Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подбор на качествени автоговорители 6.5"

Featured Replies

Здравейте,

Нужно е да направя правилен избор за автоговорители на градското ни i20 понеже доста почнаха да "пръцкат" дори и при сравнително тих режим . Става въпрос за говорители - двукомпонентни , които са в предните врати на хиундайчето .В задните врати няма такива и за да се получи качествен звук е необходимо да купя предполагам по-висок клас. Аз не съм запознат много с материята, пък и не можах да намеря някакво инфо , като технически данни за озвучителната система на колата, но от обща култура можеби стигнах до някакъв конкретен избор. Тук е момента , ако някой може да даде едно рамо за избора - кое би било правилният избор или поне оптималният такъв или пък има друг . Бюджет до 200лв за комплект. Това са говорителите на които съм се спрял и има ли проблем , че не са двукомпонентни т.е. искам просто да заменя сегашните говорители без бръмчалката :

1. JBL GX602

2. Pioneer TS-A1670F

3. Pioneer TS-D65F

Каквото сложиш. Китайски пръдни с надписи . . .  То и на колата тенекията е едно акустическо оформление . . . .

• Автор
преди 4 минути, Филипов написа:

Каквото сложиш. Китайски пръдни с надписи . . .  То и на колата тенекията е едно акустическо оформление . . . .

T.e. мога да мина и с JVC CS-J1720X

Pioneer TS-D65F са с най -голяма честотна лента спрямо останалите два избора, хубаво е да са еднакви всички говорители в четирте врати за да звучи добре. 

• Автор
преди 9 минути, AAUUXX написа:

Pioneer TS-D65F са с най -голяма честотна лента спрямо останалите два избора, хубаво е да са еднакви всички говорители в четирте врати за да звучи добре. 

Благодаря за тговора ! То реално само в предните врати ще има говорители ... в задните не знам дали има прекарани кабели и въобще дали има изходи на системата за тях.

Макар да е доста субективно за качествено озвучаване  в автомобила, не винаги големите ватове/цифри, се свързват със него.

Pioneer TS-D65F са на хартия по-добрите драйвери, но с много малка чувствителност: само 85 db.

Ще трябва да увеличаваш повечко за да се наслаждаваш на музиката.

Гледай освен честотните характеристика и чувствителността/Sensitivity.

Ако си с фабричното аудио/плеър/CD на автомобила, не препоръчвам.

JBL GX602, пък имат ниско минимално съпротивление, само 2,3 ома. Което може да е проблем.

Hertz Cento Pro CPX 165 2-Way 165mm Coax

Също може да погледнеш двукомпонентните, ако има къде да монтираш високочестотните:

Hertz Cento CK 165 2-Way Compo

Hertz Cento Speakers

Ако имаш възможност отскочи до близкият до теб добър сервиз/магазин за Car audio, и виж какви варианти ще ти предложат.

• Автор

Понеже ще са свързани с оригиналната аудио система, която вероятно не е с кой-знае каква изходна мощност предполагам , че трябва да се насоча към по-слаби като мощност говорители. В тази връзка в играта могат ли да влязат и тези Pioneer TS-E1702i  ?

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Понеже ще са свързани с оригиналната аудио система, която вероятно не е с кой-знае каква изходна мощност предполагам , че трябва да се насоча към по-слаби като мощност говорители. В тази връзка в играта могат ли да влязат и тези Pioneer TS-E1702i  ?

Посочените са 88 dB.

Трябва ти говорители с по висока чувствителност. Не случайно предложих  моделите на Hertz, по горе.

Марката имат и по ниски класове/модели. Но в предвид бюджета който си определил, не бих се насочил към по-нисък клас.

Не случайно ти предложих да попиташ в магазин/сервиз, който се занимават с това. Ще те насочат по-добре.

Успех в избора!

• Автор

OIC благодаря за отговора . Тази сензетивност какво ще рече, че е така важна спрямо други параметри като мощност , честотен диапазон, съпротивление ...?

преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

OIC благодаря за отговора . Тази сензетивност какво ще рече, че е така важна спрямо други параметри като мощност , честотен диапазон, съпротивление ...?

Колкото с по - голяма чувствителност са говорителите толкова по - малко мощност е нужна за тяхното захранване и обратното. 

• Автор
преди 2 минути, AAUUXX написа:

Колкото с по - голяма чувствителност са говорителите толкова по - малко мощност е нужна за тяхното захранване и обратното. 

А ясно вече какво да гледам, т.е. за другите ще бъде нужен усилвател за да свирят коректно ?

преди 3 минути, JohnTRIVOLTA написа:

А ясно вече какво да гледам, т.е. за другите ще бъде нужен усилвател за да свирят коректно ?

Пак ще свират, но по - слабо, нищо фатално няма да е. 

