Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

лаптоп с windows 10 няма нет по кабел

Featured Replies

току-що, gibson58 написа:

Добре ще ги изключа двата модула само да кажете дали има значение дали от дивайс менаджера , от network connections  или да се деинсталита нещо от каспереца?

Не, деинсталирай ги тях. Не пипай Касперски. Деинсталирай и този VPN Team Viewer. 

• Отговори 55
  • Прегледи 3,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Ползвам вюъра от години на много машини и никога не ми е правил проблеми.За сега ще го оставя него.

Ползвам вюъра от години на много машини и никога не ми е правил проблеми.За сега ще го оставя него.

Добре махни двата излишни драйъвра и тествай системата. 

преди 2 часа, gibson58 написа:

Емил Костов правилно ви е посъветвал има и портейбъл версии които няма да инсталират тея драйвъри https://download.teamviewer.com/download/TeamViewerPortable.zip

• Автор

Деинсталирах първо двата на касперскиДеинсталирах първо двата на касперски но без резултат.Пак си спира нета.Деинсталирах и този на тиймвюлъра и пак спира,като че ли сега кара повече време преди да спре но в крайна сметка спира.Смених порта на рутера и кабела за всеки случай.Някакви други предложения?

Деинсталирах първо двата на касперскиДеинсталирах първо двата на касперски но без резултат.Пак си спира нета.Деинсталирах и този на тиймвюлъра и пак спира,като че ли сега кара повече време преди да спре но в крайна сметка спира.Смених порта на рутера и кабела за всеки случай.Някакви други предложения?

Рутерът не ти е проблем. Проблем ти е антивирусната програма. Тя ти спира всичко. 

Рапортувате до екипа на касперски и им казвате дерзай дружина. Плащам и ми спира нета. Да не случайно нета ви да е инфектиран и да ви заливат със вируси по мрежата? Малко вероятно но знае ли човек. Ако сте във блок с много юзери в мрежа и аз не знам какво да си мисля.

преди 28 минути, Gangosa написа:

Рапортувате до екипа на касперски и им казвате дерзай дружина. Плащам и ми спира нета. Да не случайно нета ви да е инфектиран и да ви заливат със вируси по мрежата? Малко вероятно но знае ли човек. Ако сте във блок с много юзери в мрежа и аз не знам какво да си мисля.

Къде е логиката?

Все е зад рутер, нали?

И интернета идва от едно и също място.

Когато е инсталирана антивирусната коя мрежа се е ползвала?

преди 1 час, Емил Костов написа:

Рутерът не ти е проблем. Проблем ти е антивирусната програма. Тя ти спира всичко. 

Дали?

преди 1 час, gibson58 написа:

Проблема според мене не е в антивируса защото първо е наблюдаван проблема при FREE версията , а както знаем тя е беззащитна стена.

Цитат

Има безжичен нет и всичко е наред ,но като искам да мина на кабел от рутера tp link Archer C5 и спра безжичния имам нет по кабела за няколко минути и спира.обаче след това като извадя кабела и пак пусна безжичният вече и него го няма докато не рестартирам компа.

Кучето е заровено другаде. 

Нека деинсталира напълно Касперски и да го забрави щом има проблем с него но надали ...

Може да пусне един отчет https://www.getsysteminfo.com/  да пише на съпорта.

Но да не се окаже,че е сложена някаква пипана версия ,че ги има такива.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Автор

Лаптопа се ползва само вкъщи и няма други юзъри в мрежата ми.В къща съм и имам 3 мрежи в обхвата.Всичко му е инсталирано  в същата мрежа , свалил съм вресиите от сайта на касперски ,като  последната е в триал.Освен да я деинсталирам и да видя ,но като се има в предвид,че като спре нета и след това изключа антивируса и изключа и включа устройството LAN картата ,нета тръгва.Само за информация имам десктоп машина пак с уиндоус 10,която е с касперски тотал и е на безжичен с tp link TL-WN822N а той ползва LAN картата и на практика вкарва нета по същият начин чрез кабел ,но там нямам проблеми.

Освен да я деинсталирам касперски и да го тествам дълго време,защото като махнах трите драйвера значително се увеличи времето преди да спре пак нета.

