Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на фотоапарат ?

Featured Replies

Здравейте имам намерения да създам онлайн магазин, но се чудя с какво ще снимам артикулите, пробвах с камерата на телефона ( Xiomi note 5 ) но без успех. Искам да се получи професионални снимки, нямам Осветителни тела и Статив, нямам и много познания в фотографията.
 Спрял съм се на няколко фотоапарата, но очаквам и от вас мнения .
Бюджет: около 1000лв

Canon EOS M50

Sony Alpha α6000

"Здравейте,

Имам желание да си направя една частна операционна зала, но се чудя с какво да оперирам пациентите. Пробвах с кухненския нож (Solingen Master Shef 5), но нещо не се получава. Искам да се получи професионални операции. Нямам Операционна маса и Апаратура за упойки, нямам и много познания в хирургията. Спрял съм се на няколко модела скалпели, дайте ми мнения с кой ще правя най-успешни операции."

:cool: 

А сега сериозно.

За продуктова фотография на ти трябва кой знае какъв апарат. Може да е и за много по-малко от 1000 лв. Мегапикселите са без значение, така или иначе размерът за качване в уеб страници е малък. Иска се голяма дълбочина на фокуса, и е почти задължително да се снима от статив, така че светлосилна оптика не е нужна. Иска се да няма изкривявания, тоест, поне 70-80 мм фокусно разстояние, приравнено на фулфрейм (по мое мнение). Иска се и да няма разни хроматични аберации, въпреки, че те могат да бъдат отстранени при обработката. Така че един много добър вариант е тяло (огледално или без-), възможно най-евтиното, и 50 мм обектив. Ако обектите са много малки, ще трябва да се вземе макро обектив. Един статив, и като фототехника си готов.

Оттук нататък трябва да подготвиш обстановка, и осветление. В зависимост от това какво снимаш. Много добра работа върши една предметна палатка, за по-малки неща. За по-големи - предметна маса, или друга подходяща поставка. Ако ще снимаш дрехи - манекен. Избираш и подходящ фон. Осветление - за начинаещ предлагам постоянно осветление. Импулсното има редица предимства, но е по-трудно за работа за непрофесионалист. Хубаво е или ти, или някой друг покрай теб да разбира малко от дизайн, защото обстановката, в която е сниман предметът, има голямо значение за това, дали ще бъде възприет добре от клиентите. Оттам нататък си ти - правилно кадриране, заснемане, обработка, и качване в сайта.

Успех.

преди 3 часа, Меси написа:

Спрял съм се на няколко фотоапарата, но очаквам и от вас мнения .

Canon EOS M50

Sony Alpha α6000

тия двата са боклуци за такъв вид снимки

на 26.11.2019 г. в 17:17, Меси написа:

За тези пари,ако купувах аз,бих си взел Nikon D3500 или D5600.

преди 21 минути, Димитър 59 написа:

И ще сбъркаш. За тези пари втора ръка D7100 или D7000 с обектив е по-добре.

преди 2 часа, Димитър 59 написа:

Абе никак няма да му излезе сметката.
За да не се получават перспективни изкривявания, трябва да ги снима от по-далече. А те размерите няма да са същите на стоките, значи трябва варио. И стана една скъпа и прескъпа работа, ако има неблагоразумието да пита на някой фотографски форум какъв обектив му трябва. Аз няма да му кажа, щото не искам.

на 26.11.2019 г. в 20:42, RudeBoy написа:

А сега сериозно.

За продуктова фотография на ти трябва кой знае какъв апарат. Може да е и за много по-малко от 1000 лв. Мегапикселите са без значение, така или иначе размерът за качване в уеб страници е малък. 

...

Чувства се познавача. 

А ако тръгнем от 1000-та лева, които човекът дава, кой фупарат би предложил, че да му удовлетворява и професионалните нужди, а и да го използва за "нормални" снимки? 

Авторът на темата не се е вясвал във форума откакто я пусна :) . Написах вече едно есе, нямам сили за второ.

Питай Белгиеца, сигурен съм че той може да каже много неща по въпроса. Ако иска.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.