Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с поддържането на температура климатик Haier

Featured Replies

Здравейте, имам климатик Haier AS12TA... който на студено е перфектен, но сега зимата, примерно задал съм 23 градуса, климатикът духа, духа, вдига 1-2 градуса над зададената температура и спира, след това се включва чак когато температурата падне с 3-4 градуса под зададената, което е доста дискомфортно през зимата. От сервиза казват, че не знаят защо е така. В другата ми стая климатикът е пак Хайер, но е модел AS35TA една година по-нов и двата са 12-ки и този AS35TA, като му задам дадена температура, пак вдига няколко градуса отгоре и спира, но след това когато температурата падне точно с един градус под зададената, веднага тръгва и така температурата си е добре в стаята. Та някой имал ли е сходен проблем и има ли решение за него ?

Вероятно може да се настрои от сервизното меню или отвътре, което е по-сложно до невъзможно.

А става така, защото си икономисал кинти за инверторен модел! ;)

• Автор

Пич, климаика е и верторен, на година е, чисто нов е. Как става това със сервизното меню.

Инверторните климатици не спират! За китайските пръчки естествено не знам...

Все пак прочети пак за видовете настройки по дистанционното. Някои модели изискват второ вишу... :)

преди 54 минути, benz93 написа:

Пич, климаика е и верторен, на година е, чисто нов е. Как става това със сервизното меню.

Не му обръщай внимание. Той все такива си ги пише и нищо полезно няма да ти каже 😉

Това на какъв режим се получава, на "Aвто" или "Отопление"? Ако е на "Авто" пробвай другия и обратно. Да не е включена някоя функция от типа на "Еко" или "Сън"?

преди 2 часа, JKirilov написа:

А става така, защото си икономисал кинти за инверторен модел! ;)

Доколкото съм запознат, всички нови климатици от 2-3 години насам са инверторни!

преди 3 часа, JKirilov написа:

Да, само на хальо ще обръщаме внимание...

Бенц, този климатик от лятото ли го имаш? От колко време се държи така?

Що не вземеш да четеш, преди да заилваш темите с никому ненужни "мъдрости

преди 4 часа, benz93 написа:

климаика е и верторен, на година е, чисто нов е

Тогава да обясня за всички. Ако е наистина година, то какво е било положението миналата година, имаше доста студени дни?

Ако все пак е от лятото, значи не е работил на отопление до сега. Ако е работил нормално допреди 1-2-3 седмици, то проблемът е като на всички останали климатици у нас последните няколко дни - страхотна мъгла в цяла България, външното тяло позамръзва и започва цикъл на размразяване. По време на този цикъл климатикът спира да топли! От друга страна, по време на този цикъл, вътрешното тяло реагира по два начина - или спира да духа (моето примерно спира), или продължава да духа, за да върти въздуха в стаята, та на северната стена на стаята да не стане с 5 градуса по-студено, отколкото на другата вътрешна стена. Ако не помага на хората да настинат, това непрекъснато духане е полезно. Просто ние не сме свикнали, а и стаичките ни са малки, щото сме бедни. :(

До тук нещо неясно?

Дължината на този цикъл на размразяване е различна. При мен е макимум 5 минути. Хора твърдят, че при тях отива над 20 минути. Няма да правя стъкмистика, това е положението. Т.е. на оплакващия се зпочването на духане на топло вероятно не зависи от настройките, а от времетраенето на този цикъл! Защо му пада толкова много температурата - ясно е.

1. Цикълът е продължителен

2. Изолацията на помещението му е лоша, слаба.

Извод - всички останали въпроси към Арменския поп! ;)

Ако горното не е вярно, най-добре е сервиз! Но няма причини да не помогна на човека, като издърпам сервизното и му преведа нужното за целта. Може и да няма оправяне...

• Автор
преди 10 часа, andreygg написа:

Това на какъв режим се получава, на "Aвто" или "Отопление"? Ако е на "Авто" пробвай другия и обратно. Да не е включена някоя функция от типа на "Еко" или "Сън"?

Това е дистанционното, пробвах и в автоматичен режим на силата на духане, пробвах и на максимална, на минимална, на средна степен, все едно и също. Качил съм снимката как седи настроено дистанционното. От миналата ходина си е така, все духа, духа и спира, от време на време, като е на 22 градуса и макс степен на на духане, духа постоянно, но от време на време. Аи сега като има мъгли, външното тяло е адски шумно, вътре в стаята се чува страшно бучене.

received_488195888554336.jpeg

преди 3 часа, benz93 написа:

външното тяло е адски шумно

Я си викни гаранционното. Шумно външно тяло, че чак да тресе стената обикновено става при частично изпуснал фреон.

преди 1 минута, Филипов написа:

Я си викни гаранционното. Шумно външно тяло, че чак да тресе стената обикновено става при частично изпуснал фреон.

И моя Шарп беше така 2 седмици и финиш изгуря компресора...

преди 1 час, Филипов написа:

Много добър съвет, за съжаление с една година закъснение?

Викай ги бързо, докато не е станало -18 градуса!

• Автор

Аз ги виках, но като дойдоха вече беще 13 градуса и не шумеше, сега като е с мъгла навън, здраво шуми, но пък нямат свободни часове, чак за понеделник са ми записали час а от понеделник, го дават да няма мъгли и пак същата работа, идват, няма бучене и си тръгват.

Извинявам се за второто поредно мнение, прилагам видео току що на външното тяло как шуми. И забелязах, че докато духа климатика бучи и точно преди да спре, вече като си е вдигнал температурата в стаята бученето е мноого стабилно за 1-2 секунди докато спре перката.

