Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента - четири месеца до сезона на морските приключения

Featured Replies

преди 19 минути, Profruit написа:

Тази пиктограма винаги ме хваща в ступор. Тя е от пакета за репутиране и днес за втори път ми я кичат на гърдите.  Чифтосва се с подсказка "Еха".
Първата ми я натресе един "дежурен гноен корифей по ютии". Е и? Какво иска да каже лицето на Янус? Както и да е, но след втората е знак свише - що се хабиш с смъртни.

barack obama mic drop GIF

• Отговори 24,9k
  • Прегледи 926,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 37 минути, acnekt написа:

Ода на радостта на български? Или искаш да кажеш преведено е на български език. Текстът е от Шилер. Защо не направиха тогава заедно европейските държави някакъв дружен химн?

Йя фърщейн

Хайде пак.

Химнът, първо на Съвета на Европа, е взаимстван с музика от Деветата симфония на Бетовен частта Ода на радостта. НЕ е композиран и няма как от Бетовен.

Текстът ОТ Шилер, разбира се че е бил преведен на латински и на български, не знам защо не на полски, чешки и гръцки.

Реално за химн се приема само мелодията, защото музиката е универсална и няма нужда от превод или интерпретация и това е символ на Обединение и единство, без козметично различие като националност и език. Каквато и би трябвало да е Идеята на един съюз. 

Ако се сложи по едно изречение на определен от езиците на членките, пак ще има недоволни, защото това предпоставя Различието, а в основата на един съюз е еднаквостта, и това което ни обединява...като една Радост, да речем.

Така по-ясно ли е, Хер Аспект?

преди 2 часа, Maleficient написа:

Хайде пак.

Химнът, първо на Съвета на Европа, е взаимстван с музика от Деветата симфония на Бетовен частта Ода на радостта. НЕ е композиран и няма как от Бетовен.

Текстът ОТ Шилер, разбира се че е бил преведен на латински и на български, не знам защо не на полски, чешки и гръцки.

Реално за химн се приема само мелодията, защото музиката е универсална и няма нужда от превод или интерпретация и това е символ на Обединение и единство, без козметично различие като националност и език. Каквато и би трябвало да е Идеята на един съюз. 

Ако се сложи по едно изречение на определен от езиците на членките, пак ще има недоволни, защото това предпоставя Различието, а в основата на един съюз е еднаквостта, и това което ни обединява...като една Радост, да речем.

Така по-ясно ли е, Хер Аспект?

Да и решиха да сложат просто ей така на Бетовен 9-та Симфония и текст на Шилер. 
И това ли е случайност?

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Arsène_Heitz

Знамето на ЕС
https://www.biblegateway.com/passage/?search=Откровението+на+Йоан+12&version=BPB

И голямо знамение се яви на небето – жена, облечена със слънцето, с луната под краката ѝ и на главата ѝ венец от дванадесет звезди.

Или това е случайност. Схизмата?
Голямата, Великата схизма тогава за какво беше?  

Никъде не написах нещо за случайност.

Не ти преча да си вярваш в "окупация", налагане, някакъв род подчинение дори, но аз разбирам нещата по различен начин.

Намесването на Схизмата не ми е ясно.

НО това, че илюминатите и рептилите са в дъното на всичко, е ясно и за малките деца.

Иначе от съботното ежедневие, на последния епизод от 3-ти сезон съм, и не ми се почва, знаейки, че ще свърши...има истории, които ми се иска да не свършват.

сега следва някое гифче като отговор

или поредно мнение с линкове от уикито, от които реално няма особен смисъл и не са аргумент, ако не можеш да обясниш ясно тезата си.

Не се хаби!

Toва нещо се появи за да докаже че не е изядено ли ?

Като Лорел и Харди сте ми понякога :D

преди 7 минути, bornofash написа:

Напълно вярно

Точно

Да

За рептилите и илюминатите, или по принцип? Скъпи Чух ❤️

на 29.01.2020 г. в 3:14, Mediterranean написа:

А де, таз уста като ям и не се отваря много. 

Стивън Тайлър няма тоз проблем.

Сигурно затова не свири на хармоника,че може да я глътне:biggrin:

преди 1 час, Maleficient написа:

НО това, че илюминатите и рептилите са в дъното на всичко, е ясно и за малките деца.

Забрави да вмъкнеш и глобалното затопляне:D

пп Добър ден ли е,може би вечер на дечурлигата.