Здравейте! Да вметна, имате ли някъде включена опция за спестяване на енергия на мрежовите интерфейси? На всеки девайс, в пропъртис и управление на захранването, би трябвало да има една отметка дали компютърът да спира съответния интерфейс, за да пести енергия. Също, сигурни ли сте, че нямате интернет и ако да, кое се губи в случая? Изобщо нямате работещ мрежови инретфейс, имате, но без IP адрес? Ако имате, има ли разлика в съответните конфигурации като адреси, интерфейси и т.н. когато имате интернет и какво и как се променя когато спре?

пс: Някой Windows опитен потребител може да сподели как става, но мисля в cmd.exe (не знам трябва ли като админ) с команда:

ipconfig /all

преди 9 часа, gibson58 написа:

Лаптопа се ползва само вкъщи и няма други юзъри в мрежата ми.В къща съм и имам 3 мрежи в обхвата.Всичко му е инсталирано  в същата мрежа , свалил съм вресиите от сайта на касперски ,като  последната е в триал.Освен да я деинсталирам и да видя ,но като се има в предвид,че като спре нета и след това изключа антивируса и изключа и включа устройството LAN картата ,нета тръгва.Само за информация имам десктоп машина пак с уиндоус 10,която е с касперски тотал и е на безжичен с tp link TL-WN822N а той ползва LAN картата и на практика вкарва нета по същият начин чрез кабел ,но там нямам проблеми.

Освен да я деинсталирам касперски и да го тествам дълго време,защото като махнах трите драйвера значително се увеличи времето преди да спре пак нета.

Разбира се,че трябва да деинсталирате Касперски. Горе Ви препоръчваха да триете драйвери, а на Касперски не се трият така драйверите.

Kaspersky secure connection може да се деинсталира без това да повлияе на останалите модули на антивируса. Така въпросната мрежова карта се деинсталира и не е нужно да се трият драйвери както ви препоръчаваха горе. Затова писах ,че съм изумен.

Деинсталирайте всичко на Касперски и тествайте. Дано като сте трили драйвери според препоръките не сте омазали всичко.

Спирането на защитата в реално време не оказва никакво влияние. Нужна е деинсталация и рестарт.

преди 10 часа, nikssi написа:

Дали?

Проблема според мене не е в антивируса защото първо е наблюдаван проблема при FREE версията , а както знаем тя е беззащитна стена.

Кучето е заровено другаде. 

Нека деинсталира напълно Касперски и да го забрави щом има проблем с него но надали ...

Може да пусне един отчет https://www.getsysteminfo.com/  да пише на съпорта.

Но да не се окаже,че е сложена някаква пипана версия ,че ги има такива.

Да, не му е проблем рутерът щом при изключена КИС има интернет по кабел. Проблемът се получава заради онези допълнителни глупости, които са се инсталирали за ЛАН драйверите точно от КИС. Тази глупост я прави и Аваст, както съм написал по-горе.

• Автор
преди 7 часа, DebianBuster написа:

Здравейте! Да вметна, имате ли някъде включена опция за спестяване на енергия на мрежовите интерфейси? На всеки девайс, в пропъртис и управление на захранването, би трябвало да има една отметка дали компютърът да спира съответния интерфейс, за да пести енергия. Също, сигурни ли сте, че нямате интернет и ако да, кое се губи в случая? Изобщо нямате работещ мрежови инретфейс, имате, но без IP адрес? Ако имате, има ли разлика в съответните конфигурации като адреси, интерфейси и т.н. когато имате интернет и какво и как се променя когато спре?

пс: Някой Windows опитен потребител може да сподели как става, но мисля в cmd.exe (не знам трябва ли като админ) с команда:

ipconfig /all

Здравейте, това са настройките

022bd6d5066c7ab2c2c60df14a4f8b32.png

https://gyazo.com/022bd6d5066c7ab2c2c60df14a4f8b32

дали да не махна тази отметка?

Цитат

Също, сигурни ли сте, че нямате интернет и ако да, кое се губи в случая?

Да сигурен съм ,че спира нета ,освен това икконката в таскбара на LAN порта светва жълтият знак за внимание ,както когато няма нет.

Цитат

Изобщо нямате работещ мрежови инретфейс, имате, но без IP адрес? Ако имате, има ли разлика в съответните конфигурации като адреси, интерфейси и т.н. когато имате интернет и какво и как се променя когато спре?

