Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Камери на работното място

Featured Replies

Кой е маниак? Назначаваш хора при теб ако прецениш, че са кадърни. Но оставен без надзор всеки го хваща мързела. Подчертавам ВСЕКИ! На никого не може да имаш доверие - това да не са ти семейни отношения - това е работно място, мой човек! Не се гледа хората колко са добросъвестни, а какво могат да вършат и дали го вършат. Съответно си има и наказания.

А да си чувал за кражби и други такива злоупотреби? Вземи стани ти един "шеф" и като ти станат мизериите и да видим кой е манияк! angry.gif

...

За това си има програми за следене на изпълнението на задачите. Ако не можеш да разбереш какво е направил един служител през работното си време без камера - проблема е в организацията ти на работа. Ако нямаш вяра на служителите си - съмняваш се че може да откраднат нещо - или си параноик, или ти куца подбора на кадрите или нещо друго но проблема си е на 100% твой, наистина хора всякакви но като работодател имаш възможността да ги избираш, а избирайки подчинените си ти избираш и това с кой да работят останалите ти служители, реално носиш някаква отговорност за служителите си и тяхната среда. Не може да си назначаваш куцо и сакато, естествено можеш но скапването на атмосферата във фирмата отново ще си е твоя вина.

...

Еми така си е. Всеки може да си търси правата. Търси си ги щом искаш, но изходът обикновено ще бъде да си търсиш нова работа. Исканията в случая са неоснователни. Прищевки всякакви! :)

Примиренчество? Това ли предлагаш? И как може да се развият нормални отношения между работодател и служител, при master/slave вариант на отношения. Изключително назадничаво ми изглежда, ограниченията спъват всичката креативност която един служител може да вложи в работата си, и вместо да спечелиш много повече от очакваното ще си печелиш само твърдо предвиденото от този служител. Едни от най-добрите идеи - тези на Google се раждат при абсолютна свобода на служителите им, какво биха родили служители с надзиратели и всякакви глупаци мислещи си че правят нещо и достатъчно некадърни за да си направят елементарна равносметка кой какво прави във фирмата.

• Отговори 63
  • Прегледи 12,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

С удоволствие бих ти дал плюсче за свободолюбивия и бунтарски дух струящ от това изказване. За жалост тука не може - и все пак (+) от мен.

+ и от мен за точно изказаното мнение.

Останалите сякаш не изразяват принципна позиция, а само "умуват" по темата. Имали-нямали право! Тук изобщо не става дума за право, а за етика и наличие на здрав разум. Разбирасе, че на който ве му харесва може да напусне и толкова. Нека надникнем малко по дълбоко в темата и да открием същността на идеята.

Твърдо за!

Откакто сложих камери във всеки от офисите ми, капацитета се увеличи, а недоволни имаше само първата седмица. Вече никой не ги забелязва. Така и шефовете и служителите са спокойни. :blink:

А използваш ли ги и как. Най-често тези камери стоят за украшение. И как успокояват служителите??? от какво?

съжалявам за :yanim: ама не мога да не попитам :)

freelanders коя е причината за подобен подпис

"Бтк - за Мене е... Бтк - лан убиец"

+ и от мен за точно изказаното мнение.

Останалите сякаш не изразяват принципна позиция, а само "умуват" по темата. Имали-нямали право! Тук изобщо не става дума за право, а за етика и наличие на здрав разум. Разбирасе, че на който ве му харесва може да напусне и толкова. Нека надникнем малко по дълбоко в темата и да открием същността на идеята.

Аз мисля, че изказах много ясно мнението си по-въпроса - даже си го отстоявам като дърто магаре :)

Въпрос на етика е и са си вършиш работата, а не да се офлянкваш, ама доста хора не го спазват това и шефовете не са врачки, че да знаят дали НАИСТИНА този служител работи така както се иска от него.

+това едни камери, за чието присъствие както каза freelanders доста бързо се забравя са много по-добър източник на информация отколкото постоянното надзъртане при служителите и са много по-добра алтернатива, особено ако трябва да говорим за отношенията с шефа. ;) Не можеш да се сърдиш на човек, който те е назначил на работа, че не ти вярва достатъчно, това е меко казано смешно. Може да става дума само ако отношенията ви са на много по-високо ниво и тогава той би могъл да прецени как да постъпи, но си е негово решение. :P

Естествено, че трябва да има. Може и да не ти харесва, но така се налага. Нали не те задържат на сила да работиш там? Като не ти харесва просто си намираш друга работа и толкова. Работодателят определя какви права и задължения да имаш. Трябва да се съобразяваш с тях. И на мене не ми допада да ме снимат - много се дразня някой да ме гледа постоянно, но това все пак е работно място и не може да си правиш каквото си искаш, а точно това което трябва.

