Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Алтернатива на Malwarebytes

Featured Replies

преди 17 часа, Емил Костов написа:

360totalSecurity - Най доброто в бранша за момента. Да не говорим, че лично ми е препоръчано от HJT Team.

Уважения добра е ползвал съм я, но за мен най доброто е Касперски. :)

• Отговори 50
  • Прегледи 3,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 4 минути, Bubbles написа:

Уважения добра е ползвал съм я, но за мен най доброто е Касперски. :)

Така е, но при Касперски трябва да знаеш какво правиш. Сложиш ли я на автоматични настройки и да си прави тя каквото си иска става кошмар.

преди 2 часа, Емил Костов написа:

Така е, но при Касперски трябва да знаеш какво правиш. Сложиш ли я на автоматични настройки и да си прави тя каквото си иска става кошмар.

Ко? Ко каза? Булшит!

Kaspersky FREE не позволява да му се сменят настройките на защитата в реално време. Зададени са оптималните настройки за защита.

Достъпни са само настройките за производителност и сканиране. 

Да даваш компетентно мнение за даден продукт означава да го познаваш поне бегло. 

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

преди 15 минути, nikssi написа:

Ко? Ко каза? Булшит!

Kaspersky FREE не позволява да му се сменят настройките на защитата в реално време. Зададени са оптималните настройки за защита.

Да даваш компетентно мнение за даден продукт означава да го познаваш поне бегло. 

Не говоря за Касперски free, а просто за Касперски като цяло. Не бих използвал тази програма, защото на автоматични настройки не работи както трябва. Освен това е по-тежка.А и това е мое мнение, никой не е длъжен да се анагажира с него. Това е форум все пак нали.

преди 35 минути, Емил Костов написа:

Не говоря за Касперски free, а просто за Касперски като цяло. Не бих използвал тази програма, защото на автоматични настройки не работи както трябва. Освен това е по-тежка.А и това е мое мнение, никой не е длъжен да се анагажира с него. Това е форум все пак нали.

Спрете да пишете простотии и вземете тествайте програмата. Като начало може да дадеш повече информация коя версия на Касперски имаш предвид 6 , 7 , или 5-та. Абсолютен булшит що се отнася до натоварването! Много обичаш да спориш за неща , които не са ти ясни. 

Цитат

Не говоря за Касперски free, а просто за Касперски като цяло ....!!!

Ще те помоля да спреш да говориш неверни неща и да вкарваш четящите в заблуждение...!!! Нито е вярно че на автомат не работи както трябва , нито е вярно че е по -тежка...! Когато изказваш едно мнение нека то да е подплатено с някакви доказателства....тестове ,сравнения , информация ...бол из интернет...! Ето ти картинка от моя Kaspersky Total Security - флагмана на продуктите на Касперски ....:

111.PNG

..да ти кажа ли аз на кое ниво работя ...?

преди 21 часа, Емил Костов написа:

360totalSecurity - Най доброто в бранша за момента. Да не говорим, че лично ми е препоръчано от HJT Team.

Не знам, кой от нас ти я е препоръчал, но не мисля, че това е било скоро. В смисъл, не че 360TS е лоша програма (то и няма такава, която да хваща всичко на 100%), но нещата при антивирусните се менят динамично и съм забелязал, че повечето от екипа в момента сме именно с Kaspersky. Лично за мен дори най-добрата антивирусна не трябва да остава сама (освен ако не е пълен пакет като KIS) и затова избора на такава не е чак толкова важен ако не е подплатен с помощник от сорта на (Comodo FIrewall или OSArmor/ExeRadar, VoodooShield, Appcheck Anti-Ransomware/RansomOff) и т.н. Дори един Windows Defender под Windows 10 комбиниран с Hard Configurator би дал доста добри резултати.

Иначе в темата видях предложение да се замести Malwarebytes Anti-Malware с Malwarebytes Anti-Exploit...Като изключим, че Malwarebytes Anti-Malware включва и функционалността на Malwarebytes Anti-Exploit, втората няма как да замести първата...Дори OSArmor, която е добра програма не е заместител на Malwarebytes. Malwarebytes макар вече да се води антивирусна, а не допълнение към такава (като изключим защитата и в реално време) си остава скенер за второстепенно сканиране (ако основната антивирусната е пропуснала нещо) и като такъв е редно да бъде заменена (ако се налага) от други такива в лицето на RogueKiller Anti-Malware, Zemana Anti-Malware, HitmanPro/HitmanPro.Alert, Emsisoft EmergencyKit.

С едно елементарно гугълване това ми излезе на първи позиции:

• AdwCleaner. ...
  • Windows Defender. ...
  • HitmanPro. ...
  • SUPERAntiSpyware. ...
  • Zemana AntiMalware. ...
  • Kaspersky Virus Removal Tool. ...
  • ComboFix.
преди 5 минути, Gangosa написа:

С едно елементарно гугълване това ми излезе на първи позиции:

• AdwCleaner. ...
  • Windows Defender. ...
  • HitmanPro. ...
  • SUPERAntiSpyware. ...
  • Zemana AntiMalware. ...
  • Kaspersky Virus Removal Tool. ...
  • ComboFix.

