Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова Конфигурация. Помагайте

Featured Replies

• Автор

И сега като чета за тия проблем с дъната, какво да правя ? Сякаш е най-добре да изчакам още 2 месеца и да видя как стоят нещата тогава ?

За тези два месеца чакане най-много да ти мине кефа и да се откажеш .  При всички случай дори и да има известни кусури по биосите , ще пуснат ъпдейти и ще ги изчистят за това време. При някой производители ще стане по бързо , при други малко по-бавно. По-добре ще става , по-зле едва ли :) Към момента аз лично срещам повече положителни мнения за Асрок и работата по техните биоси .  Ако не ти се визма 2-ра ръка дъно , аз бих скочил без да му мисля на някой по-евтин X370 Killer SLI или  Fatal1ty X370 Gaming с уговорката да ти флашнат биоса . И да набиваш пари в по-скъпо дъно за този процесор  r5 3600/3600Х , всички сме на мнение ,че файдата няма да е голяма.

Много бързаш, не е обявено кога ще излязат дъната на MSI с 256Mb чипове. Другите производители с проблеми нещо са се покрили засега, но предполагам и от тях може да се очакват поправени дъна. Дано греша и да няма подобни драми. Не мисля, че промяната на един чип ще отнеме 2 месеца, за да се стартира производство и разпространение на дъната. Ако не ти е спешно, не бързай. Мерака минава на този, който изобщо не се е канил сериозно да направи покупка.;)

Погледни снимка на MSI BIOS и ще разбереш защо имат проблеми с паметта. Накичени, с възможност за ползване на мишка... Памет, пропиляна за "добре" изглеждащи менюта. А като си спомня какво беше менюто на AM2 дъното ми...

Ъпдейт: Дъната на MSI, с 32MB чипове на този етап са "вероятни", по думите на представител на MSI в reddit, но тепърва ще се разработват, за да работят със всички поколения Райзен на АМ4 платформата. В момента приоритет е съществуващите им дъна да получат поддръжка, което наистина е оправдан ход. Не знам какво имат да им разработват на новите, при условие, че единствения проблем е с флаш паметта, но това е положението. Мисля си, че напълно ще оплескат положението и ще ги пуснат почти заедно с бъдещите B550 дъна, което вероятно ще ги обезсмисли. Вече обмислям да сменя марката и да търся дъно X470 с по-голяма флаш памет.

Ето едно ревю на  ASUS Prime B350-Plus дъно с 3900Х . Положението никак не е добре според мен . Точно при врмите градусите са плашещи .  При 3600 предвид консумацията му, едва ли ще толкова зле положението.  Като цяло високия клас дъна Х370 и Х470 за мен са по оправданата покупка , поне за тези които са решили вземат/ъпгрейдват към  r7 "X" серия цпу .

ЛИНК към ревюто

Не знам какво се плашите толкова от тази флаш памет. В крайна сметка основните функции  ще бъдат включени от разработчиците дори  в биосите на  по-старите дъна. Имал съм няколко  MSI дъна (Z170 Gaming M5 , z170 Pro carbon и 970A-G43). Наясно съм с техните биоси и това колко накичени са те . Пре-спокойно ще изрежат ненужното и ще представят всичко от което потребителя има нужда за zen2 процесорите  .

Пепи, прав си за флаш паметта, но аз очаквам дъното да поддържа и рефреша на Зен2 следващата година. Обещана е поддръжка, а отсега има проблеми. Догодина как ще добавят микрокода за новото поколение? Нищо чудно, конкретно МСИ да зарежат дъната с 16МБ чип и ъпдейт да получат само тези с 32МБ. Затова ли се плаща? Аз бих бил готов да изгубя кича, за да получа функционалност, но на нейно място бих искал бъдеща поддръжка, било то дори само 1 поколение.

Честно казано, няма да се дават повече от 350лв за Х470, а там положението е трагично с врм, лъжене с броя фази, ползване на евтини компоненти по целите дъна. Факт, в момента съм разкъсан между 3600 и 3600Х, но се държи на прилично дъно. Тайчита и т.н. са недостижими. Дори да отпадне 3600Х, допълнителните 100лв, както казах, не стигат за Тайчи.

Автора е най-добре да каже, дали е готов да умножи бюджета х2 за такова Х470 дъно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.