Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дизел към газ

Featured Replies

Здравейте!

До колкото знам може да се слага на дизелов двигател, газ, ако някой е по-запознат по въпроса нека да сподели или знае някои добри примерни материали, където е показано как се прави.

Благодаря предварително!

току-що, salfie написа:

Здравейте!

До колкото знам може да се слага на дизелов двигател, газ, ако някой е по-запознат по въпроса нека да сподели или знае някои добри примерни материали, където е показано как се прави.

Благодаря предварително!

Няма как да стане подобно нещо.

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Няма как да стане подобно нещо.

Цитат

Газови уредби за дизелови двигатели - вече официално и в България
Газовите уредби за бензинови двигатели са популярни отдавна, но технологията за газ при дизеловите коли, е разработена едва преди 2-3 години. Досега в България почти не са предлагани такива системи, които да са произведени от специализирана фирма. За да могат да карат на газ, някои собственици сами приспособяват бензинови газови уредби към дизеловите си автомобили, което крие редица рискове

източник - https://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/19696-gazovi-uredbi-za-dizelovi-dvigateli-veche-i-v-bylgariia

Да възможно е, но не си заслужава икономията е около 10-15%. 

https://www.google.com/search?q=газова+за+дизел&oq=газ+за+ди&aqs=chrome.3.69i57j0l7.16647j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

преди 1 минута, П.е.т.ъ.р написа:

Да възможно е, но не си заслужава икономията е около 10-15%. 

https://www.google.com/search?q=газова+за+дизел&oq=газ+за+ди&aqs=chrome.3.69i57j0l7.16647j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

То по принцип тази технология я има още на руските танкове Т-64. Могат да работят едновременно на бензин и дизел. Но двигателят е създаден така. За автомобил е безмислица. 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 1 минута, Емил Костов написа:

То по принцип тази технология я има още на руските танкове Т-64. Могат да работят едновременно на бензин и дизел. Но двигателят е създаден така. За автомобил е безмислица. 

При дизеловите двигатели е малко по различно. Грубо казано впръскват газ едновременно с дизеловото гориво. Така повишават производителността и намаляват разхода на дизел.

Аз лично не бих се хванал да правя подобни доработки на съвременен дизел. Просто съвременните комън рейл двигатели са капризни от към гориво, а като заминат дюзите са скъпи за ремонт. Като се плати за монтаж на газова уредба, и ако вземе да прецака дюзите изгодата от икономията на гориво никъде я няма. 

преди 1 минута, П.е.т.ъ.р написа:

При дизеловите двигатели е малко по различно. Грубо казано впръскват газ едновременно с дизеловото гориво. Така повишават производителността и намаляват разхода на дизел.

Просто ще убиеш дизеловия двигател. Сега прочетох за какво става на въпрос.

преди 27 минути, Soviet Soldier написа:

Аз лично не бих се хванал да правя подобни доработки на съвременен дизел. Просто съвременните комън рейл двигатели са капризни от към гориво, а като заминат дюзите са скъпи за ремонт. Като се плати за монтаж на газова уредба, и ако вземе да прецака дюзите изгодата от икономията на гориво никъде я няма. 

Нищо няма да замине!Монтира се газов инжекцион който е специално за дизел.Той си дозира колко газ да се пусне.Ефекта повече е че вдига мощността на мотора.Икономията не е голяма.Икономически оправдано е ако автомобила изминава поне150-200 км. всеки ден.

Не прави кой знае каква икономия, че даже зимата и градско разхода ти стъпва на същите пари, като цяло безсмислена занимавка.

Не се занимавайте с глупости. Карайте на олио, демек био-дизел ...

Ма що ли някои ще прави дисертация да претворим нещо сделано в СССР ... :)

• Автор
на 2.02.2020 г. в 19:34, ДИоNД написа:

Ма що ли някои ще прави дисертация да претворим нещо сделано в СССР ... :)

как така на олио, може ли да обясниш малко по-подробно как стоят нещата с олиото ?

преди 1 минута, salfie написа:

как така на олио, може ли да обясниш малко по-подробно как стоят нещата с олиото ?

Причиства се, туй е ... т.е. става с отработено олио из ресторанти ... дълга тема ... а и мирише зад теб все едно си пържил картофи ... :) 

• Автор
преди 1 минута, ДИоNД написа:

Причиства се, туй е ... т.е. става с отработено олио из ресторанти ... дълга тема ... а и мирише зад теб все едно си пържил картофи ... :) 

т.е. с преработено олио от ресторантите, може да се подкара кола на дизел ?

или има нещо друго, моля да го обясните по-подробно :)

т.е. с преработено олио от ресторантите, може да се подкара кола на дизел ?

или има нещо друго, моля да го обясните по-подробно :)

:) Да, може, за другото има авторски права ... ;) 

• Автор

:) Да, може, за другото има авторски права ... ;) 

кое е това другото ? :D

кое е това другото ? :D

Начина по който става ... ;) 

• Автор
току-що, ДИоNД написа:

Начина по който става ... ;) 

т.е. няма да го споделиш ? :(

преди 5 минути, salfie написа:

т.е. няма да го споделиш ? :(

Каквото съм споделил, това, другото си трябва четене или да ми станеш приятел ... ;) 

• Автор

Каквото съм споделил, това, другото си трябва четене или да ми станеш приятел ... ;) 

пращам ти покана ;)

Сега си давам сметка, че вече за дизел, едновременно и на газ, и на олио, като че ли нямам спомен да съм виждал. :Д Най- бруталната гавра, на която съм свидетел е един дядка, който имаше дизелова джета, в която какво ли не наливаше - включително и боя е сипвал в резервоара, ифа не съм виждал да пуши, като тази кола.

Като искаш икономийка, вземаш си един бръмбар 5-6 на сто/ 10-12лв да ти стъпва, по- тънко от това, каквото и да правиш няма да ти излезе - ако си правиш сметката за три лева на цяло, въобще не си и купувай кола, щото разходи по нея, колкото си щеш.

на 2.02.2020 г. в 19:34, ДИоNД написа:

Става на олио да се кара ама след това дюзите марамалад и каляската на вторични. 

преди 5 минути, salfie написа:

пращам ти покана ;)

Ще я прегледам, ще видя, ще преценя ... ;) 

преди 1 минута, FusE написа:

Става на олио да се кара ама след това дюзите марамалад и каляската на вторични. 

Зависи с какво олио ... хм ... ;) 

преди 1 час, ДИоNД написа:

Зависи с какво олио ... хм ... ;) 

Да е по- качествено от това, което ядем. :Д

току-що, insec написа:

Да е по- качествено от това, което ядем. :Д

Принципно дали машината консумира нещо което ние можа да ползваме и за храна е друг момент от чакрата ... :) 

У наше село, тертипа е: На госта се дава най-убавото ... хм справка с "Индияна Джонс и храмът на обречените" ... ;) 

Тъ ... но да се хаби водка, за придвижване  ... ставъ, мъ требе да си някфи лефги под водата ... :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.