Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Старт менюто не показва преките пътища

Featured Replies

Здравейте!

Имам проблем. Старт менюто показва само файловете от "%AppData%\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs", но не показва файловете от "%ProgramData%\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs". Пробвах да местя файловете от %ProgramData% в %AppData% и няма проблем да ги покаже, но не мисля, че това е най-доброто решение. Пробвах SFC и DISM - не помогнаха, също и не показаха грешки. Създаването на нов профил също не помогна. И двете папки се индексират. Благодаря предварително!

94925060_Annotation2019-12-15165356.thumb.png.54cdf4e947c9f4b966e4cb87fc43b0b4.png

Цитат
1.Find the app on the Start menu, right-click the app, point to “More,” and then choose the “Pin to taskbar” option you find there. You could also drag the app icon to the taskbar if you prefer doing it that way. This will immediately add a new shortcut for the app to the taskbar
2.Scroll to find the program you want to pin, then right-click on it. You'll open a menu that includes Pin to Taskbar (the grey line along the bottom of the Desktop) and Pin to Start Menu (making a shortcut to the program appear when you click Start).

Туй са два метода. Защо при Вас са се счупили преките пътища, само Вие си знаете.

Може да си върнете и настройките по подразбиране, ако Ви задоволяват. После ще си добавите  преки към програмите, които не присъстват там, по някой от горните методи:

Reset the start menu layout in Windows 10

ПС, на не би просто случайно да са скрит от някой тия нещица, тук при Вас как е:

start-choose-folders-link.png

• Автор
преди 2 минути, sliderum написа:

Туй са два метода. Защо при Вас са се счупили преките пътища, само Вие си знаете.

Може да си върнете и настройките по подразбиране, ако Ви задоволяват. После ще си добавите  преки към програмите, които не присъстват там, по някой от горните методи:

Reset the start menu layout in Windows 10

Няма промяна..

А в папката %ProgramData%\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs има ли преки пътища?

• Автор
преди 30 минути, DarkEdge написа:

А в папката %ProgramData%\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs има ли преки пътища?

Да.

Едит:

Мога ли да направя нещо като преинсталация, но освен файловете да ми се запазят, да ми се запазят и програмите, които съм инсталирал?

• Автор
преди 10 минути, DarkEdge написа:

Това го пробвах вече, също проверих пермишъните, но и те са както трябва.

едит:

Също влезнах в регистъра и пробвах да сменя локацията на Start Menu папката, но и това не даде резултат: (разбира се преместих папката като смених локацията)

Capture.PNG.ab0980b1c89cb8ebf4ab05e51c53e237.PNG

едит 2:

Не споменях нещо важно, че на декстопа също бяха изчезнали преките пътища. Всичко това следствие на грешката ми да стартирам "оптимизиращи" и почистващи програми. Добре ме изчистиха..

едит 3:

както споменах при създаването на нов профил също менюто е така бъгнато и не показва преките пътища на компютъра(ProgramData)

преди 14 минути, m2013 написа:

Всичко това следствие на грешката ми да стартирам "оптимизиращи" и почистващи програми. Добре ме изчистиха..

О! О*иращи програми в автоматичен режим=преинсталация.
Пробвай да възстановиш от о*иращата програма, ако подъържа тава опция.
Направи една проверка от cmd as admin:
dism /online /celanup-image /ScanHealth
Ако не каже, че няма нужда от ремонт изпълни
dism /online /celanup-image /RestoreHealth
sfc /scannow
Рестартирай
Ако не - направи ресет със запазване на данните.
Ако не позволи - стартирай от инсталационен източник (ISB/DVD/ISO) setup.exe и надгради.
Ако не стане - чиста инсталация.
И после пак почисти. 😎

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Отидете в HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer  и вижте дали са налични всички нужни регистрови ключове за старт менюто и как са настроени. Enabled  или Disabled съответните настройки се  настройват и ръчно с промяна в стойността на края на реда съответно 0, или 1.  Колегата, мисля че е по-наясно, аз съм до тук.

• Автор
преди 20 минути, DarkEdge написа:

О! О*иращи програми в автоматичен режим=преинсталация.
Пробвай да възстановиш от о*иращата програма, ако подъържа тава опция.
Направи една проверка от cmd as admin:
dism /online /celanup-image /ScanHealth
Ако не каже, че няма нужда от ремонт изпълни
dism /online /celanup-image /RestoreHealth
sfc /scannow
Рестартирай
Ако не - направи ресет със запазване на данните.
Ако не позволи - стартирай от инсталационен източник (ISB/DVD/ISO) setup.exe и надгради.
Ако не стане - чиста инсталация.
И после пак почисти. 😎

DISM и SFC не откриват проблеми, както споменах вече в първия пост.