Да сложат камери и на тъпите чиновници ще е много добре! То не може по цял ден нищо да не вършиш и да ти плащат!

:clap: Работодателите не определят нищо,всички права и задължения са определени в кодекса на труда.Така,че за всичко си има определени правила.Що се отнася до камерите,аз също работя под наблюдение,по цял ден някои глупаци които нямат какво друго да правят,наблюдават тези които им вадят хляба.И тъй като те самите вършат много<тежка и отговорна >работа,идват при теб и ти правят забележки за това,че си се забавил 5 мин. повече в тоалетната или,че си свършил нещо за 3мин. вместо за 2мин.Питам аз,за какъв К...р са всичките тези бригадири,началници и не знам си какви още,че е нужно да се слагат и камери.Ако някой иска да клинчи,да краде или да навреди на работодателя,то бъдете сигурни,че камерата няма да го спре. :nono:

:wors: Работодателите не определят нищо,всички права и задължения са определени в кодекса на труда.Така,че за всичко си има определени правила.Що се отнася до камерите,аз също работя под наблюдение,по цял ден някои глупаци които нямат какво друго да правят,наблюдават тези които им вадят хляба.И тъй като те самите вършат много<тежка и отговорна >работа,идват при теб и ти правят забележки за това,че си се забавил 5 мин. повече в тоалетната или,че си свършил нещо за 3мин. вместо за 2мин.Питам аз,за какъв К...р са всичките тези бригадири,началници и не знам си какви още,че е нужно да се слагат и камери.Ако някой иска да клинчи,да краде или да навреди на работодателя,то бъдете сигурни,че камерата няма да го спре. :baby:

Не съм съгласна с това - freelanders съвсем ясно каза, че откакто в офиса му имам камери селските простотии са спряли и всички са много по-доволни. Аз ако съм началник и ми правят такива мизерии, като кражби и даже самите служители да не могат да си оставят палтото на закачалката, ще сложа моментално камери, та ако ще и всички да се дигнат! angry.gif

А ако някой има толкова мерак да си умори шефа, което пък не знам от кой филм си го гледал, може и да не го спрат камери, но поне ще го затруднят.И изобщо този пример няма нищо общо с камерите!

И защо тук шефовете си превърнахте в чудовища, понеже просто се опитват да си опазят офисите и самите служители, защото и те са застрашени от подобни изцепки?Горките работници, еми докато се краде по офисите и някои не си вършат работата, ще има камери. :down:

Не съм съгласна с това - freelanders съвсем ясно каза, че откакто в офиса му имам камери селските простотии са спряли и всички са много по-доволни. Аз ако съм началник и ми правят такива мизерии, като кражби и даже самите служители да не могат да си оставят палтото на закачалката, ще сложа моментално камери, та ако ще и всички да се дигнат! angry.gif

А ако някой има толкова мерак да си умори шефа, което пък не знам от кой филм си го гледал, може и да не го спрат камери, но поне ще го затруднят.И изобщо този пример няма нищо общо с камерите!

И защо тук шефовете си превърнахте в чудовища, понеже просто се опитват да си опазят офисите и самите служители, защото и те са застрашени от подобни изцепки?Горките работници, еми докато се краде по офисите и някои не си вършат работата, ще има камери. ;)

Не знам какво имаш против селяните(селски простотии),но мога да ти кажа, че хората от село са много по дисциплинирани работници от тези в града.И още нещо искам да ти кажа,нямам нищо против шефовете,дори ще ти кажа ,че моят шеф 100 на 100 дори не знае от къде се включват камерите.Човека си има доста по сериозна работа от това да седи и да гледа Стоян,Иван и Драган.Но има цял куп мижитурки които по цял ден се чудят какво да правят и как да ти огорчат живота,а тях самите никой не ги гледа.Значи какво става,тия които бачкат да ги натискаме да бачкат още повече,а тия които по цял ден се шляят да ги оставим да си живеят живота.Виж с това не съм съгласен. :clap:

Не знам какво имаш против селяните(селски простотии),но мога да ти кажа, че хората от село са много по дисциплинирани работници от тези в града.И още нещо искам да ти кажа,нямам нищо против шефовете,дори ще ти кажа ,че моят шеф 100 на 100 дори не знае от къде се включват камерите.Човека си има доста по сериозна работа от това да седи и да гледа Стоян,Иван и Драган.Но има цял куп мижитурки които по цял ден се чудят какво да правят и как да ти огорчат живота,а тях самите никой не ги гледа.Значи какво става,тия които бачкат да ги натискаме да бачкат още повече,а тия които по цял ден се шляят да ги оставим да си живеят живота.Виж с това не съм съгласен. :nono:

Работодателите определят всичко. Като не ти изнася, хващай си кодекса на труда в ръчичка и лек ден. За твойто място чакат още 3ма. Ако ще работиш за някой, ще изпълняваш това, което ти се нареди.

