Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Скорост на записване на СД..

Featured Replies

Здравейте,

Искам да запиша Audio CD диск със скорост 1х, но когато настроя софтуера (ImgBurn) с който искам да запиша диска на тази скорост ми даде грешка, която казва следното: "Write Speed Miscompare: Wanted 1x Got 10x ; The drive only supports writing these discs at: 10x ; 16x ; 20x ; 24х) 

Доколкото разбирам самият драйв не позволява да записвам на по ниска скорост.. има ли начин да го настроя са може да записва на желаната от мен скорост?

Поздрави

преди 7 минути, IliyanAM написа:

който искам да запиша диска на тази скорост ми даде грешка, която казва следното: "Write Speed Miscompare: Wanted 1x Got 10x ; The drive only supports writing these discs at: 10x ; 16x ; 20x ; 24х) 

Диска който искате да запишете поддържа 10х скорост като най- ниска, но не виждам защо да е проблем да бъде записан диска на тази скорост. 

• Автор

Трябва ми най ниската възможна скорост, защото автомобила ми зарежда само закупени албуми, които (според човек, който се занимава с ремонт на аудио системи за автомобили) се записват на най ниската скорост и тогава устройството ми го разчита. Иначе с другите на висока скорост, които записвах вървят но не всички песни и засичат и т.н.

Току що пробвах диска, който преди малко записах с по малка скорост 10х (защото не ми позволи с по ниска) и тръгнаха повечето тракове, но не всички. Друго което видях е когато го пуснах на лаптопа диска не беше в Мп3 формат, а в .CAD (формат в който оригиналните албуми ми излизат когато ги пусна на лаптопа)

Друг проблем, който сега чух е че когато го пуснах диска в колата, "бръжди" което до сега не съм чувал. 
За пръв път записвах с ImgBurn, което може и да е от значение.

Кои дискове поддържат скорост на записване 1х и къде мога да ги закупя?

преди 6 минути, IliyanAM написа:

На мен ми прилича на изтощена оптика на авто CD Player, а не проблем в скоростта на запис на диска. Не пречи да се опита с такъв диск поддържащ скорост 1х.

преди 6 минути, IliyanAM написа:

Иначе с другите на висока скорост, които записвах вървят но не всички песни и засичат и т.н.

Как се просвирват, в началото на диска ги чете, а към края на диска отказва ? 

• Автор

Ще отида при него да го отвори и, ако трябва да замени/изчисти оптиката, както казахте. Ще купя и такъв вид дискове и ще пробвам. Благодаря за информацията.

преди 13 минути, IliyanAM написа:

Имаше едни дискове с 4х скорост, но не и помня марката. С 1х едва ли ще намериш. По принцип в магазин за електроника като кажеш, че ти трябва за кола, би трябвало да ти дадат с ниска скорост, ако имат. Най-добре е да си вземете CD с флашка и да не се занимавате с глупости, тъй като Audio CD ограничаваше доста броя на песните, защото се записва в минути - макса беше 80, ако не се лъжа, а не в мегабайти.

А ти изобщо някога записвал ли си с тази записвачка на 1х скорост? Сигурен ли си, че я поддържа? 

"само закупени албуми, които (според човек, който се занимава с ремонт на аудио системи за автомобили) се записват на най ниската скорост" - това не е вярно. По принцип "закупените" дискове се печатат на матрица. Изключение правят самоделките по битаците. 

Мисля, че в случая FusE е прав за "изтощена оптика на авто CD Player". Помисли за смяна. Съвременните авто музики възпроизвеждат от флашки, мемори карти, Bluetooth стрийминг, може и директно телефон да се върже към усилвателя с кабел. Директно си пускаш mp3-ките, не се занимаваш със записване на дискове, не се притесняваш да не се надерат, и т.н.

преди 50 минути, IliyanAM написа:

Здравейте,

Искам да запиша Audio CD диск със скорост 1х, но когато настроя софтуера (ImgBurn) с който искам да запиша диска на тази скорост

И защо точно  ImgBurn а не едно безплатно Ashampoo Burning Studio например?

преди 6 минути, baitexpo написа:

И защо точно  ImgBurn а не едно безплатно Ashampoo Burning Studio например?

"Шампоанът" е боклук. От всички програми за запис, които съм ползвал досега, той ми е съсипал най-много дискове.

Nero е доказаната класика.

преди 2 минути, RudeBoy написа:

Или Easy cd-da extractor. 

преди 6 минути, RudeBoy написа:

"Шампоанът" е боклук. От всички програми за запис, които съм ползвал досега, той ми е съсипал най-много дискове.

Рече и отсече 😄

Не ти отиват такива крайни изказвания ;)

Съобщението за грешка изрично показва, че е виновно устройството, а не носителя. А посоченият е чак смешен, с него гаранция няма да стане.

Флашка му е майката, но поне кажи модела на устройството ти?

Друга причина е некачествената подложка, търси произведени в Япония, колкото и да е невъзможно. Или т.нар. дискове за Аудио, но са по-скъпи поради добавката за авторски права. Те се продават по една бройка повечето.

преди 23 минути, FusE написа:

Или Easy cd-da extractor. 

