,а не...разграничен... :friends1:

NikolayV, мисля, че историята не показва по принцип взаимоотношенията между мъжа и жената, а едни чисто физически и сексуални пориви. Тук въобще няма място за приятелство, не би огло и да има. Жалко е, че жената е направила това само, за да "върне" на съпруга си. Това е глупаво, според мен.

NikolayV, мисля, че историята не показва по принцип взаимоотношенията между мъжа и жената, а едни чисто физически и сексуални пориви. Тук въобще няма място за приятелство, не би огло и да има. Жалко е, че жената е направила това само, за да "върне" на съпруга си. Това е глупаво, според мен.

Абсолютно вярно! Горе-долу и аз това писах.

Но... не става дума за отношенията между жената и сваляча...

Редактирано от NikolayV (преглед на промените)

Мисля,че сравнението наподобява няколко въпроса в едно:кои са по-лицемерни,по-големи егоисти и инати.

Е аз не се наемам да разсъждавам повече по въпроса,хора всякакви - приятелите могат да бъдат супер добри и в трите комбинации... cool.gif

• 3 седмици по-късно...

Смятам, че по-скоро мъжкото пиятелство е по силно и всеотдайно, от женското, по простата причина, че момичетата имаме склонността да завиждаме, да си го признаем ние сме коварни, пресметливи и сме способни да съсипем приятелството си за благото на самите нас, аз съм била предавана от много приятелки, които са ми завиждали за много неща, и са съсипвали всичко от завист и злоба, затова съм сигурна, че можеби женско приятелство няма, много е тъжно, но според мен няма такова животно. :speak:

А между момчетата съм забелязаа, че съществува приятелство и то истинско, помогат си и се подкрепят, при момичетата, колкото и силно да са превързани една към друга, чувството да надвием преимущество нада "приятелите" е по силно от самите нас, поне с такова впечатление съм останала :clap:

А от друга страна,приятелството между момче и момиче е супер силно :wors:

Смятам, че по-скоро мъжкото пиятелство е по силно и всеотдайно, от женското, по простата причина, че момичетата имаме склонността да завиждаме, да си го признаем ние сме коварни, пресметливи и сме способни да съсипем приятелството си за благото на самите нас, аз съм била предавана от много приятелки, които са ми завиждали за много неща, и са съсипвали всичко от завист и злоба, затова съм сигурна, че можеби женско приятелство няма, много е тъжно, но според мен няма такова животно. :huh:

А между момчетата съм забелязаа, че съществува приятелство и то истинско, помогат си и се подкрепят, при момичетата, колкото и силно да са превързани една към друга, чувството да надвием преимущество нада "приятелите" е по силно от самите нас, поне с такова впечатление съм останала :)

А от друга страна,приятелството между момче и момиче е супер силно :baby:

:) А съм забелязала, че момчетата много повече разкриват чувствата си пред някое момиче, отколкото пред момче. Иначе и аз казах: "женско приятелство няма, много е тъжно, но според мен няма такова животно. :huh:

А между момчетата съм забелязаа, че съществува приятелство и то истинско, помогат си и се подкрепят, при момичетата, колкото и силно да са превързани една към друга, чувството да надвием преимущество нада "приятелите" е по силно от самите нас, поне с такова впечатление съм останала ;)

А от друга страна,приятелството между момче и момиче е супер силно "

Поздрави cool.gif

"женско приятелство няма, много е тъжно, но според мен няма такова животно.

Може би всяко правило си има и своето изключение.Имам приятелка от детинство,никога не ме е предавала и винаги съм разчитала на нея,както и тя на мен.Попадали сме в много трудни и заплетени ситуации и стремежа на други хора да ни разделят винаги е бил неуспешен.Чудя се защо разделяте приятелството на мъжко и женско – ако е истинско то няма значение. :baby:

Може би всяко правило си има и своето изключение.Имам приятелка от детинство,никога не ме е предавала и винаги съм разчитала на нея,както и тя на мен.Попадали сме в много трудни и заплетени ситуации и стремежа на други хора да ни разделят винаги е бил неуспешен.Чудя се защо разделяте приятелството на мъжко и женско – ако е истинско то няма значение. :baby:

Мога само да се радвам за вас...

По принцип, истинското приятелство е много рядко срещано явление в нашия живот.

В повечето случаи, така наречените приятелства се основават на лични интереси, изгоди и допирни точки.

Истинското приятелство трябва да лежи на силна духовна връзка, която егоизмът и завистта не могат да наранят.

Смятам, че при наличието на такава чиста връзка, няма значение дали са мъже или жени и в двата случая става въпрос за човешки същества, преодолели егото си в името на една по-висша връзка.

