Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за нов телевизор

Featured Replies

преди 38 минути, Димитър 59 написа:

А ти как си се обосновал?Направо  твърдиш че Сонито е най-добрия избор.Аз в горните си постове,поне съм писал защо мисля така.

Пич, аре не ме занимавай с глупости, знам до последния детайл за всички модели цитирани от поста, продавал съм ги и много добре знам кой модел е по-добрия от цитираните.

Ти ако си фен на изкривените цветове в ниската серия на Samsung с нискокачествена VA матрица в ниските класове , която пикселизира, ОК - но недей да заблуждаваш хората с твоята фенщина.....

• Отговори 79
  • Прегледи 12,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 час, Viiipeer написа:

Пич, аре не ме занимавай с глупости, знам до последния детайл за всички модели цитирани от поста, продавал съм ги и много добре знам кой модел е по-добрия от цитираните.

Спора воден по този начин е неоснователен, щом сте запознат в детайл с нещата при сони и други марки телевизори, напишете кой с какво превъзхожда другия. Не знам само как ще извадите големи разлики в един и същи ценови клас при модели от една и съща година, но ще ми бъде интересно да видя, както и за четящите темата. 

Ти ако си фен на изкривените цветове в ниската серия на Samsung с нискокачествена VA матрица в ниските класове , която пикселизира, ОК - но недей да заблуждаваш хората с твоята фенщина.....

Тук също, изкривени цветове са за вас, за други съвсем нормални, тоест не е правилно да се твърди лошо качество на картината. Ако резолюцията е еднаква при сравняваните телевизори то и пикселите ще бъдат еднакви, няма как при един да е едно при друг пиксализирана картина при еднакви стойности на сравняваните. 

преди 1 час, AAUUXX написа:

Ако резолюцията е еднаква при сравняваните телевизори то и пикселите ще бъдат еднакви, няма как при един да е едно при друг пиксализирана картина при еднакви стойности на сравняваните

Цитирам теб,но допълвам написаното насочено към него!При сравнение на живо,от много близко,когато предават еднаква,качествена картина,Самсунга има по добър фокус.Най-финните детайли при него са изобразени по ясно,надписи с малък шрифт се четат по добре.Сонито,при програми с ниска резолюция са му по замъглени пикселите,защото толкова са му възможностите,което той сам е доказал че личи,при най-дребните детайли(пикселите).Иначе добре размишлява,както продавач,рекламиращ по малко продаваемата си стока.

преди 8 часа, Viiipeer написа:

Това твоето е безсилие,некадърност,некомпетентност,събрани на едно място...само и само да наложиш твоята теза.

Редактирано от barbuncela (преглед на промените)

Поредния халхабер.... Знаете ли че IPS Не пикселизира при лош сигнал какъвто е нашия мазаляк по телевизията.... Това имах предвид, ама като гледам какви аргументи се дават, няма да споря че се е видяло че няма смисъл да обяснява.

Когато е лош сигнала е все едно каква ще е матрицата ! Други са спецификациите за плавна картина при качевтвен сигнал разбира се ,но ще чакам да се сетите ,като експерт в тази си област едва ли ще ви затрудни особенно.

Казвам че съм продавал телевизори

Това по никакъв начин не ви прави разбиращ без да бъде подкрепено с някакъв факт по темата.

я дефинирай замъглен пиксел?

Време за реакция над 8ms дефеницията добра ли е ?

Замъглени пиксели? Ти почваш да пишеш нова история при телевизорите - я дефинирай замъглен пиксел?

Tи въведе пръв,смешното твърдение,че Самсунга пикселизирал картината при ниска резолюция на гледаното предаване.Аз допълних само,че това е защото фокусът на възпроизвеждане на картината му е по добър.Но Самсунг имат в настройките си възможност за увеличаване и намаляване на фокуса,точно за такива случаи.Ако се намали от там фокуса,замъглява картината,което намалява „пикселизирането“При Сонито софтуера е настроен фабрично на по-слаб фокус,затова уж я няма пикселизацията.Ако си  вдигнат фокуса,ще се видят всичките им кирливи ризи...

преди 1 час, Димитър 59 написа:

Самсунг имат в настройките си възможност за увеличаване и намаляване на фокуса,точно за такива случаи.

Защото много ги разбираш телевизорите си взел телевизор Q7FN с Edge Led подсветка.

И е смешно как от групата на Колев се научихте без да имате каквито и да било знания в тая област да се лайквате само. И да ходите един след друг и да се подкрепяте с глупости.

преди 1 час, Pig написа:

И е смешно как от групата на Колев се научихте без да имате каквито и да било знания в тая област да се лайквате само. 