Не съм го пробвал как записва дискове. Ползвам го основно за редактиране на метадата, върши отлична работа. 

Но дискове могат да се записват даже и с Windows Media Player :) .

От безплатните програми за записване наCD/DVD дискове Burnaware FREE върши чудесна работа. 

От платените, ясно че  Nero е класика. Особено Nero Еxpress. 

преди 2 часа, IliyanAM написа:

Здравейте,

Искам да запиша Audio CD диск със скорост 1х, но когато настроя софтуера (ImgBurn) с който искам да запиша диска на тази скорост ми даде грешка, която казва следното: "Write Speed Miscompare: Wanted 1x Got 10x ; The drive only supports writing these discs at: 10x ; 16x ; 20x ; 24х) 

Доколкото разбирам самият драйв не позволява да записвам на по ниска скорост.. има ли начин да го настроя са може да записва на желаната от мен скорост?

Поздрави

Както са ти казали и по-горе:

Цитат

The drive only supports writing these discs at

Тоест устройството не позволява по-ниски скорости от показаните. Знаеш ли си марката и модела на устройството, както и на бланката на която записваш? Ако не, може да качиш и снимки да видим.

Изключително силна препоръка е да зарежеш дисковете и всичките главоболия, с които се сблъсква човек, вкл. ти. При първа възможност сложи плеър в колата, поддържащ USB и/или Bluetooth!
Дисковете ми взеха здравето преди години, по-скоро плеърите.
Иначе и аз до последно като записвах произволни дискове, ползвах Imgburn. Самите дискове имат информация на тях, която указва какви скорости поддържа. Вече, забравил съм дали някои записвачки можеха да игнорират това и да записват на различни от указаните скорости.

преди 4 минути, teglicha написа:

Дисковете ми взеха здравето преди години, по-скоро плеърите.

Второто е по-вярно,как аз пък нямам подобни проблеми с дискове,дори и непретенциозни,всичко е ок и вади кристален звук плеара ми!

преди 1 минута, Слави Маринов написа:

Второто е по-вярно,как аз пък нямам подобни проблеми с дискове,дори и непретенциозни,всичко е ок и вади кристален звук плеара ми!

Много е възможно твоят плеър, и този на автора на темата, да не са в едно и също техническо състояние.

преди 3 минути, RudeBoy написа:

Много е възможно твоят плеър, и този на автора на темата, да не са в едно и също техническо състояние.

Най-вероятно,тъкмо това исках да кажа,че не дисковете са виновни,или метода за запис,а плеара най-често е скапан.

преди 2 часа, RudeBoy написа:

Първо бях с Nero, но ми създаваше проблеми, пробвал съм най-различни версии и никоя не ме впечатли до толкова, че да остана с нея. От 7 години ползвам Ashampoo Burning Studio 9, защото имам лиценз за нея и съм нямал проблем със записването на какъвто и да е диск. За мен е страшно добра програма, особено тази версия, другите не съм ги пробвал, защото дисковете вече излезнаха от употреба и не съм я обновявал, за това не мога да кажа нищо за тях. В зависимост от диска съм имал най-ниска скорост от 4х, което е достатъчно бавна скорост за всичко - песни, филми, .iso файлове и т.н без да има никакъв проблем.

преди 51 минути, Слави Маринов написа:

Пак ще говорим когато ти пуснат водата... ;)

преди 2 часа, JKirilov написа:

Съобщението за грешка изрично показва, че е виновно устройството, а не носителя. А посоченият е чак смешен, с него гаранция няма да стане.

Флашка му е майката, но поне кажи модела на устройството ти?

Друга причина е некачествената подложка, търси произведени в Япония, колкото и да е невъзможно. Или т.нар. дискове за Аудио, но са по-скъпи поради добавката за авторски права. Те се продават по една бройка повечето.

Прочетете пак това, така по-бявничко!

Благодаря за съпорта Колев, но кажи как да научим неграмотните на поне основните понятия?

Бушончик показал CD RW, аз се смях много, но трябва ли на всеки буквално глупав пост да се изнася лекция какво е това, за какво служи... :(

Да не би наистина да има някакви награди за най-много постове, били и то тъпи?

преди 15 часа, IliyanAM написа:

Трябва ми най ниската възможна скорост, защото автомобила ми зарежда само закупени албуми...

Вероятно имате телефон ... умен, тогава оставете дисковода в покой завинаги. Модул на csr8635 за 3 зелени ще го замени достойно. Инсталирайте го в "автомобила" и ууправлявайте от вашия телефон . Ако купите гарнитура C40 (~2.7$) ще имате възможност да отговаряте на телефонни обаждания. А тя е толкова миниатюрна, че без микроскоп никак, но при желание всичко се постига.

поздрави!

преди 8 часа, JKirilov написа:

Бушончик показал CD RW, аз се смях много, но трябва ли на всеки буквално глупав пост да се изнася лекция какво е това, за какво служи... :(

CD- RW е, намери ми CD- R на скорост 1х и записвачка поддържаща толкова ниска скорост на запис!  Освен това не знам марка и модел на CD Player който ще просвирва, ако не е някой 20 годишен не би трябвало да има проблем с прочитането на CD-RW. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.