Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

преди 5 часа, ТерминалТора написа:

Защото аз кото пълен дебил си взех преди 7 години ширпотреба леново за 1000 кинта - сега са му окапали винтовете, тъчпада е прецакан и има пробелми с прегряване - нищо че не е виждал уиндоус а само freebsd. Сега съм супер доволна от втора ръка тинкпадче т 530 за 500 кинта с  16 гб рам  - пердаша си  даже някои игри чат пат под линукс

Ти това Lenovo не го ли оправи вече?

Моя 11+ годишен Dell защо работи още?

преди 2 часа, plamen_petrov_80 написа:

Ти това Lenovo не го ли оправи вече?

Моя 11+ годишен Dell защо работи още?

Най-вероятно защото не е ширпптреба кенеф. Иначе леновото го продавам за части или който му се занимава да го диагностицира и оправя,

преди 10 часа, ТерминалТора написа:

Защото аз кото пълен дебил си взех преди 7 години ширпотреба леново за 1000 кинта - сега са му окапали винтовете, тъчпада е прецакан и има пробелми с прегряване - нищо че не е виждал уиндоус а само freebsd. Сега съм супер доволна от втора ръка тинкпадче т 530 за 500 кинта с  16 гб рам  - пердаша си  даже някои игри чат пат под линукс

А виж ся ако си говорим за ползвани джаджи там бирата е малко по-друга, и пак подобни теми трудно биха помогнали.
В тези случаи или разбираш от материята и проверяваш сам или викаш някой който разбира и на който му имаш доверие той да прегледа джаджата за дефекти и само тогава купуваш. В противен случа купуваш само ново.

преди 6 минути, Bubbles написа:

А виж ся ако си говорим за ползвани джаджи там бирата е малко по-друга, и пак подобни теми трудно биха помогнали.
В тези случаи или разбираш от материята и проверяваш сам или викаш някой който разбира и на който му имаш доверие той да прегледа джаджата за дефекти и само тогава купуваш. В противен случа купуваш само ново.

Ново, но яко нямам 2-3 бона, няма вариант под 2 бона машините не стават за чеп за зеле.

преди 1 час, ТерминалТора написа:

Ново, но яко нямам 2-3 бона, няма вариант под 2 бона машините не стават за чеп за зеле.

Мммм не стават ако не знаеш да пазаруваш.

https://ardes.bg/product/dell-vostro-3580-n2066vn3580emea01-2001-ubu-126485
Много прилична оферта, ако не те бърка липсата на дискретна графична карта.

Изпратено от моят Mi A2 с помощта на Tapatalk

преди 1 час, vasettoo написа:

ако не те бърка липсата на дискретна графична карта.

И ако не те бърка евтината пластмаса на Вострото...  Лаптопа, като характеристики е добър, не ме разбирай погрешно, цената е добра, но ако трябва да се прави генерален извод като цялостна сглобка - е много далеч от качествена такава.

Но за 1000лв НОВ, много трудно може да се намери качествен лаптоп с малки или почти никакви компромиси.

И ако не те бърка евтината пластмаса на Вострото...  Лаптопа, като характеристики е добър, не ме разбирай погрешно, цената е добра, но ако трябва да се прави генерален извод като цялостна сглобка - е много далеч от качествена такава.

Но за 1000лв НОВ, много трудно може да се намери качествен лаптоп с малки или почти никакви компромиси.

По-добре е от инспирони, леновота и ацери, еле па павилиони. Качество само с бизнес клас моделите, но не смехът "игрови".

Съжалявам човека пуснал темата.

Може ли някой да ми обясни, ако лаптопа няма да се носи почти никъде и няма да се играят игри на него, за какво му е да дава торба пари за качествен материал на корпуса, като може същите параметри да има във по-евтина пластмаса?

Имам Acer - може би има една от най-евтините пластмаси който могат да се намерят,  вече почти 6 години го ползвам и не само че сериозни проблеми не съм имал ама и малки нямам. Освен това че почнах често да ям над него и влезна голям боклук под клавиатурата, ама си мисля, че това не е от лаптопа... :D

Живея извън България, но във български левове го купих за 1150-1200 лева. I7-4702MQ processor, и до момента ми върши чудна работа. Видеото почти не съм го ползвал, GeForce 750M.  беше със 8 рам и тогава имаше само 1TB HDD. 17" екран... Не съм го носил почти никъде, седи на бюрото постоянно.. ако му направя една чистка от прах и под клавиатурата изкарам запасите от храна,  ще изглежда като нов. Добавих си след това SSD и още рам и съм повече от спокоен. Грубо виждам, поне още 5 години да си го ползвам...  Как го нарече, "ширпотреба кенефа" ми върши чудна работа 6 години и съм сигурен че тоя кенеф още 5 ще върши повече от чудесна работа.

