Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Южна Америка и нацистите

Featured Replies

преди 25 минути, Anne написа:

Аржентина и въобще цяла Южна Америка си е втора Германия. Като видях Сан Карлос де Барилоче - ми все едно гледах баварски град.

Южна Америка- Втора Германия 😂

Анке,  подобна глупост само ти можеш да изтряскаш 😂 

Барилоче е планински градче,  за това ти напомня за Бавария.  Но Барилоче не е цяла Южна Америка.  

Ако беше казала, че Аржентина е южноамериканската Германия, по щях да съм съгласен.  

• Отговори 50
  • Прегледи 2,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Явно излиза, че през 90 - те скндалът с Бил Клинтън е бил много по - важен, отколкото откриването и изправянето пред съд на военнопрестъпници.

Отвратена съм.

Казах, че цяла Южна Америка е втора Германия в смисъл, че социалистическите правителства там не издържат дълго, все ги свалят  и все управляват хора на САЩ, които имат тъмно минало или родители с такова. Освен това в цяла Южна Америка има германски училища.

Анне дори не знам отде да започна с глупостите които си писала май Емо Костов правилно ти каза да излезеш от матрицата а аз дори ти дадох командата с която става това 😂 Днес на някой в България пука ли му за талибаните да речем освен на някои платени медиии и експерти?

преди 54 минути, Michigan111 написа:

Южна Америка- Втора Германия 😂

Анке,  подобна глупост само ти можеш да изтряскаш 😂 

Барилоче е планински градче,  за това ти напомня за Бавария.  Но Барилоче не е цяла Южна Америка.  

Ако беше казала, че Аржентина е южноамериканската Германия, по щях да съм съгласен.  

Анне по добре да сваля Денков и да послуша Емо Костов за матрицата

преди 7 часа, Anne написа:

помня и еуфорията покрай Нелсън Мандела и избирането му за президент на ЮАР.... не съм съгласна престъпници да бъдат оставяни да живеят спокойно!Те са съсипали живота на немалко хора в Южна Афррика!  И то десетилетия след края на войната, а никой не прави филми за тях (поне от Европа) и не ги интервюира. Просто не мога да повярвам, че такива неща са се случвали допреди десетилетие и хората не се възмущават. Не съм съгласна престъпниците да имат спокойни старини, да имат деца и внуци, а оцелелите жертви да страдат цял живот и да водят полов  живот...Вие осъзнавате ли, че,като унищожат България съвсем, Борисов и шайкат му ще заминат за САЩ и ще си живеят живота, а ние тук ще страдаме?

Помни : Хубавите хора ги оставят да си поживеят   https://worldnewsdailyreport.com/argentina-128-year-old-man-claims-he-is-adolf-hitler/

на 6.01.2020 г. в 1:15, Alletheya написа:

Това е АННЕ .Тя се вълнува много от Фашистите. Анне е Българка!

251636725_.jpg.cf37663e4cc9751221732296e4a48cf7.jpg

на 6.01.2020 г. в 1:15, Anne написа:

...бла бла..бла

Айде пак изчезна псевдоисторичката ни :)

преди 14 минути, petie1 написа:

Айде пак изчезна псевдоисторичката ни :)

Човек не се занимавай. Тук оправи няма!

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Човек не се занимавай. Тук оправи няма!

Ама виж ква яка тема и извънземни се показаха  :jumping11:

преди 15 минути, petie1 написа:

Ама виж ква яка тема и извънземни се показаха  :jumping11:

Не искам да обиждам никой, но е поредната простотия. Иначе ако някой иска материали в youtube има на руски и английски. Направили са си филми с разсекретени документи. Просто Анне е видяла че има топла вода и пита как се използва.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Не искам да обиждам никой, но е поредната простотия. Иначе ако някой иска материалив youtube има на руски и английски. Направи са си филми с разсекретени документи. Просто Анне е видяла че има топла вода и пита как се използва.