Щом толкова много ти вгорчават живота надзирателите, значи си вършат работата. Ако мислиш, че се шлаят и не си вършат работата, обърни се към началника си. Мина вече тая дето се пият по 4 кафета на ден и се пушат цигари на всеки кръгъл час. Който иска да му се плаща, ще работи всяка секунда от работния си ден. Трябва да има камери навсякъде!!!

Работодателите определят всичко. Като не ти изнася, хващай си кодекса на труда в ръчичка и лек ден. За твойто място чакат още 3ма. Ако ще работиш за някой, ще изпълняваш това, което ти се нареди.

Щом толкова много ти вгорчават живота надзирателите, значи си вършат работата. Ако мислиш, че се шлаят и не си вършат работата, обърни се към началника си. Мина вече тая дето се пият по 4 кафета на ден и се пушат цигари на всеки кръгъл час. Който иска да му се плаща, ще работи всяка секунда от работния си ден. Трябва да има камери навсякъде!!!

Освен количество има и качество, всеки работодател сам избира кое го вълнува повече, и си е за негова сметка. Ако си качествен кадър пък има още нека да са 3-ма други работодатели които биха те взели при изискванията ти.

Освен количество има и качество, всеки работодател сам избира кое го вълнува повече, и си е за негова сметка. Ако си качествен кадър пък има още нека да са 3-ма други работодатели които биха те взели при изискванията ти.

Хахахааааа - логично. Браво. Работодателите не могат без работниците си (особено добрите) толкова, колкот и работниците не могат без работодателите. В САЩ няма кодекс на труда - там има "Department Of Labours" и ако се разбере за атакава афера (че работодателя си урежда отношения с работниците посредством записи от охранителните камери). Първо ще му друснат много яка глоба, която ще иде в държавата, после ще плати компенсации на ощетените служители, ще го вкарат в блеклистата на BBB (Best Business Bureau), може и бизнеса да му затворят. С такъв бизнесмен никой няма да иска да работи - нито работници - нито парньори. Кога ли и в България ще стане така?

Редактирано от darkterminal (преглед на промените)

Не знам какво имаш против селяните(селски простотии),но мога да ти кажа, че хората от село са много по дисциплинирани работници от тези в града.И още нещо искам да ти кажа,нямам нищо против шефовете,дори ще ти кажа ,че моят шеф 100 на 100 дори не знае от къде се включват камерите.Човека си има доста по сериозна работа от това да седи и да гледа Стоян,Иван и Драган.Но има цял куп мижитурки които по цял ден се чудят какво да правят и как да ти огорчат живота,а тях самите никой не ги гледа.Значи какво става,тия които бачкат да ги натискаме да бачкат още повече,а тия които по цял ден се шляят да ги оставим да си живеят живота.Виж с това не съм съгласен. :)

Ооооооо, махнете камерите и мижитурките ще избягат да ги търсят! :beer: Те са невидими за камерите, нали?!?Ами шефа ти ако е келеш и с камери, и без все зле ще ги ражда, ти като си такъв добър работник, никой няма да те гледа теб, а ще гледа тия, които не си вършат работата, а се разхождат, като мухи без глави.

Не зная за вас, но след като изгледах поредица от предавания, за това което се случва на работното място в заведения за бързо хранене, рядко си купувам вече fastfood :shock11: - ако ги нямаше камерите, човек щеше да остане в невидение...Вярно е че кадрите не бяха от български заведения, но това няма особено значение за мен...В този смисъл, камери на определени работни места смятам, че са задължителни...

Абе , ти да не живееш в робовладелческия строй.Много си далече от истината,че шефовете определят всичко.При тебе може ида е така,но при мене не е.А това за кафетата и цигарите все още е в сила,и някои хора всекидневно злоупотребяват с това,не зная къде гледат тия камери ,че не го виждат или просто не искат да го видят<Гарван гарвано око не вади>!А за плащането,оооооле то пък едно плащане.Работим според плащането---те се правят че ни плащат,ние се правим ,че работим.Така стоят нещата братле. cool.gif

Редактирано от fantom (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.