Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подбор на качествени автоговорители 6.5"

Featured Replies

преди 1 час, AAUUXX написа:

Но с лента от 60Hz което значи че ще звучат по твърдо от Pioneer TS-D65F например. 

В сайта на Hertz, пишат следното за CPX 165: Frequency response Hz     45 ÷ 22k

В автоозвучението dB не е от голямо значение. Честотната летна също не е от голямо значение. Всичко зависи от самите врати. Каквито и да вземеш, за да свирят прилично е нужно да бъдат захранени с усилвател. През оригиналното радио е абсурдно. През друг плеър повече от 22-25 вата реална изходна мощност не можеш да изкараш. 

Показал си коаксиални двулентови говорители, не си казал каква е колата? Ако автомобила разполага стоково със 2-компонентна система отпред(пищялка и мид басс) то хич не е добра идея да слагаш коаксиални. Добре е да се монтират 2-компонентна система. И такава се купува от среден клас нагоре, защото ниския клас идва без кроссоувъри и пищялки без филтър. Обикновенно пайнерските jbl kenwood и т.н. са нисък клас и мога 100%  да ти кажа, че не отговарят на ватове, камоли на честотна лента и т.н.

П.С. Ако автомобила е японски ще имаш доста ядове.... ;)

• Автор

В начало - в първият пост мисля става ясно , че колата е Hyundai i20 ! Добре щом съм подбрал нисък клас модели , дай някакво предложение за среден клас пък ще се преценява ? Сегашните не свирят лошо но са се разлепили или скъсали сигурно от едната страна основно и не могат да се слушат вече. Инак относно коксиалните не виждам проблем - няма да звучи пищялката ако е филтовано или ?

на ‎9‎.‎11‎.‎2019‎ г. в 18:16, JohnTRIVOLTA написа:

от обща култура

Изхождай от това: Погледни какви са заводските, т.е. какви параметри са обозначени на тях. Това е като с размера на гумите. След което си избираш въпросния среден клас. Все пак говорим за подмяна, а не за тунинг. Друг е въпроса дали заложения аудио апарат е качествен. "Пръцкането" може да не е от говорителите. ;) 

Успех!

• Автор
преди 2 часа, ДИоNД написа:

Изхождай от това: Погледни какви са заводските, т.е. какви параметри са обозначени на тях. Това е като с размера на гумите. След което си избираш въпросния среден клас. Все пак говорим за подмяна, а не за тунинг. Друг е въпроса дали заложения аудио апарат е качествен. "Пръцкането" може да не е от говорителите. ;) 

Успех!

Мерси за съвета, това ще и направя. Инак този специфичен бръм си като за скъсана, разлепена мембрана !

Нека да уточним, не мембраната е това което се къса, а гофрата. Защото е от кофти материал(пяна). Мембраните на повечето от автомобилните стокови говорители е хартия. Не казвам, че не се късат и мембрани, но е рядко срещано. Качвам пример с едно пежо 307SW от преди месец:

Capfdsfsture.PNG.3266bbe650a7fac03c5fa88a2ad1d3c7.PNG

Естествено, че има проблем. Ако са 2-компонентни и ти намушкаш коаксиални. Пищялката отива в краката?!?!?! Мястото и е на нивото на главата на човека и е много важно да е насочена към ухото и да не отразява звука в стъкло или друг предмет. Френските коли имат разположена пищялка на таблото, която отразява звука в предния прозорец. Отвратително. 

Не съм видял, че колата е Хюндай, може да не ми се караш!

Ще ти предложа нещо, качествено, което лично аз монтирам в повечето автомобили. Но за съжаление едва ли ще пасне на ограничения бюджет. Все пак говорим за автомобилно озвучение, не за слушалки ;) 

Helix E62C.2

Ground Zero GZRC 165.2SQ

преди 8 часа, Stoyannnov написа:

Нека да уточним, не мембраната е това което се къса, а гофрата. Защото е от кофти материал(пяна). Мембраните на повечето от автомобилните стокови говорители е хартия. Не казвам, че не се късат и мембрани, но е рядко срещано. Качвам пример с едно пежо 307SW от преди месец:

Capfdsfsture.PNG.3266bbe650a7fac03c5fa88a2ad1d3c7.PNG

Естествено, че има проблем. Ако са 2-компонентни и ти намушкаш коаксиални. Пищялката отива в краката?!?!?! Мястото и е на нивото на главата на човека и е много важно да е насочена към ухото и да не отразява звука в стъкло или друг предмет. Френските коли имат разположена пищялка на таблото, която отразява звука в предния прозорец. Отвратително. 

Не съм видял, че колата е Хюндай, може да не ми се караш!

Ще ти предложа нещо, качествено, което лично аз монтирам в повечето автомобили. Но за съжаление едва ли ще пасне на ограничения бюджет. Все пак говорим за автомобилно озвучение, не за слушалки ;) 

Helix E62C.2

Ground Zero GZRC 165.2SQ

Няма по-хубава и вярно звучаща мембрана от ХАРТИЯТА! Относно пищялките във френските коли - просто не е вярно, справка например Пежо 206....

