Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

въпрос за харддиск

Featured Replies

tempe.jpg

hardte.jpg

като видете тези две снимки кажете според вас висока ли е температурата на харда

ако може да ми кажете какво означават тези temp1,temp2,temp3.....HD0 от първата картина(temp1 показва температурата на .....)

За лятно време е нормална температура, но си е високичка няма да е зле да му сложиш вентилатор на този хард, а другите температури са на процесор, вътре в кутията и на чипсета на дъното или процесора на видео картата незнам със сигурност кат я гледам тази

-1C biggrin.gif

Със същия диск в момента ми е 41 градуса при отворена кутия и въртящо се вентилаторче, така че нормално е в тия жеги.

Като ги гледам,въпреки топлото време,температурите са високи за компютър в idle режим .Първата темп. вероятно е на проца ,втората - на дъното ,останалите - не са валидни вероятно,последната - на харда определено е много висока за Сийгейт. Съвета ми е една перка отпред да духа на харда и една отзад на кутията да вади топлия въздух cool.gif Има вероятност датчиците да не показват вярно - това зависи от дъното,ама като не си казал какво е .... :yanim:

Малко ме съмнява да са верни температурите, то и аз съм се пообъркал коя температура за какво е. В Евереста какво ти показва?

Аз като си затворя кутията и отива температурата към 50 и ако не бях и с вентилатор... :yanim:

В тия жеги и Seagate не одържат, така че ако нямаш вентилатор трябва да сложиш.

Това е при мене в момента

Темп. в стаята 28 *

Да не би първата температура да е на дъното, а втората на процесора?

Приблизително такива ми бяха температурите миналото лято...ех времена!!

Сега са със 10-ина градуса повече - голяма жега!

Да не би първата температура да е на дъното, а втората на процесора?

Приблизително такива ми бяха температурите миналото лято...ех времена!!

Сега са със 10-ина градуса повече - голяма жега!

Така,прав си - първата е на дъното ,втората - на процесора

А последната е на харддиска cool.gif

Моят процесор и хард смятам че е много нормална за тази жега.Но ако има и венилатори няма да е лошо за една система е добре да е възможно повече студено.
tempe.jpg

hardte.jpg

като видете тези две снимки кажете според вас висока ли е температурата на харда

ако може да ми кажете какво означават тези temp1,temp2,temp3.....HD0 от първата картина(temp1 показва температурата на .....)

Ееееееее, качи снимките на http://img16.imageshack.us

С това store3.data.bg си оставам къртица.По идея най-набедените дъна за измислени стойности са на Жигабайт.

За вас братя българи не знам, но аз съм по-близо до Африка.И в най-тежката ми машина 6 вентилатора духат супата.Без тях дискът се пържи до 54'С, а с тях кротува на 32'С, като "зайчарника" не се гаси.Бъдете осторожни като в руско метро.Не стойте със скъпи шапки до вратите на вагоните, защото в момента на потегляне и затваряне на вратите поразяваща ръка ви гепва шапката направена от норки или полярна катеричка за 500 евро да речем и какво, почвате да веете грива в мразовитата нощ.

Та за духалките.Не правете компромиси с евтини такива.Когато са близо до коравия диск да му духат, те внасят вибрации, защото са неб*лансирани.Жълтите братя им дреме на хастара на шлифера, важното е да е евтинджос.От вибрасиона четящата глава се разкеква и го заорава като мотика.И тогава какво? Чичко бад сектор и аре в тръстиката.Ние сме патили и ние знаем, затова ви разказах приказката за червена шапчица.Бях решил и фотогалерия да ви спретна, но се замислих дали някой няма да се възмути, че пак давам обяснение за нано технологии. icon1.gif

С здраве да си пиете ракията.

• Автор
Като ги гледам,въпреки топлото време,температурите са високи за компютър в idle режим .Първата темп. вероятно е на проца ,втората - на дъното ,останалите - не са валидни вероятно,последната - на харда определено е много висока за Сийгейт. Съвета ми е една перка отпред да духа на харда и една отзад на кутията да вади топлия въздух cool.gif Има вероятност датчиците да не показват вярно - това зависи от дъното,ама като не си казал какво е .... :clap:

дъното е ASUS A7N8X-X NF2/DDR400

ЗА това дъно нормално ли е?

plioko почти същото дъно с AthlonXP 2200+

температурите са:

--------[ Датчик ]------------------------------------------------------------------------------------------------------

Свойства на датчика:

