Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква нова кола бихте ми купили за 72-80К лв.

Featured Replies

Даваш за кола 80 бона и да няма автокаско това си е жив мазохизъм и да е вноски пак има изгодни и добри автокаска .Гражданската покрива едно каското всичко .

преди 7 часа, Eclipse2G написа:

Без пари няма нищо, ;) Ти дал парите вече, ама не си разбрал. 🤣

Много добре знам какво правя.  За мен не парите са важни, а качеството, удоволствието и липса на проблеми. Беше то до 2003-та, когато през ден залягах под колата. Отначало ми бе кеф, че нали това учих в средното училище, но после взе да ми писва, а и парите свършиха за ремонти, та оставих колата на трупчета, докато един циганин не ми предложи 120 лева. Тогава си казах - никога повече трошляк, колкото и да е ефектно притежаването му. Отначало мислех да си взема кола на около 7 години, но в последствие размислих и си взех нова, че ми излезе по-евтино. За 1600 налични лева я взех, стара нямаше как да взема за толкова. Ей и за това минах на нова, не че съм имал пари или нещо такова. Не, просто новата я взех за 1600 лева без условности, за старата трябваше да събирам поне още година 5-6000 лева и то ако не ги изхарча.  И не съжалявам изобщо за избора си. 

за 80 бона кола и ако е над 3000 кубика по малко от 326 лв няма да му е гражданска за цяла година но има някои брокери се правят на големи търговски и нарочно предлагат по скъпи граждански имайте предвид . За каското ако ви предложат повече  от 2 оферти питайте коя компания предлага най-добрите условия .

• 2 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Diana-and-her-Barbie-car-Camping-adventu

на 9.11.2019 г. в 16:10, Кико написа:

Много добре знам какво правя.  За мен не парите са важни, а качеството, удоволствието и липса на проблеми. Беше то до 2003-та, когато през ден залягах под колата. Отначало ми бе кеф, че нали това учих в средното училище, но после взе да ми писва, а и парите свършиха за ремонти, та оставих колата на трупчета, докато един циганин не ми предложи 120 лева. Тогава си казах - никога повече трошляк, колкото и да е ефектно притежаването му. Отначало мислех да си взема кола на около 7 години, но в последствие размислих и си взех нова, че ми излезе по-евтино. За 1600 налични лева я взех, стара нямаше как да взема за толкова. Ей и за това минах на нова, не че съм имал пари или нещо такова. Не, просто новата я взех за 1600 лева без условности, за старата трябваше да събирам поне още година 5-6000 лева и то ако не ги изхарча.  И не съжалявам изобщо за избора си. 

Ти ако си мислиш, че новите коли не правят проблеми.....

преди 19 часа, Eclipse2G написа:

Ти ако си мислиш, че новите коли не правят проблеми.....

То аз не си мисля, знам, че карам такива от 2006-та.  А и новата да има проблеми, има гаранция минимум 5 години вече. Напълно достатъчно да се преодолеят детските болести, ако е имало такива.  Или да се проявят някои производствени дефекти. Когато си  вземах първата нова кола, попитах дилъра след като вече взех ключа - кажи сега, какви проболеми има тая кола. Той ми каза, че няма точно определен проблем, но ако има проблеми, те се появявт първите две години. Тоест, когато колата е още в гаранция. И то заводска гаранция, щото много коли са с по-голяма гаранция, но има някои условия. Примерно амортисьори 90 000,  някакви условия да не караш повече от едиколко си километра на година и така.  МНого прав се оказа дилъра, щото примерно ми се наложи посещение в сервиз, примерно за изгоряла заплака, отлепено уплътнение на вратите, заяло жило на капака на мотора, недобре работещи механизми за вдигане на седалките...и висчко това бе оправяно без пари. Голяма част от тия дефекти са производствени и след това се оправят. Да, имах и недобре работещ горивомер, но и той с гаранция.  Това всъщност бе и ахилесовата пета на моя автомобил тогава - недобре работещи горивомери.  Следващата кола имаше ахилесова пета - смазката на карданчето на кормилната колона изтичаше за 1-2 години и се налагаше смазване. Два пъти правих това и незнайно как след това всичко се оправи. Може и различна смазка да ми сложиха, но вече 4 години не съм ходил в сервиз заради тоя проблем. Иначе цялата работа отнема 20 минути ремонт, да се развият 1-2 болтчета и да се смажат шлиците на карданчето.  Но пак казвам, след второто смазване, вече нямам проблем няколко години. Тоест, това са детски болести на автомобила. Моя е преди фейслифт и винаги има подобни неща. Германците са известно с това, че постоянно оправят нещата, стъпка по стъпка. Малки стъпки, но редовно. Не като някой азиатец да ти продаде техника и след година вече да не предлага поддръжка. Не говоря само за автомобили, а примерно за телевизори и каквото се сетиш. Прави си новия модел телевизор, а теб кучета те яли за проблемите, с които е съпътствана почти всяка жълта техника. 

