Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Домашен бюджетен компютър за 1000 лв.

Featured Replies

преди 6 минути, Roujin Z написа:

Много сте забавни като почнете да говорите за кръпките на Интел как 4 ядрен след някоя година ще е слаб за интернет и т.н.

За сравнение 9 годишен Санди и говоря за чист 2 ядрен Пентиум на който и графиката му е скопена се справя без проблем с 1080p

при включен торент клиент като не е проблем да се рови и в нета докато филма върви на телевизора ако ви е кеф.

Ако искате пъргава машина в днешно време очевидно трябва SSD и 8GB рам но процесора не ви е никакъв проблем за подобни нужди. 

Е да, обаче моето Санди на лаптопа вече не издържа. :D

преди 32 минути, RudeBoy написа:

А не от такъв, който обявява всичко за уж налично, за да привлича клиенти, и после се опитва да им продаде нещо друго.

Предполагам визираш ''Никем''? За тях не мога да дам мнение.

G860 се справя все още отлично при баща ми. Разликата е че му беше добавена рам.

Навремето ми се е случвало да рипвам ДВД-та с FairUse и ако си си поставил за цел да го измъчиш като пуснеш още нещо вече ще се усети забавяне.

преди 15 минути, Roujin Z написа:

Много сте забавни като почнете да говорите за кръпките на Интел как 4 ядрен след някоя година ще е слаб за интернет и т.н.

Нищо подобно не съм казал..............виж добре какво съм репликирал,пък и много хора между другото пропускат факта,че интел правят бенчовете си без въпросните кръпки и ъпдейти,интересно защо?!

преди 10 минути, Roujin Z написа:

G860 се справя все още отлично при баща ми. Разликата е че му беше добавена рам.

Навремето ми се е случвало да рипвам ДВД-та с FairUse и ако си си поставил за цел да го измъчиш като пуснеш още нещо вече ще се усети забавяне.

Модерна работа. Аз ти пиша за B960.:)

Слави и в момента пиша от 2 ядрен но Skylake и съм доволен. Минал съм и през Sandy и през Haswell и ако не отиваха при роднини когато им потрябва нещо евтино още щях да съм с първия.

Разликата е че точно в този момент ако реша да взимам няма да е Пентиум а Athlon 300G. За това много се забавлявам като чета за 6 ядрени процесори.

Edit; Между другото с последния биос 7.30 съм трябва ли да усещам забавяне? :) https://www.asrock.com/mb/Intel/B150M Pro4/?cat=Download&os=BIOS#BIOS

преди 5 минути, Roujin Z написа:

Слави и в момента пиша от 2 ядрен но Skylake и съм доволен. Минал съм и през Sandy и през Haswell и ако не отиваха при роднини когато им потрябва нещо евтино още щях да съм с първия.

Разликата е че точно в този момент ако реша да взимам няма да е Пентиум а Athlon 300G. За това много се забавлявам като чета за 6 ядрени процесори.

Това ми е ясно и е точно така..................мойто реплика по отношение на кръпките беше към oic и визирайки бенчовете между i3 9100 и razen 5 2600 дето беше дал.:)

От кога машина за 1000 лв се смята за бюджетна?

преди 14 минути, Слави Маринов написа:

Това ми е ясно и е точно така..................мойто реплика по отношение на кръпките беше към oic и визирайки бенчовете между i3 9100 и razen 5 2600 дето беше дал.:)

Те всъщност и АМД не ги е отминало напълно просто не се коментира.

преди 13 минути, Roujin Z написа:

Те всъщност и АМД не ги е отминало напълно просто не се коментира.

Да,така е,но касае по-старите версии и в много по-малък обем,пък е видно и че те работят не само на думи..............при интел говорим за рецидив и безотговорност,макар че лично аз съм убеден,че не е и безотговорност,а напълно умишлени и пресметнати действия!

И щото нямало нужда, от Ryzen 5 2600 + 16GB RAM + GTX 1650 + бърз PCI-E диск, отидохме на същия процесор + 8GB RAM + GT 1030...  след като 2TB HDD може да се добави на следваща заплата примерно:angry:

Нямам повече какво да кажа! Купувайте си скъпи кутии и смешни видеокарти ... за работа дълги години напред...

преди 17 часа, Eclipse2G написа:

От кога машина за 1000 лв се смята за бюджетна?

е че какъв е проблема ? ако искаш да изцедиш човека или клиента там където работиш си е твой проблем толкова има за толкова иска а колко ще издържи там вече е божа работа .