Да, със сигурност няма да я използвам тази програма вече. Преди съм я използвал няколко пъти и не съм имал проблеми, но този път ми създаде. Интересното е, че тя има две опции за възстановяване - "windows defaults" и от бекъп файл, който създадох преди да й разреша да прави промени. И двете опции не оправиха проблема. В такъв случай се чудя от къде другаде може да е този проблем.. защото други програми не съм използвал.

Нямам проблем да си преместя преките пътища към директорията, която работи за момента, но се надявах на по-добро решение, например да разбера къде по-точно е оплескано положението и да го поправя.

преди 13 минути, sliderum написа:

Отидете в HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer  и вижте дали са налични всички нужни регистрови ключове за старт менюто и как са настроени. Enabled  или Disabled съответните настройки се  настройват и ръчно с промяна в стойността на края на реда съответно 0, или 1.  Колегата, мисля че е по-наясно, аз съм до тук.

На този адрес всичко е по default, проверих го вече. Благодаря все пак! :) 

Едит:

Има ли вариант за някакъв вид registry reset?

• Автор

Бях тръгнал да правя награждане и получих BSOD INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE, след което за мое щастие върна назад промените и си се стартира нормално уиндолса. След това, реших да потърся в интернет още по на дълбоко и най-после след около три часа търсене, открих точно къде се намира проблемът и съответно - решение, което ми помогна. Благодаря на всеки, който се включи в темата! Весели празници! :)

Ех, ако знаехме че има бекъп, или по-скоро ако ни беше дошло на акъла. Ама старост - нерадост.

Кажи името на тази оптимизираща програма, та и други да се пазят от нея.

преди 6 часа, sliderum написа:

Ех, ако знаехме че има бекъп, или по-скоро ако ни беше дошло на акъла. Ама старост - нерадост.

преди 9 часа, DarkEdge написа:

Пробвай да възстановиш от о*иращата програма

;) 

преди 7 часа, m2013 написа:

BSOD INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE

Това обикновено се получава при проблеми с регистратурата. Което отново може да се дължи на "оптимизатора"

• Автор
преди 6 часа, A.com написа:

Кажи името на тази оптимизираща програма, та и други да се пазят от нея.

Съмнявах се да не е Blackbird, защото преди нейното ползване нямах този проблем със старт менюто, но по-късно се сетих, че проблемът е дошъл от един .reg файл, който изпълних, така че вината си е моя, че недоглеждам 🙂

За бекъпа казах в по-горен мой пост, че го направих преди ползването на програмата и после възстанових от бекъпа, но проблемът със старт менюто не изчезна. Оттук дойдоха съмненията, че проблемът може да е на друго място, и правилно.

преди 2 часа, DarkEdge написа:

Това обикновено се получава при проблеми с регистратурата. Което отново може да се дължи на "оптимизатора".

Ще разгледам в интернет и ще потърся решение. Вероятно при следващ ъпдейт на Уиндолса, може отново да ми излезне тази грешка. При нужда от помощ - ще пиша 🙂

преди 10 часа, DarkEdge написа:

Пробвай да възстановиш от о*иращата програма

Това обикновено се получава при проблеми с регистратурата. Което отново може да се дължи на "оптимизатора"

Това го прочетох, ама чесно, ни го разбрах, особено със звездичката в него, какво имаш предвид.

За регистрите вече съм писал, ама колегата уж ги е бил проверил...Хем специално съм обърнал внимание, да търси дали някои от тези които трябва да са налични по начало, просто не са изцяло изтрити.

преди 19 часа, sliderum написа:

вижте дали са налични всички нужни регистрови ключове

Той е проверил тези, които са останали в какво състояние са, пуснати/изключени, но не е сравнявал(примерно с информация от майкрософт) дали няма липси, поради изтриване на цели регистри от обичайните, които трябва да бъдат в съответната поддиректория..

преди 7 часа, sliderum написа:

Това го прочетох, ама чесно, ни го разбрах, особено със звездичката в него, какво имаш предвид.

Не питаш мен, но...

о*иращата - ако земениш * със С и ще се получи една хубава думичка.

Много "оптимизиращи" програми са си направо осиращи програми. И някои от тези "оптимизиращи" програми предлагат да се направи бекъп на регистрите(и каквото там друго оптимизират) и ако има проблем да възстановиш регистрите от този бекъп(използвайки оптимизиращата програма).

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.