преди 1 минута, ...Alex&Vanko... написа:

Нямаш пари и ти е гадно ли?

Май темата произлезе от една друга, направена от @ostavime. Просто се проточи във времето. Така и не проследих какво направи @ostavime  с неговата нова кола :)

преди 55 минути, Кико написа:

То аз не си мисля, знам, че карам такива от 2006-та.  А и новата да има проблеми, има гаранция минимум 5 години вече. Напълно достатъчно да се преодолеят детските болести, ако е имало такива.  Или да се проявят някои производствени дефекти. Когато си  вземах първата нова кола, попитах дилъра след като вече взех ключа - кажи сега, какви проболеми има тая кола. Той ми каза, че няма точно определен проблем, но ако има проблеми, те се появявт първите две години. Тоест, когато колата е още в гаранция. И то заводска гаранция, щото много коли са с по-голяма гаранция, но има някои условия. Примерно амортисьори 90 000,  някакви условия да не караш повече от едиколко си километра на година и така.  МНого прав се оказа дилъра, щото примерно ми се наложи посещение в сервиз, примерно за изгоряла заплака, отлепено уплътнение на вратите, заяло жило на капака на мотора, недобре работещи механизми за вдигане на седалките...и висчко това бе оправяно без пари. Голяма част от тия дефекти са производствени и след това се оправят. Да, имах и недобре работещ горивомер, но и той с гаранция.  Това всъщност бе и ахилесовата пета на моя автомобил тогава - недобре работещи горивомери.  Следващата кола имаше ахилесова пета - смазката на карданчето на кормилната колона изтичаше за 1-2 години и се налагаше смазване. Два пъти правих това и незнайно как след това всичко се оправи. Може и различна смазка да ми сложиха, но вече 4 години не съм ходил в сервиз заради тоя проблем. Иначе цялата работа отнема 20 минути ремонт, да се развият 1-2 болтчета и да се смажат шлиците на карданчето.  Но пак казвам, след второто смазване, вече нямам проблем няколко години. Тоест, това са детски болести на автомобила. Моя е преди фейслифт и винаги има подобни неща. Германците са известно с това, че постоянно оправят нещата, стъпка по стъпка. Малки стъпки, но редовно. Не като някой азиатец да ти продаде техника и след година вече да не предлага поддръжка. Не говоря само за автомобили, а примерно за телевизори и каквото се сетиш. Прави си новия модел телевизор, а теб кучета те яли за проблемите, с които е съпътствана почти всяка жълта техника. 

Е то ти си платил за нова кола, нормално да не те чарджат за ремонт. В другия вариан, взимаш по-евтино и си плащаш. И в двата случая си дал/даваш пари.

преди 2 минути, Eclipse2G написа:

Е то ти си платил за нова кола, нормално да не те чарджат за ремонт. В другия вариан, взимаш по-евтино и си плащаш. И в двата случая си дал/даваш пари.

Е така е. Тук въпросът повече е до това, какъв кеф има, колко сигурност има и най-вече - колко дни колата стои пред блока или в сервиза. Обикновено тия със стари коли оставят колите си на паркингите, особено зимата и ходят със служебен/обществен транспорт на работа. което означава, че един пръ*нал, друг не се окъпал, трети закъснял и го чакат за служебния...мани.  И защо всичко това? Щото си къташ старата барака пред блока или е в сервиза. Така става при нас, а аз дори не съм от София. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.