Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя машинка за подстригване бихте препоръчали от изброенитe

Featured Replies

преди 1 час, Raze написа:

Вече дадох същата машинка и на по-ниска цена! Има също 5г. гаранция и самозаточващи се ножчета. Ползвам над 10г. по-стар модел и няма никакви забележки.

преди 2 часа, Емил Костов написа:

Пак не става. След третото подстригване ще скубе или ще умре. Вече съм го бил този барабан. ( демек ял съм трибуквения)

Айде да не си толкова категоричен, след като със сигурност за пръв път виждаш този модел, пък за преки впечатления да не говорим.

• Отговори 58
  • Прегледи 26,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Машинките са два вида - Филипс и всички останали!

• Емил Костов
    Емил Костов

Елементарна подстрижка, ти пък!!!!   Е ти чак сега ли разбра, че ние всяка сутрин се будим с думите Аллах Акбар!!1

• Емил Костов
    Емил Костов

Спести си глобата с водка!

Публикувани изображения

преди 15 минути, Joss Bomon написа:

Вече дадох същата машинка и на по-ниска цена! Има също 5г. гаранция и самозаточващи се ножчета. Ползвам над 10г. по-стар модел и няма никакви забележки.

Айде да не си толкова категоричен, след като със сигурност за пръв път виждаш този модел, пък за преки впечатления да не говорим.

Като си знам брадата и косата съм адски скептичен към такива машини, но времето ще покаже!

преди 12 минути, Joss Bomon написа:

Всичко се случва, може да е попадал на брак примерно. При хората структурата на косата е различна, при едни може да подстригва леко, при други да вижда зор. Китайската ми машинка без смазка скубеше. Преди бръснене обезателно трябваше контактните площи на ножчетата да са смазани за да работи. При Philips-а такива проблеми не съм имал, ножчетата контактуват чрез лагерчета и може без смазка, но аз лично ги смазвам след чистене. 

LVhNCA4.jpg

И не, това в спринцовката не е за машинки, а е Селения за турбодизел, но върши работа. Ха ха ха

преди 3 часа, woobu написа:

за отдолу сигурно ще свърши работа 😁

Под дрехите тялото имам в предвид да не си помислихте нещо друго

и защо, аз като гледам преобладават добри отзиви

U7704c4c570724a70b929a2cb73fe792eP.jpg

• Автор

Общо взето предложенията се свеждат основно до Philips и конкретно модели:

• Philips HC3400/15
  • PHILIPS HC3505/15
  • Philips HC5440/15

Също и Remington Pro Power.

Не знам след като Wahl са добра марка, този модел за домашна употреба дали е удачен избор: WAHL HomePro

От Aliexpress за съжаление нямам време да чакам доставката на такава машинка.

преди 5 часа, jordanp написа:

Общо взето предложенията се свеждат основно до Philips и конкретно модели:

• Philips HC3400/15
  • PHILIPS HC3505/15
  • Philips HC5440/15

Също и Remington Pro Power.

Не знам след като Wahl са добра марка, този модел за домашна употреба дали е удачен избор: WAHL HomePro

От Aliexpress за съжаление нямам време да чакам доставката на такава машинка.

Не мога да кажа точно този модел, колко е добър, но имам познат професионалист, ползва Wahl за над 200лв червена е машинката и видимо по-голяма точния модел не го знам, нещо подобно е:
8451-830-Corded-Magic-Clip.0.jpg
Впрочем WAHL HomePro е електромагнитна машинка. Електромагнитните са по-прецизни, заради по-високия брой възвратно постъпателни движения на ножчетата, но това за прости прически и домашна употреба не е нужно, защото минусите им не са малко. Първо 220 волта са ви в ръцете до главата, много трябва да внимавате да не я намокрите, машинката тежи и вибрира много повече, грее се, към нея има различно гребенче за всеки размер, които могат да бъдат изгубени. При машинките с електромотор захранването е ниско към 3 волта, трансформира се от адаптор подобен на зарядно на телефон, ако я намокрите не е опасно, лекички са, не вибрират, най-често вървят само с 1 регулируемо гребенче, почистват се лесно, само с натискане на 1 бутон и ножчето пада, докато пир електромагнитните ножчето е прикрепено с 2 винта, съответно е по-сложна за по-детайлно почистване. 