За тези въпроси ми трябва малко помощ как/къде да проверя това ,което питате.

f609e90bffc8773c80fcdff7b82c14aa.png
https://gyazo.com/f609e90bffc8773c80fcdff7b82c14aa

Чудя се дали ще внесе някаква яснота , ако пусна нета на лаптопа по кабел ,но от безжичното устройство,което ползвам за десктоп машината ми?

Аз съм ти казал какво да направиш. Ти си с Windows 10. Той си има така наречения Windows Defender. Пусни го него и махни КИС. И ако се съмняваш, че проблемът ти е в рутера, тествай с друг или пък извикай твой познат с друг лаптоп и го накарай да се закачи с кабел към този рутер в момента. Ще се убедиш сам.

дали да не махна тази отметка?

Да.

За тези въпроси ми трябва малко помощ как/къде да проверя това ,което питате.

С команда ipconfig /all

Там, където чоплите, се слагат статични адреси и т.н. Ако устройството (и най-вероятно е) по DHCP, там ще е празно. Има няколко вриянта - статус на интерфейса и там се вижда дали има и какво ИП, физически адрес и т.н. понеже имате доста интерфейси, според мен с командата е по-лесно. Отворете командния промт и я изпълнете. Ще изпринти списък с всичките Ви мрежови устройства, с какви ИП-та са и т.н. Запомнете ги (запишете ги), после изчакайте докато спре нета. Ако няма ниаква промяна и нямате никаква връзка до рутера - лошо. Като цялото това Ви карам да го направите, за да може да стесним кръга откъде по-точно идва проблемът. Понеже сте писал, че след като спре връзката по кабела, после нямате и по безжичната, заради това ми е чудно какво по-конкретно става с вашия компютър. Също, ако имате защитна стена. знаете ли как да я наблюдавате и управлявате? Не на последно място, необходимостта от антивирусен софтуер за Windows 10. Нали знаете, че машината Ви е спайуеър и такава ще си остане докато сте с тази ОС? С антивирусна, това ще се задълбочи, защото и самата антивирусна изнася каквото реши от компютъра Ви и го изпраща на държателите си. Отделен е въпросът колко, какво и дали предпазва. Според мен е най-добре да премахнете всякакъв антивирусен софтуер, защото това ще Ви облекчи работата на компютъра и ще намали изнасяната от него информация. Също, на самата машина, не би трябвало да имате повече от два интерфейса, ако не сте домавили ръчно - един за WiFi и един за LAN.

• Автор

Отметката за изключване на устройството я махнан ама има ново 20!Сега го тествах с деинсталиран антивирус и след час и половина на кабел пак дпря нета!!  явно не е виновна антиворусната...ебати мазалото.ще тествам с друг рутер и ако пак спре със друг лаптоп и ще пиша какъв е резултата.

преди 3 минути, gibson58 написа:

Отметката за изключване на устройството я махнан ама има ново 20!Сега го тествах с деинсталиран антивирус и след час и половина на кабел пак дпря нета!!  явно не е виновна антиворусната...ебати мазалото.ще тествам с друг рутер и ако пак спре със друг лаптоп и ще пиша какъв е резултата.

Покажи след като си деинсталирал антивирусната какви драйвери имаш за ЛАН картата. Покажи пак device manager.

И като спря, какво стана? Промяна на адрес, изчезна ли, някой интерфейс да спря да работи? За да имаш връзка между две устройства, то трябва и двете да се "разбират". Конкретно днес - в OSI модел. Спри безразборно да пробваш и задълбай за причината. Възможно е да е от Windows-a. Епъл имаха такъв бъг преди време. Тъй като нямаш нормален рутер, няма как да знаеш дали компютъра ти не флуди по мрежата и рутера да го блокира. Не съм Windows потребител и нямам досег до тази ОС, но все пак установяването на проблеми става с наблюдение и търсене. Пак ще ти напиша, изпълни командата ipconfig /all в уиндоуската конзола cmd.exe Така ще жидиш кои интерфейси работят, с какви адреси и т.н. Като ти спре нетът, пак я изпълни, за да видиш дали има промяна. Ако има, то значи имаш проблем с конфигурацията и търсиш какво я променя. Ако няма, рестарт на рутера и търсиш връзка с него. Ако няма - лошо. Възможен бъг в самата ОС. Не знам как е при Уиноус, но из нета пише, че има Event viewer чрез който може да наблюдаваш Application events, System events, Security events, Setup events и Forwarded events. Също, за да провериш дали не те банва рутерът, може да смениш IP и MAK адрес.

