Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Onkyo TX-RZ810

Featured Replies

Здравейте 

Обмислям закупуване на усилвател за домашно кино и слушане на музика Onkyo TX-RZ810 , цената му е 400 евро на една година - като нов ! 

Може ли някой да даде мнение въобще за този усилвател или някакъв съвет въобще добър ли е ?

Сега карам със Денон и от качество съм много доволен , но няма блутут , а аз си смених телефона със Андроидов такъв и е проблем слушането на музика през тела 

преди 1 час, Светлозар Русев написа:

Здравейте 

Обмислям закупуване на усилвател за домашно кино и слушане на музика Onkyo TX-RZ810 , цената му е 400 евро на една година - като нов ! 

Може ли някой да даде мнение въобще за този усилвател или някакъв съвет въобще добър ли е ?

Сега карам със Денон и от качество съм много доволен , но няма блутут , а аз си смених телефона със Андроидов такъв и е проблем слушането на музика през тела 

Лично не бих го загледал, ако няма остатъчна гаранция валидна в региона в който се намираш. И да го тестваш на място както си му е реда.

Като марки (от по-известните производители) се нареждат (според моята лична класация) както следва:

1. Marantz

2. Denon

3.Yamaha

4.Pioneer/Onkyo

Ако не гаранционен или е съмнително дали работи всичко (особено HDMI входовете/изходите) по разумната идея да вземеш  съвременен ресийвър за тези пари.

При ресийвърите (AVR) важи едно правило.Сменят се на всеки около 5-7 години при излязлите нови аудио.видео формати , технологии и прочие.

Ако искаш да си в "крак с времето" не си заслужава да се наливат пари в последен модел такъв . Защото трябва да го сменяш по често, ако ще поддържаш домашното кино Достатъчно е някой от среден клас.

При стерео усилвателите въпроса е друг.

По-добре е да се налеят тези средства в по-скъпи тонколони (ОТ) от колкото в ресийвър от висок клас.

Успех!

• Автор
преди 10 часа, oic написа:

Благодаря 

Проблемът е само че моя Денон няма Блутут , а сносен усилвател за по малко от 300 евро не намирам 

Този е за 400. аз се намирам в Германия и има една година остатъчна гаранция . нов струва минимум 700 .  

Принципно обиколих магазините и нисък клас усилвател струва нов минимум едни 400 евро сносен . Говоря поне за марка .  

На мен въпросът ми е Онкайо поне за мен е много непозната марка и дали ще свири като моя Денон .  той е стар , но явно хич не лош ?  

Иначе тонколони и суббуфер са ми Босе 

Аз го имам този ресивър - Onkyo TX-RZ 810. Моделът е от 2016 година, аз го купих в края на 2017 или началото на 2018. Свири много прилично. Обаче аз го ползвам рядко, и то в комбинация с крайно стъпало за фронт колоните, като му подавам сигнал от предусилвателя на ресивъра.

Никога не съм му пробвал блутута. Иначе по WiFi съм ползвал стрийминг услугите Spotify, Deezer и Tidal. Включвал съм и външен хард диск с HiRes музика по USB. Пускал съм му музика по локалната мрежа по UPnP от компютър. Естествено ресивърът е свързан по HDMI с няколко устройства - блурей плейър Сони, мултимедиен плейър Дюна, Андроид ТВ устройство на Xiaomi, Google Chromecast устройство и телевизор. Тези устройства ги използвам за гледане на някой и друг филм с многоканален звук.

преди 2 часа, Светлозар Русев написа:

Какъв е модела на тонколоните и субуфера?

Да не са "овъркил" за високият клас ресийвър който си избрал.

Потърси в Amazon. de или локалните магазини за аудиотехника там (не съм запознат) щом се намираш в Германия.

Ето един пример за чисто нови многоканални ресийвъри (AVR):

Yamaha RX-V585 MC AV-Receiver

Denon AVRX2500H 7.2 Surround AV-Receiver

RX-V585

AVR-X2500H

И двата модела имат стрийминг и поддържат блутут.

Ако се потърси по задълбочено може да излезнат и по-добри предложения.

За какво въобще се напъвате на качествена техника като слушате тъп телефон с никакво качество, неизвестно интернетско съдържание и недефиниран като качество канал за връзка като bluetooth? Не е ясно и какви са озвучителните теле.

За какво ще си харчиш парите е твоя работа.

