Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем Dislpay Driver ,windows умира.

Featured Replies

преди 27 минути, JKirilov написа:

Прав си кривчо, голем труд е! Моя стар комп (в сравнение с ваште рязани пушки) от 2.0 флашка зарежда за под половин минута. Слага си всичко без да бараш нищо дето не разбираш. Какво е ненужното, че не се разбира?

Джони-Мони, дай да се върнем в началото, че не обясняваш добре. Наблегни на момента, в който за първи път се появи проблем и какъв беще той? Какво направи после? Дай така по-бавничко?

Да, кричво прав съм. Ти може и за 10 секунди да си заредиш линуйкс. Хайде сега обясни цялата процеруда на постващия темата. Как да си инсталира Линукс или да си направи Live Disk. И след като не му се случат нещата си поеми отговорността. Ще го направиш ли? Мен и да ми се ежиш все тая. Аз проблеми с хардуер нямам. В случая видеокартата ще я тествам на друга машина. Така ще си спестя много нерви и ядове. Всеки сам да си преценява.

И пак ще напиша. Линукс не е плацебо за стари машини, за повреден хардуер и прочие. Ако един софтуер не работи и бави на Windows, ще бави и на Линукс.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

на 26.01.2020 г. в 17:42, Johny_Knoxvile написа:

преди месец му извадих 2х2 платките РАМ и ги замених с 1х8

Мой чуек... при положение, че производителят на 4-слотово дъно дава 16GB таван, как мислиш на слот колко памет трябва да има? Айде купи си две ДВУСТРАННИ 4-ки или си върни старите 2х2GB.

преди 21 часа, Johny_Knoxvile написа:

Опитах 1х2 и 1х8 ма нещо се сърдеше и не стартираше.

Не думай...

А и виж си QVL-a - имаш точно 5 броя ТЕСТВАНИ 4GB модули и всичките са ДВУСТРАННИ. Не знам как очакваш контролерът да се оправя с 8GB модул(само да не кажеш, че е едностранен).

Ами дума си човекът...

Една хубава памет, без да е най-скъпата и бързата, но подходяща, сложена правилно, работи 20-30 години, е - почти, защото останалите части не издържат. ;)

Едно време, с чипове IBM (произвеждани от Самсунг) или Nanya получаваха гордото Life Time Warranty. После всички станаха такива, ясно защо.

Но всеки да ръга каквото му дойде...

Как беше казала оная - Ръгай Маноле, мъжът ми е в командировка! :D

• Автор

Ще се опитам да отговоря на всички:

преди 17 часа, JKirilov написа:

Ами дума си човекът...

Една хубава памет, без да е най-скъпата и бързата, но подходяща, сложена правилно, работи 20-30 години, е - почти, защото останалите части не издържат. ;)

Едно време, с чипове IBM (произвеждани от Самсунг) или Nanya получаваха гордото Life Time Warranty. После всички станаха такива, ясно защо.

Но всеки да ръга каквото му дойде...

Как беше казала оная - Ръгай Маноле, мъжът ми е в командировка! :D

Не съм ръгал нищо което ми падне РАМ паметите са идентични като Марка,модел и честота.Разликата е че,едната е 1х8 другата 2х2гб пък и питах тия чепове от дето я взех дали ще е съвместимо потвърдиха няколко, ма може и да не разбират....(eдна от причините да не го карам компа в местните сервизи,хем са няколко хем повече чупат от колкото да правят)

на 27.01.2020 г. в 17:50, hudyr написа:

Мой чуек... при положение, че производителят на 4-слотово дъно дава 16GB таван, как мислиш на слот колко памет трябва да има? Айде купи си две ДВУСТРАННИ 4-ки или си върни старите 2х2GB.

Не думай...

А и виж си QVL-a - имаш точно 5 броя ТЕСТВАНИ 4GB модули и всичките са ДВУСТРАННИ. Не знам как очакваш контролерът да се оправя с 8GB модул(само да не кажеш, че е едностранен).

Ако мислиш,че съм се сетил да погледна пък и допоследно си мислех че тавана му е 32на тва дъно ся като погледнах то вярно 16гб.
Казвам веднага защо не съм се осъмнил за проблем.Сложих Рам паметта 8цата и всичко си тръгва и си работи даже със седмици работеше тип топ.Не е имало индикации за проблем.Това което каза да върна старите 2х2 и да преинсталирам ще се пробва днес или утре задължително.

на 27.01.2020 г. в 2:46, JKirilov написа:

Прав си кривчо, голем труд е! Моя стар комп (в сравнение с ваште рязани пушки) от 2.0 флашка зарежда за под половин минута. Слага си всичко без да бараш нищо дето не разбираш. Какво е ненужното, че не се разбира?

Джони-Мони, дай да се върнем в началото, че не обясняваш добре. Наблегни на момента, в който за първи път се появи проблем и какъв беще той? Какво направи после? Дай така по-бавничко?