Редактирано от myd (преглед на промените)

Може би всяко правило си има и своето изключение.Имам приятелка от детинство,никога не ме е предавала и винаги съм разчитала на нея,както и тя на мен.Попадали сме в много трудни и заплетени ситуации и стремежа на други хора да ни разделят винаги е бил неуспешен.Чудя се защо разделяте приятелството на мъжко и женско – ако е истинско то няма значение. :)

E възможно е, и наистина се радвам, за теб, че си открила такова приятелство :rolleyes: досега всяка една приятелка е правила нещо, което истинска приятелка не би направила, sad.gif имам приятели момчета които никога нито са ме предали нито са ме изоставили :clap: а приятелките ми, най-ме боли от това, че всяка една без изключение се е опитвала да ме раздели с приятеля ми, може да си споделяме, да излизаме заедно, и всичко, но в един момент осъзнавах, че все са се опитвали за откраднат гаджето ми, тва е долно, и за мен женско истинско приятелство няма sad.gif

Приятелства много, хора различни... но за жалост не виждам надеждна достоверност в женското приятелство. Приятел е човек, на когото мога да дам ключът от вкъщи или да го оставя да спи до приятелката ми и т.н., и пак ще съм спокоен, без да имам капка съмнение в него за каквото и да е било. Такъв вид доверие, поне за мен, може да се наблюдава само при едно истинско мъжко приятелство! Женско приятелство също има, но не толкова пълноценно и трайно. Да, има изключения винаги, но от всичките видове създавания и разрушавания на приятелства, на които съм станал свидетел, съм разбрал, че само жените могат абсолютно безкористно да си забиват нож в гърба една на друга, колкото и големи дружки да са си били преди има няма два часа! По-голяма злоба и завист от тази в женското приятелство няма; не казвам, че гореспоменатото важи за всички, но от абсолютно всичките познати на мен момичета само три или четири са оставали верни в приятелството си към друго момиче.

Съгласен съм с казаното, че приятелството се гради с години и руши за секунди. Както има дългогодишни приятелства при мъжете, така има и при жените. Въпросът е, че първите са тези, които издържат повече.

П.С. Приятелство между момче и момиче е или мит или краткотрайна прелюдия, която рано или късно ще прерастне в красива любов или злобна раздяла.

Да, има изключения винаги, но от всичките видове създавания и разрушавания на приятелства, на които съм станал свидетел, съм разбрал, че само жените могат абсолютно безкористно да си забиват нож в гърба една на друга, колкото и големи дружки да са си били преди има няма два часа!

Ако си чел предишните ми постове, би трябвало да си разбрал, че аз също съм на мнение, че мъжкото приятелство е по-истинско и по-трайно. Обаче и тук има изключения - мъжете също така умело могат да забият нож в гърба на приятеля си, както и момичетата. Давам ти веднага един пример от пазника за Нова година (2005-2006г.). Та едно момче доведе гаджето си на купона. След малко повече алкохол най-добрият му приятел преспа с момичето. С цялата си наглост не си и призна. Момчето така и не разбра за измяната и сега, когато пак са заедно с въпросното момиче, "приятелят" се противи на връзката. С какво право? И не е ли малко нагло от негова страна? Та...има предателства и от момчета, това, че са рядкост, е друго.

П.С. Приятелство между момче и момиче е или мит или краткотрайна прелюдия, която рано или късно ще прерастне в красива любов или злобна раздяла.

Това, че на теб не ти се е случвало, не означава, че няма такова приятелство. Не само аз, но и други съфорумци споделиха за такива взаимоотношения. Между другото, трябва да пробваш и ти - едно такова приятелство може да ти повлияе положително :cheers:

Естествено, че има гадни предателства и от мъжка страна- това няма да го оспорвам, даже мога да изброя и аз интересни случки с подобни предателства, но както каза и ти , usmivkata v, те са много по-рядко виждани в сравнение с женските такива!

Това, че на теб не ти се е случвало, не означава, че няма такова приятелство. Не само аз, но и други съфорумци споделиха за такива взаимоотношения. Между другото, трябва да пробваш и ти - едно такова приятелство може да ти повлияе положително tongue.gif

Случвало ми се е три пъти: 1ят път след три години вярно приятелство 'тя' ме предаде грозно; 2ят път другата 'тя' задълбочи чувствата си към мен, а аз я имах само за приятелка, и за жалост нещата приключиха с много сълзи от нейна страна и после не можеше да ме има само за приятел и спря да ме вижда;3ят път е сега- имам много вярна приятелка от 4 години и знае всичко за мен, имам я като втора сестра (защото вече имам една, хаха) и засега всичко е идеално laugh.gif Но не знам какво ще става занапред :rolleyes:

Ами това означава, че не трябва да си толкова скептичен към приятелството си с момиче. Може третата ти приятелка да се окаже специална и с нея да се получи едно истинско приятелство. Аз например съм по-склонна да споделя нещо с момче, отколкото с момиче (като знам какви сме cool.gif ). И знаейки, че момчетата са по-добри приятели, се старая да запазя взаимоотношенията си с тях. Надявам се и твоята приятелка да мисли така и да се старае да съхрани връзката ви :baby:

А дано :baby: Както се вика, винаги си има 1ви път laugh.gif

Според мойто лично и скромно мнение мисля че мъжкото приятелство е по-истинско от женското.Свидетел съм на много женски приятелства но само когато са заедно.Едната да се махне и веднага почва да и "забива нож в гърба" А като се съберат много на едно място и почват да заговорничат с/у друга която не е там и така.Докато ние мъжете въобще не сме така.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.