Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Bozhidar Denkov

Предлагат 500 лева глоба, ако сами си ремонтираме колата

Препоръчан отговор


Предлагат 500 лева глоба, ако сами си ремонтираме колата

Друга идея е да се въведат по-строги мерки срещу сервизите фантоми – или до 5000 лева санкция

https://fakti.bg/bulgaria/397395-predlagat-500-leva-globa-ako-sami-si-remontirame-kolata

Цитат

 Ха ха ха,поредната простотия сътворена от тъпите политици.

Сервизи фантоми......в същото време частни пунктове за преглед..... Що ми се струва, че преливат от пусто в празно само да затворят бизнеса на един и да дадат п*р*ъст в ду**пе*то на друг......!?

интересно ми е как ще глобиш фирма фантом, не с 5000лв, та дори с 500000лв.??? Как ще стане това, като няма да е никакъв субекта и реално няма на кого да се качи тая глоба. Пълни простотии са това. Отделно, че този закон ще се използва да се вдигнат и без това надутите цени от сервизите, щото видиш ли само и единствено те ще могат да ти предложат тази услуга....

И ся кво, ремонтирам си колата пред блока,некой съсед ме вижда,звъни в милицията,идват куките пред къщи и ме глобяват така ли? няма да ви пс*ув*а*м рано рано сутринта

Има една хубава българска приказка - петстотин ци*р*ея да му излязат на за*дн*и*к*а на този, който е измислил тази простотия!!! Той българинът едва оцелява. Едва успява да скърпи някакво возило, за да може да живее що-годе нормално, а разни неадекватни ол*и*го*фр*ен*и непрекъснато измислят някакви простотии, за да можело "само който може да си го позволи да притежава лека кола", 95 % от народа - в автобуса. Не мога да разбера тези "мъдреци" болни хора ли са или са просто из*р*о*ди?...

Браво на генерал Борисов! Какво е това, сам да си ремонтираш колата, кой го прави? Какви са тези навици от каменната ера. Хора, заможни сме вече, не ни отива това нещо. Писаха оня ден какви са заплатите, стигат до 36000 лева месечно. Ако чужденец види такова нещо някой седнал сам да си ремонтира колата. Не трябва да се излагаме така. Отиваш си във фирмени сервиз, пиеш си кафененце, оправят ти колата и си тръгваш. Това е.

 Да въведат най-после глобата " Шофьор " на километър изминат път само защото си с автомобил и с " Биг Брадъра " да я отчитат. Искат да те оберат и до съсипят . Това ще компенсира редовното вдигане на депутатските заплати и намаляване на субсидиите . а тебе Народе кучета те яли. Който не може повече да хваща пътя за друг свят или оня свят. И третата му опция е да се циганизира - спира да плаща всичко , ревва за помощи и си прави каквото иска . В затвора колко ще вкарат и колко са вкарали ? Спряха ли да карат без шофьорски книжки след като курса стана 1000 лв без рушветите. Дали имат гражданска , винетки и т.н. за 1000 лв всяка година колите . Половината и номера нямат ,те за ремонти приказват . В кой свят --градския ли ? Измисления ? Три града и сакън да не живееш там . Ще си одран и е...

Цитат

Просто вече 1 остров не им стига и искат поредица острови ...не им стига милиард искат трилион

Тъпи са,виж че като ги хване някой по чепат журналист те само мърнкат и нямат отговор,също така нямат и елементарна обща култура- Пекин е във Виетнам.

Че тя 500 лева глоба е повече от цената на половината коли по пътищата в БГ

Явно някой сервиз няма клиенти и сега измислят тая простотия. А пък тея дато ги има да не казвам половината ама така разбират че ум да ти зайде, взимаш колата от сервиза по зле от колкото си я вкарал. Абе ...................... да не споменаваме родните ви от и....а страна.

Да дойдат да ме глобят, че си сменям изгорялата крушка пред блока.Може би под ремонт на улицата имат предвид ремонти по двигател и ходова част , след който остават локви от масло по пътя. Само за това бих се съгласил.