• Автор
на 27.01.2020 г. в 2:46, JKirilov написа:

Проблема съм го имал година две след като си взех компа.Изразяваше се с това като заиграя някоя игра в интервала няколко секунди екрана премигне тип изключен монитор и си тръгне пак и ми изкарваше съобщение Kernel Power нещо си.Като съм гледал в нета не е нещо което не се е случвало на малко хора има и доста хора които с месеци немогат го оправят.Тъй тъй от години не съм имал проблема за има нема 10тина год 3-4 пъти да съм го решавал този проблем кога с някое .exe нов драйвър или промяна настройки все съм се справял и е изчезвал.

И тъй към днешни дни,първия път когато се случи беше около месец след като смених РАМ -паметта по-нагоре съм написал за това.Индикации преди това ами никакви.Нищо не съм правил,преправял,свалял и т.н.Гледах един сериал и екрана замръзна,премигна картината и след секунди клипчето си продължи а отдолу изкара въпросната грешка.Както се вика както преди само че тоя път това направо мутира.Защото ако преди години това го правеше по 1-2 пъти до изключване на компютъра ся за няколко дни почна да го прави по-често и по-често.В момента в който пусна видео файл и максимум 30сек и почва да го прави.докато накрая почна след 3-4 премигвания направо удря рестарт.После и до там неможех да стигна защото как зареди ОС и веднага рестарт.

Драйвери за звук и картина бе опитано както с последните версии така и с по-стари.За звука конкретно съм напълно убеден че опитах всичко да го подкарам на вградената карта през HDMI като драйвери настройки и тем подобни.Звук си има просто на входа за слушалки или колонки,ТВ-то в случая не го виждаше абсолютно никъде като устройство за възпроизвеждане на звук - затова и дадох за сравнение че на външната карта дори при преисталиран ОС го вижда веднага и тръгва.

Някой беше питал за видеото точен модел :  Palit Geforce GTX 460 1GB 

преди 8 минути, JKirilov написа:

А кат му турна тая 8, погледна ли с колко работи в действителност? С 8? Или с 4? ;)

Ми ей тъй извадих двете 2ки и му бунах 8ца.И под BIOS и под OС системата работеше на същата честота и си показваше,че вече общата памет е 8GB и пак казвам така си работи безпроблемно няколко седмици.

• Автор
преди 2 минути, JKirilov написа:

ОК. Имаш ли откъде да вземеш за проба едно захранване?

Дал съм го компа на един познат програмист,не му е баш в сферата,но една идея разбира повече и каза че ще пробва да преинсталира с друга РАМ защото аз като започна да ми прави проблема разбира се върнах старата и видях,че не се оправя,но не се сетих да върна старата памет и тогава да преинсталирам Уиндоус.За захранването не ми минава на премисъл защо,защото компа си работи без видео драйвърите (разбира се мудно) но няма проблеми не забива,единствено след инсталация на драйвър крашва,а пък на Вграденото видео си пускам филми и също няма проблеми.За мен с Рам паметта има някаква логика или някакъв проблем с външна видео за захранването не правя връзка.

П.с за 15г никога не съм си носил личен комп на сервиз винаги съм си го оправял сам,но и като цяло познанията са ми повече на любителско ниво.

• Автор

Поне да предложите алтернативна видео карта горе долу в същата категория ако е от нея ....гледам че по сайтовете се намират подходящи за моята конфигурация.Моето видео да не връщате назад е  Palit GTX 460 1GB 256bit GDDR5

• Автор

Gainward GeForce GTX 580 3GB Phantom Video Card - 3072MB 384-bit GDDR5 RAM - 783 / 2010Mhz Clock - PCIe 
Тази важи ли като за 85лв на старо от онлайн магазин не частно лице (говорим ако сложа хубаво захранване)търговеца е посочил че иска поне 600W захранване

Не. Недей.

GTX 750 TI
GT 1030 GDDR5
GTX 1050 (TI)
RX 460/560
RX 470/480 *МОЖЕ БИ*

Която както намериш. Просто не се занимавай със стари печки. Не си струва.

Каква е целта да се купуват подобни антики? Вземи си GTX 1050, по-мощна и не изисква допълнително захранване, да не говорим, че е няколко години по-нова. Също така декодира без проблеми 4К видео съдържание. Ориентировъчно сравнение:

https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-GTX-1050-vs-Nvidia-GTX-580/3650vs3150

Ако не ти се дават пари за нова, може да се намери и втора употреба с гаранция

https://www.vario.bg/komponenti-video-karta?32[]=GTX 1050&orderby=price-asc

Дори и без гаранция да намериш, пак е много по-вероятно да няма проблеми, понеже е нисък клас видеокарта, иска малко ток, не грее, поради което едва ли е прегрявана.

https://www.olx.bg/ad/gtx-1050-2gb-vram-CID632-ID84YtS.html#21af65b754

https://www.olx.bg/ad/top-promotsiya-nvidia-gtx-1050-CID632-ID7Ok0t.html#c996c198e0

• Автор

Не ми се дават мн пари защото конфигурацията е на 10г но пък ще върши още доста години работа с тези параметри и най-вероятно ще е работен комп и ще се ползва та няма се хвърля иначе най-вероятно ще взема нещо за игри за 1500-2000 настолно ново както се вика една идея по-актуално и дай боже и то да изкара 10г като този.