Ама тя не знае ангглийски и руски ама иначе мен ме кефи че се показаха извънземни тук,  а и между другото по бнт3 даваха Космическа надпревара с участието на НАСА и.. Звездното градче които разбиха теорията на Анне за лунната експедиция на НАСА

преди 6 минути, petie1 написа:

Ама тя не знае ангглийски и руски ама иначе мен ме кефи че се показаха извънземни тук,  а и между другото по бнт3 даваха Космическа надпревара с участието на НАСА и.. Звездното градче които разбиха теорията на Анне за лунната експедиция на НАСА

Може да си свали първата и втората световни войни от замунда. Те са разрешени, няма забрана и са с БГ субтитри. Ще остане изненадана.

преди 12 минути, Емил Костов написа:

Може да си свали първата и втората световни войни от замунда. Те са разрешени, няма забрана и са с БГ субтитри. Ще остане изненадана.

И така става ама сега ще ревне че не може да сваля торенти....

преди 11 минути, petie1 написа:

:lol6: Тоест на крива ракета космосът и е виновен.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 7 минути, Емил Костов написа:

:lol6: Тоест на крива ракета космосът и е виновен.

То има цял сайт без торенти ама... Ако иска може да йго дам на лични

Не е крива ракета. Просто вече нямам програмата "БитКомет", а с "ЪпТорент", опитвам и не мога нищо да свалям,  а и много отдавна не съм сваляла, плюс това и записвачката ни нещо се прецака и не ще да работи. Не разбирам от тия програми и не ми се занимава.

Иначе питах за спомени на вас и ваши близки и за мнение, не за филми.

В коя фондация на Сорос работиш небългарко Anne и на каква длъжност . Падат ли парички от това да работиш против народа си и държавата си да говориш и тролиш постояно за някакви фикс нацисти, когато Европа я заливат Негри  кажи предателко .......Анне! И ти си същата предателка на бялата човешшка цивилизация като хилядите безмозъчни комунисти и ляво демократични Бърни Сандъровци които докарахте Европа и Света до разруха. И ни говориш пълни глупости и приспивни песнички докато всичко гори ,а нас ни избиват , изличават и подменят.  

12186662-0-image-a-27_1555061984975.jpg

Тя милата, освен да лее крокодилски сълзи по форумите изглежда, че въобще нещо друго съвсем, ама никак даже не й се отдава.

преди 21 часа, Anne написа:

Не е крива ракета. Просто вече нямам програмата "БитКомет", а с "ЪпТорент", опитвам и не мога нищо да свалям,  а и много отдавна не съм сваляла, плюс това и записвачката ни нещо се прецака и не ще да работи. Не разбирам от тия програми и не ми се занимава.

Иначе питах за спомени на вас и ваши близки и за мнение, не за филми.

И каква е връзката между торентите и записвачката че нещо тоя урок го проспах в даскалото? Какви спомени за нацисти през 90 те години на миналия век? Ако ти се занимаваше може би щеше да ти е по весело

преди 5 часа, sound написа:

Тя милата, освен да лее крокодилски сълзи по форумите изглежда, че въобще нещо друго съвсем, ама никак даже не й се отдава.

Поне пише грамотно да вземе да научи там Уърпрес и може да пише статии...

преди 11 минути, petie1 написа:

И каква е връзката между торентите и записвачката че нещо тоя урок го проспах в даскалото? Какви спомени за нацисти през 90 те години на миналия век? Ако ти се занимаваше може би щеше да ти е по весело

Поне пише грамотно да вземе да научи там Уърпрес и може да пише статии...

Няма да и се получат нещата с WordPress.

преди 22 минути, Емил Костов написа:

Няма да и се получат нещата с WordPress.

Защо не? Глердам я ходи насам натам може да пише статии за пътешествия, щом аз се научих да се справям с Линукс та сега се боря с дебианизацоята от сорс значи няма и Анне да се научи на нещо интересно за нея

преди 2 минути, petie1 написа:

Защо не? Глердам я ходи насам натам може да пише статии за пътешествия, щом аз се научих да се справям с Линукс та сега се боря с дебианизацоята от сорс значи няма и Анне да се научи на нещо интересно за нея

Не, няма да и се получи. Оставям те сам да помислиш защо!

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Не, няма да и се получи. Оставям те сам да помислиш защо!

