Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

От колко РАМ има нужда един съвременен компютър?

Featured Replies

Аз съм чувал за 16КБ.

Днес и с 16 терабайта РАМ предполагам ще им е не по-лесно да кацнат пак там :Р . Смятайте какво "развитие" е т'ва. Всички го усещаме и на компютрите си. До "оня" ден Миранда ми заемаше 1-2МБ РАМ, днес Скайп за същите нужди ми заема 400.

преди 26 минути, forticius написа:

В клипа по-горе, който пуснах - "Every OS sucks" - казват, че са били 32 килобайта, но може да става въпрос за по-късни аполовци. 

Няма значение колко са... въпросът е, че не можеш да сравняваш компютър, разработен за точно определена задача, с десктопа вкъщи. Те не са сложили 32kb, щото толкова са имали тогава, а защото толкова са били нужни на софтуера.

преди 1 час, pix3l написа:

Няма значение колко са... въпросът е, че не можеш да сравняваш компютър, разработен за точно определена задача, с десктопа вкъщи. Те не са сложили 32kb, щото толкова са имали тогава, а защото толкова са били нужни на софтуера.

Да, така е. 

Но... все пак... 

Сега този дървен таблет, от който пиша, е с два до осем пъти по-голяма мощност от първия ми компютър - процесор 1.3 гигахерца, RAM 0.75 гигабайт - и беше 5 до 10 пъти по-бърз от сегашната андроидна гугълска тъпотия. 

Често пъти се хващам в желанието да го дрънна съ все сила в земята - като израз на моето "уважение" към сегашните тъпи "инженерчета". 

32 kilobites RAM was enough to go to the Moon. 

Останалото е тъпата история на свинските двукраки. Мен не ми харесва, ако вам харесва, грухтете си. 

на 21.08.2019 г. в 16:22, forticius написа:

Да, така е. 

Но... все пак... 

Сега този дървен таблет, от който пиша, е с два до осем пъти по-голяма мощност от първия ми компютър - процесор 1.3 гигахерца, RAM 0.75 гигабайт - и беше 5 до 10 пъти по-бърз от сегашната андроидна гугълска тъпотия. 

Често пъти се хващам в желанието да го дрънна съ все сила в земята - като израз на моето "уважение" към сегашните тъпи "инженерчета". 

32 kilobites RAM was enough to go to the Moon. 

Останалото е тъпата история на свинските двукраки. Мен не ми харесва, ако вам харесва, грухтете си. 

Проблема не е с Андроид, таблетите и телефоните са с мощност на стандартен бизнес лаптоп. Проблема е в това, къде искат да ви насочат, понеже телефоните са с цена многократно по-ниска от ейпъл машините за да поддържат печалба по-добра от на ябълката им трябва покупателна стойност. Ето проста равнопсметка. Стар телефон / таблет със подобни характеристики на един евтин сегашен нов модел но с андроди 2 да кажем работи също толкова добре колкото и сегашнияв. Проблем ?! Няма нито едно приложение което да му стане, защото както със спирането на XP и Win 7  приложенията не се променят кой знае колко а умишлено тровят живота на електрониката за да ъпгрейднете до по-ново ида си купите по-0ново.... Средно статистически съм забелязал че всеки подменя телефона си на 3 години, дори на 2. Защото ''ставал'' бавен.. Ми .. не става бавен, просто прилиженията нямат разлика кой знае колко освен с многото емотикони и например вайбър и месинджър със същото скапано качетсво при разговор, тежки, стават все по-огромни...... Пример: Skype за Windows 7 или 10 ( не от магазина ) е около 50 МБ, но скайп за Андроид , който графически е по-малкък, функционално няма разлика е около 300 мегабайхта, може и пвоече да е станал. Фейсбука като се логнеш веднагически и магически става 400, месинджъра също.......  Е как на лаптоп със същите характеристики като на телефон мога да правя двойно пвоече, дори и с линукс система да съм, а телефон с андроид, който си е линукс не може ?! Всичко е просто умишлено. За да ви накарат да купите по-ново и по-ново..... и по-ново и по-ново и по-ново. така да има един постоянен клиентопоток и едно псотоянно заробване.... Ето защо аз никога не купувам нова техника.... Чакам да станат 3 години и телефона дето се е продавал за 400 сега сртрува 50 лв втора ръка и карам с него 2 години и т.н. и т.н. и т.н. докато не скапят пак приложенията и той не стане ''бавен';'. Ако бях програмист може би щях да си карам със стария телефон и щях да съм си направил приложения които да не го трупат с безмислени процеси и да незаемат  по 4-500 МБ, пък фейсплйока стига и до 1 ГБ кеш и т.н. освен 400-те МБ базови данни....... Андроида е добра ОС, умишленно приложенията и се правят с купища проблем ии да са в пъти по-тежки..... Аз до сега повече от 50-100 лв не съм давал за телефон ( е жена ми поиска да я полигавя и и купих един за 450 лв., който 2 години по-късно т.е. сега нов го няма освен ако няма останала бройка и втора ръка струва 70 лв. :D но ще изкара още 2-3 години все още работи супер Huawei P нещо си беше :D )

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.