преди 4 часа, Joss Bomon написа:

Купувайте си скъпи кутии 

Какво против имаш хубава кутия? А и честно казано се колебая да я нарека и бюджетна а препоръката е дошла от теб...

преди 21 часа, Jorge написа:

Умно момче си и не се подвеждай по разни ''спецове''. За начинанието не ти трябва повече от 4 ядрен процесор с вградена графика(външна такава не е необходима), 8GB оперативна памет и SATA SSD. От там насетне взимаш качествени кутия, захранване и дънна платка(за по-дълга и безпроблемна работа). Това е. Повече не е необходимо.

:lol6:

преди 11 минути, Roujin Z написа:

Какво против имаш хубава кутия?

Визирах поста на голословния "умник" Джордж. Кутията която съм препоръчал няма аналог откъм цена-функционалност-визия.

Щом казваш на мен не ми вдъхва много доверие но парите наистина са малко. Но цялата идея да се пазари от едно място е компромис.

Някой неща излизат по-евтино от другаде или за същите пари се взимат малко по-добри. Например тая Евга не ми харесва като цена.

Виж 450BR би трябвало да е същите пари но в Никем не са я и чували а я има отдавна.

https://delshop.bg/components/psu/EVGA-450-BR-450W-80-Bronze

За това спор няма. Нека си намери или да му се предложат най-ниските цени, но не разбирам предложенията да се взимат по-слаби компоненти, под предлог, че в момента нямал нужда от по-производителни.

преди 5 часа, adersa написа:

е че какъв е проблема ? ако искаш да изцедиш човека или клиента там където работиш си е твой проблем толкова има за толкова иска а колко ще издържи там вече е божа работа .

Под "бюджетна" се разбира нещо за пет стотака, например. Хиледарката вече не е бюджетно.

Трябва авторът да си реши, кое предпочита да се избере нещо, което ще му върши работа според нуждите му за възможно най-малко пари или да се избере най-доброто за бюджета.

• 1 месец по-късно...
  • Автор

След доста седмици избиране компонентите са избрани. Конфигурацията е сглобена в сервиз. Поради факта, че трябваше да се обнови BIOS, за да разпознае процесора.

Дъно: ASRock B450M Pro4

Процесор: AMD Ryzen 5 3400G

Ram: 8GB DDR4 3000MHz, A-Data XPG GAMMIX D10

SSD: SSD 256GB Transcend 220S, NVMe PCIe, M.2(2280)

HDD: 1TB Toshiba P300

Захранване: DeepCool DA600, 600W

Кутия: DeepCool E-Shield

Благодаря на всички които се включиха в темата и помогнаха.  😉

преди 2 часа, oic написа:

След доста седмици избиране компонентите са избрани. Конфигурацията е сглобена в сервиз. Поради факта, че трябваше да се обнови BIOS, за да разпознае процесора.

Дъно: ASRock B450M Pro4

Процесор: AMD Ryzen 5 3400G

Ram: 8GB DDR4 3000MHz, A-Data XPG GAMMIX D10

SSD: SSD 256GB Transcend 220S, NVMe PCIe, M.2(2280)

HDD: 1TB Toshiba P300

Захранване: DeepCool DA600, 600W

Кутия: DeepCool E-Shield

Благодаря на всички които се включиха в темата и помогнаха.  😉

Човеко, поръчай си онлайн от линка по долу тази машинка, ще дадеш повечко кинти но ще ти се възвърне стократно...докога ще я караме все "бюджетно" затова си оставаме мизерниците на Европа с това сбъркано мислене.

https://xoticpc.com/collections/gx77-savage/products/gx77-savage-xeon

на 19.01.2020 г. в 21:17, Roujin Z написа:

За сравнение 9 годишен Санди и говоря за чист 2 ядрен Пентиум на който и графиката му е скопена се справя без проблем с 1080p

при включен торент клиент като не е проблем да се рови и в нета докато филма върви на телевизора ако ви е кеф.

Ако искате пъргава машина в днешно време очевидно трябва SSD и 8GB рам но процесора не ви е никакъв проблем за подобни нужди. 

Съгласен съм с колегата. Старото Айви от подписа с вграденото видео възпроизвежда без никакъв проблем до 4К, но то е доста старо (HD 2500) и не може да изведе 4К резолюция (мисля, че максимума е 2500x1600).

преди 3 часа, oic написа:

Е паметта при всички положения трябваше да е 2 плочки(в случая 2x4),разликата е осезаема,и за вграденото видео и въобще за системата!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.