Не съм забравила. Няма особена връзка с ЕС и химна.

преди 20 минути, Maleficient написа:

За рептилите и илюминатите, или по принцип? Скъпи Чух ❤️

Да, точно така

преди 28 минути, bornofash написа:

Напълно вярно

Точно

Да

Здрасти Owl. Значи с всичко си съгласен:D

преди 4 минути, bornofash написа:

Да, точно така

Кое е точно и така?

По-конкретно, моля.

Иначе, все едно някой те е бухнал (хаха Бъгнал), и Алекса пише вместо теб...

Редактирано от Maleficient (преглед на промените)

верно е
и аз съм съгласен

Добре де, защо готиния мускулест пич, се появява в последната серия на последния сезон при Анжела? ограничени сценаристи, баси!!!такава яка паралелна история можеха да им спретнат, пфу

преди 1 минута, дръндю написа:

верно е
и аз съм съгласен

Два бота, значи! Ок

преди 1 минута, Maleficient написа:

Добре де, защо готиния мускулест пич, се появява в последната серия на последния сезон при Анжела? ограничени сценаристи, баси!!!такава яка паралелна история можеха да им спретнат, пфу

Ако не е мускулест, не е готин ли? Ний дебелите мъже с коремчета, какво да правим? 

fat guy GIF

току-що, acnekt написа:

Ако не е мускулест, не е готин ли? Ний дебелите мъже с коремчета, какво да правим?

Пийте бира и да не ви дреме!

Така или иначе, няма да ви ангажират за свършека на света. Вземете си и вурстчета, поне да гледате от първия ред.

Готиното емоджи с отворена устичка.

Винаги като цъкаш на него се връщай на мнението на Профруит ;)

Яко е!

преди 7 минути, Maleficient написа:

Два бота, значи! Ок

84465517_611847909607380_670177425751434

преди 1 час, Maleficient написа:

или поредно мнение с линкове от уикито, от които реално няма особен смисъл и не са аргумент, ако не можеш да обясниш ясно тезата си.

Не се хаби!

Аз не мога да мисля вместо теб. Аз мога само ключови думи да ти подхвърлям, да помислиш малко.

Схизмата е за може, когато четеш или кажеш молитви, вместо както при исляма само на арабски език, вместо това Pater noster, qui es in caelis: sanctificetur nomen tuum. Adveniat regnum tuum да кажеш

това на български език. Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! (Матей 6:9)

Има разлика нали?

преди 13 минути, :-) написа:

Здрасти Owl. Значи с всичко си съгласен:D

Да

Не знам

Здрасти

преди 1 минута, дръндю написа:

84465517_611847909607380_670177425751434

Виж сега, не е много интересно да понтираш два вида потребители.

Бъди себе си!

Дай нещо, колко сте неинтегрирани в Евросъюза или подобно. Да имаш тежест, а ние респект.

преди 3 минути, bornofash написа:

Да

Не знам

Здрасти

Здрасти.Как така не знаеш? Кой да знае вместо теб?:D Да не се е вселил в теб духът на Сократ

преди 42 минути, Pig написа:

Toва нещо се появи за да докаже че не е изядено ли ?

Мен могат само да ме лапнат и изплюят 

преди 16 минути, Maleficient написа:

Кое е точно и така?

Нищо не е така както е. И е.

преди 2 минути, bornofash написа:

Мен могат само да ме лапнат и изплюят 

Нищо не е така както е. И е.

Значи ''нищото'' е може би.

преди 1 минута, acnekt написа:

Аз не мога да мисля вместо теб. Аз мога само ключови думи да ти подхвърлям, да помислиш малко.

Схизмата е за може, когато четеш или кажеш молитви, вместо както при исляма само на арабски език, вместо това Pater noster, qui es in caelis: sanctificetur nomen tuum. Adveniat regnum tuum да кажеш

това на български език. Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! (Матей 6:9) Има разлика нали?

Хаха- не Вместо мен, а от тебе си някак да ти се получи разбираема мисъл, която да споделиш и ние да кимаме уважително пред мониторите.

Въпреки любезното ти пояснение, което не означава, че разсейва невежеството ми за Схизма, защото може и да знам какво е, но не обяснява връзката с ...Химна!

Вероятно и ако искаш да намесиш религиите, пак не ми е много като Молитва, с музика на Бетовен, текст на Митко Щерев и в изпълнение на Нели Рангелова.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.