Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

SecureAPlus Freemium,проблеми,решения

Featured Replies

Взеха да бъгват и крашват браузърите ми -време е да се деинсталира Сепчо.   Това сингапурче вероятно ще е най-добре в комбинация с безплатната стена на Комодо. Това смятам да оставя за по-дълго.

• Отговори 101
  • Прегледи 16,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нали се сещате, че тези енджини са само облачно базирани (взети назаем от VirusTotal)? Програмата има само 1 такъв и то ако се инсталира ClamAV. Ако се инсталира без ClamAV, SecureAplus може да работи

• Георги е с комплексно ОС образование и може да се справи с външна стена. Ти и аз ще пропуснем нещо или ще блокираме друго което не трябва. Заминаха си добрите стени. Слага се секюрити пакет. Тормоз ня

• Новото е F-Secure и интерфейса?

Публикувани изображения

преди 7 часа, attj написа:

Взеха да бъгват и крашват браузърите ми -време е да се деинсталира Сепчо.   Това сингапурче вероятно ще е най-добре в комбинация с безплатната стена на Комодо. Това смятам да оставя за по-дълго.

Недей ATTJ два ХИПС-а ще ти разкажат играта.Тествах този дует и получих серия от сини екрани,накрая деинсталирах и комотко и сингапурчо и сложих Online Armor.От него получих един вечен син екран,та се наложи да преинсталирам.Сега съм с Уин 7 без антивирусна,системата е пъргава и лети...:jumping11:

преди 19 часа, Станислав Маринов написа:

Недей ATTJ два ХИПС-а ще ти разкажат играта.Тествах този дует и получих серия от сини екрани,накрая деинсталирах и комотко и сингапурчо и сложих Online Armor.От него получих един вечен син екран,та се наложи да преинсталирам.Сега съм с Уин 7 без антивирусна,системата е пъргава и лети...:jumping11:

При теб се е било стигнало до увреждания на ползваната ОС.   Двете програми са с разнообразни настройки и се сработват добре -аз просто все едно съм заместил антивируса на Комодо със сингапурската програмка.     SEP 14  е на служебния ми компютър - той е с  Уин 7.  Без никакви преинсталации при многогодишно ползване.   У дома на ХР  засега предпочитам  сингапурчо с комодко , докато на лаптопа с Уин 8  все си царува Кихчо -360 TS,  също без преинсталации вече 5 години.

От нямане на работа днес взех, че стартирах безплатния онлайн сканер на Есет и той постави в карантинира 17 файлчета на сингапурската програмка.   Не изпълни указанието ми да възстанови файловете и бяха увредени  около половината от тях.   Заради словашкото безплатно недоосведомено недоразумение се наложи да почиствам с каквото се сетя и да преинсталирам сингапурчето.  Симантек ги разпознаваше.   Сега всичко изглежда наред.  Досега никога не съм ползвал програма с 12 антивирусни енджини.  Хипсът на Комодо и той блокира файлче на сингапурския антивирус - поне после съобразно моята преценка го отблокира като доверен.  Интуитивно усещам - тази комбинация е уникален максимум! Сканерът на Нодчо се оказва недоразвит и непрепоръчителен!

Почна се и с фалшивите тревоги - енджинът на Икарус подгони файлчета на  Gom плеър.   Другите 11 енджина едва ли и те ще си кротуват.

преди 4 часа, attj написа:

Почна се и с фалшивите тревоги - енджинът на Икарус подгони файлчета на  Gom плеър.   Другите 11 енджина едва ли и те ще си кротуват.

При мен Комодко-антивирус отдавна гони файлчета на PotPlayer.

Gom-ното и Пота са жълти-корейски творения,чиято единствена функция е кражба на лични данни на американци и бели европейци.

Достойни ученици на Поднебесната империя...:lol6:

Той и Кихчо все си лови файлчета на KM плеър и Биткомет - ама те си работят дори и като са в карантина.  Азиатска им работа.  Сингапурчо и той е от там.

SecureAPlus Freemium е само с 12 антивирусни енджина - за да станат 13 инсталирах и безплатната Panda Dome.  Добре се сработват за сега с безплатната стена на Комодо.  Не е за вярване -то можело с 13 енджина отпред и с най-добрата безплатна защитна стена отзад.  Системата лети - незнайно докога.  Весела работа!

ATTY голяма грешка си направил, вместо испанеца трябваше да сложиш мамалигара, той е на светлинни години по детект-рейтинг...

А и скоро очаквай имплозия от сини екрани...:lol6:

преди 7 минути, Станислав Маринов написа:

ATTY голяма грешка си направил, вместо испанеца трябваше да сложиш мамалигара, той е на светлинни години по детект-рейтинг...

А и скоро очаквай имплозия от сини екрани...:lol6:

Мамалигарчо ми е в като вграден в състава на Кихчо.  На друг компютър.   Защо сини екрани?  Всички контролни проверки при сингапурчо и при испанката уж са на отдалечени сървъри.  Стената на Комодко   / това всъщност си е Comodo IS Premium само без антивируса/ се пробва всичко тотално да контролира.  Системата лети, дори браузърите ми сякаш спряха да крашват.  Кефя се с 13 енджина!