И как аджиба боко смърдела ще разбере че сам съм си работил по колата че да дойде да ме глоби

Но при ремонт на колата в сервиз дават поне половин година гаранция. Или две години, както на стоките в България. А не, както е случай наскоро на познат - колата ти прекъсва , отиваш на сервиз , сменят ти 5 неща, които си работят, вземат ти 300лв и накрая се оказва датчик колянов вал за 20лв.

Пари треат,,за разни работи... а се арчат с кеф !

Не в Глобата е проблема, а в РАЗМЕРА НА ПАРИЧНОТО ПООЩРЕНИЕ ако ползваме Оторизиран сервиз! Което незнайно защо НЕ СЕ СЪОБЩАВА.

Рибата се вмирисва от към главата. Ограмотете политиците, научете ги да не крадат и всичко ще се оправи.

Тиквата сега, остава да забрани да си оправяме и жените!?

Поредните тъпи идеи на "умните" политици.  тия с*ел*я*ни съвсем се са*моз*абр*ави*ха  Бре до къде я докараха тези тъ*р*т*еи у**м*ниц*и,че това го нямаше и при дру*гар*ят Тодор Живков!!!!!!

Цитат

Такива закони няма и в богатите държави, като Германия, в които много малко хора си ремонтират колите, за кеф и ако са маниаци, само тук в Бълхаристан, някой некадърен Ганьо е решил, че трябва да измъкне пари от хората!!!!
Айде Ганьо да ми каже, колко майстори имат дипломи за образование свързано с ремонти по коли, колко от тях дават гаранция и издават касови бележки или фактури, като доказателство, че сме били при тези кожодери и некадърници!?
Всеки е бил потърпевш от тези измислени сервизи, където някой прост мастор ти обира парите и пак си тръгваш с проблема. 99% от масторите в Бълхария работят на принципа, проба-грешка, сменят всичко наред , докато накрая уцелят частта, която прави проблеми, така, че е МНОГО ПО СИГУРНА КОЛА, която е ремонтирана от собственика си, отколкото от някой мошеник, който на всичкото отгоре слага и най-евтините части, МЕНТАЦИ!

С 1000-1300лв заплати,кое по напред запълним в семейния бюджет.В Бълхария само глоби ,никакво развитие няма.По Турско е имало данък десятък,а тук и сега отвсякъде те чака ТЕСЛАТА

Аз нямам доверие на сервиз да ми ремонтира колата. Отидох в сервиз бившия "Хенри Форд" зад техникума в София за да ми сменят съединителя, като си занесох нов пълен комплект. След ремонта отделяше много ниско и едва се превключваха скоростите и от сервиза ми казаха че е така защото е още нов. Вече 5 месеца положението си е същото и предположението на майстори от други сервизи е че изобщо не е сменян съединителя а само лагера и че новият комплект е продаден на друг.

Смяна на спукана гума на пътя ремонт ли е :))

Много ясно, че е ремонт. За целта трябва да изчакаш мастора от лицензираната верига сервизи "Герб" ЕООД, да дойде и срещу 500 лв ще ти смени гумата, ти не трябва да пипаш там, където не ти е работа, защото там прибира Герб!
Ще сложат ръка, каквато на плажовете, така и на сервизите, ще ги лицензира тяхна фирма и техни фирми ще извършват услуги, собственици ще са мутри, като концесионерите по плажовете. Схемата на Герб(СИК) е ясна, още от време оно.

Преди доста време ми се наложи ремонт на бракмата и разбира се се обърнах към сервиз. Ами след това понагоряваше возилото доста и други зорища се появиха., като трябва да уточня че не всички бяха от сервиза, но реших покрай другите неща да направя и една ревизия на това, което са сторили "майсторите". Ами това , което открих на тема как точно е свършена работата беше потресаващо. Преди започна това обаче бях пак при тях и ми казаха : това трябва да се смени, онова е старо и затова. Нищо подобно нищо не съм сменял, а след ревизията и извършени от мен няколко важни корекции, след като прочетох и малко литература по въпроса разбира се всичко си дойде на мястото, а горенето поне с 20% надолу. Иначе наистина стара е бракмата и плаче за вторични суровини, но пък върши работа и след като смених майсторите ми излиза и евтино. Обещавам ако спечеля някой джакпот от тотото, защото от работа няма как да стане поне в България, да я сменя с нова и да ходя по най-скъпите сервизи с най- големите "Майстори" , да си плащам като поп калпавите ремонти и да не правя ревизия или въпрос по темата "какво ми е извършено и как" честно!

