Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

конфигурация до 1700лв с монитор

Featured Replies

• Автор
преди 16 минути, PANOV написа:

Не. Има някаква вероятност дъното и процесорът да не се разберат веднага. В hwbg форумите мисля има хора, които са подкарали безпроблемно това дъно с такъв процесор или подобен. При другите масови B450 платки също няма гаранция, че нещата ще са по масло. Такава е ситуацията в момента. Каквото и да вземеш, кажи да е с обновен BIOS.

п.п. Помисли за 512GB SSD, ако не ти трябва веднага голям сторидж. Добавянето на твърд диск е работа за 5 минути и ще ти струва 80-130лв за 1-2TB. В противния сличай става по-голяма занимавка после операционната система да мине на SSD устройството.

Добре ще включа и ССД, а за вероятността да има несъвместимост, която не би трябвало даже да минава през ума (всичко е ново, нова генерация и прочие), е доста шокиращо за мен. Добре днес ще поровя за друга кутия евентуално и ще поръчам. Пак ще постна когато река да поръчвам

• Отговори 92
  • Прегледи 4,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако държиш да ти е мирна главата, трябва да изчакаш дънни платки с по-голям EEPROM модул като MSI B450 Tomahawk Max., които на този етап пък страдат от бавен POST..

• Автор
преди 51 минути, PANOV написа:

Ако държиш да ти е мирна главата, трябва да изчакаш дънни платки с по-голям EEPROM модул като MSI B450 Tomahawk Max., които на този етап пък страдат от бавен POST..

Кой знае на каква цена ще са... Бях се зарекъл да не минавам ни на амд видео или процесори... Ще проверя дали в сайта имат право на връщане и до колко работни дни,.. не разбирам това поредното пускане на продукт за чисто и нагло печелене на пари ли е, ако има някакво разминаване между хардуерите дъна/процесори, защо тия продукти са на пазара на първо място. Някой друг да даде мнение да очаквам ли какъвто и да било проблем/и ?

Моето мнение е, щом бързаш с конфигурацията да вземеш процесор 2600 с дъно 450, защото проблемите със съвместимост на новите процесори със старите чипсети още не са изчистени. Така или иначе, 2600 е предостатъчен като производителност за това видео, а и за по-добро. Разликата реално е между 5 и 10 FPS в повечето игри, а тестовете на 3600 са правени със скъпите дъна с 570 чипсет.

• Автор
преди 2 минути, Joss Bomon написа:

Моето мнение е, щом бързаш с конфигурацията да вземеш процесор 2600 с дъно 450, защото проблемите със съвместимост на новите процесори със старите чипсети още не са изчистени. Така или иначе, 2600 е предостатъчен като производителност за това видео, а и за по-добро. Разликата реално е между 5 и 10 FPS в повечето игри, а тестовете на 3600 са правени със скъпите дъна с 570 чипсет.

еххх... що за глупост е това! Има продукт, нов при това на параза! И не е тестван със останалите компоненти... накрая интел и ще ми е мирна главата ....

Не е чак такава драма, просто производителите на дъня пестят центове от всяко нещо и се получава двустранен проблем заради преработения код на AMD. Нали искаш сглобена система - ако има някаква несъвместимост, ще ти кажат и ще имаш възможност на корекции, но при доста потребители проблеми няма. Все още е ранен етап след пускането на процесорите, това е.

• Автор
преди 1 минута, PANOV написа:

Не е чак такава драма, просто производителите на дъня пестят центове от всяко нещо и се получава двустранен проблем заради преработения код на AMD. Нали искаш сглобена система - ако има някаква несъвместимост, ще ти кажат и ще имаш възможност на корекции, но при доста потребители проблеми няма. Все още е ранен етап след пускането на процесорите, това е.

https://www.vario.bg/msi-b450m-gaming-plus-7b87-001r това дъно бих избрал... искам всъщност него, ала виждам само 2 слота за рам и 1 за видео ...

току-що, The Reaper написа:

https://www.vario.bg/msi-b450m-gaming-plus-7b87-001r това дъно бих избрал... искам всъщност него, ала виждам само 2 слота за рам и 1 за видео ...