преди 9 часа, nickolaycho написа:

Няма по-хубава и вярно звучаща мембрана от ХАРТИЯТА! Относно пищялките във френските коли - просто не е вярно, справка например Пежо 206....

Има. ;) За пищялките.. какво да кажа. НЕ бъркайте домашните дрънкалки с дрънкалките за автомобили, защото ми писна да обяснявам, че разликата е от земята до небето. Явно не си слушал достатъчно добри автомобили в чужбина, и тук. Заповядай догодина в интер експо центъра в София на Car Audio шоуто.  Няма какво да кажа повече.

преди 14 часа, Stoyannnov написа:

Има. ;) За пищялките.. какво да кажа. НЕ бъркайте домашните дрънкалки с дрънкалките за автомобили, защото ми писна да обяснявам, че разликата е от земята до небето. Явно не си слушал достатъчно добри автомобили в чужбина, и тук. Заповядай догодина в интер експо центъра в София на Car Audio шоуто.  Няма какво да кажа повече.

За моите 60 години съм чул достатъчно...защото има разлика да слушаш и да чуваш! Моля, нека не влизаме в полемика и да се уважаваме взаимно - не понасям да ми говорят на ТИ! Благодаря Ви, че прочетохте това...

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Разполагам с едно непретенциозно усилвателче, което ще мъча да го интегрирам, а именно Sony XM-423SL . Дали е възможно да се запусне в бридж мод т.е. двуканално и да закупя за предните врати Pioneer TS-A1600C , a задните врати ще са Pioneer TS-A1333i  захраненои от уредбата или ?!

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Разполагам с едно непретенциозно усилвателче, което ще мъча да го интегрирам, а именно Sony XM-423SL . Дали е възможно да се запусне в бридж мод т.е. двуканално и да закупя за предните врати Pioneer TS-A1600C , a задните врати ще са Pioneer TS-A1333i  захраненои от уредбата или ?!

Ако характеристиките са верни ми се струва не си струва.

Щом тук го дават: 4 x 23W 4ohm RMS.

Все ми се струва, по горе в темата си споменал, че търсиш качествено озвучаване , а не силно. Но може и да греша.

Като първите които си споменал, задължително си трябва усилвател за тях, поради малката чувствителност.

• Автор
преди 1 час, oic написа:

Ако характеристиките са верни ми се струва не си струва.

Щом тук го дават: 4 x 23W 4ohm RMS.

Все ми се струва, по горе в темата си споменал, че търсиш качествено озвучаване , а не силно. Но може и да греша.

Като първите които си споменал, задължително си трябва усилвател за тях, поради малката чувствителност.

Мислех , че добавянето на два говоритела в задните врати биха допринесли за качеството на звука в колата или греша ? Правя аналог от VW Bora-та която имам с 4 говоритела свързани със сиди Sony, което го дават 4х50, а е сигурно не е повече от 4х20 , но много добре са си паснали. На хюндито му е доста по-слаба уредбата според мен и мисля , че хубавите говорители ще си останат само визулно такива поставени в нея ако не се захранят една идея по-добре. 

Какво качество търсиш от първия пайнер не знам. Преди месец го монтирах същия в 1 ситроен. Няма дори кроссоувър за тез пари... За тез пари може да се намерят къде къде по-хубави. "Едно си баба знае, едно си баба бае". До тук бях аз.

• Автор
преди 4 часа, Stoyannnov написа:

Какво качество търсиш от първия пайнер не знам. Преди месец го монтирах същия в 1 ситроен. Няма дори кроссоувър за тез пари... За тез пари може да се намерят къде къде по-хубави. "Едно си баба знае, едно си баба бае". До тук бях аз.

Е кажете кои са тези по-хубави де, нали за това е темата да бъде някаква градивна дискусия . По-горе вашите предложения са ми скъпички.

P.S. Не знам, едни хвалят Pioneer , други не . Ясно че в предните врати ще са компонентни - отказах се от коксиални . Вероятно накрая ще се спра на Hertz , както си мислех от начало само се чудя дали има смисъл от Cento CK серията срещу DSK , говорим за обща разлика от близо 200лв, в цената между 2та  комплекта за четирите врати.

Cento CK е по-добрия избор, но имай предвид, че са около 70-80RMS и от оригиналното радио няма да могат да се захранват добре. Макар, че не е чак такъв проблем. Добре си се ориентирал към Hertz. 

Нещо в бюджета от мен: Machete MC-6.2A \ DLS MK6.2 

• Автор

Здравейте отново,

след известно време в размисъл, реших да не се подвеждам, а да се придържам към първоначалният ми замисъл, който е да подменя сегашните говорители на колата с по-добри или не по-лоши от тези които са в момента. Ограниченият бюджет предопредели в крайна сметка и окончателното ми решение. Вече са при мен DSK165.3 и чакат да бъдат интегрирани. Ако се окаже , че стандартната ми уредба не ги захранва добре то ще добавя наличното усилвателче Сони , като ще добавя в бъдеще към него и DSK130.3 в задните врати. Ще споделя впечатления от крайният резултат при финалното реалезиране .

Благодаря на всики за участието в темата.!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.