Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с BSOD или RAM

Featured Replies

Буутни в UEFI. Направи снимки на следните табове(прозорци): Main, OC Tweaker(частта с DRAM information) и подменю DRAM Timing Configuration и H/W Monitor. Прикачи снимките тук.

П.С. Ако имаш син екран, провери в директорията C:\Windows\minidump. За дъмп файл генериран от синия екран. Ако има нов такъв го архивирай и го качи в https://dox.abv.bg/ и дай линк за изтеглянето му.

• Отговори 60
  • Прегледи 3,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Понеже ти се случва при игра, пробвай с инсталираране на нови видео драйвери, ако няма преинсталиране на същите. Флашка с LiveLinux за проба нямаш ли как се държи с друга ОС? Това последното да се отсее хардуерен проблем ли е или софтуерен...😉

преди 8 минути, DarkEdge написа:

За мен това е проблем с паметта - Fail Count - 3 

За тази стойност намирам следното:

https://linustechtips.com/main/topic/1028239-ram-speed-on-ryzen-7-2700x/

Цитат

Ok in the timings set TRFC to: 596 (this is a high value that is meant to help you boot).  Leave everything else Auto.

At the very bottom set Mem Over Clock Fail Count to: 5 (this is the number of attempts the PC will make to POST.  I believe the default is 3 attempts)

Set CLDO VDDP voltage to: 700 or 913 or 866 (try the first and then try the others if it fails.  It is to help move any memory holes with differing voltages)

И още:

http://forum.asrock.com/forum_posts.asp?TID=5869&PN=2&title=memory-timings-advice

Цитат

That sounds like the AM4 Advanced Boot Training option is enabled (set to Auto = Enabled, the default). Unless your Fail Count option for the number of restarts is set to two, it is normally set to three by default.

That option (in the OC Tweaker screen) usually does not help with memory stability, so you can just set it to Disabled.

But yes, it is normal to have the multiple restarts when that option is enabled.

Започвам да си мисля дали не се дължи на калпав BIOS. С коя версия е в момента дъното? Гледам, че доста е доработван (9 доработки), което пък си е показателно за много докладвани проблеми.

преди 28 минути, Raze написа:

За тази стойност намирам следното:

https://linustechtips.com/main/topic/1028239-ram-speed-on-ryzen-7-2700x/

Цитат

There is a reason why the include instruction manuals, so somebody read them. I had sticks in slot A and they recommend to put them in B. I changed that and working without issue with XMP profile. 

Това е от автора на темата. Въпреки, че там става дума за за 2 модула.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

На предната страница съм писал и за това, въпреки че @Stoyannnov твърдеше, че нямало значение и трябвало да е на слота до процесора.

преди 4 часа, DarkEdge написа:

Започвам да си мисля дали не се дължи на калпав BIOS. С коя версия е в момента дъното? Гледам, че доста е доработван (9 доработки), което пък си е показателно за много докладвани проблеми.

С последната версия е 2,9 но дали това не е проблема като е с ryzen 2700(Pinnacle)

2OUuca.jpg

Автора защо си сложил вентилатора на процесора на CPU 2 хедъра или - има проблем с 1 ли?

• Автор
преди 18 минути, Can Oa написа:

С последната версия е 2,9 но дали това не е проблема като е с ryzen 2700(Pinnacle)

2OUuca.jpg

Автора защо си сложил вентилатора на процесора на CPU 2 хедъра или - има проблем с 1 ли?

Не съм го сглобявал аз този компютър. То е с водно охлаждане, нямам идея защо е включен там вентилатора.

преди 5 часа, DarkEdge написа:

bkizrI9.jpg

За мен това е проблем с паметта - Fail Count - 3 

Пробвах да пусна паметта на 2400 mhz и няма проблем със забиване или тем подобни.

преди 8 часа, N99 написа:

Понеже ти се случва при игра, пробвай с инсталираране на нови видео драйвери, ако няма преинсталиране на същите. Флашка с LiveLinux за проба нямаш ли как се държи с друга ОС? Това последното да се отсее хардуерен проблем ли е или софтуерен...😉

Трих, деинсталирах, инсталирах, резултатът беше един и същи.

преди 2 часа, dimitur2911 написа:

Пробвах да пусна паметта на 2400 mhz и няма проблем със забиване или тем подобни.

И значи пак до паметта опираме. Не може да заработи стабилно на макс. Има ли възможност за фино регулиране на захранването на паметта? С по 50-100mV

Сложи всички настройки на "Auto". То не излиза в менютата, затова го напиши ръчно. Аз така като вдигна честотата например на 3400 слагам всичко на Auto, защото иначе забива като при теб. Интересно че при игри не забива, а като си обикалям в нета и тогава от време на време. Не зная от браузъра ли е?

И моята е кингстон но една плочка 16GB.

Screenshot-20200220173659-1204x891.png

• Автор

След третия път влизане в биоса чак ми даде да го напиша това auto, нямам идея защо. Но за жалост пак резултатът е същия. Записвам промените, всичко правя както трябва. Какви други стойности мога да задам на тези опции?

Настройките на DRAM по-горе default(по-подразбиране) ли са?

След малко проучване в интернет се оказа, че не само вие имате този специфичен проблем. И други хора със същата конфигурация "страдат".

Очевидно има някакъв проблем в BIOS/UEFI с бързината на DRAM/RAM. От друг форум препоръчват Update на BIOS, от ASRock не препоръчват заради модела процесор.... 

На ваше място, бих се консултирал със съпорта(екипа) на ASRock. Опишете им проблема на английски език, като посочите и компонентите си и настройките на UEFI(снимки от UEFI) както и какви тестове и настройки сте правили. Може да им прикачите снимки от CPU-Z. 

Все пак ако имате желание да им пишете, дръжте ни в течение да разнищим случая. 

• Автор

Писал съм им, дал съм цялата информация за машината, описал съм проблема, дал съм стойностите и снимките от bios-a, сега ще чакам да ми отговорят. Благодаря много на всички ви за отделеното време. Като има резултат ще пиша пак. Лек ден!

• Автор

След като не получих отговор от Asrock се обърнах към човека, който ми сглоби компютъра. Обясних му каква е ситуацията, започна да ми обяснява как аз съм го бил развалил с моите настройки и т.н. та накрая от всичките караници ми сглоби нов компютър със същите характеристики, за сега проблем няма, надявам се да няма и за напред.

преди 5 минути, JKirilov написа:

Честито, ама друг път! ;)

Простак!!

преди 1 час, dimitur2911 написа:

. Обясних му каква е ситуацията, започна да ми обяснява как аз съм го бил развалил с моите настройки и т.н.

Така правят кварталните майстори първо тебе обвиняват , че си го развалил и после трябва пак да му се молиш да ти вземе парите :D 

преди 50 минути, dimitur2911 написа:

ми сглоби нов компютър със същите характеристики

Те характеристиките може да са еднакви и при различен хардуер.

Друга марка дъно ли сложи, памет, процесор?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.