AdwCleaner се включа в Malwarebytes и не е заместител, защото почиства само adware (откъдето е и името).

Windows Defender е антивирусна и при това вградена. Не е заместител на MBAM.

SUPERAntispyware преди 10 години беше добра, както и Spybot S&D, но вече не са.

Kaspersky Virus Removal Tool не е точно второстепенен скенер, макар че включва и TDSSKiller и няма да навреди.

Combofix трябва да се ползва само от потребители, на които им помагат обучени експерти, защото е мощен и често след него системата може да стане неизползваема. Да не говорим, че не е обновяван от години и е заместен от FRST. И не върви на нищо над Windows 8...нито на 8.1, нито на 10.

И на втора позиция това ми излезе 

https://download.cnet.com/malwarebytes/alternatives/windows/

преди 9 минути, B-boy/StyLe/ написа:

AdwCleaner се включа в Malwarebytes и не е заместител, защото почиства само adware (откъдето е и името).

Windows Defender е антивирусна и при това вградена. Не е заместител на MBAM.

SUPERAntispyware преди 10 години беше добра, както и Spybot S&D, но вече не са.

Kaspersky Virus Removal Tool не е точно второстепенен скенер, макар че включва и TDSSKiller и няма да навреди.

Combofix трябва да се ползва само от потребители, на които им помагат обучени експерти, защото е мощен и често след него системата може да стане неизползваема. Да не говорим, че не е обновяван от години и е заместен от FRST. И не върви на нищо над Windows 8...нито на 8.1, нито на 10.

Аа тогава трябва да дърпаме гугъл за ушите (чичо гошо) Майтап си прави с нас!

преди 1 минута, Gangosa написа:

Аа тогава трябва да дърпаме гугъл за ушите (чичо гошо) Майтап си прави с нас!

Всъщност не е виновен само Google, но наистина има доста фалшиви ръководства. Те съществуват още от времето на наличието на фалшиви антивирусни, когато Malwarebytes се казваше RogueRemover (да не се бърка със съвременния RogueKiller). Затова най-добре, ако ще се ползват ръководства да се проверява в BleepingComputer и в MalwareTips. :)

преди 1 минута, B-boy/StyLe/ написа:

Всъщност не е виновен само Google, но наистина има доста фалшиви ръководства. Те съществуват още от времето на наличието на фалшиви антивирусни, когато Malwarebytes се казваше RogueRemover (да не се бърка със съвременния RogueKiller). Затова най-добре, ако ще се ползват ръководства да се проверява в BleepingComputer и в MalwareTips. :)

Браво! благодаря за полезната информация.

преди 9 минути, BlueSoldierr написа:

Моля те спри се!

Хайде не е нужно 5 човека да ме карат да се спра. Дадох просто едно мнение, не съм заклеймил никой и никой не съм накарал да си инсталира този софтуер. Постващият може да тества всяка една антивирусна и да сподели ако иска. И да, антивирусната е добра. Вече 5 години пази цяла компютърна мрежа от портребители дето цъкат безразборно навсякъде и не знаят какво правят. Да не говорим, че съм я инсталирал на над 100 компютъра, досега човек да дойде да ме обвини, че е заразен не ми се е случвало.А вие може да ми се смеете и подигравате колкото искате. Това, че специалистите тук имат уменията и знанията да използват даден софтуер и да са наясно с нещата, то 105% от обикновените юзъри не са.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 38 минути, Емил Костов написа:

Това, че специалистите тук имат уменията и знанията да използват даден софтуер и да са наясно с нещата, то 105% от обикновените юзъри не са.

Не пада на гърба си котето. Точно обратното понеже обикновенните потребители няма да ровят из настройките Касперски с настройки по-подразбиране е ориентирана точно към тях. Да даваш компетентни мнения без да познаваш програмата е меко казано непрепоръчително. Чели писаници,че Касперски била тежка програма ... чели недочели и годината объркали. Мдааа

току-що, nikssi написа:

Не пада на гърба си котето. Точно обратното понеже обикновенните потребители няма да ровят из настройките Касперски с настройки по-подразбиране е ориентирана точно към тях. Да даваш компетентни мнения без да познаваш програмата е меко казано непрепоръчително. Чели писаници,че Касперски била тежка програма ... чели недочели и годината объркали. Мдааа

Не говоря за падане по-гръб. Дадой едно мнение и от HJT Team казаха, че не е правилно. Никъде не написах, че говорят глупости, че са некомпетентни или че не знаят на коя планета са. Дал съм пример от опит и от неща, с които аз съм се сблъсквал. Това е мнение нали така.

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Това е мнение нали така.

Да даде мнение - твърдение по-скоро и то доста некомпетентно.

Ето ти картинка и приключвам.

1657823184_.jpg.c95796500cc3fe88501c262afa441205.jpg

преди 2 минути, nikssi написа:

Да даде мнение - твърдение по-скоро и то доста некомпетентно.

Ето ти картинка и приключвам.