Y8pVmcd.jpg

аз си взех с батерия защото почна да ме притеснява как този кабел с 220 почва да се пречупва

преди 1 минута, ivan_pop написа:

Едно време имаше едни машинки на ГДР с ел. мотор, бяха супер!Ама вече няма ГДР......

Имахме такава "Комета" легендарни, най-доброто в соц лагера, някои бройки и до днес работят. 
5012884520_1.jpg

Но са тежки и неудобни при захват. 

преди 8 минути, Soviet Soldier написа:

Имахме такава "Комета" легендарни, най-доброто в соц лагера, някои бройки и до днес работят. 

С подобна машинка, преди 25 години, като имах материал за подстригване, ме подстригваше един Турчин(бай Асен) в бръснарски салон на Старата Главна в Плевен!

• 5 месеца по-късно...

Доколкото успях да намеря информация в интернет Baorun е китайска марка с много добро качество. 90% от отзивите за тази марка са положителни. Не съм чувал китайците да си правят имитации на техните марки.

преди 11 минути, Diyan1234 написа:

Доколкото успях да намеря информация в интернет Baorun е китайска марка с много добро качество. 90% от отзивите за тази марка са положителни. Не съм чувал китайците да си правят имитации на техните марки.

Животни не съм стригал с подобна китайска машинка, но преди много години за себе си бях купил една китайска "ELITE RC-991" и мога да кажа, че по-голям боклук от това няма. Колкото до iskambg.com цената е завишена (В Алито цената им е ~10-тина долара. ), за тия пари маркова машинка може да се вземе, при това с 5 години гаранция. Впрочем в този сайт нищо не видях да е спомената за гаранция. Официалните търговци на подобна техника в ЕС не са ли задължени по закон да предоставят поне 2 години гаранция за подобна техника?

Ето това повече си заслужава, нищо че не се води за животни, но ще ги бръсне, та ушите ще им пукат:
https://www.pazaruvaj.com/mashinki-za-podstrigvane-c4208/philips/hc3505-p430225128/#mnenija

Маркова, проста и ефективна машинка на ниска цена и с 5 години гаранция. 

преди 3 часа, Soviet Soldier написа:

Животни не съм стригал с подобна китайска машинка, но преди много години за себе си бях купил една китайска "ELITE RC-991" и мога да кажа, че по-голям боклук от това няма. Колкото до iskambg.com цената е завишена (В Алито цената им е ~10-тина долара. ), за тия пари маркова машинка може да се вземе, при това с 5 години гаранция. Впрочем в този сайт нищо не видях да е спомената за гаранция. Официалните търговци на подобна техника в ЕС не са ли задължени по закон да предоставят поне 2 години гаранция за подобна техника?

Ето това повече си заслужава, нищо че не се води за животни, но ще ги бръсне, та ушите ще им пукат:
https://www.pazaruvaj.com/mashinki-za-podstrigvane-c4208/philips/hc3505-p430225128/#mnenija

Маркова, проста и ефективна машинка на ниска цена и с 5 години гаранция. 

В алиексрпес най-добрата цена, която намерих е 12.59$ + 4.74$ за доставка, което по днешния курс на долара е около 31лв. Ако знаеш търговец с по-добра цена ще те помоля да изпратиш линк. Пробвал съм с много добра машинка за хора да стрижа персийска котка, но не се получи. Доколкото знам самите ножчета са различни за хора и за животни.

преди 8 минути, Diyan1234 написа:

В алиексрпес най-добрата цена, която намерих е 12.59$ + 4.74$ за доставка, което по днешния курс на долара е около 31лв. Ако знаеш търговец с по-добра цена ще те помоля да изпратиш линк. Пробвал съм с много добра машинка за хора да стрижа персийска котка, но не се получи. Доколкото знам самите ножчета са различни за хора и за животни.

Имам съсед с 3 дългокосмести котки от тези с тъпите муцунки, май персийски се водят и тях ги прави, като лъвчета лятото. Бръсне им всичко, освен, главата, върха на опашката и края на крачетата със стара негова машинка Domotec. Специално неговата им сваля козината с лекота, но е пълен цирк. Докато ги приключи ръцете му стават на нищо, защото не им е приятно, дърпат се, дерат. Аз лично не бих се хванал да си играя с подобни глупости, само излишно се стресират животните. 

