Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Програма за предупреждение от срив

Featured Replies

Здравейте!Понеже вчера лаптопа ми се самоизключи внезапно,искам да попитам има ли програма която да алармира че нещо не е наред и предстои срив?

Зависи, реално няма как да стане, трябва лаптопа да има гадателски способности. Евентуално може да следиш температури на хардуера и да предвидиш прегряване, както и SMART статуса на диска, но не е 100% гаранция.

преди 1 час, Alpine Trail написа:

Здравейте!Понеже вчера лаптопа ми се самоизключи внезапно,искам да попитам има ли програма която да алармира че нещо не е наред и предстои срив?

Когато колата и не запали ...

Когато котлона ти не топли ...

Когато водата от бойлера е студена ...

Кога компютърна система се самоизключва?

• Автор
преди 1 час, Raze написа:

...Евентуално може да следиш температури на хардуера и да предвидиш прегряване, както и SMART статуса на диска, но не е 100% гаранция.

Коя е най-удачната програма,която препоръчвате за тази цел?

Системата се срива и спира да работи или се изключва самата машина. Излизат даже и така наречените BSOD. Това е програмата.

Старата версия на Аида казваше се Еверес имаше опции за изключване на компютъра и изпращане на предупреждения при температурен проблем на хардуер. Ако я намериш...

Човека иска компютърен синоптик или гадател но да е програма и  ако може да е облачна дори с изключен интернеД.

Хвърляне на боб, гледане на кафе има и разни такива телевизии с маг едикойси и т.н.

• Автор
преди 10 часа, rostislaf написа:

Човека иска компютърен синоптик или гадател но да е програма и  ако може да е облачна дори с изключен интернеД.

Хвърляне на боб, гледане на кафе има и разни такива телевизии с маг едикойси и т.н.

Ааа,човека хич не иска това.Човека иска да има нулева толерантност към всякаква спам-паплач в тези уж сериозни форуми,но уви изглежда не може да се намери такъв който да я прилага.

преди 4 минути, Alpine Trail написа:

Ааа,човека хич не иска това.Човека иска да има нулева толерантност към всякаква спам-паплач в тези уж сериозни форуми,но уви изглежда не може да се намери такъв който да я прилага.

А ти да не мислиш, че с този пост не спамиш? С нещо помогна ли това на невъзможното искане?

• Автор
преди 9 минути, Raze написа:

А ти да не мислиш, че с този пост не спамиш? С нещо помогна ли това на невъзможното искане?

Кое му е невъзможно на искането?Искам да мога да запазвам работата си на лаптопа,докато разбера от какво се получава изключването му.Толкова ли е сложно за разбиране?

Няма как да стане. Все едно да предвидиш кога и къде ще има земетресение, кога ще спре коронавирус заразата, кога ще ти се развали телевизора или някоя друга техника или кога ще ти спре тока във вас случайно. Правиш си периодично архив на важните данни на поне 2-3+ независими носителя, за да можеш при проблем да си възстановиш нещо. На колкото повече места имаш данните, толкова по-голям е шанса да ги възстановиш. Всичко друго е на късмет.

преди 6 минути, Raze написа:

Няма как да стане. Все едно да предвидиш кога и къде ще има земетресение, кога ще спре коронавирус заразата, кога ще ти се развали телевизора или някоя друга техника или кога ще ти спре тока във вас случайно. Правиш си периодично архив на важните данни на поне 2-3+ независими носителя, за да можеш при проблем да си възстановиш нещо. На колкото повече места имаш данните, толкова по-голям е шанса да ги възстановиш. Всичко друго е на късмет.

Не се мъчи, няма смисъл. Човекът не ще да слуша. Остави го да си търси програмата дето ще го алармира. Когато реши да прочете малко повече за хардуер, софтуер и как работят може би ще разбере, че питането му е безмислено.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор
на 27.03.2020 г. в 23:11, Емил Костов написа:

...Когато реши да прочете малко повече за хардуер, софтуер и как работят може би ще разбере, че питането му е безмислено.

Не е въпрос на решение,а на време господин "професоре",защото имам други интереси и приоритети,които за мен са по-важни,а не да кисна тук като спамя и се бия в гърдите че съм нещо кой знае колко повече от другите.

преди 6 минути, Alpine Trail написа:

Не е въпрос на решение,а на време господин "професоре",защото имам други интереси и приоритети,които за мен са по-важни,а не да кисна тук като спамя и се бия в гърдите че съм нещо кой знае колко повече от другите.

За ваше сведение, г-н потребител не вися в този форум постоянно, за да спамя. Работата ми е свързана с компютри и затова е отворен и този форум. Не печеля нищо, като седя в него, въпреки мненията които съм дал за 13 години тук, както и никой друг от суфорумниците в него. Хубаво е да имаш други интеренси и приоритети, това никой не го оспорва. И след като ти е казано, че няма такава програма, която ти казва, че лаптопът ти не е добре или предстои да се разболее значи няма. Никой не го е казал като спам.

За да работи една машина нормално трябва да и се прави профилактика. Почистване от прах, мръсотия както и пеглед на това какъв сортуер е инсталиран, а ако има съмнение се проверява и за вируси. Машината е като човека. Не знаеш какво може да му се случи утре, но ако го поддържаш и се грижиш за него ще ти служи вярно и ше работи.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Темата е изчерпана! 

Цитат

2.18 Ако една тема бъде изчерпана или излезе по какъвто и да е начин от рамките на правилата на форума, по преценка на администраторите или модераторите, или по препоръка на някой потребител, може да бъде заключена. Ако се появи информация по темата, която трябва да се сподели с останалите потребители, добре е да се обръщате към администрацията на форума за съдействие по публикуването й.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.