• Автор
на 20.12.2019 г. в 22:33, oic написа:

Здравейте 

Озвучителните тела са система на Босе както писах по горе 

и да аз не търся някакво уникално домашно кино да си правя :)

просто исках малко инфо за усилвателя .  В крайна сметка аз живея в двустаен апартамент и няма как да сложа много силна музика така че ....

преди 7 минути, Светлозар Русев написа:

Bose, да не правят само един модел тонколони?

И той е...

Ако само искаш да добавиш блутут, и не ти се дават  много средтства, може да минеш ей с тази джаджа:

Logitech Bluetoth Audio reciever

Захранва се с през USB (Ако имаш на ресйвъра), или от обикновенно зарядно за телефон.

Свързваш си го на някой свободен аудио вход, с чинове RCA. И си готов.

• Автор
преди 9 минути, oic написа:

Bose, да не правят само един модел тонколони?

И той е...

Ако само искаш да добавиш блутут, и не ти се дават може да минеш ей с тази джаджа:

Logitech Bluetoth Audio reciever

Захранва се с през USB (Ако имаш на ресйвъра), или от обикновенно зарядно за телефон.

Свързваш си го на някой свободен аудио вход, с чинове RCA. И си готов.

Bose Acoustimass 6 мисля че е системата 

стара е , но аз съм доволен 

преди 17 минути, Светлозар Русев написа:

Bose Acoustimass 6 мисля че е системата 

стара е , но аз съм доволен 

Не е въпроса за годините на система, а дали е качествена.

Bose Acoustimass 6 не се слави с качествен звук. Дори и за филми е зле.Пък за музика да не говорим.

Единственото и хубаво нещо е добро замисленото DSP (във субуфера.усилвателната част), която компенсира до някъде недостатъците и: като малки драйвери на пластмасовите тонколони и прочие.

Така, че сменянето и със висок клас ресийвър, дори и среден (от примерите по-горе) е безсмислено.

Ако си решил да сменяваш (на по-късен етап) и тонколоните със букшелф или подове + един активен SUB, то тогава съм с две ръце.

В противен случай , вземаш си блутут адаптера от линка ( все пак е от доказан производител.), или си избираш от aliexpress (ако искаш нещо евтино и добро: bluetoоth 5/AptX.)

Успех!

преди 51 минути, Светлозар Русев написа:

В крайна сметка аз живея в двустаен апартамент и няма как да сложа много силна музика

За двустаен апартамен изобщо не ти е нужен подобен клас усилвател. Искаш да те изгонят съседите ли? Или да се фукаш пред приятелите си и по форумите, че усилвателят ти е Onkyo, колоните - Bose, а реално ги ползваш на 1/10 от възможностите им?...

За половината на твоите 400 евро се купува нещо подобно - Panasonic SC-PMX80. Отличен звук, достатъчно мощна да озвучи жилище, а има и Bluetooth. Аз от години имам аналогична, но по-стар модел. Върши прекрасна работа, не я усилвам повече от -20 Db.

• Автор
преди 1 час, RudeBoy написа:

е 400 евро се купува нещо подобно - Panasonic SC-PMX80. Отличен звук, достатъчно мощна да озвучи жилище, а има и Bluetooth. Аз от години имам аналогична, но по-стар

преди 2 часа, oic написа:

Не е въпроса за годините на система, а дали е качествена.

Bose Acoustimass 6 не се слави с качествен звук. Дори и за филми е зле.Пък за музика да не говорим.

Единственото и хубаво нещо е добро замисленото DSP (във субуфера.усилвателната част), която компенсира до някъде недостатъците и: като малки драйвери на пластмасовите тонколони и прочие.

Така, че сменянето и със висок клас ресийвър, дори и среден (от примерите по-горе) е безсмислено.

Ако си решил да сменяваш (на по-късен етап) и тонколоните със букшелф или подове + един активен SUB, то тогава съм с две ръце.

В противен случай , вземаш си блутут адаптера от линка ( все пак е от доказан производител.), или си избираш от aliexpress (ако искаш нещо евтино и добро: bluetoоth 5/AptX.)

Успех!

Благодаря много за инфото

Усилвателя вече е купен и мисля че свири доволно , а иначе да това е идеята че го купувам с перспектива за смяна и на говорители......

Принципно лично мое мнение е че  Денона ми вади малко по хубав звук , но това предполагам е от още ненастроения усилвател 

Денона е AVR-1912

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.