Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Флашка вместо хард диск

Featured Replies

Привет,

Днес отворям олх-а и гледам се продавам евтини флашки на цена 20 лева за 2 ТБ с интерфейс usb 3.0. Обадих се на продавача и според мен едва ли е някаква измама. Говорих с него максимално дълго време с цел да разбера дали не ме лъже. Въпроса ми е дали ОС може да се инсталира на флашка, а не  на хард диск както е прието. Вместо да купувам хард диск 2 ТБ ще си взема флашка 2тб , но не зная как се инсталира ОС на флашка. Прикачвам снимка на въпросната флашка. Дали  е възможно моето начинание или само ще си губя времето.

flashka.png

• Отговори 55
  • Прегледи 6,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Да не става въпрос за 2GB? Live Linux може да се ползва от флашка качен. 

• Автор
преди 6 минути, Емил Костов написа:

Няма флашки 2 терабайта за 20 лева. Мислете малко.

Аз като се обадих на продавача каза съвсем сериозно че е толкова. Даже имал доста поръчки.Или  пък може да не е запознат с цените.

flashka54324532.png

10 терабайта си вземи или 100 ако искаш под формата на флашка.

Но за кво ти е пък usb с Windows?
SSD е опцията.

аз едипът си купих уж евтина флашка, но вътре имаше вирус. Уж е форматирах и той се махна, но като я изключих и включих вируса се бе възстановил, какво ли не опитах и тя накрая взе че изгоря

Редактирано от killchain (преглед на промените)

• Автор
преди 2 минути, Без умствен капацитет написа:

аз едипът си купих уж евтина флашка, но вътре имаше вирус. Уж е форматирах и той се махна, но като е изключих и включих вируса се бе възстановил, какво ли не опитах и тя накрая взе че изгоря

Какъв беше капацитета?  2TB ли

Не е като да няма 2TB флашки но не са на 20лв, KINGSTON 512GB HYPERX SAVAGE HXS3/512GB е около 600лв например. 

• Автор
преди 3 минути, AAUUXX написа:

Не е като да нама 2TB флашки но не са на 20лв, KINGSTON 512GB HYPERX SAVAGE HXS3/512GB е около 600лв например. 

те тези неща ги знам. Явно продавача не е с всичкия си или просто е поредната измама.

Просто ми направи впечатление цената от 20 лева и си викам че може да е нещо добро.

току-що, Thores написа:

те тези неща ги знам. Явно продавача не е с всичкия си или просто е поредната измама.

Измама е, няма такъв който да продаде нещо на загуба и то в такъв обем. 

току-що, Thores написа:

Имам тука една тайна добавка много е добра, пиеш от нея и живее 200 години ...

На база на какво вярваш на думите на продавач (човек който иска да вземе пари от джоба ти)?

• Автор
преди 2 минути, AAUUXX написа:

Това добре, но съвсем спокойно човека говореше как е продал няколко на някакво си даскало. Може би пък да е объркал размера и да не е запознат много с компютрите

Има още няколко обяви в олх-а за продажба на флашка с доста голям капацитет

преди 3 минути, Thores написа:

Това добре, но съвсем спокойно човека говореше как е продал няколко на някакво си даскало. Може би пък да е объркал размера и да не е запознат много с компютрите

Прави каквото искаш. 2 ТБ флашка за 20 лева няма. И понеже не слушате ето един линк

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

При всеки формат се смалява обема на флашката . Лека по лека губи файлове и накрая не се разпознава. Това ви очаква. По добре платете и си вземете нещо с гаранция. Ако мислите , че е балък продавача поръчайте. Но повече от една година не ви давам да издържи ако я ползвате редовно.

• Автор
преди 3 минути, Gangosa написа:

При всеки формат се смалява обема на флашката . Лека по лека губи файлове и накрая не се разпознава. Това ви очаква. По добре платете и си вземете нещо с гаранция. Ако мислите , че е балък продавача поръчайте. Но повече от една година не ви давам да издържи ако я ползвате редовно.

същата ли я имаш.

преди 24 минути, AAUUXX написа:

https://www.olx.bg/ad/samsung-usb-pendrive-2tb-CID632-ID7GK8M.html#a4862f6aa7

https://www.olx.bg/ad/usb-flash-drive-2tb-CID632-ID7Tj62.html#a4862f6aa7

http://sofiacomputers.net/flash-pameti-usb-flashki.php?s=1TB

Може пък да не е...Какво ли не измислят вече...

Редактирано от barbuncela (преглед на промените)

преди 1 минута, barbuncela написа:

https://www.olx.bg/ad/samsung-usb-pendrive-2tb-CID632-ID7GK8M.html#a4862f6aa7

Може пък да не е...Какво ли не измислят вече...

Измама е, не знам още как са я постигнали, но ще разбера ако се разчета, вероятно се манипулира фърмуера за да покаже нереален размер след което пиеш една студена вода и си 20лв назад. Преди години бях се хванал на подобни евтинджоси само, че 8GB за 10лв беше някво китайски менте, та слагаш я в компютъра всичко точно почваш да качваш отново всичко точно, искаш да видиш какво си качил няма никой на флашката, няма грешки, няма нищо по време на качването на файл, лично аз не бих рискувал отново макар да става въпрос за 20лв.

преди 15 минути, Denitsa55 написа:

Мемори карта може ли да замести вътрешна памет на смартфон?

Може да увеличи, но не да я замести. 

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Измама е,

Може...Ама всичко върви стремително напред, особено електрониката...

Ще го кажа така, една кака от друг отдел в рамките на инфраструктурата ни си купи такава флашка на своя глава, същият модел и същата марка за 40 лв.
И усеща че се е прекарала  дамата след като не може да пише по нея след 25-тия гигабайт.
Просто и казах да пие студена вода!

преди 2 минути, barbuncela написа:

Може...Ама всичко върви стремително напред, особено електрониката...

Така е, дори им вече 2TB флашки, но цените не са и няма да са 20лв. 

преди 16 минути, barbuncela написа:

Барбу купувай си само такива флашки!

Ние сме тъпи!
Купуваме си по 16, 32 и 64 ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.