Какво значи сервизи фантоми? Когато отида в голям оторизиран сервиз млади момчета завършили някакво средно образование подменят части и агрегати без да се замислят какво правят. Често се случва да тръгнеш с незавити болтове, докато в сервиза "фатнтом" ако майстора е читав отстранява дефекта и носи отговорност за свършената работа.

Няма такива ол*и*го*фр*е*ни. Неко*м*пете*нтн*и, бав*нор*азв*ива*щи се ма*лоу**мн*иц*и са станали политици и творци на закони. Вие сте много, много сл*а*б мат*ериал! Ама директно ще ви го кажа и в очите ако срещна някой от Вас у*мн*ици - Вие сте нек*омп*етен**тни! П*исна ми от оли*го*фре**ни ж*ад**ни за власт!

Цитат

Доволен клиент от фирмените сервизи  ****  То това добре си го намислил , само че ... знаеш ли как много често само си пиеш кафенцето и после плащаш едни 2-3 хилки за несвършена работа...един случай със мен-купих си ''Фабиа'' преди години и смяната на маслото ставаше само във фирмения сервиз , за да не губя гаранция. Ха сега познай защо ми блокира мотора след 4 -та смяна на масло във ''фирмения'' сервиз и в какви при*кл*юч*ен*ия ме вка**раха тия ид*и*от*и. PP-оставям ти за дом*ашно кой се*рв*из в София е фи*р*мен на ''Шко*да''.

А каде е контрола на авточастите, ментета. После глоби и гаранция

А защо най-добре не забранят изобщо на средностатистическия човек да кара кола и накрая всичките ма*й*му*ни да се наб*утаме в 30-годишните рейсове на градския, в които няма климатици и шофьо*рите ня*мат да ти пр*одадат едно кир*л*иво бил*етче? Даже и като законопроект го виждам - "забрана за управление на автомобил на всеки човек, с месечен доход под 3 600 лв". Да не говорим, че масово комшиите, дето ремонтират колите на хората от целия квартал в гаража са в пъти по-кадърни от чичковците с гащеризоните във фирмените сервизи, а и ти взимат пари само за работата... Ама карай да върви... Вече съвсем заприличваме на бананова република... Но поне си имаме европейски стандарти, нищо че още си взимаме мижавите български заплати... Живи и здрави

Тиа педал*л*лли в парламе*нта друга работа си нямат само гледат да мач*кат нар*ода скоро време трябва да играе ге*га**та.

Аз няма да позволя на некъд*ърн*ици, да ми рем*онтират колата! Не ми пука, фирмите на мутр*ите какви закони ще сът*ворят, защото тая няма да стане!!!

Относно спирачна система, кормилна уредба и монтаж, настройки и поддръжка на АГУ, и метанови уредби съм ЗА, да се обслужват само в професионални сервизи, но за всичко останало можете да вървите на п.ч.а си л.л.на!

Същото се случи и на мойта Румстър, уж за накладки, дискове, нищо не сменили, следващият майстор се чудеше как са взели парите и.. бегай! А си бяха чисти 300 лв като не дават и гаранция

Всеки ден се убеждавам ,че ни управля**ват едни от най про**ст**ите в цел*ия с*вят

Нека първо Господа управляващи те помислят Как да вдигнат доходите на българския гражданин и след това да го задължават да се ремонтира автомобил в сервиз защото това не е по силите на мизерните заплати които получаваме

По тази логика трябва да се затворят и всички магазини които продават авточасти и частите да се доставят директно от сервизите.......тогава ди*вот**ия*т*а ще е пълна

Язе ако тръгнем с беенвето по сервизи начи требе да фалирам отсекъде !!!Покрай него съм станал текъф специалис че основен ремонт си правим сам на двора за нема и два дена !!!!