1657823184_.jpg.c95796500cc3fe88501c262afa441205.jpg

Е хубаво де, да съм твърдял обратното, или да съм казал че си некомпетентен?? Изказал съм собствено мнение и няма да харесам или използвам Касперски поради мои си съображения. Това не ме прави убиец нали???

преди 7 часа, Емил Костов написа:

Сложиш ли я на автоматични настройки и да си прави тя каквото си иска става кошмар.

Обясни ако можеш какъв кошмар става?

току-що, nikssi написа:

Обясни ако можеш какъв кошмар става?

Виж няма смисъл, не смятам да инсталирам отново Касперски и да се ядосвам с него. Не споря с вас, дадох мнение. Не е длъжен никой да се съобразява. Не съм влизал и в спорове.През ръцете са ми минали доста компютри Касперски не съм виждал и на шега сложен. Това не означава, че не струва или че не е качествена антивирусна програма.Говоря от страна на обикновения потребител, а той не знае и не разбира. Иска като цъка безразборно и не чете върху това, което цъка да няма вируси. Засега 360 се доказва като такава програма и аз я използвам.

Повече няма да коментирам, просто дайте на постващият алтернатива на MalwareBytes и темата е приключена.

преди 17 минути, Емил Костов написа:

Виж няма смисъл, не смятам да инсталирам отново Касперски и да се ядосвам с него. Не споря с вас, дадох мнение. Не е длъжен никой да се съобразява. Не съм влизал и в спорове.През ръцете са ми минали доста компютри Касперски не съм виждал и на шега сложен. Това не означава, че не струва или че не е качествена антивирусна програма.Говоря от страна на обикновения потребител, а той не знае и не разбира. Иска като цъка безразборно и не чете върху това, което цъка да няма вируси. Засега 360 се доказва като такава програма и аз я използвам.

Повече няма да коментирам, просто дайте на постващият алтернатива на MalwareBytes и темата е приключена.

Тя отдавна е решена ама и това не си забелязъл.

Ясен е и виновника. Та викаш кошмари с Касперски. 😄😄😄😄😄😄😄😄

преди 7 часа, nikssi написа:

Ко? Ко каза? Булшит!

Тоя на теб пак изригна 

преди 9 часа, Емил Костов написа:

като ти видя подобен коментар и ми призлява

• Автор

@icotonev , съжалявам, но по някаква причина не получавам известия, че е писано в темата.

Съдържанието е следното:

# Run at 5.12.2019 'г.' 18:04:58 'ч.'
# KpRm (Kernel-panik) version 2.2
# Website https://kernel-panik.me/tool/kprm/
# Run by HOME from C:\Users\HOME\Desktop
# Computer Name: HOME-PC
# OS: Windows 7 X64 (7601) Service Pack 1
# Number of passes: 1

- Checked options -

~ Registry Backup
    ~ Delete Tools
    ~ Restore System Settings
    ~ UAC Restore
    ~ Delete Restore Points
    ~ Create Restore Point
    ~ Delete Quarantines

- Create Registry Backup -

~ [OK] Hive C:\Windows\System32\config\SOFTWARE backed up
   ~ [OK] Hive C:\Users\HOME\NTUSER.dat backed up

[OK] Registry Backup: C:\KPRM\backup\2019-12-05-18-04-58

- Delete Tools -

## FRST
     [OK] C:\Users\HOME\Downloads\FRSTEnglish.exe deleted (1)
     [OK] C:\FRST deleted (1)

- Restore System Settings -

[OK] Reset WinSock
     [OK] FLUSHDNS
     [OK] Hide Hidden file.
     [X] Show Extensions for known file types
     [X] Hide protected operating system files

- Restore UAC -

[OK] Set ConsentPromptBehaviorAdmin with default (5) value
     [OK] Set ConsentPromptBehaviorUser with default (3) value
     [OK] Set EnableInstallerDetection with default (0) value
     [OK] Set EnableLUA with default (1) value
     [OK] Set EnableSecureUIAPaths with default (1) value
     [OK] Set EnableUIADesktopToggle with default (0) value
     [OK] Set EnableVirtualization with default (1) value
     [OK] Set FilterAdministratorToken with default (0) value
     [OK] Set PromptOnSecureDesktop with default (1) value
     [OK] Set ValidateAdminCodeSignatures with default (0) value

- Clear Restore Points -

~ [OK] RP named Windows Update created at 11/26/2019 14:25:52 deleted
   ~ [OK] RP named Windows Update created at 11/29/2019 16:06:09 deleted
   ~ [OK] RP named Restore Point Created by FRST created at 11/30/2019 20:19:13 deleted
   ~ [OK] RP named Windows Update created at 12/01/2019 22:19:27 deleted
   ~ [OK] RP named Windows Update created at 12/05/2019 15:23:10 deleted

[OK] All system restore points have been successfully deleted

- Create Restore Point -

[OK] System Restore Point created

- Display System Restore Point -

~ [I] RP named KpRm created at 12/05/2019 16:05:29

-- KPRM finished in 43.68s --

Поздрави.

• 4 седмици по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.