Нали се сещате, че тези енджини са само облачно базирани (взети назаем от VirusTotal)? Програмата има само 1 такъв и то ако се инсталира ClamAV. Ако се инсталира без ClamAV, SecureAplus може да работи с всяка една друга програма за защита. Колкото до сините екрани пак не съм много убеден, че ще има такива, защото макар да има застъпващи се функции (като облак и стартиране в пясъчник и репутационен анализ) Comodo се води HIPS, SecureAplus се води anti-exe (макар и двете да се водят default-deny). Аз лично не виждам причина Comodo Fiewall (без антивирусния компонент), SecureAplus (без антивирусния компонент) и Panda Dome да се сработят, макар че вместо Panda бих избрал да речем Kaspersky Free (заради SystemWatcher-a и възможността да rollback-ва промени интродуцирани от ransomware). Все пак допълнителна програма като SecureAplus/VoodooShield не е съвсем излишна в това комбо и предоставя защита срещу FileLess заплахи. (Особено VoodooShield, която хваща и различни командни редове). Разбира се Kaspersky Free не е единствената безплатна антивирусна, НО спестява инсталирането на две други програми (ако не се ползва Kaspersky free в комбинация с Comodo Firewall, тогава е препоръчително да се сложи AppCheck Anti-Ransomware, който пък има и Anti-Exploit модул и спестява качването на Malwarebytes Anti-Exploit). С други думи като се комбинират програми трябва да се направи някаква стратегия, а не просто да се накачулят някакви програми като Коледна елха. :)

ClamAV също ми е инсталирана и така ползваните енджини са 13  -  макар, според мен,  Comodo IS Premium Free  само без антивируса, може и без всичките тях.  Тогава не бих очаквал фалшиви тревоги.    Всички други компоненти на безплатния пакет на Комодо са включени.  Panda Dome  не създава конфликтности засега.

преди 10 часа, Станислав Маринов написа:

Ми аз ако бодна  SecureAplus редом до Кашперски Тотал Секюрити дали ще стане мазало?

И с Клама ли да бъде или без?

Защо  не пробваш?

преди 8 минути, Станислав Маринов написа:

Ми аз ако бодна  SecureAplus редом до Кашперски Тотал Секюрити дали ще стане мазало?

И с Клама ли да бъде или без?

Без Clam разбира се. То и без това тя няма чак такъв висок detection rate, че да се натоварва с втори скенер в реално време. Иначе KIS си има всичко като цяло, но както сам видя и KSN не дъни понякога. SecureAPlus би трябвало да се сработи с него, защото е на принципа на whitelisting и anti-exe, а KIS е по-скоро behaviour blocker + HIPS + други неща. Макар че TAM модула до голяма степен обезсмисля Anti-Exe. Но то и HIPS-a на Comodo го обезсмисля. Аз по-скоро бих сложил нещо като Voodooshield и/или OSArmor и/или Malwarebytes Anti-Exploit до KIS, вместо SecureAplus, но това си е мое мнение.

преди 10 часа, Станислав Маринов написа:

защото не съм на тестовия лаптоп

Лично аз, по много причини, никоя програма на Касапчо не бих сложил при подобни експерименти - въпреки, че форматирания и преинсталации не ме притесняват. Според мен Касапчовите версии не следва да се накачулват с алтернативни уж сътрудници.  Поне аз в това нямам успехи.

Отбелязвам добро сработване на сингапурската програмка и с  360 TS на Win 8.1- активните антивирусни енджини вече са 14.   Най-могъщ си е Кихчовият - крепят го около един милиард ползватели.    Другите 13 взети заедно вероятно нямат толкова.  Това е нелош избор за хора, които няма да се шашкат и впечатляват от сложни сработвания или фалшиви тревоги.

• 2 седмици по-късно...

Сингапурската програма си е истински уникат - не ми дава днес да стартирам безплатния сканер на Касапчо.  Блокира автоматично работата на два драйвера, въпреки, че приложението е подписано от КасперскиЛабс.   След няколко потвърждения и три принудителни рестарта най-после сканерът на Касапчо тръгна и след сканиране около 2 часа нищо не намери.  Поне не се излага като  сканерът на  ESET.     Със своите енджини по параноичност сингапурчо превъзхожда с голяма разлика Касапчо и Нодчо и нека това е предварително известно на тези, които решат да го инсталират.  За мен ползването му е истинско удоволствие

преди 11 часа, .Alex&Vanko. написа:

Убу да се заключиш!

Аз така съм се заключил, че сам не мога лесно да се отключа.   Така обаче никакви буби не могат да ми гостуват и е въпрос на време да си махна суперзащитата. Просто така си нямам занимавки.  Със Сепчо и Кихчо такова ниво на защитеност не съм успял да достигна.  Трудно е за вярване - хипсът и сандбоксът на Комодо все са изпреварени от проактивния сингапурчо и бездействат в резерв.      Отбелязвам безпроблемно обновяване на сингапурската програма през същата -без деинсталиране на старата версия.   

• 2 седмици по-късно...

Георги е с комплексно ОС образование и може да се справи с външна стена. Ти и аз ще пропуснем нещо или ще блокираме друго което не трябва. Заминаха си добрите стени. Слага се секюрити пакет. Тормоз няма.

преди 11 часа, .Alex&Vanko. написа:

Георги е с комплексно ОС образование и може да се справи с външна стена. Ти и аз ще пропуснем нещо или ще блокираме друго което не трябва. Заминаха си добрите стени. Слага се секюрити пакет. Тормоз няма.

Стената на Комодо всъщност си е пакета с неинсталиран антивирус на Комодо.  Няма никакъв тормоз.Не са си заминали добрите стени. Пробвай. Работи перфектно с всички антивируси!  Лично мен най-ме кефи с все мълчащия безплатен  Rising. Защото няма фалшиви тревоги.

• 3 седмици по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.