Втори за видео няма да ти трябва и без това, но по-добре да са 4 за паметта.

B450 Pro4

B450 Gaming K4

B450-A Pro

• Автор
преди 22 минути, PANOV написа:

Втори за видео няма да ти трябва и без това, но по-добре да са 4 за паметта.

B450 Pro4

B450 Gaming K4

B450-A Pro

ок избрах, последното дъно b45-a pro... сега остана кутия само...

https://www.vario.bg/kolink-observatory-rgb-white за сега тази сякаш най много ми допадна 

http://prikachi.com/images.php?images/805/9623805D.png Така изглежда финално. Мисля че е ок, а вие ?

преди 23 минути, PANOV написа:

Той иска, ама ще трябва да се бръкне още 40 кинта, ако не се лъжа във варио не сглобяват безплатно. Сглобяването не  сложно, няма къде да се обърка човек просто.

SSR-550FX

Туй захранване е по-добро от избраното от автора и от магазина на линка е на сходна цена. Във варио същото го продават за...180 кинта:angry:

• Автор
преди 4 минути, sliderum написа:

Той иска, ама ще трябва да се бръкне още 40 кинта, ако не се лъжа във варио не сглобяват безплатно. Сглобяването не  сложно, няма къде да се обърка човек просто.

SSR-550FX

Туй захранване е по-добро от избраното от автора и от магазина на линка е на сходна цена. Във варио същото го продават за...180 кинта:angry:

значи въпросните господа, не сглобяват безплатно ??? Че аз над 2000 лева части ще поръчвам,... какво още искат, лелее...

п.п. Ти остави ами че 650ватово пак със златен етикет или както се нарича е по- евтино ...

преди 23 минути, The Reaper написа:

к избрах, последното дъно b45-a pro... сега остана кутия само...

А сметна ли, че всичко с монитор отиде на 2048лв. ?

За този бюджет взимаш вече с по-добро видео и SSD:

ASRock Fatal1ty B450 K4 AM4 
AMD RYZEN 5 2600 3.4GHz 6 CORE 12 Thread 19MB Cache 
G.SKILL DDR4 2x8 3000 RipjawsV F4-3000C15D-16GVRB 
1T Seagate SATA ST1000DM010 3 year Warranty 
ADATA GAMMIX S5 256GB M2 PCIE 
Case DeepCool TESSERACT SW-RD Window USB 3.0 
be quiet! SFX L Power 500W Gold BN214 
MSI AMD Radeon RX 5700 8G 

Обща стойност - 1 781.82 лв. с ДДС

http://nikem-bg.net/cart/61295p1r60812p1r56692p1r59704p1r63022p1r55270p1r59633p1r63143p1rf.html

+ монитор:

този или онзи.

преди 6 минути, The Reaper написа:

значи въпросните господа, не сглобяват безплатно ??? Че аз над 2000 лева части ще поръчвам,... какво още искат, лелее...

Щях да предложа конфигурацията от Скай, просто имат някои пропуски в ценовата листа.

преди 9 минути, sliderum написа:

SSR-550FX

Бъркаш - написал си в името на линка SSR-550FX, а линкът е към SSR-550FM - Focus Gold без полу-пасивна перка, полу-модулно и със 7 години гаранция. Същото нещо в Скай е 135лв.

• Автор
преди 2 минути, Joss Bomon написа:

А сметна ли, че всичко с монитор отиде на 2048лв. ?

За този бюджет взимаш вече с по-добро видео и SSD:

ASRock Fatal1ty B450 K4 AM4 
AMD RYZEN 5 2600 3.4GHz 6 CORE 12 Thread 19MB Cache 
G.SKILL DDR4 2x8 3000 RipjawsV F4-3000C15D-16GVRB 
1T Seagate SATA ST1000DM010 3 year Warranty 
ADATA GAMMIX S5 256GB M2 PCIE 
Case DeepCool TESSERACT SW-RD Window USB 3.0 
be quiet! SFX L Power 500W Gold BN214 
MSI AMD Radeon RX 5700 8G 

Обща стойност - 1 781.82 лв. с ДДС

+ монитор:

този или онзи.