Тип на датчика Asus ASB100 Bach, Winbond W83L785TS-S (SMBus 2Dh, SMBus 2Eh)

Дънна платка Asus A7N8X

Засечено отваряне на кутията Не

Температури:

Дънна платка 28 °C (82 °F)

Процесор 42 °C (108 °F)

Диод на процесора 59 °C (138 °F)

Seagate ST380011A 32 °C (96 °F)

Вентилатори:

Процесор 2410 RPM

Захранване 2109 RPM

Стойности на напрежението:

Ядро на процесора 1.60 V

Aux 1.60 V

+3.3 V 3.26 V

+5 V 4.89 V

+12 V 12.36 V

-12 V -12.46 V

-5 V -4.72 V

кутията е черна и я пече слънце

Ми моя Seagate е същия и сега се пържи на 48 градуса. От 1,2 седмици се каня да му взема вентилатор ама май май вече му е време, че много взе да грее :clap: Май и ти ще трябва да направиш същото :clap:

saentist, колко е температурата в стаята където се помещава този комп, моя през зимата на изключено парно вади такива показания :ph34r: .

Profruit, пиши нещо по въпроса с темата дето я зачекваш, да се ограмотим малко. Аз сега използвам охлаждане за харда Spire, сваля температурата с 13-15 градуса, върши работа, в аптеката не казаха да има странични ефекти ...

Това е при мене в момента :wors:

Кутията е затворена

Темп. в стаята 28 *

При Темп. в стаята 28 * на процесора не е възможно да бъде 26* освен ако не е използвано фреоново охлаждане или елемент на Пелтие,но в този случай температурите биха били по-ниски.

По принцип за харда температура до 60C не е фатална, но все пак му сложи един вентилатор, продават ги във всеки компютърен магазин, не са особено скъпи, повечето са около 10-20 леа. Аз имам подобен на моя хард и държи температурата между 20-30C.

Редактирано от myd (преглед на промените)

При Темп. в стаята 28 * на процесора не е възможно да бъде 26* освен ако не е използвано фреоново охлаждане или елемент на Пелтие,но в този случай температурите биха били по-ниски.

И защо да не може? Кое му е невъзможното? angry.gif

Редактирано от GFreeman (преглед на промените)

Първо - кой е казал,че датчиците на дъното измерват правилно температурата angry.gif ( температурите не съм ги мерил с мултицет ).

Второ - При създаден СИЛЕН въздушен поток вътре в кутията + въздухопровод на охлаждането на процесора,който тегли свеж въздух отвън - коя е причината температурата на проца да не е по-ниска от тази на околната среда ?

Поздрави :)

Преди и при мен датчика показваше температури от порядъка на 25-30 градуса и то за клокнат AMD Barton, като сложих последния Bios набързо се оправиха +20градуса biggrin.gif

Иначе в idle режим за сравнително мощен процесор 25 градуса с водно охлаждане могат да се поддържат :rolleyes:

Първо - кой е казал,че датчиците на дъното измерват правилно температурата angry.gif ( температурите не съм ги мерил с мултицет ).

Никъде не съм твърдял,че датчиците измерват правилно температурата,напротив извода който може да се направи от моят пост е че едно от двете измервания е неточно(неточно е измерването или на темп. на стаята или темп. на процесора).

По вероятно е грешката да е в датчика на процесора.

Второ - При създаден СИЛЕН въздушен поток вътре в кутията + въздухопровод на охлаждането на процесора,който тегли свеж въздух отвън - коя е причината температурата на проца да не е по-ниска от тази на околната среда ?

Поздрави :)

Причината е от ясна по ясна.Изтегления свеж въздух е с температура на околната среда.Ако процесора е с по-ниска температура то ще настъпи затопляне на процесора.Топлинната енергия винаги се движи от среда с по-висока температура към среда с по-ниска температура.

Поздрави ;)

Преди и при мен датчика показваше температури от порядъка на 25-30 градуса и то за клокнат AMD Barton, като сложих последния Bios набързо се оправиха +20градуса biggrin.gif

Иначе в idle режим за сравнително мощен процесор 25 градуса с водно охлаждане могат да се поддържат :)

И със водно охлаждане не могат да се постигнат температури по-ниски от тази на околната среда.

Тази вода се загрява от процесора и при циркулирането си се охлажда максимум до температура на околната среда.

Уф, сега пак ще си говорим за физични закони ,които нямат нищо общо с темата . Виж,приложната физика ще потвърди твърденията ми :)

И понеже темата е приключена я затварям !

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.