Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Здравейте, компютъра си работеше напълно нормално, излизам навън, прибирам се и го включвам, но нищо не се случва. Самият компютър си работи нормално, но монитора, клавиатура и мишката изобщо не се включват, все едно е изгасен. Проверих кабелите, рестарирах го но няма никакво подобрение.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И как позна, че "си работи нормално"?... Имаш ли буутваща флашка или диск? Пробвай да буутнеш от тях, и да видиш дали започва инсталация. Само да започне, не да преинсталираш. Да видим дали ОС се е прецакала, или има хардуерен проблем.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз съм в грешка да , има ли как да прикача клипче за да може нагледно да се види какво точно прави. Включва се работи, изключва се, после все едно се опитва не неможе да се включи и така след няколко опита се включва. Но не излъчва никакъв сигнал, монитора си работи но дава че няма сигнал, клавиатурата не светка, мишката също.

Също така не иска и да се изключи от копчето на кутията, само от това на захранването се изключва. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Яснооо, ще теглим информацията от теб байт по байт ... Да почнем оттам: Изобщо зарежда ли ти операционна система? След някой от опитите за включване? 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Компютъра е за сервиз!

Нещо в кутията е спряло да работи.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не, изобщо не идва никакъв сигнал до монитора, както и до всички USB входове.

Ясно че има някакъв проблем, най-вероятно хардуерен, но все пак сам съм си сглобявал конфигурацията и си мисля че имам елементарни познания :)

Intel Core I7-8700K

Asrock Z370 - Extreme4 

16 GB RAM - 2x8 Kingston HyperX Blue DDR4

Захранване, което си мисля че е проблема е 600w DeepCool с бронзов сертификат което до момента си работеше перфектно.

Само кажете каква още информация ще трябва и веднага ще я предоставя, за жалост в моят Град Петрич, няма добри техници на които мога да го закарам, особено пък в момента.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 минути, AderMax написа:

Само кажете каква още информация ще трябва и веднага ще я предоставя

Е хайде, де! Питах те - имаш ли инсталационен носител, зарежда ли ти ОС ... Ти пак ми пишеш каквото ти хрумне.

Трудно може да ти се помогне така.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Имам флашка със Windows 10, но изобщо нищо не зарежда пък камоли да се буутне.

Друго нещо, не иска да се изключи от копчето на кутията, единствено от копчето на захранването. Клавиатурата включих в лаптопа и си работи безпроблемно както и другата периферия.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Той няма сигнал до монитора, как ще зареди OS ...

С каква графична карта си?

Клок на системата има ли?

Дъното бипка ли при пускане?

Ако знаеш как се отваря кутия - можеш да разкачиш всичката периферия - то главно дискове да имаш.

След това пробваш без памет, само с едната на единия слот ... следиш ми мисълта.

Може да ресетнеш и биоса по някое време.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Със GTX 1080 съм. 
В момента ме затруднява сваляването на огромния кулер - Noctua D15

Ако може някой да ми обясни как се прави този ресет на биоса, веднага бих пробвал.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Компютърът не е стар и е малко вероятно да си обърка системното време поради изтощена батерия на дънната платка, но защо не пробвате да влезете в БИОС и да направите настройка на дата и час. Може все пак да е това, а за причината, батерията може да не е стара, което не пречи да дефектира, или примерно да се получи някакво заклейване на клемите, през които подава електричество на ROM чипа...

преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

Той няма сигнал до монитора, как ще зареди OS ...

Не  е написал, че не се вижда началото, в което текат POST надписите, стига те да не са скрити с настройка да не се показват...До момента знаем, че когато трябва да покаже вече графиката, със зареждането на Уиндоус и последващата картина на декстопа, монитора дава надпис, че няма сигнал.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

До нищо, въобще няма никакъв сигнал че компютъра се е включил на монитора, както и клавиатурта не работи нито светва, но самото дъно свети, вентилаторите се въртят и не иска да се изключи от копчето. 
Като го включа от копчето на захранването, тръгва после изгасна сам без аз да пипам нищо, прави малко неуспешни опити пал да се включи и накрая си де включва и си работи все едно нищо не е станало. Но няма никакъв сигнал на монитора както и никакъв сигнал до което и да е USB.

Как мога да ви покажа клипче на това което се случва ? В кой сайт да го кача и да дам линк ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, AderMax написа:

Но не излъчва никакъв сигнал, монитора си работи но дава че няма сигнал

дали?

Да ти се чуди човек на акъла - Intel Core I7-8700K  + GTX 1080  и 600w DeepCool  ...

Извади си книжката на дъното и я прочети от корица до корица!

Пробвай да махнеш само GTX 1080.

Най-добре използвай жокер и се обади на приятел!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Току що това направих, махнах видеокартата но пак никакъв резултат.

Доста странно се държи, като го включва работи малко естествено без картина и сигнал към монитора и се изключва сам после се мъчи да тръгне, светва изгасва и така няколко пъти и после си тръгва и си работи както обикновенно.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Преместете кабела към монитора, на съответният видеоизход на дънната платка, като гледам има пълен набор от изходи" Three graphics output options: D-Sub, DVI-D and HDMI ", за да ползувате вграденото в процесора iGPU. Обикновено за вход в БИОС на дъната на Асрок, се ползува F2 бутона на клавиатурата. Пробвайте с "помпането" на този бутон, веднага след натискането на Power бутона на кутията на компютъра.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Въобще не идва никакъв сигнал до монитора, все едно компютъра не е включен.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нещо такова евтино захранване с големи консуматори не ми се струва добра идея и най-вероятно е то да е дало фира нещо, още повече ако е имало overclock на системата. На първо време тествай само с вграденото видео и друго захранване, като направиш reset на BIOS с джъмпера на дъното. Прочети си в упътването как става точно.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Видео ето така прави като го включа, прави го няколко пъти като неуспешни опити да тръгне но после се оправя и си работи но не дава никакъв сигнал, нито видео, нито USB та работят.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Смени ли захранването, плочките памет тества ли ги, нулира ли BIOS и тн??

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Всичко без захранването, просто защото нямам друго в момента с което да пробвам, затова това ще се разбере чак в понеделник. Дано поне да се размина само със захранване.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте отново, сложих друго захранване напълно работещо от друг компютър, но за жалост прави абсолютното същото. Самият компютър си тръгва нормално, после се изключва от само себе си, после пак тръгва, но сигнал към монитора или към което и да е от USB - няма. 
Моля ако някой има каквато и да е идея какво друго да пробвам, да я сподели. :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Точен модел на захранването с което пробва? С или без видео картата пробва?

Клок на системата има ли?

Без памет пищи ли?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Фортрон 500w, без видеокарта. Няма клок и не съм пробвал без памет. Под памет да се разбира РАМ паметта или твърдия диск ? Преди пробвах само с 1 плочка РАМ, както и да им сменя слотове но нямаше ефект.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...