видеото ми се струва доста над останалите компоненти, като производителност..., Рамта, не знам защо е толкова скъпа, кутията не ми вдъгна доверие, не знам защо

Кутията е посредствена, но това не е проблемът. Въпросът е да решиш между 2та процесора, щото само това позволява промени по видеокартата. И не, 2600 няма да ти дойде слаб, по-скоро ако има ограничения, ще са от видеото. RX 5700 в този стандартен вариант с турбината за мен не е най-оптимално решение, а още не виждам модели с нереферентен дизайн.

@Joss Bomon,

защо SFX-L захранване?

• Автор
току-що, PANOV написа:

Кутията е посредствена, но това не е проблемът. Въпросът е да решиш между 2та процесора, щото само това позволява промени по видеокартата. И не, 2600 няма да ти дойде слаб, по-скоро ако има ограничения, ще са от видеото. RX 5700 в този стандартен вариант с турбината за мен не е най-оптимално решение, а още не виждам модели с нереферентен дизайн.

@Joss Bomon,

защо SFX-L захранване?

Сякаш си държа на gtx 1660ti и ryzen 5 3600... в никем нямат 3600, имат ryzen 7 2700, гледах той е леко по- слаб, горе долу на нивото на 3600, но все пак леко по слаб

преди 1 час, PANOV написа:

Щях да предложа конфигурацията от Скай, просто имат някои пропуски в ценовата листа.

Бъркаш - написал си в името на линка SSR-550FX, а линкът е към SSR-550FM - Focus Gold без полу-пасивна перка, полу-модулно и със 7 години гаранция. Същото нещо в Скай е 135лв.

Моя грешка при писането на името на модела и направо не знам какво съм гледал, FX е повече модулно от FM и това май му е основната разлика. А да и цената а във варио го нямат.  :(

преди 11 минути, PANOV написа:

@Joss Bomon,

защо SFX-L захранване?

Защото това беше най-евтиното в никем с gold сертификация и с една линия 41.7А на 12V.

Всичко подлежи на коментар, а конкретно 5700 на MSI не може да се сравнява с турбинните референтни от предишни години нито по шум, нито по ефективност.

преди 17 минути, The Reaper написа:

Сякаш си държа на gtx 1660ti и ryzen 5 3600... в никем нямат 3600, имат ryzen 7 2700, гледах той е леко по- слаб, горе долу на нивото на 3600, но все пак леко по слаб

3600 има по-добра производителност на едно ядро и от там е по-добре само в игрите, но не и в професионални приложения.

• Автор
преди 13 минути, Joss Bomon написа:

Защото това беше най-евтиното в никем с gold сертификация и с една линия 41.7А на 12V.

Всичко подлежи на коментар, а конкретно 5700 на MSI не може да се сравнява с турбинните референтни от предишни години нито по шум, нито по ефективност.

3600 има по-добра производителност на едно ядро и от там е по-добре само в игрите, но не и в професионални приложения.

това е и идеята, в никем нямат 3600, мммм сложно стана и то доста. Хем дъната са въпросни, не знам доста се обърках

преди 12 минути, The Reaper написа:

не знам доста се обърках

Така или иначе, вече надхвърли доста бюджета, а едно дъно с Х570 ще го натовари още, ако искаш 3600 да тръгне безпроблемно и веднага без ъпдейти на биоси.

Вариантите ти са, или да вземеш сега 2600 с по-добро видео, или да рискуваш с 3600, по-евтино дъно и по-слабо видео, или... да вдигаш още бюджета за 3600 с безпроблемно дъно и пак с по-слабо видео...

преди 46 минути, Joss Bomon написа:

Сертификатът не прави захранването.. както и да е, не че е лошо, ама е SFX-L форм фактор и трябва да се ползва със скобата, за да влезе в ATX гнездо. На тези пари от Никем има CX550.

преди 46 минути, Joss Bomon написа:

Без значение какво пише отгоре, турбината е еднаква за всички 5700. Шум. Температури. И това нещо влиза в Tesseract SW-RD на 3 сантиметра от клетката за устройства, която не се маха.

