Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Психологическо изследване - употреба на марихуана

Featured Replies

преди 58 минути, Maleficient написа:

След дълъг период на употреба, стават разсеяни, отнесени и блуждаещи.

Сега може би да разбереш моя пост и връзката му с темата.  Що за глупости би могъл да изпише един индивид в напушено състояние.  Не казвам,  че въпросния е бил напушен,  но ефекта е същия - процеса на мислене се забави или изчезва напълно а с това и възможностите за реална преценка на ситуации.  Защото нормално мислещ човек няма да тръгне да обяснава на хора, които реално не познава какво могат да правят и какво не,  камо ли жалката истина за тях да констатира,  защото в един момент може да се окаже, че обяснява основите на католицизма на папата.  

Сега да не помислите, че съм папата,  не съм.  

преди 6 минути, Michigan111 написа:

Сега може би да разбереш моя пост и връзката му с темата.  Що за глупости би могъл да изпише един индивид в напушено състояние.  Не казвам,  че въпросния е бил напушен,  но ефекта е същия - процеса на мислене се забави или изчезва напълно а с това и възможностите за реална преценка на ситуации.  Защото нормално мислещ човек няма да тръгне да обяснава на хора, които реално не познава какво могат да правят и какво не,  камо ли жалката истина за тях да констатира,  защото в един момент може да се окаже, че обяснява основите на католицизма на папата.  

Сега да не помислите, че съм папата,  не съм.  

О! Засегнат сте от мнението на някакъв непознат, че сте имал четворка по математика? А аз си мислех, че от иронията ми за таратора ... Зарежи!

Все пак, размишлявах по въпроса за математиката, и мисля, че това е доста повече от смятане или учене на уравнения с неизвестни. Акцентът е в Решаването -рршението на задачата. Развиваш логиката си и последователност и поредност от алгоритми, които дори и да не осъзнаваш, впоследствие са ти основата и принципът, по който формираш собствени алгоритми и матрици.

И, да когато мозъкът ти е поомекнала и осмърдян на тревица, язък за наученото и усилията.

преди 1 час, Maleficient написа:

О! Засегнат сте от мнението на някакъв непознат, че сте имал четворка по математика? 

Всъщност имам 5, и в дипломата за средно образование и в тази от университета  (средно за всичките математически щуротии).

Четворкаджия беше условно понятие,  защото нито съм се стремил да ставам математически вундеркинд,  нито съм учил колкото да мина с 3. 

И не , не съм се засегнал,  защото си знам способностите,  които вероятно са по големи от неговите.  Просто ми става смешно как някои индивиди,  със самочувствие вероятно без покритие,  обясняват на други,  които не познават,  какво могат и какво не. 

преди 1 час, Maleficient написа:

Все пак, размишлявах по въпроса за математиката, и мисля, че това е доста повече от смятане или учене на уравнения с неизвестни. Акцентът е в Решаването -рршението на задачата. Развиваш логиката си и последователност и поредност от алгоритми, които дори и да не осъзнаваш, впоследствие са ти основата и принципът, по който формираш собствени алгоритми и матрици.

Вероятно е така, не го отричам.  За това казах,  че за мен е по важно,  че съм си формирал собствените алгоритми и умея сам да си смятам и да си подреждам матриците и последователностите на сметките за да получа резултата, който ми е необходим,  вместо да назубря теорията и да се гордея с титлата "математик на годината", а като ми потрябва нещо елементарно да тичам за калкулатор и сборника с формулите.  Ама иначе съм математик 😂

преди 3 часа, Maleficient написа:

И алкохолици съм наблюдавала, за организма пораженията са по-сериозни, сърце, черен дроб, бъбреци, НО не и за мозъка.

Не, не, не и пак не - мен точно това ме изнервя при .... то даже не е нужно да са станали баш алкохолици, ами просто по- редовно къркащи да речем. Значи, като ми разкажат една и съща история пет пъти за два часа, сто пъти за един, и ми идва да им изпия пиенето, че да им покажа как се стои на един крак. Като зациклят на една информация и край - не отлепя братче, даже всеки път се почва с "а бе ти знаеш ли, че", че от де да знам цели пет минути минаха откакто не си ми го казвал.

преди 5 часа, Shiniasu написа:

Ами тази анкета очевидно е правена с друга цел ...

Възможно е въпросите да са такива - повтарящи и объркващи - за да се провери степента на концентрация при марихуанаджиите. Да оставим настрана, че ако е така с мен удари на камИк, но и въобще да не употребяваш джойнт, то резултатите ще бъдат същите, поради което първите няколко въпроса се оказват подвеждащи за самия изследовател.

преди 23 минути, insec написа:

Не, не, не и пак не - мен точно това ме изнервя при .... то даже не е нужно да са станали баш алкохолици, ами просто по- редовно къркащи да речем. Значи, като ми разкажат една и съща история пет пъти за два часа, сто пъти за един, и ми идва да им изпия пиенето, че да им покажа как се стои на един крак. Като зациклят на една информация и край - не отлепя братче, даже всеки път се почва с "а бе ти знаеш ли, че", че от де да знам цели пет минути минаха откакто не си ми го казвал.

Твое право си е, да не се съгласиш с моите наблюдения, с моите очи, с моя си разсъдък анализирани, а мое задължение е, свободата да не отразя твоето несъгласие с моите констатации.

Би имало вариант, ако познавахме едни и същи хора злоупотребяващи или само редовно употребяващи алкохол, и тогава примерите да са: Абе, не видя ли в какво се превърна Кърпачев?!- и аз да ти отговоря, че Кърпачев на 15 е претърпял тежка катастрофа, след мозъчна операция едва го спасяват, и от тогава има ментални отклонения.

После да отбележа, че това с краткосрочната памет, е вследствие на старческа деменция или просто деменция, но не е свързано пряко с употребата на алкохол.

Като цяло, поддържам тезата си, за по-съществената вреда на марихуаната. 

Редактирано от Maleficient (преглед на промените)

Старческа деменция при хора до 30 годишна възраст - може, ала това е в подкрепа на моите наблюдения.

Разбира се, както винаги пак е до човека, щото например никога няма да забравя как пиеше пра-- дядо ми - човека всяка вечер обръщаше по една кана белгяна (една чаша ми е достатъчна, за да почна да пея хайдушки песни) и като я гаврътне казва "аз си сръбнах", и до тук. Мисъл, памет, поглед, движение остават ненарушени. Ма той си бе от старата гвардия, на 80+ години два метра мъж, над сто кила и шкембе няма, чувалите с царевица ги носеше по два. От него впрочем съм запомнил, че мезето мори пийенето - само, че говореше за истинско мезе, а не за фъстъчки, пък жули ти по един литър Джони, направено в гаража на бай Минчо от Левски и се надявай, че мозъка ще е ок.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.