• Автор

Преди години в началото на века и аз като повечето младежи карах голф 2 . Въпросите ми по-горе произхождат от тогава, защото без да искам нацелих говорители за колата. Освен оригиналните във вратите и на таблото , другите 2 канала закарах на корите в багажника 2 елипси 9/6 български с малък магнит - ефтинджос. Бях с някакъв панасоник касетофон 4х20 вата. Да ви кажа че усилвах касетофона до край и нямаше въобще кривене на звука. Всеки който се качваше ме питаше какъв усилвател съм сложил и не вярваше , че такава музика може въобще да се изкара от това касетофонче с тези говорители. Та това си е голяма наука и не случайно повечето хора викат  "ходи сложи да ги чуеш пък прецени"!

За сега се спирам на Hertz Cento Pro CPX 165 .

преди 14 часа, JohnTRIVOLTA написа:

За сега се спирам на Hertz Cento Pro CPX 165 .

Не са по - добри от Pioneer TS-D65F,  не знам защо тях избра на края?! 

• Автор
преди 1 час, AAUUXX написа:

Не са по - добри от Pioneer TS-D65F,  не знам защо тях избра на края?! 

Защото до колкото четох е нужен усилвател за да свирят добре или ?

преди 19 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Защото до колкото четох е нужен усилвател за да свирят добре или ?

85db са и ще свирят достатъчно добре на стандартен авто CD, не е нужен допълнителен усилвател за тях. 

• Автор
преди 5 минути, AAUUXX написа:

85db са и ще свирят достатъчно добре на стандартен авто CD, не е нужен допълнителен усилвател за тях. 

Хмм раздвоявам се или нещо се обърквам ... просто искам говорителите да изкарват за големината си максимално добър звук без да кривят звук при максимално усилване на автоCDто... не бързам да купуваам така че ще посъбера инфо и ще споделя какво съм решил окончателно .

Хмм раздвоявам се или нещо се обърквам ... просто искам говорителите да изкарват за големината си максимално добър звук без да кривят звук при максимално усилване на автоCDто... не бързам да купуваам така че ще посъбера инфо и ще споделя какво съм решил окончателно .

По - голяма честотна лента - по- качествен звук, за изкривяванията е от значение и усилвателя в случая CD ресивъра. Дали ще са 85db или 86db няма значение в случая, разликата няма да бъде чута, но разликата в честотната лента в долната граница от 10Hz ще бъде чута. Вече ако говорим за говорители с чувствитвлност от 90db нагоре разбира се че ще бъдат по - силно свирещи от тези които са 85db с една и съща честотна лента. 

За това ти казах по-горе да попиташ в сигурен сервиз. Като им обясниш какво искаш и какво смяташ да сменяш в последствие.

Между другото Hertz Cento Pro CPX 165  са 92 dB

• Автор
преди 8 минути, oic написа:

За това ти казах по-горе да попиташ в сигурен сервиз. Като им обясниш какво искаш и какво смяташ да сменяш в последствие.

Е сега за да си купя 2 колонки за да подменя съществуващите чак в сервиз ли да ходя ? Просто искам максимално правилният избора да направя т.е. новите колонки да не свирят по-лошо от оригиналните. Предполагам , че разлика едва ли бих намерил осезаема, независимо от модела на по-горе избоените . Гледам като усиля музиката да се чува качествено без излишно кривене, плякане, пукане, съскане , ако мога така да се изразя !

преди 37 минути, oic написа:

Но с лента от 60Hz което значи че ще звучат по твърдо от Pioneer TS-D65F например. 

преди 22 часа, JohnTRIVOLTA написа:

да заменя сегашните говорители без бръмчалката

Това каквоп означава? Че в колата има фабрични пищялки ли? А къде са им филтрите и къде са свързани? Като има значи търсиш еднолентови като оригиналните, а не някакви 2 - 3 лентови измислици. По принцип съвпадането на закрепването (крепежа) е по- големият проблем от някакви измислени характеристики.

• Автор
преди 5 минути, Филипов написа:

Това каквоп означава? Че в колата има фабрични пищялки ли? А къде са им филтрите и къде са свързани? Като има значи търсиш еднолентови като оригиналните, а не някакви 2 - 3 лентови измислици. По принцип съвпадането на закрепването (крепежа) е по- големият проблем от някакви измислени характеристики.

Да, по-скоро са много малки говорителчета високо на вратата . До колкото видях клип за разглабяне на кората те са свързани сякаш заедно с другите говорители на един изход и нямам идея дали минават през филтри допълнително.

• Автор
преди 1 минута, Филипов написа:

Като нямаш идея отивай при специалист да ти смени говорителите.

Благодаря за идеята . Аз като твърдоглав българин мисля да си купя и сменя сам говорителите на базата коментарите в темата и ровене в нета на различни ревюта и пр. 😎

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.