преди 11 часа, benz93 написа:

Качил съм снимката как седи настроено дистанционното. От миналата ходина си е така, все духа, духа и спира, от време на време, като е на 22 градуса и макс степен на на духане, духа постоянно, но от време на време. Аи сега като има мъгли, външното тяло е адски шумно, вътре в стаята се чува страшно бучене.

И защо го държиш на 22 градуса? Щом ти е студено, го сложи на 25-26. Когато има мъгла, всички климатици са шумни и трудно затоплят стаята. Моя през половин час спира за да размразява. Физика кво да я правиш. В някоя друга вселена, където физичните закони са различни, може и да не е така.

преди 1 час, benz93 написа:

прилагам видео

Нормално жужене на климатик.

• Автор
преди 17 минути, halek написа:

И защо го държиш на 22 градуса? Щом ти е студено, го сложи на 25-26. Когато има мъгла, всички климатици са шумни и трудно затоплят стаята. Моя през половин час спира за да размразява. Физика кво да я правиш. В някоя друга вселена, където физичните закони са различни, може и да не е така.

Нормално жужене на климатик.

Да обаче имам още един хайер и той хем повече топли хем не може да се чуе, а този като започне да бучи,нощно време ни буди, има коренна разлика. Преди като живеех при баща ми, там имам същия като тоя проблемния, една година по-рано го бях купил него и той също е супер безшумен. А този даже има и тампони за обезшумяване, но проблема не е, че вибрира, той не вибрира, просто от яътре яко бучи. И като дойдат тия от поддръжката вдигат рамена и обясняват, че така си работвл просто.

преди 9 минути, benz93 написа:

Да обаче имам още един хайер и той хем повече топли хем не може да се чуе, а този като започне да бучи,нощно време ни буди, има коренна разлика. Преди като живеех при баща ми, там имам същия като тоя проблемния, една година по-рано го бях купил него и той също е супер безшумен. А този даже има и тампони за обезшумяване, но проблема не е, че вибрира, той не вибрира, просто от яътре яко бучи. И като дойдат тия от поддръжката вдигат рамена и обясняват, че така си работвл просто.

Това са си вече особености на самата сграда и мястото на монтаж. Не е проблем в самия климатик.

• Автор
преди 3 часа, halek написа:

Това са си вече особености на самата сграда и мястото на монтаж. Не е проблем в самия климатик.

Това се опитвам да обясня и на тези от фирмата, която го поддържа. Не е проблем в сградата и стените на сградата, проблемът е в самото тяло, то е много шумно, в моя вход има много климатици и нито един от тях не бучи така, не виждам за пръв път климатик, знам кое е нормален шум, моят определено не е от нормалните.

преди 20 часа, JKirilov написа:

Тогава да обясня за всички. Ако е наистина година, то какво е било положението миналата година, имаше доста студени дни?

Ако все пак е от лятото, значи не е работил на отопление до сега. Ако е работил нормално допреди 1-2-3 седмици, то проблемът е като на всички останали климатици у нас последните няколко дни - страхотна мъгла в цяла България, външното тяло позамръзва и започва цикъл на размразяване. По време на този цикъл климатикът спира да топли! От друга страна, по време на този цикъл, вътрешното тяло реагира по два начина - или спира да духа (моето примерно спира), или продължава да духа, за да върти въздуха в стаята, та на северната стена на стаята да не стане с 5 градуса по-студено, отколкото на другата вътрешна стена. Ако не помага на хората да настинат, това непрекъснато духане е полезно. Просто ние не сме свикнали, а и стаичките ни са малки, щото сме бедни. :(

До тук нещо неясно?

Дължината на този цикъл на размразяване е различна. При мен е макимум 5 минути. Хора твърдят, че при тях отива над 20 минути. Няма да правя стъкмистика, това е положението. Т.е. на оплакващия се зпочването на духане на топло вероятно не зависи от настройките, а от времетраенето на този цикъл! Защо му пада толкова много температурата - ясно е.

1. Цикълът е продължителен

2. Изолацията на помещението му е лоша, слаба.

Извод - всички останали въпроси към Арменския поп! ;)

Ако горното не е вярно, най-добре е сервиз! Но няма причини да не помогна на човека, като издърпам сервизното и му преведа нужното за целта. Може и да няма оправяне...

И какво излиза от цялата работа? Добавете 100 лева за маслен радиатор :P

преди 16 часа, benz93 написа:

Това е дистанционното, пробвах и в автоматичен режим на силата на духане, пробвах и на максимална, на минимална, на средна степен, все едно и също. Качил съм снимката как седи настроено дистанционното. От миналата ходина си е така, все духа, духа и спира, от време на време, като е на 22 градуса и макс степен на на духане, духа постоянно, но от време на време. Аи сега като има мъгли, външното тяло е адски шумно, вътре в стаята се чува страшно бучене.

received_488195888554336.jpeg

Ей тук вече си монтирах 7 камерна дограма за 1400 лева някъде.  Много външни тела отвън, почти нищо не чувам.  Преди беше ад, не можех да спя. 

Малка начална инвестиция, много пари за ток. С климатик е обратното. А и през лятото се раждаш, че ще става още по-зле!

Жалко, че бенци не приказва, та да му оправим болежките...

• Автор

и аз съм с хубава дограма, но проблемът идва от там, че като започне да бучи това външно тяло и се предава по тръбите, като пипна тръбите и вибрирарт и от тях идва шумът. Външното тяло не го чушам от прозореца, а от тръбите за климатика.

Досега проблемът беше в падащата температура, сега тръбите?

Поне разбра ли като дойдат майсторите да искаш проверка на количеството фреон в системата, а не да чакате да засвири военната музика.

Е, докато са при тебе ако започне тракането - ОК, но ти обясниха от какво е и как скоро ще изгори компресора...

• Автор

Ще ги накарам да премерят фреона като дойдат.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.