Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mix-and-matching на еднакъв модел RAM

Featured Replies

Здравейте!

Дойде време (най-сетне) да добавя още 8GB RAM към настоящите ми също толкова, но възникна проблем.

В момента имам 2x4GB DDR4 Kingston HyperX Fury Black HX424C15FB/4 | 9905702-045.A00LF

Реших да си поръчам две пръчки от същия модел HX424C15FB/4. Намерих модела на няколко места и точно преди да го поръчам открих, че стикерите на RAM-та която аз имам и която се продава са различни, въпреки, че номерът на модела пасва, виждам несъответствия в другите показатели, например вместо A00LF е B00LF. Или държавата на производство е различна.

Въпросът ми е, колко точно разлика в номерата би била допустима ако номерът на модела все пак съвпада и какво бихте препоръчали?

Благодаря много!

На 100% еднаква памет много трудно ще намериш. Реално едва ли ще има проблем, дори и различни и марка и модели модули и с различни честоти и тайминги ако се смесят, така че вземай смело.

Защо не си проверите в memory qvl на страницата на дънната Ви платка. Като се задават въпроси от такова естество, се описват и частите на компютъра, или поне модела на дънната платка, иначе трябва да хвърляме боб, за да гадаем.

Имам 2х4ГБ АДАТА. След 6-7 години реших да сложа още 8 ГБ РАМ. Купих 2х4ГБ "забравих й името" и компютъра продължи да си работи и да използва 16-те ГБ РАМ.

• Автор

Здравейте на всички и благодаря за бързите отговори.

Искам да се извиня за непълното описание и да предоставя повече информация.

Дънната платка е ASUS TUF B450M-PLUS GAMING, която може да се види ТУК.

QVL на дъното описва, че HX424C15FB/4 е напълно поддържано като модел, както и 4 RAM плочки са описани като тествани, би следвало да работят с дъното - QVL

Процесорът е 1st Gen Ryzen 1200, а машината като цяло я сглобих именно заради интерес към тогава новите Ryzen процесори, съответно реших, че 8GB RAM е достатъчно, но пък взе, че ми хареса. 

RAM-та която аз имам е Kingston HyperX FURY 4GB DDR4 2400MHz HX424C15FB/4, 2x4GB 2400Mhz, 15-15-15-35 - прикачил съм скрийншот с информация. RAM-та която искам да купя е абсолютно същата, 2400Mhz, същите тайминги, но стикерът е различен и изглежда така (attachment 2). Съответно същият модел RAM при различните търговци също варира по номера отзад. Разминават се държавата на производство (моята е China) и моделните номера долу, например моят е 9905702-045.A00LF, докато прикаченият долу свършва на B00LF. И все пак HX424C15FB/4 е еднакъв за всички.

Извинявам се отново и благодаря!

capture_exmpl.PNG

attachment2.PNG

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.