Ами писах,че проблема не е в Касапа.

За начало провери първо с друг кабел. Провери си връзките и после с друг компютър или друг рутер.

Емо ко стана сеги а? 

Според мен проблемът е от LAN картата, защото картите Broadcom не са съвместими по някаква причина с Windows 10. Срещал съм подобен проблем само, че с Wi-Fi карта. Интернета се губеше, като дадеш "Отстраняване на проблема" пишеше същата грешка и се оправяше, след известно време пак така. Имаш ли официални драйвери или Windows-a ти инсталира подходящите според него? Убеден съм, че с по-стара версия на Windows няма да имаш проблем. До голяма степен оправихме проблема като зададох "Channel Width" на "Auto" в "Wireless Settings" на TP-Link рутер, той беше с Wi-Fi карта, така че не знам доколко ще ти е полезно на теб, но пробвай. Също с различни драйвери може да пробваш. Успех!

• Автор
преди 7 часа, Емил Костов написа:

Покажи след като си деинсталирал антивирусната какви драйвери имаш за ЛАН картата. Покажи пак device manager.

d862c078dfdfd5bea9fc99ccba519c51.png
https://gyazo.com/d862c078dfdfd5bea9fc99ccba519c51

Сложих друг рутер -пак спира нета.Върнах си моя рутер и закачих на кабела друг лаптоп- не му спря нета за 3 часа.На сайта на произвоодителя не намирам драйвер за LAN картата.А и без това има само за уиндоус 8.Знам ,че е почти същото ,но при мен това "почти" може и да се окаже проблема.Ако на някой му се занимава може ли да изнамери драйвер за моята карта.НА сайта на Broadcom не се ориентирам.

PCI\VEN_14E4&DEV_16B5&SUBSYS_05041025&REV_10
PCI\VEN_14E4&DEV_16B5&SUBSYS_05041025
PCI\VEN_14E4&DEV_16B5&CC_020000
PCI\VEN_14E4&DEV_16B5&CC_0200

това ми излиза в Hardware IDs

А това е настоящият.

12618340e595fde716b4757f433dab95.png
https://gyazo.com/12618340e595fde716b4757f433dab95

на 21.12.2019 г. в 23:38, gibson58 написа:

Teamviewer VPN се деинсталира от настройките на Teamviewer и не е задължително необходима за работата на програмата. Обикновено се ползва за отдалечен печат.
large?v=1.0&px=999

12618340e595fde716b4757f433dab95.png

Този драйвър е на Microsoft, а не на Broadcomm.

https://support.kaspersky.com/13630#block1
kis2018_13630_0413-402323.png

Драйвъри:
Broadcom Nextreme & Netlink Drivers Version 17.2.0.0
Broadcom Nextreme & Netlink Drivers Version 17.2.0.2
Broadcom Nextreme & Netlink Drivers Version 20.6.0.5 WHQL
Broadcom Nextreme & Netlink Drivers Version 20.6.5.8 WHQL
Broadcom Nextreme & Netlink Drivers Version 212.0.0.0 WHQL
Broadcom Nextreme & Netlink Drivers Version 214.0.0.0 WHQL
Broadcom Nextreme Drivers Version 214.0.177.0 WHQL

Погледни и в eventvwr  каква грешка се регистрира при падане на нета.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Проблемът не ти е от рутера със сигурност. Просто са омазани драйверите за ЛАН свързаността след инсталиране и дейнсталиране на няколко антивирусни програми както и TeamViewer.  

Аз лично бих тествал чисто нова иснталация на 10 или връзщане на системата преди да си инсталирал каквото и да било ( ако имаш такава точка) и отново да тестваш дали ще ти прекъсва по този начин. Не изключвам да има и проблем с драйвера на производителя. По принцип 10 има проблем с безжичната свързаност на някой модели безжични карти. За ЛАН свързаност не съм срещал проблеми досега.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.