Като прецакат свободния достъп до частите ще имат право на сервизите и как си я попрайш

Аз пък искам някой майстор да мие колата

боку тъпото да затегне контрола за год. тех. преглед !Минават всякакви трошки и кат не ги виждат,че се разпадат на пътя..... плюс еко норми -така ще хванат и чипосаните! Нали ти трябват пари за самолети бе тикво ,а разни хайванчета ти плащат за 150 коня и форсират на 400...

Абе тия на маймуни ни направиха! Избиха свинете! Изгониха децата! Измориха пенсионерите! Сега и колата си не мойш ремонтира като се повреди. Абе Бойко, аз само деца ли трябва да правя бе? То циганите само туй правят, ама и ние ли бря? То бизнес, бизнес, ама на българина едната ракия от джанки му остана и да си ремонтира московеца у двору. Не мой тъй, еййй! Че ти видял ли си българин да не лежи под колата бря? То ако има такъв, ще е у парламенто, или ща дай много крал ръйш! Бащице, недей пипа ракийката и единственото удоволствие на българина да си ремонтира москвето! То за друго пари нема - поне ремонтчето да излезе поп ефинко...

 А стига бе!Тоа съвсем изтреще!!Ми колата си е мойта и ако искам не само ще я ремонтирам,но ще я разглобя и сглобя наново или ще я запаля насред мегдана!!За назидание и отмъщение на тъпунгерите като този тук!

То това е като със новите данъци за старите коли! Ще ви взимаме повече данъци щото карате стара кола!

Разбрах те правилно и новото предложение дава отговор на молитвите ти! Всички сервизи на лицензионен принцип , изискване за квалифициран персонал, гаранция за извършен ремонт, съхраняване и отчетност на вредните материали след ремонт (акумолатори, смазочни материали, гуми, антифризи, фреони ) въвеждане на сервизна история, край на въртенето на километражът! Отпадане на частите менте заради тази проследяемост и гаранцията за ремонтът.

Колко ще бъде глобата на сервизите за безбожно скъпото гаранционно обслужване (изнудване)

Водачите ще се улеснят ако се премахнат нотариусите кръ*воп*ии*ци от системата и номера на колата да си е твой слагай го където искаш.

Цитат

Който не може да си позволи няма да кара Аз съм ЗА с 2 ръце !!! Не да ми се чука и блъска по цял ден пред блока от сутрин до вечер  Ми недей да живееш в блок, доколкото разбирам можеш да си го позволиш.

Жена ми имаше Корса 3 цилиндрова и двигателя и направи проблем - ту пали, ту отказва, като запали се чуди да гасне ли или да работи, прекъсва. Дръпнахме я до сериозен сервиз и "специялиастът" я закачи на компютъра. Прегоряла гарнитура между първи и втори цилиндър. Насочи ни към сервиза на Опел. Там казаха че с шлайфане и т.н . Ще излезе към 1000 лв. Колата струваше 1300.
От там я дръпнах до един познат - гаражен монтьор. Още като я чу какво прави, отсече - ангренажената верига заминала. Смени я заедно със зъбчатите и другите части покрай нея и готово. Между другото бях купил гарнитура. Тъй я продадохме след 5 години, с гарнитурата в багажника.

Обслужване на Пасат 4 в сервиз 700 лв само обслужване от мене 320 лева. Е де да ида.?

Резервните части в България са по скъпи от Англия и Унгария. Може да е така и другаде, но за тези двете страни съм сигурен. Купувам от там. По понятни съобръжения.

А кой ще каже, какво да правим със сервизите, дето уж ти правят колата, а после се оказва, че са ти направили заготовка да се пребиеш като куче. Миналата година хвърлих сума си пари за едни ремонти, щото просто нямам време да се занимавам и с това, а се оказа, че по-добре да в**зе*ма пу**ш*ка*та и да ида да ги из*по*за*ст**р*еля*м ти*я уб*ав*ц*и. Извадих късмет, че ми срина съединителя на градско и карах леко. Като погледнах после и спирачните маркучи и направо "отидох да ми леят куршум". Иначе "старите части" ти връщат и кутиите от новите и ти не лазиш под колата, щото е "ремонтирана в сервиз" .......:(((((((

Да не си гледаме сами децата,
да не си ремонтираме сами колата...,
да не си гледаме сами прасета,
От утре да не си чу*к***а*ме са**ми же**ните ....
Пари им трябват на управляващите.
В Русия имаше крепостни селяни,
а в ЕС сме феодално зависими селяци.
ДОБРЕ СИ БЯХМЕ ПРИ ,,ТАТО,,
Определено имахме някои свободи за които в ЕС може само да мечтаем. Също, както и Руснаците мечтаят за ЕС.

