Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изключих компа от захранването

Featured Replies

Стори ми се, че въпросът е за настолен компютър.

Но ако компютърът е захранван през батерия, нека въпросяващият я извади за минута-две, да я вкара пак и да пробва. Не е много труд.

Личната карта на дядо Коледа ... :)

Просто огледайте системата - някъде там има точен модел, а при Dell има и tag - с който всеки може да провери за каква машина става дума, съответно да прецени за какво става въпрос.

Единственото което аз до тук може би разбрах със сигурност е, че OS-а (Windows) не е проблем, а проблема е от хардуерно естество.

преди 14 минути, Ergotreid Ergo написа:

За настолен компютър е да 

То ест не е лаптоп с батерия?

Предъвквам една възможност за остатъчен бит някъде из динамичната памет на БИОС-а. Той, като динамичен, би трябвало угасне след време. Но, от друга страна, ако напрежението му по някакъв начин се поддържа от някакъв кондензатор, може да остане жив некое време. Пробва ли съветите с натискане на копчетата за захранване и рестартиране за по-дълго, или няколко пъти - при изваден щепсел от контакта?

• Автор

С копчетата и извадени те кабели не става. Ще го нося на ремонт май то е ясно. Че гаранцията му изтече само 6м. Ще видим колко ще излезе

Не, загубихме интерес, като видяхме, че само си повтаряш едно и също :( Какво стана с:

преди 23 часа, RudeBoy написа:

Пробвай дали зарежда от буутваща флашка - Windows, Linux, каквото имаш подръка. 

преди 13 минути, Ergotreid Ergo написа:

Нямам нищо 

Имам само един диск с Windows 7 

А компа е с 10

В биос-а на компютъра можеш ли да влезеш?

А нещо изобщо вижда ли се на екрана?

Кви Windows ...

• Автор

Не знам как се влиза в биос на компа Windows не зарежда само индикация че е включен и вентилатори те на процесор дъно видео и захранване работят

току-що, Ergotreid Ergo написа:

Не знам как се влиза в биос на компа Windows не зарежда само индикация че е включен и вентилатори те на процесор дъно видео и захранване работят

На екрана нищо не се вижда

А екрана/монитора включен ли е и изправен ли е?

Монитора трябва да е включен в захранването  и във видео картата/компютъра!

на 25.12.2019 г. в 16:18, Ergotreid Ergo написа:

С копчетата и извадени те кабели не става. Ще го нося на ремонт май то е ясно. Че гаранцията му изтече само 6м. Ще видим колко ще излезе

Ако разкачиш всичко каквото са ти писали, включително батерията и РАМ и твърд диск, абе всичко ама всичко каквото може да се разкачи  и го оставиш да преспи така и на другия ден закачиш всичко както си е било, то тогава има вероятност да вземе да тръгне компютърът. Пробвай преди да го носиш на сервиза.

п.п.
вкъщи как хубаво си ги спираме 3 компютъра от разклонителите с пръстите на краката, щото ни мързи да се навеждаме, ехееее ... ама те са на Линукси и не се сърдят изобщо.

преди 3 часа, Ergotreid Ergo написа:

delite или от F бутоните! Всъщност минавали хардуерната проверка? 

преди 2 часа, Белгиеца написа:

вкъщи как хубаво си ги спираме 3 компютъра от разклонителите с пръстите на краката, щото ни мързи да се навеждаме, 

И мен ме мързи, затова разклонителят ми е на една ръка разстояние:

886554.jpg

Think About It Reaction GIF by Identity

• Автор

Нищо не минава ни хард ни нищо изобщо монитора все едно не е включен към компа. Ама е включен

преди 19 минути, Ergotreid Ergo написа:

Нищо не минава ни хард ни нищо изобщо монитора все едно не е включен към компа. Ама е включен

Сигурен ли си че имаш спикър? Ако да и не бипка не е добре!! Аз имах случай при който след смяна на охладител, компи палеше вентовете въртяха но нямаше сигнал към монитора!! след всякакви врътки с хардуера се оказа заминало дъно..

• Автор

А дъното е скъпо? Не знам утре мисля да го водя на сервиз.  Иначе преди да стане проблема той беше заспал и не можах да го събудя след което се опитах от копчето за Старт но и от там нищо не ставаше и затова от копчето от заде до захранващи кабел и до там. 

• Автор

Оказа се че Windows си е направил ъпдейт и е бъркал нещо в биос и тоя ми препрограмира чип защото се оказа че е старо дъно и последният ъпдеит е бил преди година. И всичко си е 👌 

преди 1 час, Ergotreid Ergo написа:

Оказа се че Windows си е направил ъпдейт и е бъркал нещо в биос и тоя ми препрограмира чип защото се оказа че е старо дъно и последният ъпдеит е бил преди година. И всичко си е 👌 

Това са измишльотини. Най-вероятно можело да се размине само с reset на BOIS-а през джъмпера.

Другия път задръж копчето, с което пускаш системата, за 5-6 секунди и тя ще изгасне. Не пипай това отзад.  

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.