Смешното е че някои хора просто искат да върнат славата на една компания Сони,която в миналото беше пробила само с това,че техните телевизори бяха най-добрите.Другата електроника им  беше на средно ниво.Сега положението им в телевизионната индустрия,не е на първото място.

преди 2 часа, valseat написа:

A Caмсунга може ли да даде такъв образ като оледа?

OLED,новата технология на LG и купена наготово от Sony...?Сравнена с новата QLED на Samsung,е трудно да се каже коя е по-добра технология.Според моите лични наблюдения QLED са крачка напред.

преди 39 минути, Димитър 59 написа:

Смешното е че някои хора просто искат да върнат славата на една компания Сони,която в миналото беше пробила само с това,че техните телевизори бяха най-добрите.Другата електроника им  беше на средно ниво.Сега положението им в телевизионната индустрия,не е на първото място.

OLED,новата технология на LG и купена наготово от Sony...?Сравнена с новата QLED на Samsung,е трудно да се каже коя е по-добра технология.Според моите лични наблюдения QLED са крачка напред.

Пич, излагаш се! А по повод фокусирането на картината - това да не ти е фотоапарат?!? Кви фокуси, к'ви 5 лева. Поне за да те вземе някой насериозно използвай правилната терминология - острота на картината, което ти наричаш "фокус"... Фокуси има само в цирка при Маговете.....Sony Купуват панелите, но после иди сравни Oled на Sony и Oled на LG.... Ден и нощ, само че ще те разочаровам че е в ползва на Sony!

Пич, излагаш се! А по повод фокусирането на картината - това да не ти е фотоапарат?!? Кви фокуси, к'ви 5 лева.

А от какво се състои една видео картина?Това са 30 или 60 снимки в секунда,възпроизвеждащи се последователно.Дали ще се нарече фокус,както при фотографията или острота на картината както при видеото,означава едно и също.

после иди сравни Oled на Sony и Oled на LG.... Ден и нощ, само че ще те разочаровам че е в ползва на Sony!

Сега остава да сравниш ОLED нa Sony,с QLED на Samsung,за да видиш сам разликата.

преди 52 минути, Димитър 59 написа:

Като не разбираш не пиши глупости. Вижда се какво си си купил Q7FN s Edge Led безмислено е да философстваш

преди 55 минути, Димитър 59 написа:

Сравнена с новата QLED на Samsung,е трудно да се каже коя е по-добра технология.Според моите лични наблюдения QLED са крачка напред.

Каква нова технология е Qled ? Спри да пишеш глупости.

преди 57 минути, Димитър 59 написа:

Смешното е че някои хора просто искат да върнат

Смешни сте от Групата на Колев които без никакви знания пишете пълни глупости.

преди 9 минути, Pig написа:

Смешни сте от Групата на Колев които без никакви знания пишете пълни глупости.

Вашите знания къде ги показахте в темата?Това че продължавате да обиждате,без аргументи ли го смятате за знание?Харесвало ти телевизор Сони,който е хубав избор за теб,но забележи че аз нямам нищо против,нито съм те обидил някъде за това?Моето становище се базира на реално сравняване на живо,а не на написаното из интернета.

преди 6 минути, Димитър 59 написа:

Вашите знания къде ги показахте в темата?Това че продължавате да обиждате,без аргументи ли го смятате за знание?Харесвало ти телевизор Сони,който е хубав избор за теб,но забележи че аз нямам нищо против,нито съм те обидил някъде за това?Моето становище се базира на реално сравняване на живо,а не на написаното из интернета.

На тебе главата не ти увира ! В колко теми трябва да ти се обяснява!?  

преди 6 минути, Димитър 59 написа:

?Моето становище се базира на реално сравняване на живо,а не на написаното из интернета.

Какво становище може да имаш като си купил маркетинговото име QLED с Edge Led подсветка.

Разликата между QLED и OLED е писана вече и за да е ясна в тази тема да не се хвърлят думи в нищото ще дам линк към една такава статия с такова сравнение. Всеки сам за себе си ще избере коя технология предопичта.

https://pcworld.bg/lifestyle/2018/01/18/3212587_QLED vs OLED/

преди 48 минути, Димитър 59 написа:

Сега остава да сравниш ОLED нa Sony,с QLED на Samsung,за да видиш сам разликата.

В колко теми ти се обясняваха тия неща. 

QLED е по-скоро маркетингов термин в сравнение с OLED.

Накратко, QLED телевизора използва LCD технологията с добавен слой, съдържащ квантови точки, 

Любимия Самсунг защо ли иска да прави Олед тв. като Qled е толкова хубав. 

https://hicomm.bg/novini/planovete-na-samsung-za-qd-oled-televizorite.html

преди 45 минути, Димитър 59 написа:

после иди сравни Oled на Sony и Oled на LG.... Ден и нощ, само че ще те разочаровам че е в ползва на Sony!

