Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

HP XW8600 - проблем

Featured Replies

Здравейте, попадна ми бракуван компютър HP XW8600 с два Xeon X5450 и 4 плочки RAM с неизвестен размер, Захранването е Delta Electronics DSP-800LB A. Проблемът е че при свързване на захранващия кабел се чува цъкане на реле, но нищо не се случва. На дъното свети зелен диод. Пробвах следното: 

Отстраних всички хард дискове, втория процесор, опртичното устройство, оставих само една плочка памет, но резултатът остана същия. Откачих всички захранващи конектори и установих, че платката има 6 пинов захранващ конектор напълно идентичен с PCI, но служещ за захранване на оперативната памет. Pinout-ът е различен от PCI: spacer.pngspacer.png

Замерих напреженията с мултицета и са 12V на оказаните от схемата пинове. Когато стартирам станцията с въпросния конектор изключен (включени 24 и 8-пинов), системата писука два пъти, което след преглед на ръководството индикира insufficient cooling, а всички вентилатори превъртат преди системата да се изключи. Ако махна и двата процесора, системата писука три пъти, т.е. липсващ процесор. Ако сложа PCI-конектор във въпросната букса, системата пищи 4 пъти, т.е. проблем в захранването. Интересното е, че когато изцяло откача захранването от системата и го свържа към контакта започва да работи на празен ход без окъсяване на зелен кабел и GND, както на обикновените ATX захранвания. Дадоха ми го заедно с второ захранване (същото), но няма никаква разлика. Пробвах да стартирам друг компютър с тези захранвания и няма проблем. Всичко сочи че нещо с този 6-пинов конектор не е наред, но не мога да установя какво. Платката индикира зелено, писука, индикира цветово за проблема, съмнява ме да е изгоряла. 

Ще съм благодарен да дадете предположения за проблема!

Здравейте, попадна ми бракуван компютър HP XW8600 с два Xeon X5450 -  с това темата приключва.

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Здравейте, попадна ми бракуван компютър HP XW8600 с два Xeon X5450 -  с това темата приключва.

Я по-подробно.

Как пък така изведнъж реши че темата е изчерпана?

преди 4 минути, Емил Костов написа:

Съгласен съм Емо пробвайте се със златото по добре както е в клипа

• Автор

Благодаря за изчерпателния, професионален отговор. Перфектен сте за служител в средномалка фирма от провинциален град.

Ще се радвам някой да сподели мнение не просто заради бройката дадени мнения във форума

преди 3 минути, Ivelin _ написа:

Я по-подробно.

Как пък така изведнъж реши че темата е изчерпана?

Ами нали се сещаш, че да се стигне до бракуван някой друг си е играл и се е отказал, но пък що да не се изпишат 50 коментара, за да се стигне до моето заключение.

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Ами нали се сещаш, че да се стигне до бракуван някой друг си е играл и се е отказал, но пък що да не се изпишат 50 коментара, за да се стигне до моето заключение.

Айде айде, някой си бил играл, ти да не си му светил че знаеш?

Дай някаква насока като си такъв спец.

преди 1 час, Ivelin _ написа:

Айде айде, някой си бил играл, ти да не си му светил че знаеш?

Дай някаква насока като си такъв спец.

Насоката е да не се занимава с умряло дъно. Но постващият сам ще го разбере.

Снимката, разбира се, не е на автора на темата и не можем да знаем какво му е състоянието на неговото дъно, камо ли на останалите чаркове. Ровил се е в подобен проблем описан в това обсъждане и от там е снимката :D Може да има надути кондензатори и то не на дъното, а в захранването, поради което да не може да подаде достатъчно ток, за да тръгне въобще системата. А това за директното включване в контакта, дори не знам как да го коментирам. Може да е решил да изпържи, каквото е останало здраво по машината ли?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.