Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Програма за синхронизация и Rollup/Down на прозорци

Featured Replies

Здравейте!

Ето какви програми търся:

1- програма за синхронизация на папки/файлове. До преди 2 дни използвах SyncToy, но не работи под Уин10(при мен, въпреки че в линка, който съм дал пише, че работи). Затова се нуждая от подобен софтуер. Из интернет има всякакви програмки, но пиша тук, за да получа предложение от хора, които използват подобен софтуер под Уин10 и могат да кажат дали са доволни или не.

2- програма за roll up и roll down на прозорците в Уин10. До преди 2 дни използвах WinRoll, но и тя не работи под Уин10. Изпробвах eXtraButtons, no след рестарт на компютъра спря да работи. Actual Window Rollup e вероятно решение на проблема, но е платена версия и ако не се намери нещо безплатно най-вероятно ще се наложи да я купя.

Добавка:

3- Безплатна алтернатива на Total Uninstall, която да прави "снимка" на системата(регистри, папки, файлове) преди инсталация на програма и след инсталация, за да се подобри процеса на премахване на инсталирани програми. Revo Uninstaller  не предлага същото(безплатната версия). Защо тези "снимки" на регистри, папки, файлове са полезни(в моя случай) - предполагам, че всяка подобна програма може да намери записи в регистри и създадени папи и файлове за всяка инсталирана програма. Обаче, когато се използват portable версии на програмите няма файл за инсталиране и деинстлиране. Снощи реших да видя какво ще направи Total Uninstall(trail версия) при "инсталиране" на Portable софтуер. Този portable софтуер се разархивира в папка пожелание и се стартира. Нищо не се инсталира. Да, ама не. Total Uninstall(след "снимки" преди и след стартиране на portable софтуера) откри записи в HKEY_LOCAL_MACHINE, HKEY_USERS и новосъздадени файлове в ProgramData. И като няма файл за деинстлиране на този portable software...

• Автор

Първите две(SyncToy и WinRoll) проработиха след като инсталирах dotNet 2.0. :)

Привет,

Ползвал съм SyncToy, но тя вече е доста стара и не се поддържа. Отделно съм откривал различни (random) разминавания при синхронизацията на папките. Замених я преди години с FreeFileSync и съм повече от доволен. Има доста подобни програми и доста от тях са безплатни (или имат и безплатни версии), но засега сякаш съм най-доволен от FreeFileSync. Съветвам те да и хвърлиш един поглед:

https://www.kaldata.com/софтуер/freefilesync-50911.html

Колкото до заместител на Total Uninstall...трасирането обикновено е основно в платените версии на тези програми. Съвета ми е да се оглеждаш за промоции в giveawayoftheday, sharewareonsale и подобните източници. Често има ключове за тях. Аз наскоро се сдобих с лиценз за Soft Organizer оттам. Иначе има вариант да сравняваш промените (но е по-тегаво) с инструменти като RegShot или Adlice DiffView и други подобни.

https://sourceforge.net/projects/regshot/

https://www.adlice.com/download/diffview/

• Автор
преди 27 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Привет,

Ползвал съм SyncToy, но тя вече е доста стара и не се поддържа.

Здравей!

Ако си спомням добре точно ти ми я препоръча преди няколко години и от тогава я използвам. Ще погледна и FreeFileSync  и нищо чудно да я предпочета.

За промоции на Total Uninstall и аз си мислех. Дано пуснат нещо около тези черни петъци. :)

Здравей,

Възможно е и аз да съм я препоръчал. Както споменах и аз я ползвах преди време, но за съжаление открих проблеми при някои сесии, а след като не се поддържа ми бе ясно, че тези досадни проблеми няма и да бъдат оправени никога. Затова се наложи да я сменя. FreeFileSync е доста по-гъвкава и богата на възможности. Интерфейса и изисква привикване при първо стартиране, но като  се ориентираш ще видиш, че е доста лесна за употреба. Аз я ползвам основно за ехо синхронизиране (от ляво на дясно).

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.