Moже и да си прав ама според мен не е точно така. Миналата година сравнявах  моя lg олед c8  със сони оледа на моя комшия/ модел от 2018г ...забравих точният модел/.  Донесохме неговият олед в нас/сложих ме ги един до друг/ и  пуснах и на двата тв. едни и същи програми/ виваком от сат./...Настройките на тв. са еднакви. На сонито образа е малко по-остър и като че ли цветовете са малко по наситени/ но с малко/.. На lg образа е по мек ама и като че ли малко по детайлен. Разликата е малко. Това е и въпрос на вкус, но не отричам ,че сонито повече хваща окото. При сателитни хд програми/ качествени с висок битрейт/..... пак е същото. Но при 4к с hdr , lg  e с класа над сонито. Сонито  беше с класа над lg при sd / сони се слави с това/каналите, но с последните ъпдейти lg подобриха образа на sd каналите и май е почти същото както при сони. При звука пак с малко сонито е по-добро. За игри не знам как е положението/ от това ,което съм чел казват че  lg  има по малък lag  от сонито. /... Ъгъла на гледане е много по-добър на lg.   Те са с различни операционни системи и на lg  e  лесно и интуитивно менюто.  При Андроида на сонито съм чел ,че има бая оплаквания. Има и други плюсове и минуси в полза на единият или другият тв, но тогава сонито/ с 2 год. гаранция/ беше с около 1100лв. по- скъпо от lg / с 5 год. гаранция/. Така, че разликата не е ден и нощ, но може да се каже ,че сонито в двата най-важни компонента  картина и звук е малко по-добро от lg oled/ малко/.

преди 1 час, Димитър 59 написа:

А от какво се състои една видео картина?Това са 30 или 60 снимки в секунда,възпроизвеждащи се последователно.Дали ще се нарече фокус,както при фотографията или острота на картината както при видеото,означава едно и също.

Пич , нема те коментирам че като те гледам колко си компетентен ми се  ходи до тоалетна.

преди 1 час, valseat написа:

Но при 4к с hdr , lg  e с класа над сонито. Сонито  беше с класа над lg при sd / сони се слави с това/каналите,

Ти го закопа това Сони.Да се кефят на SD канали...Докато другите се справят по добре с 4К.

преди 24 минути, Димитър 59 написа:

Ти го закопа това Сони.Да се кефят на SD канали...Докато другите се справят по добре с 4К.

Това беше така/ говоря за 4к с hdr/..., когато ние пробвахме с комшията. А пък сега се сетих,че аз май не му погледнах настройките за hdr. Не искам да се оправдавам ама настройките за гледане на 4к hdr, dolbi vision, 4k само, вкл. хд и sd  са различни и тв. автоматично превключва в този режим със заданите настройки в зависмост от подаваният му сигнал. Така,че не мога да кажа, че 4к  hdr e по-лошо при сони.  И не съм фен на сони или лг. Аз съм фен на хубавият образ./ ако може по-евтин/.:))

Сега гледам ,че против сони. 

99,9. процента от тези които се продават у нас са произведени в Словакия. По въпроса с процесора.... в 99.9 ... не се занимава сони за ниските серии../ Занимават се турците  от  vestel./.  

преди 13 минути, valseat написа:

Сега гледам ,че против сони. 

99,9. процента от тези които се продават у нас са произведени в Словакия. По въпроса с процесора.... в 99.9 ... не се занимава сони за ниските серии../ Занимават се турците  от  vestel./.  

Добре, че има свестни форуми специализирани за мнение на телевизор, че като Ви чета, лошо ми става, айде сега кажи че 7-ма серия се прави от Вестел..... Кой е тръгнал да обсъжда недъгавите под 7-ма серия телевизори въобще, какво очаквате от ниските класове телевизори да са на нивото на флагманите?

Аз не зная за 7 или 8 серия  на сони подробности... не ме интересуват. Ама защо си мисля ,че само самсунг и лг имат официална поддръжка в България?

• Автор

Автора е тотално объркан (това съм аз ако някой е изпуснал :D ).

Както казах,нямам голями познания при телевизорите за това реших да се консултирам,но те станаха толкова много коментари вече,че...доста се обърках. 

Мисля,че вдигнах малко летвата и в момента съм се спрял на това   https://www.samsung.com/bg/tvs/qledtv-q60r/QE43Q60RATXXH/

и от Lg  съм си избрал това https://www.lg.com/bg/televizori/lg-49SM8200PLA ,Сонитата още не съм ги разглеждал.

Само да не започна пак някой скандал сега като попитам QLED или NanoCell TB? Кое предпочитате.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.