С някои машинки, като гореспоменатия "елит", даже човек не може да се подстриже нормално. Ако е хубава машинката не виждам, какво би ѝ попречило да подстригва и животни. В крайна сметка и при животните структурата на козината е различна. Най-важното според мен е да е тиха и да не вибрира, защото животните се плашат, специално котките доста. 

Колкото до цената, малко по-рано днес влязох в алито и намерих доста евтини, идентични с тази от сайта по-горе в диапазон от 10-тина долара до над 20, но цената варира от комплектацията. Най-евтините бяха с 1 ножчета комплект, 1 четчица и към 4 гребенчета за регулиране на номера за подстригване. Имаше и други с повече ножчета, даже с ножички за ноктите и други аксесоари. Някои обяви са с варираща цена и позволяват Вие да си изберете, в каква комплектация да получите машинката. Въпрос на ровене е, но има и по-ниски от 12:59$. Цени на доставки не съм гледал, но със сигурност не смятам, че китайска машинка при това без гаранция си заслужава 36лв. Не че цената е висока, но просто няма гаранция, че ще работи. Даже най-евтините, дето ги пускат периодично по магазини, като Кауфланд за 11лв вървят с 2 години гаранция, хората си взимат и им вършат работа. 

Ето видео, в което показват и обясняват, че разлики между машинките за хора и животни, почти няма и могат обикновени да се ползват за животни, както и обратното: 

Rowenta  - Nomad - много добра машинка безжична. Ползвам я от повече от 5 години по два пъти месечно и имам коса с твърд и гъст косъм. Никакъв проблем до сега. Няма никакво обслужване, освен почистване след работа и смазване на ножчето.

Тази е по-нов модел но си приличат. https://www.emag.bg/mashinka-za-podstrigvane-rowenta-nomad-tn1400-3-30-mm-2-grebena-19-razmera-baterija-led-indikator-bjala-tn1400f0/pd/D1PSS3BBM/

• 1 месец по-късно...

Лятото се постригвам сам късо или 0 номер ,а брадата я карам само с машинка ....доста на рядко

Минах през няколко машинки 1-та евтин singer за около 30 кинта поне 4 години ме изкара, после взех тази: Philips беше по-евтина около 40 лв

https://emagbg.page.link/rkH5ppFnGq3ciEuf9 голямо куче на 4година реших да я сменя ,та взех rowenta беше към 60+

https://emagbg.page.link/7piQ1egegHbV64Bp9

Пълна глупост събира космите с една перка ,брада на 2 седмици е мъка да я обръснеш...подарих я след 3 проби на дядото и се върнах към Philips още 2,3 години ....работи ,но ще го оставя за резерва.Като сметна колко ще ми взима фризьорката и колко бих дал за Жилети ,пяни и други глупости прецених ,че инвестиция около 150 лв е  добре.След ровене поръчах тази ( чакам я да дойде)....има регулиране на основния нож,което е добре за брадата:

https://emagbg.page.link/Pypt3XagavjYsGAp6

Общо взето 3 марки набелязах:

1 andis 150лв+

2 wahl pro 80лв+

3 babyliss pro 60+

Като гледах обороти и т.н. поне при тези pro май означава нещо;)....ако две машинки са на една цена (кабел и батерия) ,сметнете колко им струва батерия ,т.е. за сметка качеството на машинката.А и батерията първа ще се прецака.Аз съм твърдо за кабел:)))

на 19.04.2020 г. в 12:14, Мравка Мравка написа:

А и батерията първа ще се прецака.Аз съм твърдо за кабел:)))

За машинката която ползвам съм постнал снимка на 1-ва страница от тази тема.Та за тая машинка пише в ръководството, че може да работи и с кабел.Това не съм пробвал, че държи още батерията.

Подстригвам се в банята.И предпочитам да няма на машинката 220В.

Попе, попе, няма

преди 6 часа, ivan_pop написа:

на машинката 220В.

Има 12V, които идват от адаптерчето на контакта до вратата на банята. Да не би в банята да имаш контакт? ;)

преди 13 часа, JKirilov написа:

Попе, попе, няма

Има 12V, които идват от адаптерчето на контакта до вратата на банята. Да не би в банята да имаш контакт? ;)

Кирчо мноо си тъп!

Аз контакт в банята нямам.Ама съм виждал в Германия преди 2 години да има контакт в банята.

Получваш  1f44e.png

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.