Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Прокарване на ток в маза

Featured Replies

преди 21 минути, JKirilov написа:

Как как? По Wi-Fi!

Но си прав, 10kW банциг нема устиска... :notme:

Ето виждаш ли. Просто трябва да се помисли! Да не говорим, че няма как от 3 етаж да пуснеш кабел до мазето. Блокът е общ и ще стане мазало. ( не говорим, че няма как да стане технически)

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 2 часа, миро антонов написа:

Искаха ми 400лв човек! 🤬

После що имало корупция. Е така на мене ми искаха некви хиляди, за да ми или по- точно казано СИ оправят тока до къщата, нещо което по закон трябваше да са свършили ТЕ още по времето на царя, ама понеже не знам си кво, опънаха буквално две жици на кръст в селото, с което се приключи целия процес по "модернизация", явно бе достатъчен, за да влезе и нашто село в ЕС. Та бях тръгнал да правя покрива и същевременно ново табло, което да бъде на друго място и тока през друго място, вече с новия кабел не старите от соца още жици, и т.н. Ей братче ония ме умориха още от старта - то ходи пиши по пет институции в десет града, че накрая не помня вече колко точно, но над хиляда лева щеше да ми струва тази работа. Викам тез са се побъркали, ама тотално - как си го представят не знам, но ...... Та тогава айде при един от енергото, давай по втория начин - с материалите, с работата, с почерпката и всичко, 70лв. и едно шише домашна. Извинявам се, ала ..... за осем метра кабел и половин час работа, да ми искат хиляди левове, бахти абсурда. И ей го сега, понеже над половината село е със старите жици, тази зима заваля един сняг и селото две денонощия без никакъв ток.

• Автор
преди 10 часа, insec написа:

После що имало корупция. Е така на мене ми искаха некви хиляди, за да ми или по- точно казано СИ оправят тока до къщата, нещо което по закон трябваше да са свършили ТЕ още по времето на царя, ама понеже не знам си кво, опънаха буквално две жици на кръст в селото, с което се приключи целия процес по "модернизация", явно бе достатъчен, за да влезе и нашто село в ЕС. Та бях тръгнал да правя покрива и същевременно ново табло, което да бъде на друго място и тока през друго място, вече с новия кабел не старите от соца още жици, и т.н. Ей братче ония ме умориха още от старта - то ходи пиши по пет институции в десет града, че накрая не помня вече колко точно, но над хиляда лева щеше да ми струва тази работа. Викам тез са се побъркали, ама тотално - как си го представят не знам, но ...... Та тогава айде при един от енергото, давай по втория начин - с материалите, с работата, с почерпката и всичко, 70лв. и едно шише домашна. Извинявам се, ала ..... за осем метра кабел и половин час работа, да ми искат хиляди левове, бахти абсурда. И ей го сега, понеже над половината село е със старите жици, тази зима заваля един сняг и селото две денонощия без никакъв ток.

Еми мениджърите трябва  да си получават  заплатите  от по 120 бона месечно. 

преди 15 часа, миро антонов написа:

Отворих им списъка с цените на услугите на първо време за отключване на ел. таблото имам 23 лв. С майстора ще се разберем, а за  тия от  енергото, бихте ли ми казали каква сума да подготвя горе-долу(ОСВЕН ТЕЗИ 23 ЛВ, ЗА ДА ОТВОРЯТ ТАБЛОТО)?  Благодаря ви предварително!

Това според мен е достатъчно. Във въпросното главно табло има предпазител на апартамента Ви. Техника от енергото трябва да се увери, че присъединявате кабела към вашия електромер след което отново да запечата таблото. Всичко това обаче трябва да се направи от квалифициран техник.

Правя едно уточнение: Всичко си зависи от как е изработено гл. таблото. Дали може безопасно да се извърши това подвключване.

Резултат с изображение за „схема на главно табло снимка“

Образно казано "пипа се" след (3). .... В мазето си сложете също предпазител.  Хубаво е да има и дефектно-токова защита.

Успех!

преди 6 часа, миро антонов написа:

Еми мениджърите трябва  да си получават  заплатите  от по 120 бона месечно. 

Много се филмираш едва ли един мениджър било то на енергото взима повече от депутат , президент , или ит специалист .

преди 21 часа, JKirilov написа:

Къде се намират електромерите?

Диоде никелов, ти това прочете ли го? Моето табло е на 2 метра от входната ми врата на амнайстия етаж. Каква е разликата да се вземе къде да е отвътре на хапартамента? ;)

Всички ли сте връзкари с електромери по мазите, да се усмърдяват на зеле?

преди 11 часа, JKirilov написа:

Диоде никелов, ти това прочете ли го?

Вярно, че в кв. Младост, кв. София, електромерите са на етажа...

За контакт в мазето, то какво лошо има??? Мога да изброя 1001 причини, за да го иска ... Човека не иска да ползва от общите части ел.ток.

Сега разбирам и защо енергото му иска въпросните 400 ... да си направи нова партида ...

И ако е такъв случая, да, да се вземе от апартаментното табло.

преди 12 часа, JKirilov написа:

Всички ли сте връзкари с електромери по мазите, да се усмърдяват на зеле?

Не всички. ;) Някои сме в добри взаимоотношения (връзки) с комшиите. ;) 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.