Съвет към създателя на темата, ако няма да го носиш почти никъде, на мисли каква матеря е корпуса. По хубаво си вложи парите във добри параметри, макар, че за твойте изисквания параметрите също не са толкова голям проблем. лично аз мисля, че във 1000 лева ще се впишеш за лаптоп който да ти върши перфектна работа. Това е при случай, че наистина няма да искаш да играеш игри.

Ако не си избрал лаптоп, успех във избора. Надявам се да съм помогнал някак.

преди 4 часа, Martin Chuchukov написа:

Може ли някой да ми обясни, ако лаптопа няма да се носи почти никъде и няма да се играят игри на него, за какво му е да дава торба пари за качествен материал на корпуса, като може същите параметри да има във по-евтина пластмаса?

Здравей!

На драго сърце ще ви обясня. В първия пост човека е дал бюджет 1000лв и казал че ще се използва "ЗА РАБОТА", и поточно предимно офисна работа, повече писане и опция за отваряне на няколко приложения наведнъж.

При положение че в тоя дипазон няма нищо читаво като изработка до 1000лв, всичките варианти са  енергиино-ефективни  U  15 ватови процесори запоени на платката с ниска производителност, ЗАЩО и ОТКЪДЕ НАКЪДЕ човек трябва да се ограничава с евтин лаптоп, след като за тези пари преспокойно може да вземе един  Dell Precision M4800 15" за 700-800лв, и останалите пари да доплати за гаранция до 2 години или  по-голямо SSD,  или нещо друго по ъпгрейда на лаптопа.

Плюс това говорим за лаптоп/лаптопи със сменяема батерия...

Да сега някой ще каже тежък е... какво ти дреме -той така и така няма да се разнася често, така че на човека му дреме на шапката.

Малко ревюта от amazon.com -на хора закупили лаптопа. Ревютата говорят красноречиво...

1.

Excellent laptop. Period.

July 21, 2019

Verified Purchase

Excellent laptop. Was delivered as promised.
Although it is not Intel Core i7-4900MQ, but i7-4810 processor, it is fast enough to run applications like SolidWSorks and other high end engineering software.
New laptops with similar configuration cost in the range of $2500 - $3500, but not many will allow to install 2 hard drives. I added 16 GB of RAM (making it total 32 GB), added 500 GB mSATA drive. The entire process took about half an hour. The only problem I had is the fact that originally laptop came with SATA configured in BIOS as RAID, not AHCP.
I had to do full reinstallation of Windows 10 Pro because of it. That is when I ran into the second obstacle.
In description it mentioned that laptop would come with a document that would have Key for Windows 10 just for this exact purpose (to reinstall Windows 10 software). My laptop came without any documentation except sales receipt and no Windows 10 Keyon the receipt. The utility that can show Windows 10 Key read the number, but it didn't work during Windows 10 installation. I had to use the Windows 7 Key from the sticker under battery.
The screen, although not the top of the line that Dell had, but is good for the size of the Laptop (15.6").
In summation, I think that this is excellent laptop, especially if you are on the budget. If I had to buy laptop now, I would buy the same laptop again and I would recommend this laptop to everyone.
I just hope that Dell would continue to make laptop like this in the future, even if it cost more.

2.

Excellent quality.

March 6, 2019

Verified Purchase

I bought this for my husband as a gift. I opened the box and did the set up myself (the Cortana set up really helps). It is an excellent laptop! It looked and felt completely new. There is no way I would have been able to tell that this was refurbished had I not known it. It is also very fast! My husband is very pleased with it. What a find this was! I will probably get at least one more for either myself or one of the kids.

3.

Like new workhorse

April 24, 2019

Verified Purchase

This is a great refurbished buy. Mine was delivered very clean with almost no signs of wear. The keyboard and touch pad look total new so I am wondering if they actually replaced them. The 1920x1080 display is very sharp and bright with good contrast. I work with Visual Studio set to a small font and it's very comfortable. Mine has the i7-4810MQ instead of the spec'd i7-4900MQ but after checking the benchmarks there is practically no difference in performance. The battery that came with mine easily let's me run 2+ hours. It's a very heavy and large laptop, not something for the frequent flyer. Better to think of this one as a portable desktop computer which is how I use it with a Dell docking station and 3 screens. One of the attractive features is that it is very easy to service. Take out two screws, the bottom slides off, and you have easy access to the empty memory slots and two drive bays.

4.

Performance

March 6, 2019

Verified Purchase

This is a tough laptop. I use it on a daily basis for Finite Element Simulations. Is heavy what i like. it means its not made of cheap plastic like most in the market. I previously owned the Dell M4700 (battery life 2.5 hours+). This laptop, despite it has a new battery, it only lasts for 1.5hours+. I am not dissapointes because of the battery life, cause it has a pretty good processor(i7 4900MQ) and FEM software works great and faster. It came with mechanical hard drive 500gb and 16 G ram (2x8G). I upgraded it to 32G Ram. I use a mSata(256gb) as my main disk (operating system) and a 1tb mechanical Hard drive for storage. It works great

5.