Не е автомобил, генератор. Нося го в оторизиран сервиз. Р*ай*д**ър, няма защо да крия. След един месец не го бяха погледнали, и трудно го намериха в халето си. Но пък ми поискаха 25 лв.
За диагностика. Карбураторът бил за смяна, казаха трицифрена сума. Отказах да им дам пари и си прибрах машината. Отидох при селски неоторизирани майстор. Той впръска малко газ в карбуратора, който се беше запушил през зимата. И генераторът тръгна. До*тук с отор**изи*раните нека**дър**ни*ци. За ни*що не ста*ват, не всички. Но дос*та от тях.

Абе някой знае ли къде дават лицензи за чу**ка.е на чуж*ди же**ни.
Щото ше трябва, на там вървим.
Аз си резерви**рам полови**нките на тези дет*о ги мис**лят тези про*д*тотии.!!!!

Абе брат, само не питай !! И на това ще му намерят колая, жена ти -хубава - грозна - няма да имаш проблеми.Ще я оправят, че и ще те глобят !? Само не питай, че и аз съм индивидуалист . Както е тръгнало - не се знае какво ще измъдрят !!

пичове, не се шашкайте от тия гръмки и глупави заглавия, никой не може да ви забрани да си разваляте или оправяте личната кола, ваша си е и ше си я правите или разваляте колкото си искате и можете, нали и аз хляб трябва да ям, а имайки предви какви "майстори" има, страх ме е да ходя на лекар, верно, що не погнат скапаните лекари и да им отнемат скапаните права за цял живот

Аз да попитам "ум*ни*ците" които са изм*ислили под*обна гл**уп*ост. Кой ще глоби ид**и**ота , който след смяна на тампони на носачи, не ми затегна болтовете на предните гуми. Кой ще глоби оторизир*ания май*стор, който при смяна на масло ми превъртя резбата на пробката. Кой ще глоби буш**мен*а който ми смени задни дискове с по-голям размер и беше тръгнал да ги "позАпили" Уеко и че станат (мал**ко го би*х, не ефе*кти*вн*о). Заради под*обни ма*йстори и такива които работят по системата "проба-грешка" започнах сам да си правя колата. И да ме глобят , пак ще ми е по-евтино и безопасно.

Кърлеж с колесар Викаш пътна помощ да ти изваи резервната гумата от колата и да ти я смени, защото нямаш динамометричен ключ да си завиеш гайките съгласно Repair manual-а :)

Червената шайка-терористи. БСП-партията на милиардерите-капиталисти, "заграбили алчно на човека труда". Те изгониха децата и измориха пенсионерите. Виж мутренските хотели на лайноморието. Построени са със заграбените от БСП/БКП пари за пенсиии.

Пак гласят яко ре*кет и гър*бен*е на нар*ода. всичко в България се пр*ави наш*ите мом*чета да нап*ъл*нят гу*ша*та, и никога за благото на бе*дният народ

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Цитат

Предлагат 500 лева глоба, ако сами си ремонтираме колата

И дървото гризваме хората в градовете без гараж.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не 500,  5 500 да я направят.  Този овчия народ колко вълна е дал и колко още има да даде. И пак си гледа пастира като пътеводна светлина.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 8 часа, Bozhidar Denkov написа:

Предлагат 500 лева глоба, ако сами си ремонтираме колата

ДенГoff определено по ЪпсурдъД тъ Ви признавам ... :) 

Направо ставате за сценарист към излизащото от ефира шоу на Слави Трифонов ... :) 

Защо ли Денгoff, защо ли ... а, защо ли ... :) 

Ех, как не са Ва открили, та да забавлявате не само този форум, а и цяла България.... :) 

Благодаря Ви! Разсмяхте ме ... :) 

 


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Че и една камара коментари изпляскал - пък после модовете намират вина у други само не и в денков, какво, що, той все по правилата разбираш ли.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...