Има за коя да мисля, сега ми е по интересна дебианизацията от сорс а не Анне... Пфу два пъти й казах името

на 6.01.2020 г. в 19:50, Michigan111 написа:

Още повече, че бай Генчо аржентинците вероятно няма и да го посрещнат добре :D

Аржентина е сред съюзниците на Третия райх,  една от държавите които има близки отношения с Берлин,  и там германците са добре приемани и след войната.  Неслучайно днес Аржентина е една от най развитите и подредени държави в Южна Америка,  с почти изцяло бяло население. 

Дрън-дрън ярина.

На 10  декември-19г излетях за Аржентина през Франкфурт на Майн и вчера се върнах. Реших да разпусна около НГ и да навестя аверите ми в Чили.
Правило номер 1 - Опасно е да се шляеш из Аржентина сам. Това е бедна държава. Европеецът личи от самолет и е обект на уличен обир. Никакви ланци, часовници, пръстени, чанта притисната под мишница. Бяло население е силно казано. По-бяло е от Чили, но индианската кръв е на повърхността. Хайде, полуметиси на вид.

Буенос Айрес е автономен град и той копира Ню Йорк. Тук е елита и с това се свършва развитието и подредеността. Има квартали, в които изрично ви предупреждават да не влизате.

spacer.png

spacer.png

spacer.png

след седмица престой излетях за Огнена земя. Там има курортен град Ушуая. Исках да видя от първо лице как се топят ледниците на Южния полюс.

spacer.png

spacer.png

Островът е разделен на две, но паднал самолет в Чили бе затворил полетите временно и потеглих обратно към лятото с автобус. Над 3000км се друсах по границата с Чили. Посетих аверите, подаръци, целувки и потеглих към Сан Карлос де Барилоче. Те му викат накратко само Бариолоче. Нищо особено - наш язовир Батак над Цигов чарк. На границата граничари-митничари ровиха багажа за продукти - да не би контрабандно да внасям количество храна над допустимото.

spacer.png

spacer.png

57$ на ден наем за тази хижа с собствен готвач. Без позволение го снимах, което обяснява качеството.

spacer.png

На сафари из Андите. 20бакса за час на конче.

spacer.png

Аз съм българин и такъв ще си остана.
Прислоних се към тази група от Израел. Много приятни младежи. Открити за живот и приключения.

Аржентина е в третия мир. Икономиката им стои на два кита: производство на пшеница, крави, вино от френски компании и туризъм . Местният пийпълс е уж куме пий и всеки за себе си.

поздрави от бай Генчо!

преди 1 час, Profruit написа:

Европеецът личи от самолет и е обект на уличен обир. Никакви ланци, часовници, пръстени, чанта притисната под мишница. Бяло население е силно казано. По-бяло е от Чили, но индианската кръв е на повърхността. Хайде, полуметиси на вид.

Бай Генчо, 

Благодаря за пътеписа.  

Но нали знаеш, че над 80% от аржентинците са с европейски произход,  та това с полуметисите и четвъртиндианците на някой друг.  

А чанти и ланци се дърпат навсякъде по света,  както и навсякъде има квартали,  в които е по добре да не влизаш. 

Ухаааааааааааааа, впечатляващо! А има ли снимки от Сан Карлос де Барилоче? А чувал ли си за вила "Иналко"?

А като каза, че си ходил в Чили, нещо да си чувал за колония "Дигнидад"? Или нещо за управлението на Пиночет?

От южноамериканските държави бих посетила Аржентина, изглежда красива и интересна страна.

Има ли снимки от самия Барилоче? Доколкото знам, там една част от населението са със немски корени и немски фамилни имена.

Не знаех, че Аржентина като цяло е бъкана с толкова много германци.

Преди години ми беше доста странна фамилията на Мартина Стоесел, докато не разбрах, че има германски корени.

Преди десетилетие и нещо се бях зарибила по теленовелите, които излъчваха по "Романтика". Никъде не бях срещала актьори с европейски фамилии.

От "Виолета" останах с впечатлението, че Буенос Айрес е много красив град.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.