А за ОЛХ стоя настрана от потребители които имат само 1-2обяви,или трябва да е профил с доста обяви или някаква фирма иначе после ще има...телефона на абоната е изключен или извън обхват.

преди 36 минути, Raze написа:

Каква е целта да се купуват подобни антики? Вземи си GTX 1050, по-мощна и не изисква допълнително захранване, да не говорим, че е няколко години по-нова. Също така декодира без проблеми 4К видео съдържание. Ориентировъчно сравнение:

https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-GTX-1050-vs-Nvidia-GTX-580/3650vs3150

Ако не ти се дават пари за нова, може да се намери и втора употреба с гаранция

https://www.vario.bg/komponenti-video-karta?32[]=GTX 1050&orderby=price-asc

Дори и без гаранция да намериш, пак е много по-вероятно да няма проблеми, понеже е нисък клас видеокарта, иска малко ток, не грее, поради което едва ли е прегрявана.

https://www.olx.bg/ad/gtx-1050-2gb-vram-CID632-ID84YtS.html#21af65b754

https://www.olx.bg/ad/top-promotsiya-nvidia-gtx-1050-CID632-ID7Ok0t.html#c996c198e0

Gainward GTX 1050 2GB 

Тази е 128битова от сегашната 256 дали няма да се отрази на това че конфигурацията е закачена на 60инчов телевизор ...бях чел по теми за Битовете и разликите,но малко информацията е двустранна общо взето по-скоро индивидуална спрямо всяка една карта,а не могат да се сложат под общ знаменател.

Какво да се отрази? Гледаш ли производителността?

Ако ти трябва само за филми, може да вземеш и GT 1030 - също поддържа 4К хардуерно декодиране. Ако купуваш от olx, искаш тест на място - така пред куриера може да тестваш стоката за около 15 минути. Закачаш видеокартата, инсталираш драйверите и пускаш някой и друг бърз тест. Затова ти препоръчвам и да е с гаранция - така можеш да сравниш и данните от гаранционната карта, както и да прозвъниш в обслужващия сервиз дали всичко е наред, дали е ходила на ремонт и случайно няма нещо отказ на гаранция поради вина на продавача.

преди 3 часа, Johny_Knoxvile написа:

А за ОЛХ

Не съм съгласен. Затова си има преглед/тест преди плащането.

преди 3 часа, Johny_Knoxvile написа:

Тази е 128битова от сегашната 256

Да сравняваш видео карти по ширината на шината към паметта е като да сравняваш два автомобила по на двигателите литрите - неправилно. Не е важна ширината на шината, важно е ядрото, към което е закачена паметта. Дори някой някъде да произведе 512-битова GT 1010(хипотетично), файда 0 от тая магистрала, след като по нея нищо няма да лети заради куцото ядро. Компютърни компоненти сравнявай по производителност в различните ревюта, за да знаеш кой компонент къде и как се представя според софта, с който го товариш.

• Автор
преди 8 минути, hudyr написа:

Не съм съгласен. Затова си има преглед/тест преди плащането.

Да сравняваш видео карти по ширината на шината към паметта е като да сравняваш два автомобила по на двигателите литрите - неправилно. Не е важна ширината на шината, важно е ядрото, към което е закачена паметта. Дори някой някъде да произведе 512-битова GT 1010(хипотетично), файда 0 от тая магистрала, след като по нея нищо няма да лети заради куцото ядро. Компютърни компоненти сравнявай по производителност в различните ревюта, за да знаеш кой компонент къде и как се представя според софта, с който го товариш.

Ами то и аз това написах,че е неправилно да ги сравнявам по този показател.За поръчките по Еконт какво да кажа не съм специалист като вас и няма да се справя в офис пък и си е разправия да влачиш хардуера,като цяло затова предпочитам търговците които държат на сделките си и приемат рекламация,след като има доста такива ще поразгледам какво има и ще драсна отново тук някои от избраните варианти.Като преди както каза ще разгледам ревюта на всяка една от тях.

Е защо в офис? В къщи! Куриерът ще пие едно кайве, а ти тестваш на спокойствие. Естествено предварително подготвен с отворен капак и драйвери на корем!

За 1 лев икономия искаш да се набуташ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.