преди 1 час, The Reaper написа:

Двата варианта:

1. Ryzen 2600, B450, 16GB DDR4-3200, 512GB NMVE SSD / HDD+SSD, RTX 2060 / RX 5700

2. Ryzen 3600, B450, 16GB DDR4-3200, 512GB NMVE SSD / HDD+SSD, GTX 1660 TI

И вече кутия и захранване по избор, изписа се за всички опции. По мое лично мнение по-скъпият и лаком хардуер определено предполага по-добра кутия и съответното захранване, затова и се въздържам да правя такива рокади, само за да набия всичко във видеокартата, но явно че този въпрос винаги се оказва субективен. Решението си е твое. Моите лични съвети - за захранване не падай под be quiet! System Power 9 500W (с тенденция за Seasonic SSR-550FM, Corsair Vengeance 550M, Corasir CX550); за кутия - Deepcool D-Shield V2 (+вентилатор), Deepcool Dukase V3, Sharkoon S25-V, Cougar MX350 Mesh (+вентилатор), Deepcool Earlkase, CM Masterbox E500L(+вентилатор), Fractal Design Focus G, Thermaltake Versa H26 TG, Phanteks Eclipse P350X (+вентилатор), гледах да ги подредя по цена от ниска към висока.

Успех от мен.

• Автор

мисля че това ще е: 

Дъно: https://www.vario.bg/msi-b450m-bazooka-v2-7a38-026r

Процесор: https://www.vario.bg/amd-ryzen-5-3600-100-100000031box

Видео: https://www.vario.bg/zotac-gaming-geforce-gtx-1660-ti-zt-t16610f-10l

Рам: https://www.vario.bg/gskill-ripjaws-v-dimm-kit-8gb-f4-3200c16d-8gvkb доста намаление има

Захранване: https://www.vario.bg/seasonic-focus-plus-gold-650w-ssr-650fx по евтино от 550ватовото, защо ?

Хард: https://www.vario.bg/toshiba-p300-high-performance-hdwd120uzsva-av 

Кутия: https://www.vario.bg/kolink-observatory-rgb-white

Монитор: https://www.vario.bg/aoc-24v2q

Последни мнения ? Освен че бюджета вече не е 1700... и освен факта че не съм включил SSD

Кофти дъно, 8ГБ памет, неоправдано захранване... За кутията се въздържам от коментар. Толкова примерни компоненти се дадоха, а ти си избра други.

• Автор
преди 17 минути, PANOV написа:

Кофти дъно, 8ГБ памет, неоправдано захранване... За кутията се въздържам от коментар. Толкова примерни компоненти се дадоха, а ти си избра други.

как кофти дъно ? Не по лошо от ас рок-а който ми бе предложен, Неоправдано захранване какво ще рече ?

Кутията, никой не каза нищо за нея. 

Рамта, за нея сега виждам че е само 8гб, там грешката е моя.

п.п. Искам предложение за дъно тогава. https://www.vario.bg/msi-b450-a-pro-7b86-001r сега видях, това дъно ти си ми го предложил, ако е ок, за мен няма проблеми.

Как и защо захранването е неоправдано, като е с 100 вата повече от онова което ми бе предложено. как ?

Кутията ами има 3 вентилатора, сякаш е по как да кажа high teck от кутиите, които ми бяха предложени, предложение и за кутия тогава.

на 3.08.2019 г. в 14:08, Joss Bomon написа:

При този ограничен бюджет, да се наливат пари в кутия... при условие, че за тези компоненти е предостатъчна и такава за 60-80лв. макс ?! По-добре да се вложат в по-добро видео.

предложение за кутия, ваша ?

преди 6 минути, The Reaper написа:

Кутията, никой не каза нищо за нея. 

Не е достатъчно помпозна и "геймърска", а и светлините са и малко и ще трябва да и добавяш още RGB ленти и вентилатори... Не забравяй да я сложиш на бюрото близо до прозореца, та комшиите да се шашкат и цъкат с език... все пак, за 2К компютър е това. 

преди 8 минути, The Reaper написа:

предложение за кутия, ваша ?

Моите виждания за ползата от скъпа кутия с куп вентилатори и светлини  за точно тези компоненти, не съвпадат с вашите, съжалявам.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.