Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за захранване

Featured Replies

Здравейте. Имам нужда от ново захранване за следната конфигурация: 

част модел
Дънна Платка Asrock Z77 Extreme 3 1555
Процесор Intelcore i5-3570k
Видео Карта Asus GTX 760 OC 2GB
Рам Памет 2x4GB Corsair Vengeance 1600Mhz 1.35v
SSD Samsung Evo 850 240GB
HDD 1TB някакво на Seagate Barracuda
Захранване PSU Fractal Design 550W Edison M Black
Охлаждане CM Hyper 212 EVO
Кутия Fractal Design Define R4 Black

Бих желал нещо по-евтино от това което имах, но все пак да е що годе качествено. Тъй като конфигурацията си е старичка вече не искам да инвестирам много в нея.

Ако може да препоръчате някакво захранване от 70-100 лева максимум.

Във сервиза ми предложиха да сменят захранването ми с това на cooler master elite v3 600W за 90 лева. Какво мислите за него? Читаво ли е?

А какво му е на твоето захранване?

Скоро тази система ще я сменяш ли? Дали не е по-добре да вземеш нещо наистина качествено което да ползваш и след тази конфигурация?

• Автор
преди 35 минути, plamen_petrov_80 написа:

А какво му е на твоето захранване?

Скоро тази система ще я сменяш ли? Дали не е по-добре да вземеш нещо наистина качествено което да ползваш и след тази конфигурация?

Имаше проблем. Компютъра се рестартираше при натоварване (гейминг). От сервиза казаха, че е от захранването. Били го сменили и нямало проблеми.

Системата мисля да я сменям да. Като излязат дъната с B550 чипсет, ама тогава ще го мисля. Така или иначе като сменям, тази конфигурация ще я продам, или ще подаря на родителите.

Предпочитам сега да взема някакво захранване и после да си купя много хубаво за новата система.

А какво мислите за захранването предложено ми от сервиза? 

Ако поръчвам означава, че няма да имам компютър още 3-4 дена, че сега има почивни дни и направо ще се побъркам без компютър. :D

Старото захранване ще ти го върнат ли?

Ако да какво мислиш да го правиш?

Тънкия момент тук е какви захранвания и на какви пари имат в тази фирма ... иначе захранвания колкото искаш има.

Взимай това което ти предлагат, защото ако се окаже друг проблема ще искаш да си го вземат обратно. Твойто си го поискай.

• Автор

Е предполагам най-логичното нещо е да ми върнат старото.

Иначе ако поръчам от сайт и се окаже, че е от друга част проблема нали имам 14 дена срок да върна поръчаното така или иначе.

От към избор в сервиза до колкото разбрах има само две опции това на cooler master или някво на Фортрон. Ако не ми харесват каза да поръчам.

Лично аз бих се загледал във захранвания които са 80 + сертификат (ефективност), макар и за стара конфигурация.

На тази карта и дават 225 W, от 8 пина. Което си малко зверче.  Щях да кажа , че и 400-450 W, захранване ще са достатъчни. Но тук, не е такъв случая.

При еднаква цена не смятам че има смисъл да се коментират захранванията. 

п.с. Фабричните настройки върнати ли са след появата на проблема или директно отиде в сервиза?

• Автор

Мисля да закупя захранването предложено ми от сервиза, а именно CM Elite V3 600W. Сякаш изглежда качествено и пише, че има 75% ефекасност и active pfc  и още някакви изброени защити, което явно е добре :D

преди 55 минути, Roujin Z написа:

п.с. Фабричните настройки върнати ли са след появата на проблема или директно отиде в сервиза?

Фабрични настройки на кое?  Единствено съм пипал xmp профил в биоса. Тествал съм и без xmp пак се рестартира, преинсталирах windows-а пак се рестартираше. Най-накрая реших да го дам на сервиз.

• Автор

Моля изразете мнение за Cooler Master Elite V3 600W заслужава ли си 90те лева, за да знам, да казвам на сервиза да го слагат и да си прибирам компютъра.

• Автор

Порових се малко из нета и се колеба я между това http://nikem-bg.net/computer-components/COUGAR-VTE-600-600W-BRONZE-CG31VE0600003P/ и ето това захранване https://www.coolermaster.com/catalog/power-supplies/mwe-series/mwe-bronze-550/.

• Автор
преди 2 часа, Roujin Z написа:

Препоръча ти се отлично бюджетно захранване. А на предишния ти въпрос не не си заслужава.

Да. Поръчах предложеното захранване от @Joss Bomon, само че 600 ватовия вариант за 112 лв. Не исках да се изръсвам чак толкова пари, но айде... :D

преди 6 часа, NerdyBurdy написа:

Да. Поръчах предложеното захранване от @Joss Bomon, само че 600 ватовия вариант за 112 лв. Не исках да се изръсвам чак толкова пари, но айде... :D

Мисля че няма за какво да съжаляваш.

Според мен добър избор си направил.

преди 17 часа, NerdyBurdy написа:

само че 600 ватовия вариант за 112 лв. Не исках да се изръсвам чак толкова пари, но айде... :D

Ами не е било необходимо. Сам каза че компютъра ще остава за родителите и ще купуваш за новия и друго захранване.

Ще е малко по-тихо но родителите ти едва ли ще клокват и ще цъкат игри по-цяла вечер та и в това отношение няма много смисъл.

Честно казано аз бих продал видеокартата и бих купил едно 300W FSP ако е за моите...

• Автор
преди 1 час, Roujin Z написа:

Ами не е било необходимо. Сам каза че компютъра ще остава за родителите и ще купуваш за новия и друго захранване.

Ще е малко по-тихо но родителите ти едва ли ще клокват и ще цъкат игри по-цяла вечер та и в това отношение няма много смисъл.

Честно казано аз бих продал видеокартата и бих купил едно 300W FSP ако е за моите..

Е да, ама това близките 6-8 месеца няма да е и ме беше страх 500W да не вземат да стигнат.

Също да попитам, за отличното захранване, което ми бе предложено ставаше дума за Super Flower Bronze King ECO нали ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.