Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с РАМ памет

Featured Replies

Здравейте, пичове.

Преди няколко дни си поръчах нов процесор I5 9500F и една плочка рам 8GB DDR4 2600MHz на HyperX за да сменя настоящия си процесор I3 8100 и да добавя още рам към настоящата (2x4 GB 2133MHz пак на HyperX)

Наложи се да флашна биоса на дъното (ASRock B360 Pro4) за да тръгне новият процесор. Тествах PC-то с новото CPU. Всичко работеше. След като обаче инсталирах рамта дойде големият проблем...Монитора не вадеше никакъв сигнал. Махнах двете плочки по 4GB и оставих само 8-цата. Същата работа. Първоначално си помислих, че рамта е дефектна, но отидох при един приятел да я тествам при него и всичко работеше. Тоест, рамта не е дефектна. И до тук се изчерпах и се наложи да потърся помощ в този форум...

Надявам се да ми помогнете, ще бъда много благодарен.🙂

Пробва ли я на всички слотове? Ако не е късно я върни и смени за някоя, която е в списъка с поддържаните от дъното. В краен случай се обърни към гаранционния сервиз, ако трябва им прати дъното и RAM паметта да ги тестват и оправят.

• Автор

Всички слотове си работят, когато на тях са сложени 2те плочки по 4.

Самата 8ца не е дефектна. Пробвах на друг компютър и нямаше проблеми.

Това са ти двата варианта. Пробвай и със стария процесор, ако трябва на вградено видео, дали ще запали с тази памет. Направи и нулиране на BIOS, ако не си. Всичко друго отива към сервиз.

• Автор

Не става...
На BIOS-а му дадох default настройки още след флашването...

Мисля да сменя рамта с друга и ако тогава вече не стане - сервиз.

Не default BIOS настройки, а си има джъмпер на дъното за тази цел. Гасиш компютъра, нулираш BIOS с джъмпера, слагаш новата памет и включваш. Така и не стана ясно дали си пробвал със стария процесор и вграденото видео?

• Автор

Преди малко нулирах BIOS-a. Няма резултат. Ще сменя рамта, да видим.

Защо не се свържеш с търговеца и да изясните ситуацията.

• Автор

Направих го. Разбрахме се да ми сменят рамта.

преди 20 часа, Емил Костов написа:

Изтрити са няколко ненужни коментара. 

Кой определя, че са ненужни? Вие ли, г-н Костов? 

В друга техническа тема бяха изтрити мои и на други хора постове, според мен полезни.

Там имаше Ваше присъствие и ми се струва, че сте ги изтрил Вие в пристъп на синдрома на Наполеон, но, по точно, в пристъп на портиерския синдром, твърде характерен за застарели самозабравили се модератори. 

Царят дава, пъдарят не дава. 

Не си цар, пъдар си. Осъзнай. 

@forticius, явно не си чел Правилата на форума, а си се съгласил с тях!

Цитат

2.19 Всякакви теми коментиращи публично действията на модераторите относно затваряне, триене, местене, редакция на теми или друго, без преди това да е потърсена връзка с администрацията ще бъдат третирани като нарушение - затваряни/трити и санкционирани

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Значи ти искаш да се държиш като г*з, да пишеш каквото си искаш и всичко това да се толерира? Май си объркАл църквата.
А поведението ти определено е на з**ник.
Ако в реалния живот се държиш така срещу жив човек, може да получиш порция любов за това.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

току-що, DarkEdge написа:

Значи ти искаш да се държиш като г*з, да пишеш каквото си искаш и всичко това да се толерира? Май си объркАл църквата.

Банвай истината, модераторска миризлива путко. 

Я, да те питам - в този форум си дошъл за да упражняваш безнаказано литературните си способности? Защото няма един твой пост, който да е бил полезен.
А, че си детероден орган, всички, четящи тук, го разбраха.

преди 3 минути, forticius написа:

Банвай истината, модераторска миризлива путко. 

Достигна ли орггазъм с това писание?

преди 16 минути, forticius написа:

Кой определя, че са ненужни? Вие ли, г-н Костов? 

В друга техническа тема бяха изтрити мои и на други хора постове, според мен полезни.

Там имаше Ваше присъствие и ми се струва, че сте ги изтрил Вие в пристъп на синдрома на Наполеон, но, по точно, в пристъп на портиерския синдром, твърде характерен за застарели самозабравили се модератори. 

Царят дава, пъдарят не дава. 

Не си цар, пъдар си. Осъзнай. 

Ще кажа втори път, че коментари засягащи материята и свързани с проблема не са изтривани. И моля прочетете правилата на форума. 

преди 13 минути, Емил Костов написа:

Ще кажа втори път, че коментари засягащи материята и свързани с проблема не са изтривани. И моля прочетете правилата на форума. 

Моят коментар, ако съм го пуснал де, в който писах автора да си свери ръчно системният часовник, след като върне заводските настройки на БИОС, май го няма?

преди 14 минути, forticius написа:

Дошъл съм за каквото си искам. 

Ако съм нежелан - ваша воля. 

Дошъл си във форума и си се съгласил да спазваш неговите правила. Никой не те гони или ти казва, че си нежелан.  Следващия път като напишеш нещо извън дадена тема в техническия отдел и си докладван от другите потребители ще ти припомня. Дано тогава разбереш. Иначе приятно изкарване във форума. 

преди 11 минути, sliderum написа:

Моят коментар, ако съм го пуснал де, в който писах автора да си свери ръчно системният часовник, след като върне заводските настройки на БИОС, май го няма?

Няма го, защото искам поне малко в дадена тема да са подредени нещата и да се следи от друг потребители и да е разбираемо за тях, а не да се започват безмислени караници и спорове. Може да го напишеш отново или да го дадеш като съвет.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.