5.0 out of 5 starsJust as good, maybe better than new!

April 7, 2019

Verified Purchase

These m4800 laptops really are one of the best buys out there right now. I love laptops that use the e-port docking stations. They can be upgraded to 32GB of RAM and a SSD. If you do your own upgrades, you'll have a racehorse pc! I plan to use mine for video editing, photoshop, CAD, and 3D printing.

6.

This laptop is a beast and a megathlon with the upgrades I added to it

August 20, 2019

Verified Purchase

I was looking for a good and powerful laptop and found this in Amazon at a great price. I had my doubts on purchasing it but when i read all the good reviews, I went for it. I also bought a Samsung SSD 860 EVO 1TB 2.5 Inch SATA III Internal SSD (MZ-76E1T0B/AM), Highfine Universal 9.5mm SATA to SATA 2nd SSD HDD Hard Drive Caddy Adapter Tray Enclosures and a Samsung ram memory 16GB kit (2 x 8GB) DDR3 PC3L-12800,1600MHz, 204 PIN SODIMM and installed everything.

The Samsumg software to migrate the system to the new hard drive work flawlessly. This laptop is a beast and a megathlon with the upgrades I added to it.

Speedy delivery and worth every penny I paid for it. It saved me approximately $1200 compared to a new laptop I was eyeing with almost the same configuration as this one. I would give it 6 stars if I could.

Аз за лаптоп "Dell Precision M4800 15" не съм питал. Нито знам какво представлява нито нищо.

Явно вас във България ви дерат кожите с надути цени. Аз тука за 1000 лева ако погледна сигурно само за 10 минути ще намеря поне 10 различни хубави лаптопа които ще му свършат работа според изискванията. Говоря за чисто нови лаптопи, наречените от вас Кенефи.

Доволен съм от моя Кенеф, и даже имам намерение да си купя след 5-6 години като реша да го сменям отново такъв кенеф. Не няма да си го купя защото нямам пари, а защото ми върши работа!

Моя лаптоп е по-скоро като домашен компютър.. от 3 години не съм го местил от бюрото. На батерия съм го ползвал за 6 години 1 път. 

преди 1 час, Martin Chuchukov написа:

Явно вас във България ви дерат кожите с надути цени. Аз тука за 1000 лева ако погледна сигурно само за 10 минути ще намеря поне 10 различни хубави лаптопа които ще му свършат работа според изискванията. Говоря за чисто нови лаптопи, наречените от вас Кенефи.

Тук кожите ги дерат с втората употреба.  Новите са си на нормални цени.  А иначе ги наричат кенефи, защото при интензивно ползване и разнасяне лесно хвърлят боба. За нормално домашно ползване и тези от 1000 лв вършат работа.  

преди 18 часа, Michigan111 написа:

Тук кожите ги дерат с втората употреба.  Новите са си на нормални цени.  А иначе ги наричат кенефи, защото при интензивно ползване и разнасяне лесно хвърлят боба. За нормално домашно ползване и тези от 1000 лв вършат работа.  

Тук цените на 2ра употреба са по високи от във България. Хората тук препочитат ако им се развали стария, да си купят нов отколкото да опитват да намерят евтин използван, защото цените не си заслужават, друг е въпроса, че цените тук нови са доста по изгодни от във България.

Ето пример, наскоро продадох лаптоп (Още се чудя как се намери кой да го купи), acer 10" със много слаби параметри беше.. поне на 10 години може и по стар да беше..  и за 100 лева го продадох. Това нещо аз лично дори за 30 няма да го взема, ама като видях цените  викам ще опитам като останалите и го продадох. Във България не ми се вярва някой да го купи...

Да, когато се разнася лаптопа дори по скъп след време се разбива. Е сега съм пред такава дилема, никога до сега не ми се е налагало да разнасям личен лаптоп, а след нова година изглежда че ще започна. Служебният лаптоп ми е все тая, тук се сменят след като им изтече гаранцията 2 години, а ако се счупи е застрахован и ми дават нов, и не плащам нищо и хич не го мисля.

Момчето което е пуснало темата,  избра ли си лалптоп, какво реши?

Е много ясно, че ще си купи каквото реши.  А когато някой пусне тема във форум е нормално да получи различни отговори.  И колкото повече различни мнения, толкова по добре.  

на тези тинкпада гледам че Fn бутона е най-отляво вместо контрол. Има ли начин да се препрограмира и там да е ctrl а след това Fn ?

преди 2 минути, MarioPC написа:

на тези тинкпада гледам че Fn бутона е най-отдясно вместо контрол. Има ли начин да се препрограмира и там да е ctrl а след това Fn ?

Дясно?

Принципно има врътки уж.

току-що, plamen_petrov_80 написа:

Дясно?

Принципно има врътки уж.

моя грешка, най-ляво. Рядактирах си мнението

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.